Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.30. 11:24:52

Troym írta:
2024.11.30. 09:37:49
FcBarcelona1 írta:
2024.11.30. 07:18:19
Pubill tegnap nyilatkozott, hogy közel állt nyáron a Barcához, de még ő sem fért bele az FFP-be.

Gondolom nem a vezetőségen múlt, hogy idén Nico Williams, Cancelo és Gündogan itt játsszon.
Rakd össze a 2 mondatot és rájössz, hogy nem is akartuk Cancelot, mert nála nem is próbálkoztunk, szerintem nagyon helyesen, mert nem egy cikk jelent meg arról, hogy a viselkedése itt is hagyott kívánnivalót maga után, főleg amikor nem játszott, plusz a nagy téttel bíró meccseken kaptuk a 3-5 gólt, amiben elég jelentős szerepe volt. ( A BL kieséskor 2 gól simán az ő sara volt)
Cancelot nagyon akarta klub. Hetekig tárgyaltak Decoék a Cityvel, hogy milyen konstrukcióban tudnák elhozni. Kölcsön + vételi opcióval lehetett volna megoldani, sőt még a portugál adott is volna le a fizetéséből (ami azért úgyis magas lett volna), de az angolok csak a vételbe mentek bele 20-25 millióért. Elég hosszú szappanopera volt.
Cancelo baromira kellene most, minőségi lehetőség lenne rotációban mindkét oldalon, ha nem kezdő.

Pubill mondjuk nem tudom mivel lenne jobb, mint Fort. Ugyan nem ismerem, de nem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán a baloson bevethető-e és egy másodosztályú Almeriában is csere jh.

Olmo-t egyáltalán nem venném elő, nagyon magas szinten játszott, a Celta és Soci elleni másfél meccsen, minimum a fél csapat kilógott legalább annyira mint ő. Koundét jobban elő lehetne venni, gyakorlatilag mindhárom gólban nyakig benne volt, viszont alapvetően kiváló teljesítményt nyújt, semmi ok nincs rá, hogy ne egyértelmű kezdő legyen (max. pihentetés, amibe belevehetné Flick kicsit jobban Fortot)

Én az idei teljesítménye alapján egyáltalán nem hiányolom Nicot és nem feltétlenül a statjai miatt. Tavaly is inkább azért volt keresett, mert még fiatal. Volt egy jó EB-je, de eddig kb. ennyi.

Gündogan mondjuk nagy kérdés. A jelenlegi kezdőt tekintve szerintem nélküle jobban állnánk viszont rotációban iszonyatosan jó lenne, az viszont nem tudom mennyire tetszene neki, ha nem kirobbanthatatlan kezdő. Főleg olyan fizetéssel.
De ha Williamst még nem is sikerült volna leigazolnia Cancelo-Gündogan trió mellé szorosan odavenném Felixet.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.30. 10:03:32

FcBarcelona1 írta:
Pubill tegnap nyilatkozott, hogy közel állt nyáron a Barcához, de még ő sem fért bele az FFP-be.

Gondolom nem a vezetőségen múlt, hogy idén Nico Williams, Cancelo és Gündogan itt játsszon. Kíváncsi lennék, azzal a kerettel mit tudnánk alkotni.
Szerk: szerintem De Jong nem igazán illik ide. Inkább ilyen box to box játékos. A City elvihetné januárban :)
Nico Olmóhoz képest szerintem óriási előrelépés lett volna. Talán még Cancelo is (még feltolt bal-jobbszélsőként is magasan egy Ferran felett van). Gündogan is, de a kor miatt az okés, mint döntés abszolút. De amúgy nyilván alja módon meg van kötve a kezünk.

Azért tudok pár box-to-box játékost akit simán el tudnék képzelni itt. :) Nem hiszem, hogy ez a gond. Egyszerűen nincsenek meg a skilljei ahhoz, hogy jó csapattag legyen. Ha Pep a karmán kívül drogokhoz is nyúl, lehet esélyünk, de amúgy akinek egy csöpp esze van, 1 eurót sem ad ki egy sérülékeny perememberért, akinek nem csak a jövője kérdéses sérülékenység szempontjából, hanem a jelene is, és a City most nem kockáztathat, nincs erre ideje. Ha nem hülyék, úgy 100-200 játékos jobban megfelel a piacon nekik, mint DJ. A full formában lévő DJ-nál is vannak bőven jobb megoldások, szerintem nekik egy határozott játékos kell a szétgyúrt, kőkemény, gyors gondolkozású Rodri helyett, de akkor legalább képben lehetne tényleg.
Nem tudom, szól-e bármi hír erről, sosem követek átigazolási híreket az erre vonatkozó ablakon kívül, de én ha rendben van "fejben", Tonaliban látnám a pótlást, bár nyilván kockázatos a szerencsejáték-függősége miatt. Ő jelenleg az, akikben perspektíva van, kőkemény, okos, jól is szervez, nem sérülékeny. Fél évre nyilván luxus, de egy Rodri-Tonali lehet kivégezné Európát.

