Rafinha

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Feast4
Director del Fútbol

2015.09.18. 10:12:35

noname írta:Nainggolan egy tipikus falbú vkp. Keményen csúszott be, de azért nem volt az annyira kemény. Sokkal inkább nagyon szerencsétlen. Ilyen becsúszásból minden meccsünkön kapunk kb 5öt.
Xavi szalagszakadását pl Edmilson okozta edzésen. Villa lába attól tört el h túl sokat játszott.
Sajnos ezek a sérülések benne vannak a pakliban...

Pontosan. Kemény volt, de nem annyira rémísztően kemény. Én amikor elesett és a visszajátszást nézve se gondoltam, hogy ennyire nagy baj lett. Messi is az elős félidőben kb. egy úgyanilyet kapott tőle. Igazából ahhoz képest, hogy nem volt elvileg durva meccs kés sérülés is volt. Ha a bíró egy kicsit határozottabb az elején az elős két durvulásnál ad egy lapot neki és ez nem történik meg. De egy a nagyanyámnak töke lett volna ő lenne a nagyapám kategória.
Kép
szekelygyula
Jugador del Barça

2015.09.18. 10:07:37

noname írta:Nainggolan egy tipikus falbú vkp. Keményen csúszott be, de azért nem volt az annyira kemény. Sokkal inkább nagyon szerencsétlen. Ilyen becsúszásból minden meccsünkön kapunk kb 5öt.
Xavi szalagszakadását pl Edmilson okozta edzésen. Villa lába attól tört el h túl sokat játszott.
Azért az a belinkelt videoból is kiderül, hogy ő nem előszőr okozott komoly sérülést. Első alkalommal még nem kell nagyon nagy eltiltás, de ha többször előfordul, akkor az szerintem már túl lép az előfordul kategórián.
Szerintem, ha lassítva egy szakértő visszanézné a becsúszásait meg tudná mondani, hogy mi az ami miatt az övében jobban benne van a komoly sérülés esélye, mint egyéb játékosok becsúszásában. Ahogy írtad is több ehhez hasonló becsúszás is szokott lenni egy-egy meccsen, azoknak mégsem lesz ilyen végkimenetele. Persze előfordulhat olyan, hogy nagyon szerencsétlen az eset, de egy visszaeső esetében szerintem nem lehet szerencsétlenségről beszélni.
noname
Llegenda del Barça

2015.09.18. 09:40:45

Nainggolan egy tipikus falbú vkp. Keményen csúszott be, de azért nem volt az annyira kemény. Sokkal inkább nagyon szerencsétlen. Ilyen becsúszásból minden meccsünkön kapunk kb 5öt.
A Fifa egy szégyen
szekelygyula
Jugador del Barça

2015.09.18. 08:04:13

diagonal írta: Nem a labda volt a cél. Ez a Nainngolan egy agresszív vadállat. Érdemes megnézni mit csinált Mattiellóval a Chievo elleni meccsen márciusban:
http://indavideo.hu/video/18_Nainggolan ... _Roma_2015
Én nem tudom, hogy az ilyeneket miért nem tiltják el egy életre. Ha egyszer fordul elő akkor még csak 10 meccs hátha legközeleb odafigyel, de ha ezután is megismétlődik akkor 1-2 évre is simán el lehetne tiltani, ha még visszatér a focihoz és újra eljátsza akkor végleg.
Szerintem semmi helye nincs az ilyeneknek a pályán, arról nem is beszélve, hogy életeket tehetnek tönkre.

