2015.09.24. 08:51:34
Nem értem azokat, akik szidják, ütik-verik a csapatot. Ugyanakkor azokat sem értem, akik feltétlenül védik, és nem kritizálják, sőt legnagyobb nyugalommal azt sugallják, hogy nincs itt baj! Én valahol az arany középúton próbálok elhelyezkedni. Most nem mennék bele, hogy ez a fránya sérülések, az igazolási tilalom miatt alakult ki, mert ezt tudjuk. De sok mindent tisztázni kell és helyre kell tenni.
Kezdjük ott, hogy tavaly kb az egész szezon során nem kaptunk annyi gólt, mint az idei szezon meccsein. Másodjára tömtek ki 4 góllal!!! Nem az von, hogy kikapunk egy balszerencsés meccsen 1 góllal, hanem konkrétan lemosnak a pályáról minket, mi meg semmit nem tudunk reagálni, csak bambán nézünk rájuk. Remélem érzi mindenki a különbséget. 4 kapott gól! A bl-ben egy perc rövid zárlat is kiesést érhet. Oké, hogy ősz van, és majd tavasszal...de azért szerintem nem ennyire egyszerű ez. Ha már most ilyan fáradt és tompa a csapat, akkor a sok idei meccstől majd felfrissül...nem gondolnám!
Kapusként bár TS pártján álltam, de valahogy Bravo ad nagyobb nyugalmat a csapatnak. Nem gondolom, hogy tegnap ő is 4 alatt hozta volna le ezt a meccset. kicsit sajnálom a németet, mert azért egy nagyon szétzilált védősor mögött dolgozik. Oké, hogy volt neki is hibája, de azért a védőfalunkon úgy mentek át tegnap is, mint kés a vajon.
Védelem. Sajnos kicsit kezdünk elmilánosodni. Dani szerződést kapott, nem pörög. Adriano ahelyett hogy lépett volna, maradt "örök csere" jó pénzért. Matyi szintén nem ide való, pláne nem szélre. Ráadásul miatta van 5. számú pozícióban a saját fiúnk Bartra, aki tuti egyedül pörgött volna tegnap is. Jordi Alba kiválása kinyírja a támadásainkat. Dani szintjét meg Sergi is hozza. Igaz támadásban nem annyira merész, de legalább nem kapunk gólokat róla, ugyanis kedves Dani barátunkról 2 gólt kaptunk, és rendszeres fegyvere az ellenfeleinknek az ő fennragadását kihasználni. Masc agyon van játszatva, pedig rá külön is figyelni kéne, mert sokszor szükség lesz rá középen is. Piqué nagy szája meg nyilván vissza kellett üssön valahol. Mondjuk az ő 2 nagy hibája ellenére sokszor mentett és legalább rajta láttam azt, hogy győzni megy előre. Csak ugye a sok beszéd helyett inkább játszani kéne.
A középpálya viszont tragédia. Már írtam, hogy Rakitic sajna nem találja a helyét, erre a helyére pályázó Rafinha kidől egész szezonra. Reméljük hamar összekapja magát a horvát. Busi ugyanazt játssza, mint eddig egész életében. Ini viszont nem tud kellően irányítani. A baj az, hogy 2 opciónk van ide. Sergi, aki középen súlytalan, és Masc, aki szintén jobb hátul. Szóval itt egy darab igazi minőségi cserénk sincs!!! Fájó ezt kimondani, de ez van. Azt gondolom Ardának nem lesz komoly feladat csapatba kerülni majd!
Csatársor. messi és Neymar csak egymást keresik, ami engem kicsit már zavar. Sokszor sok tisztább passz helyett egymást erőltetik. Messinek nem megy kifejezetten jól a játék, de így is megvan meccsenként a 4-5 helyzete, és legalább ugyanennyi gólpasszt érő labdája is. nyilván tőle többet várunk, de ennyi elég is lehetne a meccsek megnyeréséhez. Csak ugye neki is be kéne lőni a helyzeteket, meg annak is akinek adja a passzokat. Neymar egyre többet vállal, ami egyrészt jó, másrészt néha sok. Suarez meg nem is tudom mit csinál. Elapattannak tőle messzire a labdák, belebotlik, lelesik. Szóval a trió nem muzsikál. Helyükre meg 2 fiatal ácsingózik. Ezzel 2 gond van/lesz: egyfelől a fiataloknak még nagyon sokat kell fejlődni, mert nem kész játékosok. Másrészt - és ez inkább a gáz - a trió érinthetetlen. Ha ők kezdenek, ha nem megy nekik nagyon a játék, akkor sem mer LE belenyúlni, mert egyrészt tudja, hogy a cserével nem biztos, hogy erősödünk, másrészt tudja, hogy hiszti lenne. Ezért rendszeresen Messi lép visszább, és egy középpályás, rendszerint Rakitic megy le. Csak így megint nem pihennek a srácok!
Szóval az egész csapatot gatyába kell rázni, mert így hamar elúszahtnak a dolgok. Legkésőbb nyáron meg el kell passzolni Adrianot, Alvest, Matyit. Előbbi helyére hozni kell vkit, utóbbi helyére itt lesz Vidal, és tőlem maradhat megbízható csere opcióban Sergi. Matyi meg menjen, mert fáj nézni technikai analfabétaságát. Középre hozni kell még vkit, meg egy minőségi cserecsatárt, ha az ifjoncok nem válnának be.