"Olcsóbb", de tuti, minőségi megoldásból meg rengeteg van, kár is sorolni, vagy 20 játékos a francia ligából, Ricci, Zubimendi, akárki.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.11.30. 09:37:49

FcBarcelona1 írta:

Gondolom nem a vezetőségen múlt, hogy idén Nico Williams, Cancelo és Gündogan itt játsszon.
Rakd össze a 2 mondatot és rájössz, hogy nem is akartuk Cancelot, mert nála nem is próbálkoztunk, szerintem nagyon helyesen, mert nem egy cikk jelent meg arról, hogy a viselkedése itt is hagyott kívánnivalót maga után, főleg amikor nem játszott, plusz a nagy téttel bíró meccseken kaptuk a 3-5 gólt, amiben elég jelentős szerepe volt. ( A BL kieséskor 2 gól simán az ő sara volt)
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Gondolom nem a vezetőségen múlt, hogy idén Nico Williams, Cancelo és Gündogan itt játsszon. Kíváncsi lennék, azzal a kerettel mit tudnánk alkotni.
Olmo egyébként nincs 100%-os állapotban, meg is van a magyarázat az utóbbi meccsek formájára. Ma nem fog kezdeni a hírek szerint, Flick senkit nem akar kezdetni, aki nem 100%-os, mint Inigo, Yamal és De Jong.

Az is csoda, hogy ki tudunk még állni.

De Jong témában úgy is az lesz mérvadó, hogy mit akar, és a klub hajlandó e szerződést bontani vele, ha nem akar távozni.
Egyébként érdemes összehasonlítani De Jong tavalyi, tavalyelőtti számait a "nagy klasszis, aranylabda várományos" Bellingham idei számaival/meccs" (védekezés, passzok, támadás) mert lassan itt egy kutyaütőként van elkönyvelve.
Persze a jelenlegi sérült, és kb. semmit nem vállaló, a bokaműtét szélén álló De Jongtól még egy Casado is sokkal jobb.
Vagy De Jong eladásából/elengedéséből, vagy valami extra bevételből igazolni kellene, mert ez a keret ezer sebből vérzik.

Szerk: szerintem De Jong nem igazán illik ide. Inkább ilyen box to box játékos. A City elvihetné januárban :)
Troym
Director del Fútbol

2024.11.29. 15:36:56

Chino írta:
2024.11.29. 15:19:39
Troym írta:
2024.11.29. 13:59:25

Én eladnám Frenkiet akár 10-20 millióért is, ha ezzel Flick lehetőséget kapna arra, hogy ott erősítsen, ahol ő komolyan gondolja.
Állítólag nyár óta figyeljük Angelo Stillert a Stuttgartból
Énmiattam vehet ő kapust, csatárt, vagy akárkit, pont ezért adnám meg neki a lehetőséget dönteni. Biztos szüksége van további játékosokra, döntse el mire / kire leginkább.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.29. 15:19:39

Troym írta:
Változnak az idők, játékosok ázsiója, stb, egyszerűen DJ jelenleg egy név, nem több.

Lehet fog jobban játszani, lehet nem, de szakmai alapon max a pár perces csere szintje, viszont ehhez nem igazodik a pénzügyi és hierarchiában lévő helye, így nem látok más lehetőséget, mint eladni, szerződést bontani.
Én eladnám Frenkiet akár 10-20 millióért is, ha ezzel Flick lehetőséget kapna arra, hogy ott erősítsen, ahol ő komolyan gondolja.
A szerződésbontással az a baj, hogy rohadt sok pénzbe kerül, még akkor is, ha '26-ban lejár a szerződése, anyagilag inkább hátrány lenne mint előrelépés.
Azt azért ne felejtsük el, hogy az utóbbi 2-3 évben igen fontos játékosunk volt és a teljesítményére sem panaszkodhattunk. Talán a tavalyi szezon második felétől kezdett komolyabban visszaesni, a bajnoki évünkben például nagyon fontos tagja volt a csapatnak, nagy mértékben hozzájárult a sikerhez, ahogy Koeman alatt is húzóember volt, nem mellesleg egy holland válogatott alapembere. Szóval nem egy olyan játékosról beszélünk, aki már 4-5 éve perememberként lébecol. Ráadásul még aránylag jó korban van, nem is az itteni fizetését kellene adni neki.
Egy új csapatban, közegben könnyen felhúzhatja magát. Látjuk, hogy milyen játékosokért ad ki számos klub vagyonokat.
Az egyetlen dolog amitől tartani lehet, hogy meg sem fordul a fejében a váltás, egy évig még maradni akar, aztán ingyen elmegy jó kis jutalékkal.
Amiben bízni lehet, hogy a karrierjét tartja jobban szem előtt, az fontosabb lesz neki, illetve környezetváltozásra is nagyobb szüksége lesz, mert elmondása szerint sem érzi túl jól magát itt (a becserélésekor szóló füttykoncert elég bizonyíték is erre).
Viszont a héten azt mondta Flick, hogy még nincs 100%-os állapotban a belgrádi meccs óta és maga a játékos is panaszkodott kicsit a bokájára, félek, hogy (részben) emiatt kapott kvesebb szerepet. Ugyanakkor a mai sajtótájékoztatón burkoltan kicsit odaszúrt neki, hogy megérti, hogy fontosak számára a játékpercek, de minden meccset kielemez és a lényeg, hogy nyerjenek és ezért a legjobb csapatot kell összeállítani.