Nagyon remélem, hogy Rafinha vissza tud térni és újra hasznos tagja lesz a csapatnak. Én nagyon szeretem a játékát, és folyamatosan látszódott rajta a fejlődés. Sok erőt neki a felépüléshez.
diagonal
Jugador d'estrella

2015.09.18. 00:55:26

crixus írta: Lehet a labda volt a cél, de nem igazán izgatta magát a játékos, hogy a másiknak ebbe beletörik-e a lába vagy sem.
Nem a labda volt a cél. Ez a Nainngolan egy agresszív vadállat. Érdemes megnézni mit csinált Mattiellóval a Chievo elleni meccsen márciusban:
http://indavideo.hu/video/18_Nainggolan ... _Roma_2015

Persze ott is elnézést kért utána. Áprilisban a feleségét verte el alaposan a saját autójukban Rómában, valaki látva a dolgot a zsarukat is kihívta, de szerencséje volt mert a nő nem akart feljelentést tenni ellene végül.
Szerintem szimplán egy erőszakos barom, de elég megnézni róla pár képet és látható.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.09.17. 18:39:36

Kegyetlenül rosszkor jött neki ez a sérülés, tényleg lehet, hogy ezzel a Barcás karrierjének lőttek, elvégre eddig sem volt biztos, hogy befut nálunk, most meg még az egyetlen bizonyítási lehetősége is ugrott. Egyedül akkor nem meszeltek neki szerintem, ha Lucho teljes mértékben mögötte áll, és nem hozunk senkit a helyére nyáron sem. Erre amúgy jó esély van szerintem, már csak a Celtás múltjuk miatt is, meglátjuk.

A belgának meg csak gratulálni tudok, gyűlölöm az olyan játékosokat, akik a hiányosságaikat durvasággal pótolják. Lehet keménynek lenni, nem azt mondom, de hentesnek nem kéne azért..
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.17. 16:23:10

visca el barca írta:arra még kíváncsi vagyok mi lesz így a szerződéshosszabbítással, ugye neki nyáron lejár (ha jül tudom). azért egy ilyen sérüléssel, nem hinném hogy nagyon megszórnák évekkel, de gondolom azért kitenni sem fogják. sanszos h kap egy újat 2018-ig, vagy 2017-ig + 1 év, de max ennyi.
A klub 5 éves szerződést kínál, ez mai hír.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.09.17. 16:00:20

arra még kíváncsi vagyok mi lesz így a szerződéshosszabbítással, ugye neki nyáron lejár (ha jül tudom). azért egy ilyen sérüléssel, nem hinném hogy nagyon megszórnák évekkel, de gondolom azért kitenni sem fogják. sanszos h kap egy újat 2018-ig, vagy 2017-ig + 1 év, de max ennyi.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
defender3
Entrenador del Barça

2015.09.17. 15:50:36

crixus írta:Nagyon sajnálom Rafinha-t, hatalmas tehetség, remélem ott folytatja majd ahol most abba kell hagynia.

Más. Engem rohadtul bosszant, hogy az UEFA-nál, FIFA-nál és a spanyol szövetségnél is az ilyen belépők mellett simán elmennek, ugyanakkor ha valaki számon meri kérni a játékvezetőt akkor azért eltiltás jár.
Piqué 4 meccset meg pirosat kapott mert lekapta a lábáról a partjelzőt egy egyértelmű téves ítélet után, tegnap pedig az a paraszt római egy sárgával megúszta ma meg egy "bocsi" a twitteren és az ügy lezárva. Ezt nem kellene talán kivizsgálni? Nem kellene talán az ilyen elmebeteg játékosokat egy-egy komoly szankcióval visszafogni, hogy legközelebb ne okozhassanak sérülést? Persze az, hogy Suárez megharapott valakit az 4 hónap, de egy fél éves kihagyással járó sérülés okozása az ló..sz. Úgy, hogy a tahónak nem ez volt az első ilyen sérülést okozó belépője. =D>
Lehet a labda volt a cél, de nem igazán izgatta magát a játékos, hogy a másiknak ebbe beletörik-e a lába vagy sem. Ez igenis egy k.va sport, ahol lennie kellene sportszerűségnek. Kívánom, hogy a k.csögnek is törje el a lábát majd a közeljövőben egy hasonló marha... :roll:

Márciusban kettős lábtörést okozott. Ilyenek után az kéne, hogy a rehabilitáció befejezéséig eltiltják az talán észhez téríteni a játékost.
Capon
Llegenda del Barça

2015.09.17. 15:46:44

Jobbulást!
Sajnos ilyenkor idény elején a leggyakoribbak a sérülések. Mikor új szezonnak futunk neki az eredményeken kívül a sérülések elkerülése miatt izgulok a legjobban.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
crixus
Entrenador del Barça

2015.09.17. 15:43:13

Nagyon sajnálom Rafinha-t, hatalmas tehetség, remélem ott folytatja majd ahol most abba kell hagynia.

