2024.03.18. 00:06:57
A Napoli elleni harmadik gólról írtam, hogy mennyire hiányoztak már ezek a sakk-mattra kijátszott csiki-csukik. Most az első gól volt ilyen. Mint a régi szép időkben. Megtalálni a rést, benyomulni a résbe, az ellenfél védelme szétzilálódik, vissza a második hullámba, és már "csak" be kell pofozni a labdát a kapuba. Nagyon sok ilyen gólt szereztek Eto'o-ék annak idején. Az összekötőt (nem szélsőt!) kiugratni, vissza a második vonalba, a középen érkező pedig tötymörgés nélkül belövi. Ezek az egyérintős, néhány húzásból felépített támadások, lyukra futtatós, középre gurítós, kapuba már csak bepöccinteni kellős gólok nagyon hiányoztak már.
A két középcsatáros rendszert a bajnokságban lehet nyugodtan nyomatni. Ilyenkor Lewandowski is kötetlenebbül játszhat, ha mindig van bent valaki megjátszható. Roque is ahogy beállt, máris volt még egy ember, aki közvetlen veszélyt tudott jelenteni a kapu irányába.
Lewandowski jövője érdekes, ha lehetne, én eladnám, mert sok kérője van, 150 milliós ajánlatokkal. Abból a pénzből két világklasszis csatárt is vehetünk. De úgy tűnik, esze ágában nincs távozni.Tavaly 23 gólig jutott a bajnokságban, most van neki 13, és még van 9 forduló. Még bőven javíthat, de arra lehet számítani, hogy a számai menni fognak majd lefelé. Nagy kérdés ez a poszt.
Roberto is kérdéses, a Napoli ellen nagyon jól szállt be, szerintem most is jól játszott. Nem tudom, találunk-e jó középpályást, aki évi 5 millióért elvállalja, hogy ilyen keveset játszik, és csak mélységnek, tartaléknak tartjuk. Ha nem lesz ilyen, szerintem hosszabbítanak vele. Mindenesetre kell majd az ember, vagy ő, vagy igazolni valakit, mert a középpályán is lesznek sérülések, és most is rövidek vagyunk, Gündogant nem is rotáljuk.
Ter Stegen szenzációsan védett, kulcsfigurája a feljavulásnak. De azt sem tartom 100%-ig kizártnak, hogy Xavit meg akarták buktatni, és miután lemondott és ter Stegen is visszatért, feljavult a csapat. De az is lehet, hogy Pena + a túlzottan feltolt védekezés egyszerűen elrontotta a telet, és ez is elég volt a rengeteg kapott gólhoz, kupakieséshez, szuperkupaégéshez, bajnoki álmok szertefoszlásához (bár matematikailag még van esélyünk). A BL-ben meg akkor szerencsére nem tudtunk égni, mert nem volt meccs. Akárhogy is, tavaszra feljavultunk, ter Stegennek bármelyik verzió esetén hatalmas szerepe van ebben.