Állítólag nyár óta figyeljük Angelo Stillert a Stuttgartból és a mai Sportban volt egy nyilatkozat Mattheustól, hogy szerinte nagyon illene ide ő lenne a csapat számára az ideális játékos,, ráadásul Flick is ismeri a képességeit. Nem nagyon figyeltem még, a Zvezda ellen láttam a minap, de túl mély nyomot nem hagyott bennem. (bár úgy en bloc az egész csapat sem) 30 millió körülre teszik az alsó határt. Még ha megy is de Jong, akkor is lesz Christensen, plusz Bernal. Utóbbival szerintem komolyan számol Flick, az előszezonban is ő kapta a legtöbb percet, ha jól emlékszem, plusz a szezon kezdetétől is ő volt a kezdő a poszton egészen a sérüléséig. Nem hiszem, hogy Flick lemondana róla komolyabb szünet ide vagy oda, ráadásul legalább 2-3 posztra sokkal sürgősebb erősítés kell.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

Változnak az idők, játékosok ázsiója, stb, egyszerűen DJ jelenleg egy név, nem több.

Lehet fog jobban játszani, lehet nem, de szakmai alapon max a pár perces csere szintje, viszont ehhez nem igazodik a pénzügyi és hierarchiában lévő helye, így nem látok más lehetőséget, mint eladni, szerződést bontani.
bence0330

2024.11.28. 17:09:56

gránit írta:
2024.11.28. 17:04:59
Rengeteg kérője lenne. A Liverpool már vinné is.

https://www.bbc.com/sport/football/arti ... 5Bisapi%5D

https://www.fichajes.net/noticias/club- ... 41127.html

Jó pénzért el lehet adni, az biztos. Alsó hangon 30 millió, de dilettáns olajosok megvennék drágábban is, csak mert hallották róla, hogy mekkora nagy spíler. Chelsea-féle csapatok így igazolgatnak.

Amitől én tartok, hogy mi leszünk a legnagyobb kérői, és megint megdobjuk egy hatalmas ajánlattal. Valószínűleg csak erre vár.
Legyen igazad, egy dilettáns csapat tényleg megveheti, de ahhoz tényleg az kell, hogy valami haver legyen (ten Hag miatt ez kicsit kiesett), vagy ne nézzék meg, mit művel meccseken. Lehet lesz ilyen, de ahogy halad előre az idő, és szorul ki a csapatból (mert azért nem játszathatjuk hogy felverjük az árát, tényleg akkora életveszély, hogy még 3-0-nál is félnék, ha bejönne 10 percre)

Kétlem, hogy ajánlatot kapna tőlünk, max ilyen felezős hosszabbítást az ffp miatt. Flick hála a jó égnek végre meglátta, mit tud az ember, és kb biztos vagyok abban, hogy 4. középpályás marad. Ha meg így lesz, tuti nem akarunk tőle semmit.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.11.28. 17:04:59

bence0330 írta:
2024.11.28. 13:36:29
Sajnos szerintem DJ megüti lassan azt a mélységet, amivel a sérülésével és a rossz alkupozinkkal együtt 1 eurót sem fizetnének ki érte. Csoda lenne, ha ingyen el tudnánk engedni. Mindenki látja, hogy minden jöttment harmadosztályú vagy épp visszatérő játékos kiszorítja a kezdőből. És most szem előtt vagyunk. A hype kezd megszűnni, vagyis átfordulni negatívba, a fél világ szidja már.
Rengeteg kérője lenne. A Liverpool már vinné is.

https://www.bbc.com/sport/football/arti ... 5Bisapi%5D

https://www.fichajes.net/noticias/club- ... 41127.html
Tobias88 írta:
2024.11.28. 14:33:07
van az 50-60 is, ha a fizetést nézem akkor meg nulla. Csapatfüggő hogy mennyiért lehetne eladni, lehet a PSG megvenné jó áron, de a legtöbb csapat nem tud ekkora fizetést megengedni (mi sem)
Jó pénzért el lehet adni, az biztos. Alsó hangon 30 millió, de dilettáns olajosok megvennék drágábban is, csak mert hallották róla, hogy mekkora nagy spíler. Chelsea-féle csapatok így igazolgatnak.