Más. Engem rohadtul bosszant, hogy az UEFA-nál, FIFA-nál és a spanyol szövetségnél is az ilyen belépők mellett simán elmennek, ugyanakkor ha valaki számon meri kérni a játékvezetőt akkor azért eltiltás jár.
Piqué 4 meccset meg pirosat kapott mert lekapta a lábáról a partjelzőt egy egyértelmű téves ítélet után, tegnap pedig az a paraszt római egy sárgával megúszta ma meg egy "bocsi" a twitteren és az ügy lezárva. Ezt nem kellene talán kivizsgálni? Nem kellene talán az ilyen elmebeteg játékosokat egy-egy komoly szankcióval visszafogni, hogy legközelebb ne okozhassanak sérülést? Persze az, hogy Suárez megharapott valakit az 4 hónap, de egy fél éves kihagyással járó sérülés okozása az ló..sz. Úgy, hogy a tahónak nem ez volt az első ilyen sérülést okozó belépője. =D>
Lehet a labda volt a cél, de nem igazán izgatta magát a játékos, hogy a másiknak ebbe beletörik-e a lába vagy sem. Ez igenis egy k.va sport, ahol lennie kellene sportszerűségnek. Kívánom, hogy a k.csögnek is törje el a lábát majd a közeljövőben egy hasonló marha... :roll:
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2015.09.17. 15:19:38

Sajnálom nagyon a srácot! Remélem felépül, és ott folytatja, ahol abba hagyta. Én tényleg úgy gondolom, hogy most lett volna lehetősége, hogy beverekedje magát a kezdőbe (Rakitic nem túl meggyőző formája miatt), és onnan csak rajta múlt volna, hogy élt volna-e vele.

Viszont necces időszak elé nézünk. Hátul már megcsappantunk, középen meg kis túlzással el is fogytunk. Ini, Rakitic, Busi helyett lényegében Masc és Segri maradt, de ők meg hátul is vitézkednek. Viszont itt van Segri R. nagy lehetősége, mert most télig agyon lesz játszatva...
defender3
Entrenador del Barça

2015.09.17. 15:08:52

Majd ha felépül akkor kölcsön kell adni, mert úgyis jön helyette olyan aki folyamatos játékban van, és a kölcsön alatt vissza tudja magát hozni utána meg Iniesta is szépen bent lesz a korban szóval a helyére kell majd ember.

Most fog kijönni LE egyik legnagyobb hibája, hogy nem nyúl a fiatalokhoz. Mert azokon a meccseken ahol a 60. perc környékén 4-0-ra vezetünk le kell majd cserélni Init meg Rakiticset így, hogy Rafinha kidőlt oda viszont fiatalok kellenek akiket valami miatt nem szeret LE játszatni pedig most kénytelen lesz, hogy januárig kihúzzuk. Vagy taktika lesz változtatva és Messi hátrébb megy egy sorra a helyére meg megy Alves úgyis oda való nem védőnek.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.17. 14:46:29

