Messithebest írta:
Smart, Sully, Olynyk meg pár first rounder for Embiid.
Na jó, nem riogatom tovább a Celtics fanokat

Nem kell riogatni a Celtics fanokat, elég volt nekünk a tegnapi nap.
Tudom Game is írta, hogy impact stb, de azért alapvetően kezd átmenni abba a ligába, hogy nem feltétlenül kell hú de jó magas ember. Ez speciel nekem nem a szívem csücske és szívesen néznék jó magasokat nálunk is, de az érdekel elsősorban, hogy sikeresek legyünk ha ehhez 5 irányító kell akkor annyi.

Viccet félre téve, én Smartot nem cserélném e, ezt múltkor már kifejtettem, az ő posztján szintén nagy impact a srác. És a játék abba az irányba mozdult el, hogy a legfontosabb játékosok a hátvédek és a small ball féle "zóna" nagyon hatékony lehet.
Viszont összességében hatalmas csalódás volt a tegnapi draft....Nem is kifejezetten a húzott emberek, hanem hogy nem tudtunk top10 cetlit szerezni és főleg mikor Winslow tűz közelben lett volna. Ő egy NBA kész játékos, nagyon jó lett volna nekünk hármas posztra. Fel nem tudom fogni mit kérhetett a Hornets, amit mi nem tudtunk teljesíteni. Ainge annyit mondott, hogy irreálisan sokat kértek, ennél többet nem mondott. Nyilván ő tudja, csak a sok cetlivel ha nem kezdünk valamit és nem cserélgetünk feljebb vagy játékosokra nem váltjuk be, akkor semmit nem érünk vele. Több hír is jött, hogy elsőre 4 cetlit ajánlottunk, ebből az idei két első köröst és egy jövő évi első köröst valamint egy második köröst aztán elvileg már 6!!!! draftjogot is betoltunk, amiben 4 első körös szerepelt és ez nem volt elég a Hornetsnek, hát azért megkérdezném tőlük, hogy tényleg ennyire jó Kaminsky.

Alapvetően a top3 draftolton kívül meg talán Mudiay igazán jó játékos nem volt a drafton, de kis építőkockákat lehetett volna szerezni.Wisnlow ilyen lett volna, de 6 draftjog sem volt hozzá elég.
És akkor húzzuk Rozier-t, aki még a draftra se ment el amúgy, mert hát nem nagyon volt benne, hogy első körben kihúzzák, úgy meglepődött, hogy nyomott egy fejest a medencébe otthon.

Nem rossz gyerek, de nézve róla elemző videókat, hát....pattogós, rohadt gyors srác (kicsit Schroeder beütése van), de dobni nem igazán tud, ráadásul laposak is a dobásai. Nagyon jó védő, szeret a passzsávokban lopkodni és kellően agresszív is, nem ragad be elzárásokba. Támadásban viszont tud nagyon sok hülyeséget csinálni, lerohanásban pl állandóan egyedül akarja megoldani. Egész jó spot up shooter, de a dobása nem elég jó, hogy biztos kezű legyen. Állítólag nagyon atletikus és P&R játéka is rendben van. Viszont a gyűrű közelében passzt nem nagyon lehet tőle várni, inkább belemegy 3 emberbe is, mintsem leadja. Isiah Thomas kettő, hurrá.

Nagyon félek tőle, hogy egy csereembernél több nem lesz belőle. Ainge-Stevens a szokásos köröket lefutották, s egekbe magasztalták a srácot. Fizikálisan tényleg jó, csak hát ő sem tud dobni és tele vagyunk ilyen hátvédekkel. Ráadásul a második választottunk Hunter, aki meg hasonló mint Young (bár Young szerintem sokoldalúbb). Gyakorlatilag ugyanazt húztuk mint tavaly. Egy fakezű irányító, aki a palánk alatt szeret dolgozni és jó védő, valamint egy dobójátékost. Legalább a második körben Mickey egy védekező center.
És akkor jönnek a hírek, hogy Smartot cserélnénk valamint Harrisre fogunk rámenni a jövő héttől. Utóbbit én nagyon szeretem és pont egy Stevens féle rendszerbe illene is szerintem, csak megint ott vagyunk, hogy ki fog védekezni a palánknál és a suta hátvédek miatt nem lesz kellő hely. Ami bizakodással tölt el, hogy ezen a 16 körüli helyen rendre jókat húztunk mostanában, Bradley, Sullinger, Rondo is a ekörül választottuk. Valamint sokat számít, hogy a Louisville nem egy nagy egyetem és kevésbé van szem előtt. Dieng is innen érkezett ez is jó hír lehet.

Szóval egy radar alatt lévő Roziert húztunk, akiből a fene se tudja mi lesz. Kicsit volt egy kis Lillard beütése a kölyöknek a videót nézve, de lehet csak a nullás mezszám miatt.
Bizakodok, mert mást úgysem lehet tenni, de olyan telítettek vagyunk alsó poszton, hogy valamit feltétlenül lépni kell és azt mondom all in akár Noel-re akár Embiidre. Nincs mire várni, mert csak rajtunk rohad az összes draftjog és nem jutunk egyről a kettőre. Idén feltétlenül erősíteni kell a csapatot, mert jövőre megugrik a sapka még több csapat lesz, akinél lesz hely, nem fogunk tudni versenyre kelni a nagyokkal. Most van lehetőség kozmetikázni és betömni egy-két lyukat, hogy utána lehessen továbbmenni, de ez a draft inkább vissza volt egy lépés mint előre. A riválisok ráadásul jókat húztak Pistons, Heat is erősödött, ráadásul Ilyasova is Detroitnál, Jennings hamarabb felépülhet és ez a két csapat épphogy lemaradt a PO-ról. Most nem vagyok túl derűlátó, de azt is hozzá kell tenni, hogy hányszor volt már mikor Ainge olyat húzott, hogy csak fogtam én is a fejemet vagy bárki, aki a Celticsnek szurkol és remekül jöttünk ki belőle. Rondo legutóbb, Perkins csere anno. Az biztos, hogy van meló rendesen a mostani kerettel és pánikolni azért nem kell, mert a lehetőségek továbbra is megvannak és a draftoltjainkból kettő mindenféleképpen jó választás volt, Rozier-t meg állítólag mindenképp akartuk (mondjuk szerintem a 28-nál is bent lett volna és Portis kellett volna hozni a 16-tal), mert nagyon tetszett a vezetésnek, meglátjuk. Negyedik választottunk nem hiszem hogy a nyári ligán kívül valaha is Celtics játékos lenne, úgyhogy vele nem is számolok.
Smartot meg csak is valami nagy cserébe szabad bedobni, az a srác nagyon értékes lehet még később. Harris meg? A nagyágyúk utáni sor egyik legjobb játékosa szerintem, csak hát a spacing.

Ez van, mi legalább nem fütyültük ki a játékosunkat, bár idő se volt rá, mert mindenki szívrohamot kapott, mikor Terrier Rózsást kimondták.