2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ezt nem nekem kellene írnod, hanem a Barca edzőinekTroym írta: ↑2024.06.24. 16:45:57Az az általános jellegű probléma, hogy mindenki azt hiszi egy csapatnak a szezon 65 meccsén ugyanabban a taktikában kell felállni.
Mondok egy példát.
Ha 30 meccsen 3-5-2 felállásban és 30 meccsen 4-3-3ban állunk fel, akkor már rögtön nem is kell annyi jobbszélső, elég Yamal, mert Raphinha eladása után megszerezhető Frimpong és mindkét felálláshoz van egy jobb jelölt.
Még egyszer, ez csak egy példa, nem pont ezekkel a nevekkel, de én elfogadnám, hogy megy Raphinha és jön Frimpong, plusz marad a 2 fiatal középcsatár és két különböző felálláshoz vannak emberek.
szerk: Írhatnám, hogy adjuk el 80 millióért Ferrant, de még pesoban is kérdés kapnánk-e annyit érte.
Az az általános jellegű probléma, hogy mindenki azt hiszi egy csapatnak a szezon 65 meccsén ugyanabban a taktikában kell felállni.FcBarcelona1 írta: ↑2024.06.24. 15:52:27Írtam, június 30-án zárul a gazdasági év. Eddig dől el minden. Eddig kell megkötni a Nike, Barca Vision szerződèst. Ok, hogy Depay nem elég jó. De, hogy Raphinha sem? Akkor kit igazoljunk, mert Lewa fix, ahogy a 433, 4231. Írok példát. Dybala, elvileg 17 milliós kivásárlási árral. Ő biztos elérhető, kérdés mennyire válna be, főként jobb szélen. Azért egy 16 éves Yamalra nem lehet kezdőként alapozni.
Ha Raphinha is menne, a 2 szélre kell ember. De kik?
Mondjuk nem is tudna sok dolgot mondani. Pár hete lett csak hivatalosan kinevezve, az A-keret játékosainak 80-90 %-át nem is látta még. Ami konkrétum igazából tőle is, hogy kell egy vkp és szélső, hozzányúl az utánpótláshoz, nevesítve Darvich és Valle volt tőlük, meg a szokásos lőzungot és kb itt ki is fújt minden. Ennél többet nem is igazán tud nyilatkozni vagy tenni. Levezényelt néhány edzést, de a rájátszás miatt sok Atletices nem is tudott részt venni. Nem igazán irigylem a fickót.Peter írta: ↑2024.06.24. 16:21:58Hát ez az, amiről sajnos semmit sem tudunk, de infók, nyilatkozatok hiányában tényleg csak fifázni tudunk.
Ahhoz képest, hogy edzőváltás volt, mintha kicsit vissza is lenne húzódva Flick. Lehet ez tudatos is, majd idővel és vélhetően a maga idejében megtudjuk a dolgokat.
Hát ez az, amiről sajnos semmit sem tudunk, de infók, nyilatkozatok hiányában tényleg csak fifázni tudunk.
Szerintem a kiemelt rész pedig nagyon fontos, mivel Flick jó eséllyel más rendszert fog alkalmazni, legalábbis változtatásokat biztosan végrehajt. Akkor pedig sok játékosnak borulhat a szerepe, nagyot változhat a prioritás egyes emberekkel kapcsolatban.Peter írta: ↑2024.06.24. 15:07:20Ezekkel az adminisztratív dolgokkal nem vagyok képben, mindíg rá kell pillantanom arra amit írsz.
Vkp előtt után vagy mellett az lényegtelen, de Frenkiet még megpróbálnám "elügyeskedni" vagy, ha szükség rávinne, kiszorítani a pozíciójából. Nekem nála belevalóbb tudású játékos tetszene, aki ott a pályán önállóan is megállja a helyét és nem kifejezetten társfüggő.
Szerintem kár időt és pénzt fecsérelni arra, hogy kit és miért néznénk meg az új edző alatt. Persze, ha Flick határozott akarata lenne, az más, lelke rajta, nyilván ő tudja, mit akar.
Túl sok az üresjáratok kockázata és gyorsan telnek a szezonok, évek. Azért vannak, akiken látszik, hogy "lehet, talán, hátha".....na, nekik elengedném a kezét...főleg olyanokat, akik rendelkeztek lehetőségekkel, mégsem tudtak igazán maradandót alkotni....
Nyilván ehhez megfelelő körülmények is kellenek....
