herlius írta: Pep-et viszont az egész Barca ismeri, a legapróbb trükkjeire is fel tud készülni a stáb, ez a Bayern ugyanis már nem az, ami hetet szórt nekünk. Természetesen nem lettek gyengébbek, csak ők is változtak, mi viszont lényegesen megerősödtünk 2013-hoz képest. A bajnoki versenyfutás természetesen nem segít minket, viszont a csapatjáték intenzitásának jót tesz a folyamatos versenyhelyzet. Ezt a Bayern a Bundesligában nem kapja meg.
Ezt a Pep faktort sokan túlspilázzák itt. Először is az a csapat már félig le is cserélődött, másrészt a taktika is teljesen más. Ha még mindig a Xavi-Ini-Busquets trió lenne a csapat motorja és az alapja, még lehetne is valamennyire mondani, azt a kp-t megfojtva tényleg ki lehetne húzni a Barca méregfogát, amit Pep meg is tudna tenni. Egy Tito vagy Martino - féle csapatnak valóban nem lenne sok esélye. Messi posztja is megváltozott és nem elég őt kivenni a játékból, plusz könnyű ezt mondani, hiába tudni miket fog csinálni ha megy neki fejre is állhatnak nem tudják levédekezni, ismerhetik őt úgy, mint az apja. Ha pedig ráállítanak 4 védőt ott egy Suarez-Neymar kombó, akiknek elég jól megy a BL-ben, mindketten meccset eldöntő tényezők. Amellett figyelni kell már a kontrákra, pontrúgásokra is.
A Juve-val kapcsolatban pedig annyit, hogy lehet arról beszélni, hogy keményen védekeznek stb., de ez elég közhelyes. Ha a szívünkre tesszük a kezünket mindhárom csapat ellen kb. 20% esélyük van a továbbjutásra. Két meccsen főleg. Ha csak egyet játszanának azt mondom talán. Nekik összejöhet egy (két?) gól az ellenfél pedig kifog egy rossz napot, akkor esetleg. De ennek ujjgyakorlatnak kell lenni. Ez csak áltatás, hogy nem fekszik a Realnak a focijuk stb., de olyan szint van a két csapat között hogy nagyban fogadnék bárkivel, hogy két meccsen kapnak minimum 4-5 gólt.
A Bayern-t nagyon el szerettem volna kerülni, de leginkább a hazai első meccs miatt. Sokan lenézik kicsit a németeket. Nem azt mondom, hogy be vagyok fosva, de azon kevés csapatok közé tartoznak, akik egyéni és csapatszinten is a legjobbak között vannak.
Mind a négy csapatrészük iszonyat kemény.
természetesen ők is megfoghatók, az a 7:0 pedig abszolut nem jelent semmit. Jelenleg klasszisokkal jobbak vagyunk annál a csapatnál, van edzőnk, nem egy embertől függünk, mint akkor (ráadásul sérült volt) és vannak olyan fegyvereink amik nem fekszenek nekik. Nem egy működésképtelen tiki-takát játszunk, amit Pep simán megfogna. Rájuk kell erőltetni a játékunkat, akkor nem lehet gond.
Szóval bármelyik csapat jut tovább nem lesz akkora meglepetés, de én akkor is esélyesebbnek érzem őket. Ha számszerűsítenem kellene olyan 60-40-et adnék nekik.
Félreértés ne essék, bízom a fiúkban, mert ha úgy mennek ki a pályára, hogy itt ők mindent megtesznek a győzelemért és mindenképp tovább akarnak jutni jó esélyünk van.
Amúgy, ha egy kiélezett, szoros párharcban bukunk el, és látni lehet, hogy a csapat miondent megtett én már elégedett leszek, ( ha döntőzünk akkor pláne.)nem érdekel az a közhely, hogy elfelejtik ki volt az elődöntőben. ha döntőzünk akkor pláne.