Ha sikerülne bekerülni 1:1-be, ebből az eladásból komolyan tudnánk építkezni, a csapatot mélyíteni, komolyabb tartalékjátékosokra szert tenni, minőségi cserét, sőt, utódot találni Lewandowskinak stb.

Egy az, hogy mi milyennek látjuk, meg megint más, hogy mások hogy látják. Engem sokkol, hogy mennyire pozitív a megítélése és mennyire áradoznak róla az emberek világszerte. Viszont egy okos ember, egy okos szervezet jól meg tudja szedni magát más szervezetek oktondiságából.

Amitől én tartok, hogy megint mi leszünk a legnagyobb kérői, és megint megdobjuk egy hatalmas ajánlattal. Valószínűleg csak erre vár.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.28. 16:41:05

soadroli írta:
2024.11.28. 16:28:44
Colombian defender Jhon Lucumi from Bologna is a real option for Barcelona in January. His release clause is €25m. @diarioas
Inkább egy csere balhátvéden kellene gondolkodni télen, a Sport Andrei Rațiut, a Rayo jobbhátvédjét dobta be (a tm-en már jó ideje kint van). A kivásárlási ára 25 millió, bár ez nyilván alkuképes. Nem ismerem, viszont nem vagyok túlságosan biztos, hogy jobb lenne, mint Fort.
Forca Barca!!!!
soadroli
Llegenda del Barça

2024.11.28. 16:28:44

Colombian defender Jhon Lucumi from Bologna is a real option for Barcelona in January. His release clause is €25m. @diarioas
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.25. 15:29:58

Chino írta:
2024.11.25. 14:57:32
Sporton nem régi hír, hogy David egy 4 éves szerződéssel 80 millió lenne fizetés és aláírási
Nekem soknak tűnik elsőre.
Lehet nem is ennyi, de legyen így. Utána mi megy majd itt, ha nem igazoljuk, le, milyen amatőr a vezetőség...
Ez csak egy példának hoztam.
Meghallgattam a podcastot. Nem értem ezt a hurráoptimizmust, és a Real lebecsülését sem.
Persze, vannak ott is gondok, de bármikor leakaszthatnak egy kh-et januárban.
Mi egyelőre Olmot nem tudjuk regisztrálni.
Továbbra is úgy érzem, hogy gyenge a keret, ami úgy néz ki, januárban sem fog változni.
Ha az első hármasból kidől valaki, szintekkel esik vissza a csapat, és Baldenak sincs helyettese, aki folyamatosan sérült.
És ebből az egyik 36, a másik 17.
A védelmünk talán javulhat, a kp-nk már most is fáradt, és De Jongban valamint Gaviban nem látom idénre a 100%-os formát.
A Realban nagyobb tartalékot látok, a védelmük a La Liga csapatai ellen meg fogja oldani.
A BL-ben pedig nagyon nehéz meccsek következnek nekünk, ami extra terhelés az így is fáradt csapatunknak.
Valami extra bevétel kellene, hogy tudjunk 1-2 játékost igazolni télen, ha csak kölcsönbe is.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.25. 14:57:32

vg99 írta:
2024.11.25. 13:10:13
A jelenlegi keret szűk,
nincsenek csere szélsők és szélsővédők, 9-es,
sokan vannak hasonló posztra,
jó páran tűnnek kevésnek ide (Torres, Torre, Fati, Martin, Garcia, Victor)
többen hosszú sérülésből térnek vissza, és nem az igazi még a forma, erőnlét.
és azért vannak erős kérdőjelek is. (FDJ, és nálam Fermin és Torre is)
Van egy Top kezdő és kb ennyi.
Szerintem is jobb lett volna kb. bárki Yamal helyett, szerkezeti és személyi cserék, domino nélkül.
A Casado-Pedri-Olmo középpályás hármas nagyon a többiek előtt van.
Viszont a kapusposzt óriási pozitív csalódás nekem, nem hittem volna, de egész magabiztossá vált emberünk. :)
Én annyira nem mondanám szűknek keretet. Nyilván nem hasonlítható mondjuk egy Cityhez vagy Bayernhez, de annyira nem vészes, hogy egy bajnokságra vagy egy Bl negyed/elődöntőre ne lehessen elég. Nézzük meg pl. a Realt. Ők is igazából csak a középpályán vannak meg. A többi helyen nagyon vékonyak. A védelmük kb. egy bajnoki felső-középcsapat szintjén van. Belülre nem hogy erős cseréjük nincs, de kezdő szinten is egy játékost tudnak kiállítani, jobb oldalra egy Lucas Vazquez várhatnak majd vissza, de a bal oldali Mendy-Fran Garcia duó sem a legélesebb kés a fiókban. A legnagyobb sztárjaiknak nincs helye (Bellingham, Mbappé), Viniciusnak nincs minőségi cseréje, most például 6 meccset fog kihagyni, köztük a Bl-ben a Pool és az Atalanta ellenit. A másik oldalon Rodrygonak nem a természetes pozíciója (aki szintén sérül), Güler férne be oda még oda cserének, aki annyira jobbszélső, mint Olmo bal.
Náluk sincs olyan magas szintű cseresor és bajnokságért és Bl-ért mennek.

