Chino írta: beadásokról lehet itt százalékolni, de felesleges. Rengeteg ilyen megmozdulását például valahogy sikerül a túloldalon begyűjteni és ez is sikeres a statisztikák szerint. Más embereknél pedig ha a támadó épp lemarad a beadásról, vagy veszélyesen száll, de sikerül a védőknek vagy a kapusnak tisztázni már sikertelen.
kristop írta:itt persze meg kell jegyezni, hogy az is sikeres beadásnak számít, ha túllövi valaki a labdát, és a másik oldalon meg begyűjtik. de ezzel szemben az nem számít sikeres beadásnak, ha például éppen kivágják a támadó elől, vagy kiüti a kapus, hiába veszélyes és jó a beadás. de ez mindkét játékosnál ugyanígy van.
dehát én is pont ugyanezt írtam. százalékolni meg két dolog miatt nem felesleges, egyrészt mert ezek másokkal is ugyanígy előfordulnak és minél nagyobb a minta (például egy egész szezon ugye), annál pontosabb képet ad, másrészt pedig rávilágít egy dologra, ami félrevezeti az embert. bárkit megkérdeztél volna az alves ellenesek közül mindenki azt mondta volna (és azt is mondta, amint látod), hogy nagyon rosszul ad be mindenkihez képest, alba mennyivel jobb, satöbbi. miért? mert, ha bead 50 labdát és abból csak 10 jó, akkor 40et hibázott. ha viszont más bead 10et, és abból csak 1 jó, akkor csak 9et hibázott. egyik 40et, másik pedig csak 9et rontott, milyen rossz az első, ugye? miközben a statisztika rávilágít arra, hogy márpedig az elsővel jobban jártunk. mintahogy messi és cé is 46545 lövést ereszt el meccsenként, nem pedig csak azt az egyet, kettőt, hármat, ami épp össze is jön.
Chino írta:Még egyszer én nem divatból kritizálom őt, de meg lehetett figyelni, hogy a meccsen folyamatosan hatalmas területe volt, de kihasználni egyáltalán nem tudta, védekezésben pedig többnyire vagy Rakitic vagy Piqué segítette ki. Csodálkoztam is, hogy dos Santos-nak nem sikerült annyit megindulnia.
sokszor nem rajta múlt, hogy nem lehet kihasználva a helyzet, amit teremtett. például amikor munir, messi vagy neymar kapurafejelte a labdáját az ötösnél. nem jött össze, nem baj, máskor összefog, de legalább helyzet lett belőle. vagy amikor tisztáznak a védők szögletre, nem jött össze, nembaj, akkor legalább egy szöglet. az se rajta múlt, hogy neymar fölérúgta. vagy a beadott labdája után messi lövését blokkolták, lesz hogy nem bírják majd blokkolni, és ez valami kétszer volt. ezerszer inkább ezeket választom, amikből lehetett volna valami, mint egy vissza passzt, amiből újabb építkezés és totyorgás. ő nem hárítja át a felelősséget másra, mint mondjuk pedro, hogy
"inkább te csinálj vele valami". és akkor arról még nem is beszéltem, hogy hogy hat a csapatra, ha azt látják valaki körülöttük, mozog, beindul, indít és csinálja a játékot.
ezt a kisegítést meg úgy írod, mintha negatívum lenne, mind az ő, mind a csapat játékában ez, pedig pont hogy előrelépés és pozitívum. így lehetősége lesz suareznek nem a szélen játszania, hanem középen, megosztva a védők figyelmét, ahol szeret, gólokat rúgnia középről, mert nálunk alves játssza be a szélet. ezért is volt fontos a xavi - rakitic csere, a spanyolt tisztelem, szeretem, de nem bírja azt a munkát elvégezni, amire szükségünk van, sokat szívtunk eddig emiatt. most az eddigi meccsek alapján ez megoldódott végre. ezért a legfontosabb igazolás a horvát, mert egyszerre több dolgot is nyerünk vele.
Chino írta:Ha láttad a meccset, azt is észre kellett venned, hogy a bal oldalt mennyire lezárták. Munirnak és Albanak, később Neymarnak (neki annyiból volt "könnyebb" dolga, hogy egyedül is át tudta vinni 1-2 emberen) sem nagyon hagytak helyet. Sokkal kevesebb volt a terület, és mögötte nem is nagyon tudtak biztosítani.
ebben igazad van, sokkal magasabb védekeztek (vagyis hamarabb) az ő oldalán, rafinha pedig még nem egy iniesta, hogy ezeket megoldja és helyzeteket alakítsunk ki ilyenkor is. de így mégjobban érthetetlen számomra, hogy ha az egyik oldal felé védekeznek inkább, és a jobboldalunkat közelebb engedik a kapuhoz, akkor a szabadabban hagyott oldalon miért ne próbálkozzunk, mintahogy alves tette? mert ezt írják sokan. ez meg felér egy lábon lövéssel.
"albáékat lezárták, ott nem tudunk áttörni, rendben, akkor a másik oldalon se csináljunk semmit"