Ha már szó volt múltkor a kis Xavi Simonsról:
Xavi Simons 2014/2015
http://vimeo.com/128639110" target="_blank
Néhány idézet egy pár napja megjelent cikk hevenyészett angol fordításából, hátha érdekel valakit. Kicsit bepillantást nyerhetünk Xavi, a Masía és az ificsapatok életébe.
Xavi Simons (Alevin A): "We're not allowed to shout weird things when we score. We should celebrate goals with our coaches."
Xavi Simons: "When staying at a hotel we give our phones to our coach. Of course we can play Playstation but only in one room all together."
Regillio Simons (dad): "At Barça they focus on social behavior. They learn to do things themselves instead of just sitting on Facebook."
Regillio Simons: "They sleep at the finest hotels. At home he must still do his chores and homework. He needs to stay on the ground."
Regillio Simons: "Ivan De La Peña wanted to be Xavi's agent but at this age he should just focus on playing football and having fun.."
Xavi Simons: "I was with the physio when Xavi came over. He laughed when I told him that my name was also Xavi. It was funny. He’s my idol."
palesz77 írta:Álex Grimaldo 2014/2015 ● Barça B
Előszezon alatt nagyon megkedveltem a srácot, remélem jövőre, vagy utána évben már felhozzuk második számú balhátvédnek, és Albával hosszútávon megoldják a posztot, nagyon szimpatikus a srác játéka - nem csak videó alapján, hanem előszezon elsősorban.
Tényleg kiváló videó, csak ajánlani tudom mindenkinek, elég jól lejön belőle, hogy Grimaldo milyen hihetetlenül hasznos támadásoknál. Jó kis bal oldali Alves lehet belőle, érzi a gyors, rövidpasszos összjátékokat, kicsit beljebb húzódva is képes segíteni a támadásokat, a kulcspasszai remekek, és a rúgótechnikája is átlag feletti egy balhátvédhez képest. Nekem jelenleg Samper, Adama, Munir és Joan Román mellett a legnagyobb kedvencem a B-ből.
palesz77 írta:Messi vs Halilovic passz
Szép meglátás volt, viszont felmerül bennem a kérdés, hogy ő is jobboldalt érzi legjobban magát, vérbeli támadó középpályás, magyarul nagyjából ott szeret játszani ahol Leo szokott mostanában, a stílusuk is elég hasonló - ettől a videótól függetlenül mondom -, felmerül bennem a kérdés, hogy hogy fognak ők megférni egymás mellett a pályán, ha esetleg felkerül?

Messi nem fogja teljesen kioltani a kis horvátot? Aki követi a játékát, az leírhatná erről a véleményét, mert tényleg érdekelne.
Halilovic nekem egyelőre nagy rejtély, már ami azt illeti, hogy hogy fog elférni a nagycsapatban.

A jelenlegi rendszer középpályájára nagyon nem illik, illetve néhány hónap után biztos tudna alkalmazkodni valamilyen szinten (lásd Iniesta az idei szezonban), de összességében nem igazán tudnánk kihasználni a képességeit. Egy klasszikusabb, cruyff-ibb 4-3-3 támadó középpályásaként már inkább el tudnám képzelni, de talán jobbszélsőként és hamis kilencesként is lehetne használni. Szerintem minden azon fog múlni, hogy Messi merrefelé vándorol majd a pályán, mármint ami az alapvető posztot illeti. Erős a gyanúm, hogy 3-4 éven belül véglegesen is vissza fog lépni a középpályára (nyilván olyan módon, hogy azért a kapu elé is elég gyakran odaérjen), ez esetben Halilovicot leginkább jobbszélsőként tudnám elképzelni. Csak oda még várható egy Adama is jó esetben, szóval nem lesz ez egy egyszerű történet.
danianevem írta:Ha nem megy a kupi, akkor nem a madámot kell kidobni...
Eusebio kapta a kritikákat, gondolom jogosan, leváltották. Jött Vinyals, aki tavaly azért csak behúzta az ifi BL-t, most már hirtelen ő is alkalmatlan lett? Szerintem is tehetséges a mostani generáció, de valami csak van az mögött, hogy xy nem, vagy nem úgy játszik... Egyáltalán nem biztos, hogy ez már edző sara.
Vinyals akkor is szinte kizárólag Adama és Munir egyéni zsenialitására épített, akkor ez be is jött neki. Aztán idén a Juvenil A-val már csak szenvedett, nem volt két olyan egyéniség a csapatban, mint az említett két támadó, normális csapatjátékot pedig nem igazán volt képes összerakni. (Aztán ezt utána megtette az utódja, Pimienta, akivel szép győzelmi sorozatot hozott össze a csapat.)
A B-nél nyilván nem az ő hibája minden, de nem hiszem, hogy véletlen lenne, hogy gyakorlatilag a játékosaink 90%-a mélyen a tudása alatt teljesít azóta is, hogy átvette a csapatot. Ez persze lehet az Eusebio-korszak hagyatéka is, mert a mester tényleg durván leépítette az együttest, de Vinyalsnak így is van rengeteg érthetetlen döntése, amit nem lehet semmivel sem megmagyarázni. Csak arról oldalakat tudnék írni, hogy hogyan cseszte el a Valladolid elleni, abszolút nyerhető meccset Adama és Munir padoztatásával, azzal, hogy Patric sokszor előrébb játszott, mint Halilovic, azzal, hogy Gumbau megint középhátvédként szerepelt, és csak az nem ment el mellette, aki nem akart, de ennek ellenére végigjátszotta a meccset, azzal, hogy a totálisan használhatatlan Dongou is 90 percet töltött a pályán, szemben a találkozó egyik legjobbjával, Joan Románnal, akit Vinyals lecserélt a 60. perc környékén, és még sorolhatnám. És ez csak egy mérkőzés a sok közül.
Mondom, nyilván nem minden az ő hibája, de nagyon remélem, hogy bennmaradástól/kieséstől függetlenül a (remélhetőleg új) vezetőség leváltja a nyáron, és jön mondjuk Óscar García.
palesz77 írta:Samperrel mi a helyzet, hogy játszik mostanság? Meg Adama és Ié? Halilovic fejlődött valamit idén? Éééés még ez a Palencia gyerek érdekelne, róla mit kell tudni? Első csapatban lehet majd keresnivalója?
Ezt meg nem felejtettem el, megpróbálok majd kicsit hosszabban is írni róluk, de egyelőre ez a hsz így is épp elég hosszú.

Köszönet érte, ha valaki elolvasta.