Nyilván nagyon jó lenne, ha itt játszana mondjuk még egy Felix, de ez van. Azért egy Gavi, De Jong, Fermin, Torre kvartett annyira nem gyenge felhozatal. Plusz jön vissza Chris aki vkp és belső védő poszton is sokat erősít.
Vannak hiányos posztok, ez egyértelmű. Balhátvédnek, centernek és szélsőnek nincs minőségi pótlása, viszont a bajnokság csapatainak zömét még az ő cseréikkel is hozni kell és alapvetően tudjuk is. Nyilván nem minden poszton a padot játszatva, mint az Osasuna ellen.
De egy hazai Las Palmas meccset Fermint, Fortot, de Jongot, de ha visszatér Yamal megkockázttaom Pau Victort kezdetve is behúzunk.
Nem olyan mély a keret, hogy az összes posztra két ugyanolyan minőségű játékosunk legyen, ez egyértelmű, de jelen helyzetben nem is várható el.

Egy Desttel sem hiszem, hogy előrébb lennénk. Visszatérne egy közel egy éves ACL sérülés után, úgy hogy kb. 3-4 hónapig lenne legjobb esetben egészséges, aztán ingyen távozna, közben elfoglalna 3+ milliót a bértömegben. Szerintem minimum ugyanott vagyunk Forttal, de inkább jóval előrébb, aki még Baldét is jobban pótolja.
Van egy baromi nagy igazolásunk Flick személyében és egy nem teljesen optimális keret, de inkább csak foltozni kell. Egy bajnokságra simán benne van, hogy elég lehet, szinte biztos, hogy a végsőkig kiélezett lesz, a Bl pedig lutri. Lehet, hogy összeakadunk egy olyan top csapattal már a kieséses szakasz elején, akik megállítanak, de egy közepes sorsolással jó szezont futhatunk ott is.

Télen nem hiszem, hogy lenne külsős erősítés, még ha lenne pénz is 5-10 milliós játékosokra az FFP miatt felejtős, örüljünk, ha mindenkit regisztrálni tudunk.
Ezt a szezont így ki kell húzni, aztán reménykedni, hogy nyáron sikerül meglépni néhány jó üzletet. Lesz viszonylag sok ingyen igazolható vagy lejáró szerződésű játékos.(plusz a szerződések még Yamallal, Cubarsival stb.) Ha egy Zinchenko-David duó jönne már sokat tudna dobni a kereten. Ha az előbbit télen kölcsönbe elhoznánk nagyon tudnék örülni. Az a bh poszt, ami legjobban aggaszt, szorosan a center után. Baldét például a Brest ellen sem akarja Flick kockáztatni, habár legalább van remény az utánpótlásból. Ha más nem, de legalább ez is valami
Amire kíváncsi leszek, hogy ha Toni Fernandez felépül valóban rendszeres kerettag lesz-e. Állítólag Flick őt nézte ki Yamal pótlására, többször ült már a padon nem tartom kizártnak, hogy egyszer-egyszer beszáll helyette.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.25. 14:34:43

Troym írta:
2024.11.25. 13:45:07
Nehéz vitába szállni az ez a szabály, nem érdekel, oldja meg felfogással.
Ha megoldja valahogy, az sem jó.
Ha van rajta sapka...
Troym
Director del Fútbol

2024.11.25. 13:45:07

FcBarcelona1 írta:
2024.11.25. 12:18:17
J. Araujo teljesítményét elnézve ajándék volt a 10 érte.
Dest 6+ fizetés, 1 éves sérülés, egy éves szerződés. Szerintem egyértelmű, de még ebben sem értünk egyet.
Valle már tavaly is kölcsönben játszott, Martin pótolta, aki végigjátszotta a szezont. Akkor már Marquez-nél keressük az edzői felelősséget.
Ez 20 millió körül az FFP-ben, plusszban.
Ha már Balde, Gavi, Fermin szerződésének regisztrációja kijön belőle, akkor jól jártunk.
A többiben nagyon eltér a véleményünk
Ha a La Liga igazságos, és jogosak az utóbbi elvárásai, akkor miért baj, ha 20 millióval beljebb vagyunk, közben darabra megvagyunk.
Ha pedig nem, mert 890 millió 70%-a 623 és nem 426 millió (bérsapka),
Akkor pedig komolyan Destről, J. Araujorol, Valleról, Martinról és Casadoról vitatkozunk?
Jó leírom sokadszor: nem kéne csalni a számokkal és akkor nem kapnánk mindenféle büntetést.
Nincs valós vevő a Studiosra, nem is volt, mi kreáltunk és elszámoltunk közel 100 millió bevételt, majd nézünk, mint a luki nyúl, ha cserébe a szabályozó szervezet sokkal alacsonyabb fizetési keretet állapít meg.
Bíróság által kiszabott 4 millió büntetésbe került pl Neto "ingyen elengedése"
Semmiféle +20 millió FFP sincs.
Valle kölcsönben van, az 0 Euró.
Dest 22 millióért érkezett, ingyen távozott, szóval hiába spóroljuk meg a 6 milliós fizetését, kb ugyanennyi költségünkbe kerül az értékcsökkenés.

