Mihu írta:Előre leszögezem, hogy a romániai meccs óta csak Dárdai miatt nézek válogatott meccseket. De még Pali se mondja már nekem azt, hogy győzelemre játszottunk, meg ne háborodjon már fel egy ilyen kérdésen, miközben a vak is látta, hogy itt nekünk tökéletesen megfelel az X... Most így hirtelen egy 70. perc környéki jelenet ugrik be, ami nagyon megmaradt bennem: lecsorgó labda, Szalai meg se kísérli befutni, vagy esetleg megzavarni a védőket, hanem áll, mint az a bizonyos a lakodalomban, majd visszasétál a saját térfelére. A nézőtéren többen felpattannak, csapkodnak, és hangos fütty hallatszik a stadionban.
De sorolhatnám a szögleteket, bedobásokat, kapus kirúgásokat, amiket még a 90. percben is úgy végzünk el, mintha mi vezetnénk 1-0ra és húzni kéne az időt. Nekem ne mondja senki ezek után, hogy győzelemre játszottunk...
Oké, nyilván nem mondom azt, hogy nem próbáltunk meg gólt szerezni, de hogy nem az volt a cél a meccsen, hogy mindenképpen győzzünk, az is biztos. És ez hazai pályán számomra elkeserítő.
Ha csak a nagy helyzetek számát néznénk, akkor azt mondom, hogy oké volt a meccs. Viszont ha megnézzük a hozzáállást, akkor már számomra nagyon árnyalt a kép. Persze lehet itt jönni a Bob-féle szövegekkel, hogy szervezettek voltunk, meg hogy jól mozgott a csapat, egységként, bla bla bla. Mondom még egyszer: nem a játékkal van a bajom, hanem azzal, hogy még a 90. percben 0-0-nál is húztuk az időt HAZAI pályán. Egy addig 1 pontos Görögország ellen, nem pedig Hollandia ellen. Na meg, hogy utána még Pali van felháborodva, hogy mi az, hogy nem győzelemre játszottunk. Meg jön itt azzal a dumával, hogy a világon mindenhol azt tanítják, hogy pontrúgáshoz úgy kell odaállni, hogy fújunk egyet. Igen, a 20. percben, vagy az 50.-ben....nem a 90.-ben.
Ha egy csapat a győzelemre játszik, akkor a 90.-ik percben 0-0-nál HAZAI pályán nem 1 perc alatt végez el egy szögletet.... PONT
Na igen, kb. ez.
Amúgy meg nem értem egyszerűen, hogy miért adott ilyen flegma interjút a végén, vagy miért volt felháborodva. Eddig tök korrekt volt, és "jóban" volt a médiával, stb. Most meg azért elég lekezelő volt 1-2 kérdést érintve. Pl. amikor elkezdte, hogy aki ezt nem érti, képezze magát (Én is miatta nézem a válogatott meccseket, de ez elég magas labda volt, hogy valaki benyögje neki azt, hogy neki sincs képesítése), meg, hogy magyarázzák meg neki, hogy miért nem játszottak győzelemre, akkor válaszol rá, stb.
Nem tudom, hogy fáradt volt, vagy elege van az egészből, vagy mi lehet, de most ezzel a meccs utáni interjúval engem "nem vett le a lábamról", és akkor óvatos voltam.