Eazzy írta:Én csak azt nem értem, hogy ha figyelmeztetik, akkor az nem azt jelenti, hogy elismerik, hogy valóban feltartotta? Akkor meg miért nem kap büntit? Tehát nincs értelme az egésznek. Vagy mondják azt, hogy nincs bünti, vagy akkor adjanak. Ennek semmi értelme.
Pontosan...mikor először megláttam a felvételt (mert nem láttam az időmérőt) akkor egyből felkiáltottam hogy ez mi a franc volt?

Annyi nem volt benne, hogy a 4. helyre feljöjjön, mert azért az 4 tizedre van, de kb 2 tized simán benne volt, amivel Grosjean-t simán megelőzhette volna, és akkor az 5. helyen lenne. Vagyis hát 4. Mivel szimulátor versenyzőként bőven van rálátásom arra, hogy egy ilyen kanyarba hogy kell bemenni, így nyugodt szívvel mondom, hogy ez feltartás volt.
1: Eleve az, hogy ott kolbászolt, először ugye kb középen ment, majd átment a bal oldalra, ahol eleve veszik a féktávot, már megzavarta Alonso-t. Látszik is, ahogy egy hirtelen kormánymozdulatot tesz, mert nem tudta, hogy most akkor merre helyezkedjen, hogy el tudjon menni mellette.
2: Hosszabb féktávot kellett vennie, ami köszönhető annak, hogy eleve megzavarta, illetve annak, hogy Vettel lassan haladt, így ha normális féktávot vesz Alonso, akkor most a német kocsijának hátulját próbálnák összeszegelni a holnapi versenyre.
3: Mivel a féktávon kolbászolt, Alonso nem tudott elég nagy ívben ráfordulni a jobbosra, így a balos kigyorsítása is kicsit rosszabb lett, mint az optimális.
A másik kérdés, hogy ez vagy tisztán szándékos volt, vagy senki se figyelte a RB-nál a monitort...amit egy 2x-es világbajnok csapatnál elég nagy amatőrizmusnak tartanék, attól függetlenül, hogy ott is emberek ülnek. Sokszor lehet látni, most így hirtelen például Schumitól emlékszem egyre, mikor a levezető körében egy kanyar előtt szinte 50-60al gurult a pálya egy tök semleges ívén, ahol senkit se zavar. Se a féktáv vételében, se a kanyar ráfordulásához való optimális ív megválasztásában. Nyílván azért, mert szóltak neki, hogy jönnek mögötted, figyelj, ne tars fel senkit. Itt ha nézték a monitort, akkor látnuk kellett, hogy jön mögötte Alonso, és akkor miért nem szóltak neki, hogy a Spoon-ban jár, majd figyelj?
Nyílván benne van a vb címért folytatott küzdelemben ez a kis mértékű csibészség, de nyílván ilyenkor arra játszanak, hogy ez még nem olyan nagy mértékű feltartás, ami miatt vizsgálnák a felügyelük. Persze akkor van gáz, ha jön egy óvás. Viszont továbbra is áll a kérdés, amit Eazzy feltett, hogy ha megrótták, akkor az azt jelenti, hogy valamit nem csinált jól. Ha mindent jól csinál az ember, akkor nem figyelmeztetik...