Marquezt meg azért hibáztassam, hogy amikor az első osztályba kölcsönadták a balhátvédjét, akkor használt egy harmadosztályú hátvédet a harmadosztályban?

Milyen darabra vagyunk meg? Kounde és nem használt Fort egyik oldalra, Balde és harmadosztályú Martin a másikra? Ez lenne az? Vagy Sergi Dominguez, mint első számú khv csere?
vg99
Capitá del Barça

2024.11.25. 13:10:13

A jelenlegi keret szűk,
nincsenek csere szélsők és szélsővédők, 9-es,
sokan vannak hasonló posztra,
jó páran tűnnek kevésnek ide (Torres, Torre, Fati, Martin, Garcia, Victor)
többen hosszú sérülésből térnek vissza, és nem az igazi még a forma, erőnlét.
és azért vannak erős kérdőjelek is. (FDJ, és nálam Fermin és Torre is)
Van egy Top kezdő és kb ennyi.
Szerintem is jobb lett volna kb. bárki Yamal helyett, szerkezeti és személyi cserék, domino nélkül.
A Casado-Pedri-Olmo középpályás hármas nagyon a többiek előtt van.
Viszont a kapusposzt óriási pozitív csalódás nekem, nem hittem volna, de egész magabiztossá vált emberünk. :)
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.25. 12:18:17

gránit írta:
2024.11.25. 10:28:51
Troym írta:
2024.11.25. 09:59:54
Martin itt van, közben Valle, Dest, JAraujo lepattintva, pedig ők is filléreket kerestek, ez közös marhasága Flicnek, Deconak és Laportának, szóval a kritika jogos, mert volt és van is jobb opció egy 22 éves harmadosztályú szintű Martinnál.
A szélsők hiánya miatt valóban nem sírhatunk, ennyi erővel megtarthattuk volna Destet is. Fél évet kihagyott volna, és akkor mi van, nem ő az egyetlen. De őt is ingyen el kellett engedni, ez nálunk már egyértelműen kényszeresen a céges kultúra része. És akkor csodálkozunk, hogy iszonyatos adósságaink vannak, és a Ligának kell minket visszatartania az anyagi csőd széléről.

Sok igazolásra nem számítok, kapusposzton nagyon elégedettek vagyunk, Szczesny még egy meccset se játszott nálunk, de már hosszabbítani akarunk vele. Vkp-t eleve nem akartunk, a szélsőket kiszórtuk, oda nemhogy nem igazoltunk, de végeztünk egy nagy irtást, ott nem érezzük szükségét a mélyítésnek, a támadósorban meg elég jól állunk, még sokkal problémásabb területekre sem igazolunk, nemhogy a támadósorba. Fullbekk esélyes, Mingueza meg a holland srác.
J. Araujo teljesítményét elnézve ajándék volt a 10 érte.
Dest 6+ fizetés, 1 éves sérülés, egy éves szerződés. Szerintem egyértelmű, de még ebben sem értünk egyet.
Valle már tavaly is kölcsönben játszott, Martin pótolta, aki végigjátszotta a szezont. Akkor már Marquez-nél keressük az edzői felelősséget.
Ez 20 millió körül az FFP-ben, plusszban.
Ha már Balde, Gavi, Fermin szerződésének regisztrációja kijön belőle, akkor jól jártunk.
A többiben nagyon eltér a véleményünk
Ha a La Liga igazságos, és jogosak az utóbbi elvárásai, akkor miért baj, ha 20 millióval beljebb vagyunk, közben darabra megvagyunk.
Ha pedig nem, mert 890 millió 70%-a 623 és nem 426 millió (bérsapka),
Akkor pedig komolyan Destről, J. Araujorol, Valleról, Martinról és Casadoról vitatkozunk?
bunga
Capitá del Barça

2024.11.25. 12:04:24

gránit írta:
Fullbekk esélyes, Mingueza meg a holland srác.
Mingueza? Nohiszen...
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
Martin itt van, közben Valle, Dest, JAraujo lepattintva, pedig ők is filléreket kerestek, ez közös marhasága Flicnek, Deconak és Laportának, szóval a kritika jogos, mert volt és van is jobb opció egy 22 éves harmadosztályú szintű Martinnál.
A szélsők hiánya miatt valóban nem sírhatunk, ennyi erővel megtarthattuk volna Destet is. Fél évet kihagyott volna, és akkor mi van, nem ő az egyetlen. De őt is ingyen el kellett engedni, ez nálunk már egyértelműen kényszeresen a céges kultúra része. És akkor csodálkozunk, hogy iszonyatos adósságaink vannak, és a Ligának kell minket visszatartania az anyagi csőd széléről.