noname írta:
Bob_Marley írta:Azért nem kell az ördögöt a falra festeni. Nem dől össze a világ, bár komoly rehabra lesz szüksége. Nistelrooy, Del Piero, Shearer, Xavi, Pires és lehetne még sorolni, akik ezt túlélték és visszajöttek és semmi bajuk nem volt. Persze vannak ellenpéldák is, de egy húszon iksz éves fiatal szervezettnek jó esélye van arra, hogy ebből felépüljön. Nem szakadt el csak az elülső ez már "pozitívum".
Rafinha már egy ideje az első csapat tagja, de csak az utóbbi időben kezd jót nyújtani. Jól ment neki mind a támadóhármas részeként, mint Rakitic helyén(aki sztem nem a legjobb formában kezdte a szezont). Most sikerült berobbannia a csapatban. Eddig egy volt a sok közül, most hirtelen 2 posztra is első számú csere volt. Erre lesérül egész szezonra, ráadásul ez a sérülés mindig maradandó károsodással jár(sebesség). Mire felépül, addigra előtte lesz a sorban egyértelműen Arda, de még Vidal is lehet fog a támadóposztokon játszani. Ez gyakorlatilag azt jelenti h Rafinha mikor végre előrelép, visszaesik még mélyebbre, mint ahonnan indult. :(
Én az egészségére gondoltam, az hogy mi lesz vele a csapatot illetően azt nem tudom, de nem egy ember felépült már ilyen sérülésből és nem lett vége a karrierjének.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.09.17. 14:39:53

visca el barca írta:
noname írta:Tartok tőle h ezzel vége a Barcás karrierjének...
már csak azért is mert arda biztosan elé kerül a sorban, plusz jövő nyáron tuti jön egy nagy név középre, mert jelenleg messze ez a legvékonyabb sorunk...
Nagyon sajnálom, mert meccsről meccsre egyre jobban játszott, bemutatkozott a válogatottban, ami hatalmas öröm volt számára, most pedig az a suttyó teljesen elintézte. Nagyon félek, hogy a Barcas karrierje megpecsételődött.
Ráadásul januárig nem lesz egy épkézláb cserénk se, egyedül ő volt aki hozzá is tudott tenni a játékhoz és a rotációban is fontos szerepe lett volna. Télig valahogy ki kell húznunk, pedig a kp-sorunk elég erősnek tűnt szezon elején. Rakitic-Ini-Rafinha egy fél szezonig, utána ehhez jött volna még Arda. Négy ilyen játékos két posztra tökéletes, egy meccsen belül is lehetne taktikailag változtatni. Most valószínűleg lesz egy Gumbaunk, Alves visszatérésével pedig egy SR. Nem túl biztató. Félek, hogy tavaszra nem igazán lesz már erő a csapatban. Ardanak is be kell illeszkednie.
Nagyon sajnálom Rafinhat, mert nagyon sok volt benne és pont a legrosszabbkor történt számára a válogatottban is elkezdhetett volna lassan játszani. Nainggolan nem tudom mit képzelt, szerintem volt benne egy kis düh is, hogy Rafinha hülyét csinált belőle.
Mindenesetre remélem, hogy vissza tud még térni.
Forca Barca!!!!
noname
Llegenda del Barça

2015.09.17. 14:30:50

Bob_Marley írta:Azért nem kell az ördögöt a falra festeni. Nem dől össze a világ, bár komoly rehabra lesz szüksége. Nistelrooy, Del Piero, Shearer, Xavi, Pires és lehetne még sorolni, akik ezt túlélték és visszajöttek és semmi bajuk nem volt. Persze vannak ellenpéldák is, de egy húszon iksz éves fiatal szervezettnek jó esélye van arra, hogy ebből felépüljön. Nem szakadt el csak az elülső ez már "pozitívum".
Rafinha már egy ideje az első csapat tagja, de csak az utóbbi időben kezd jót nyújtani. Jól ment neki mind a támadóhármas részeként, mint Rakitic helyén(aki sztem nem a legjobb formában kezdte a szezont). Most sikerült berobbannia a csapatban. Eddig egy volt a sok közül, most hirtelen 2 posztra is első számú csere volt. Erre lesérül egész szezonra, ráadásul ez a sérülés mindig maradandó károsodással jár(sebesség). Mire felépül, addigra előtte lesz a sorban egyértelműen Arda, de még Vidal is lehet fog a támadóposztokon játszani. Ez gyakorlatilag azt jelenti h Rafinha mikor végre előrelép, visszaesik még mélyebbre, mint ahonnan indult. :(
A Fifa egy szégyen
Feast4
Director del Fútbol

