Én is írtam már egy párszor régebben, de ahhoz, hogy feljusson erre a szintre, még nem keveset kell bizonyítania. Bár aki ma kettő egyeneset tud rúgni a labdába, már világszenzáció, és Messivel meg Cristianoval van egy lapon emlegetve. Nem... Neymar egyelőre még csak egy ígéret az európai futballban, mindössze a 2. évében jár, egy 20 gól körüli szezon kevés ahhoz, hogy rá lehessen akasztani a klasszis jelzőt. A hype amúgy nem normális körülötte, bár ez ma a futballról alapjaiban elmondható, ebbe nem mennék bele, főleg itt Neymar topikjában. Egyébként valószínűleg ő is tudja, hogy van itt még mit letenni az asztalra, legalábbis a legutóbbi nyilatkozata erre enged következtetni, ahol gyakorlatilag ugyanezt mondja el. Csak akkor nem ártana úgy is játszani. Egyébként Iniesta nagyon gyenge az ő oldalán, ez befolyásolja szvsz az ő teljesítményét is, nem is kicsit.
Na hát igen, ebben is adom a véleményedet. Pogba is rúg két egyeneset a labdába, meg ver 1 gólt, és már Xavi szintjén van emlegetve kb. Verratti lassan ugyanez. És még lehetne hozni a pédákat.
Igen, szerintem is, Neymar egyelőre egy ígéret, aki klasszis lehet, de attól még elég messze van.
Lehet, hogy van alapja annak, hogy Iniesta gyenge az oldalán, de egyrészt épp azért gyengébb, mert Neymarnak kellett átadnia a területet, stb. Ráadásul szerintem nem Iniesta miatt van az, hogy egyszerűen előre nem is halad a cseleivel, vagy, hogy a zicereket elbohóckodja, stb.
Ráadásul amit említettek páran Iniesta topikjában, hogy 3 emberen múlik a sikeresség (MSN), arra azt tudom mondani, hogy korábban sem volt másképp, csak akkor Xavi,Iniesta,Messi 3-ason múlott.
Egyszerűen annyi a különbség, hogy az a régi 3-masban mindenki a csúcson volt, most meg egy Messi van ott, Suarez még szokja a terepet, Neymar meg szintén igen messze a csúcstól.
Ez már megint más kérdés, de biztos hogy nem 3 csatárra építettem volna a csapat gerincét, vagy legalábbis nem 3 ilyen összetételű csatárra, mert így tényleg kijön, hogy a középpályáról nem jön támogatás. Ami egyébként, szerintem, nem is jöhetne, mert egyszerűen annyi kreativitás, és szabadság nem fér bele, hogy 3 csatár + még a középpályáról valakinek.
És Iniesta is ezért sokkal gyengébb itt, mint a válogatottban, de ez már inkább az ő topikjába illik.