Sok igazolásra nem számítok, kapusposzton nagyon elégedettek vagyunk, Szczesny még egy meccset se játszott nálunk, de már hosszabbítani akarunk vele. Vkp-t eleve nem akartunk, a szélsőket kiszórtuk, oda nemhogy nem igazoltunk, de végeztünk egy nagy irtást, ott nem érezzük szükségét a mélyítésnek, a támadósorban meg elég jól állunk, még sokkal problémásabb területekre sem igazolunk, nemhogy a támadósorba. Fullbekk esélyes, Mingueza meg a holland srác.
bence0330

2024.11.25. 10:13:48

Troym írta:
FcBarcelona1 írta:
2024.11.25. 08:45:10
Ez az, ami jelenleg mindent meghatároz, persze kritizálhatjuk Casadot, Gerard Martint és a többieket, de nem az ő hibájuk, hogy játszanak, és nincs mód helyettük igazolni.
A többi részbe nem mennék bele, úgysem értünk egyet, inkább hagyjuk annyiban. De egy gondolatra itt megállnék:
Továbbmegyek: meglepődnék, ha a saját utánpótlásunkban nem lenne jobb balbekk, mint Martin.
Valléékat persze tutira nem tudhatjuk, van sok játékos, aki menni akar, ha nem lehet kezdő.
Troym
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
Ez az, ami jelenleg mindent meghatároz, persze kritizálhatjuk Casadot, Gerard Martint és a többieket, de nem az ő hibájuk, hogy játszanak, és nincs mód helyettük igazolni.
A többi részbe nem mennék bele, úgysem értünk egyet, inkább hagyjuk annyiban. De egy gondolatra itt megállnék:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

FCBsteve írta:
2024.11.23. 07:59:25
gránit írta:
2024.11.18. 18:52:05
Egyetértek, csak legyen rá keret.

Nem vagyunk 1:1-ben, ami azt jelenti, hogy egy 10-15 milliós fizetésű játékos beillesztéséhez még a szabályok szerint is össze kell hoznunk legalább 20-30 milliós fizetéscsökkentést vagy eladást.

Nyáron én is bíztam néhány nagy igazolásban, főleg azok után, hogy Tebas azt nyilatkozta, közel vagyunk az 1:1-hez. De nem lett meg, sőt, elképesztő módon szívattak minket Olmo leigazolásakor is. Eladtunk 38 millió értékben, elment Güdogan 18 milliós fizetéssel, Roque 3 milliós fizetéssel, Alonso, Romeu, szintén több milliós fizetéssel, Roberto 5 milliós fizetéssel stb, és így tudtunk nagy nehezen beilleszteni egy 9 milliós játékost. Nagy nehezen, úgy, hogy az első bajnokikat a lelátóról nézhette csak.
A felsorolt távozók közül Roque, Alonso, Roberto nem oszt, nem szoroz 2024-2025 FFP szempontból...
Roque nyárig volt regisztrálva, másik kettő lejáró szerződésű játékos volt - FFP szempontból nem nyerünk velük távozásukkor.
Eladások és Gündo miatt tudtunk FFP-t növelni, de csak az érték kb 40-50 százalékával, Romeu meg ebből a szempontból se "túl sokat ért".
És Olmot is "fizetés (9m?) + igazolási díj időarányos része" értéken kell regisztrálni - talán még 12m a fizu mellé évente.
Persze értek én mindent, hiába távoztak, jött Olmo 47+15 millióért, tegyük fel fizetés és amortizáció 20.
Visszajött Fati stb. fizetjük Lenglet stb. Befolyt vagy 40 millió eladásból.

Szóval nem sokat változott pozitív irányban, azaz igen, mert linkeltem, nyár elejéről a végére (nem emlékszem a pontos számokra)
370-ről felment 420 a La Liga bérsapkája.

Ami továbbra is érthetetlen, 890 milliós bevételre 420 millió megállapított bérsapka. És már ennek is örültünk :)

És most 1,7 milliárdos szerződés a Nike-val.

Csűrhetjük, csavarhatjuk, hogy tartozás..., csak 40 millió számít bele idén, csúnya vezetőség, ami extra profit volt 2 évig, nem fizettek a partnerek (La Ligának sem fizetnek a szponzorok, pl. A női foci szponzora, ilyenkor mi van?)
Most negatív mérleget jelent stb.
Eleve ha nem lett volna meglépve, még Kounde, Raphinha, Lewy és Christensen sem érkezik, max az u17-ből valaki.

Ez továbbra is egy vicc ilyen formában
Mindenki látja, hogy már januárban kellene erősíteni, de nem fogják engedni.
Pedig szép eredményeket is el lehetne érni, a BL-ben extra bevételeket szerezni.
Ez a keret majd meglátjuk mire lesz elég.