2015.09.17. 14:26:02

Felépülni fel fog nem is ez a baj, de neki nálunk vége. Szerződéshosszabítás előtt van. Turan és SR is elé fog kerülni a sorban, és nyáron egy Pogba, Koke valamai ilyesmi nevet biztos robbantunk aki szintén a kezdőbe jön. Így lesz jövőre egy Iniesta+Rakitic+Busquets közép (bár szinte fix, hogy nem ez lesz a kedző) ez biztos, lesz egy Arda+Masharano+ Sergi Roberto+ valaki. Ha peche van Halilovics is visszakerül vagy lehet valakit felhozunk... Tehát így ő ihat hideg vizet.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.09.17. 13:16:19

noname írta:Tartok tőle h ezzel vége a Barcás karrierjének...
már csak azért is mert arda biztosan elé kerül a sorban, plusz jövő nyáron tuti jön egy nagy név középre, mert jelenleg messze ez a legvékonyabb sorunk...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Klaczy
Barça B

2015.09.17. 12:47:28

Eto'o, Puyol, Milito, sőt még Ronaldo is visszajött belőle! Viszont általában ez 5-7 hónap itt meg 8 -9 ről beszélnek...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.17. 12:31:22

Azért nem kell az ördögöt a falra festeni. Nem dől össze a világ, bár komoly rehabra lesz szüksége. Nistelrooy, Del Piero, Shearer, Xavi, Pires és lehetne még sorolni, akik ezt túlélték és visszajöttek és semmi bajuk nem volt. Persze vannak ellenpéldák is, de egy húszon iksz éves fiatal szervezettnek jó esélye van arra, hogy ebből felépüljön. Nem szakadt el csak az elülső ez már "pozitívum".
Kép
Kép
Kép
krisztiantobias
Barça B

2015.09.17. 12:17:48

Hát hát. Sajnos ez egy olyan sérülés amit elég nehéz leküzdeni, folyton vissza fog térni, lehet vége a karrierjének, de legalábbis világklasszis már nem lesz, pedig volt benne potenciál :?
noname
Llegenda del Barça

2015.09.17. 12:07:24

Tartok tőle h ezzel vége a Barcás karrierjének...
A Fifa egy szégyen
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.17. 11:46:00

Zozzy 5 írta:ez most nagyon rosszul jött neki úgy az egész Barcás karrierje szempontjából is, pont mostanába kezdett jobban játszani, Rakitic meg haloványan, tegnap is örültem, amikor jött a horvát helyett. télen viszont így van esélye egy érkezőnek középre, még úgy is, hogy Arda elkezdhet játszani, és egy fullon lévő kp-n nagyon necces lesz érvényesülni keresztszalag szakadás után, ami mindig kényes marad. amúgy már tuti a szakadás?
Sajnos tuti a szakadás, a klub hivatalosan is bejelentette. Szezon végére talán felépül.

Kis öröm lehet neki, hogy megakarják hosszabbítani a szerződését még öt évvel.
Kép
Kép
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.09.17. 11:44:31

BarcafanTomee írta:Nincs egy szabály erre, mikor lesérül egy játékos egész szezonra, akkor igazolhat a csapat? Vagy ez csak kapusokra vonatkozik?
Nem csak kapusokra vonatkozik, de a FIFA ezt nem fogja engedni nekünk az átigazolási/regisztrálási tilalom miatt. Még egy olyan pletyka is felröppent, hogy kérni fogjuk a FIFA-t, hogy legalább Ardát regisztrálhassuk januárnál hamarabb Rafinha sérülése miatt, de ezt nem tartom túl valószínű forgatókönyvnek.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2015.09.17. 11:39:11

Ekkora pechet, hihetetlen. Egy perc játék után. Nainggolan már nem első hentes munkája ami komoly sérülést von maga után. Ő miért is érdemli meg, hogy pályán legyen?
Csapat szinten is katasztrófa, gyakorlatilag nincs csere középpályásunk. Nincs egy szabály erre, mikor lesérül egy játékos egész szezonra, akkor igazolhat a csapat? Vagy ez csak kapusokra vonatkozik?
Válasz küldése