Peter
Director del Fútbol

2024.11.25. 00:55:31

gránit írta:
2024.11.24. 22:06:42
Fullback, széleken is bevethető, de belső védőként is.

Szükség lenne egy igazolásra oda is. Nyilván nem lesz, de azzal a trófeák megnyerését veszélyeztetjük.
Araujo visszatérésével remélhetőleg rendeződhetnek kicsit a dolgok a védelemben.
Chris felépülési lehetőségéről se mondjunk még teljesen le.
A védelemben így lehet belülről érkező erősítés, ami optimális esetben egyáltalán nem irreális lehetőség.

A középpályát tekintve kicsit bonyolultabb a helyzet. Itt a létszám redben van, de a minőség - szerintem is - kevésbé nevezhető garanciálisnak.
A labdaszerzést érzem a leggyengébb láncszemnek, leginkább az ellenfelek gyors átmeneteinek megakadályozása tekintetében. Eddig ezt a lestaktika kompenzálta, de csak erre építeni önmagában az nem életbiztosítás.
Nem hiszem én sem, hogy itt érdemi változás lehetne, miközben - szerintem - a csapat teljesítményére leginkább ez a sor van a legnagyobb hatással.

Ha szervezett és összeszedett a középpálya, akkor működik szinte minden, de ellenkező esetben erősen csúszós lesz a talaj a csapat alatt, ahogy a Soci és a Celta ellen is láthattuk.
Szerintem ellentmondás van a házi kedvencek és a csapatérdek között, amit jó esetben Flick talán képes lehet a szervezettséggel feloldani.
Véleményem szerint erre a kérdésre legkésőbb tavasszal megkapjuk a választ.
gránit
Director del Fútbol

2024.11.24. 22:06:42

gránit írta:
2024.11.15. 17:28:56
Nálam:

4. fullback
Mivel várhatóan a közeljövőben sem igazolhatunk sokat, szükségünk van multifunkcionális igazolásokra, akik több poszton is bevethetők.

Devyne Rensch az egyik kiszemeltünk. Fullback, széleken is bevethető, de belső védőként is. Talán az szól ellene, hogy csak 179 cm. Nyáron lejár a szerződése, évi 1 millió eurót keresett eddig az Ajax-nál.

https://www.football-espana.net/2024/11 ... -ajax-star

Peter írta:
2024.11.24. 18:35:39
gránit írta:
2024.11.24. 16:43:33
Jövő héten jöhet a Gavi-de Jong rémálomkezdő.
Gavi - de Jong - Pedri trió méginkább kísérti a dicső múltat.... :mrgreen:

Egyelőre annyit látok a visszatérésével kapcsolatban, hogy matematikailag egy fővel emelkedett a középpályásáink létszáma.
Sötét történelmi időket idéz :mrgreen:

Szükség lenne egy igazolásra oda is. Nyilván nem lesz, de azzal a trófeák megnyerését veszélyeztetjük.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.11.23. 07:59:25

gránit írta:
2024.11.18. 18:52:05
Troym írta:
2024.11.18. 18:34:22

Mennyi az esély erre a 30+ fizetésű Lewa, 12-14m fizetésű Ferran, Fati, vagy a 9m fizetésű Inigo mellett?
Fizessük meg, ne egy ingyen érkező 25 éves karrierjében felfelé tartó játékoson filléreskedjünk.
Egyetértek, csak legyen rá keret.

Nem vagyunk 1:1-ben, ami azt jelenti, hogy egy 10-15 milliós fizetésű játékos beillesztéséhez még a szabályok szerint is össze kell hoznunk legalább 20-30 milliós fizetéscsökkentést vagy eladást.

Nyáron én is bíztam néhány nagy igazolásban, főleg azok után, hogy Tebas azt nyilatkozta, közel vagyunk az 1:1-hez. De nem lett meg, sőt, elképesztő módon szívattak minket Olmo leigazolásakor is. Eladtunk 38 millió értékben, elment Güdogan 18 milliós fizetéssel, Roque 3 milliós fizetéssel, Alonso, Romeu, szintén több milliós fizetéssel, Roberto 5 milliós fizetéssel stb, és így tudtunk nagy nehezen beilleszteni egy 9 milliós játékost. Nagy nehezen, úgy, hogy az első bajnokikat a lelátóról nézhette csak.
A felsorolt távozók közül Roque, Alonso, Roberto nem oszt, nem szoroz 2024-2025 FFP szempontból...
Roque nyárig volt regisztrálva, másik kettő lejáró szerződésű játékos volt - FFP szempontból nem nyerünk velük távozásukkor.
Eladások és Gündo miatt tudtunk FFP-t növelni, de csak az érték kb 40-50 százalékával, Romeu meg ebből a szempontból se "túl sokat ért".
És Olmot is "fizetés (9m?) + igazolási díj időarányos része" értéken kell regisztrálni - talán még 12m a fizu mellé évente.
Válasz küldése