Ez egyáltalán nem lehetetlen. Ha ki akarnánk tenni, meg lehetne győzni. Rólunk két év alatt lehúz még 74 milliót, de ha nem játszatjuk, 2026-ban már a kutya nem fog emlékezni arra, hogy ő a világon van, és így a világbajnokságot is ki fogja hagyni. Ezzel szemben ha lesz szíves távozni, még számos évet lehúzhat egy nagycsapatban, és ezalatt sokkal több pénzt húzhat le róluk, mint 74 millió. Hosszú távon jobban jár.
Egyetértek.Peter írta: ↑2024.06.24. 15:07:20Szerintem kár időt és pénzt fecsérelni arra, hogy kit és miért néznénk meg az új edző alatt. Túl sok az üresjáratok kockázata és gyorsan telnek a szezonok, évek. Azért vannak, akiken látszik, hogy "lehet, talán, hátha".....na, nekik elengedném a kezét...főleg olyanokat, akik rendelkeztek lehetőségekkel, mégsem tudtak igazán maradandót alkotni....
Ezzel is, ez számomra nagyon fontos lenne. A gyengébb csapatok ellen a közelmúltban látottakhoz képest bátrabb hadrenddel, több támadóval állnék ki, ezért is lenne fontos egy olyan mélységi ember, aki ezt egymaga meg tudja oldani, így oda elég lenne egy ember. A rangadókon meg Christensennel együtt komoly stabilitásra tehetnénk szert.
Ezekkel az adminisztratív dolgokkal nem vagyok képben, mindíg rá kell pillantanom arra amit írsz.
Tavaly 80-at ajánlot azt hiszem az Al-Nassr, azt most is tartja, szóval ha két szaúdi klub is liucitál rá, a 100 röhögve meglehet, főleg, hogy milyen játékosokat visznek mennyiért.
Csak a pénz idén jobban kellene, mint jövőre, ezért nagy a dilemma.davi10 írta: ↑2024.06.24. 14:52:04Raphinha az egyik olyan játékos, akit nagyon megnéznék egy új edzővel. Nála látszott, hogy fejben vannak a gondok, plusz értelmetlenül volt ennyire a szélen nyomatva. Viszont a szezon végén meg talán a legjobbunk volt, a BL-ben is oda-vissza beköszönt a Párizsnak, és még védekezni se büdös neki.
Valamennyire magára talált, Yamal-t meg nem szabad ennyire nyomatni. Én szerintem adnék neki még egy szezont, szerintem az ajánlott 100 misi jövőre is 100 misi lesz.
Guiu-ért meg a 6 misi aprópénz, ezt bárki kifizeti. Itt neki kell döntenie, de talán nincs sok értelme Őt is meg Roque-t is a keretben tartani, valószínűleg Ő is így gondolkozik.
Szerintem nem elgondolkodtató, hanem gondolkozás nélkül végrehajtandó......
Azért ez is kicsit fals, mert Lewy az idei, gyengébb szezonjában is jobb gól/perc átlagot hozott, ha pedig a nemzetközi meccseket nézzük még nagyobb a szakadék. Depaynak sikerült az EL-ben a Frankfurt elleni vesztes meccsen összehozni 1 gólt, összességében 38 meccs (2506 jp) 13 gól és 3 assist. Az utóbbit tekintve Lewy háromszorosan veri. És a lengyelnek ezt gyenge szezonra értékeljük. A Lyonban hozott le egy olyan évet mint most Lewandowski.MichaaBee írta: ↑2024.06.23. 16:29:05A transfermarkt szerint 42 meccsen 14 gólt rúgott az itt töltött ideje alatt, ebből 5 tizenegyes volt. Oké, hogy az egy jóval gyengébb csapat volt, de azért ez nem egy sztárcsatár statisztikája. Összehasonlításképp Aubameyang 24 meccsen 13 gólt lőtt, egyiket sem tizenegyesből. Ég és föld a különbség. Depay egy jó kis játékos, de nem váltotta volna meg a világot szerintem, ha ő van Lewandowski helyén.bence0330 írta: ↑2024.06.23. 15:35:01
Az egyetlen nálunk töltött szezonjában (amiből 2 hónapot sérülés miatt, további néhányat Xavi Torres-mániája miatt a padon/pályán kívül töltött, egy jelenleginél sokkal gyengébb csapatban játszva rúgott 12 gólt 1800 perc alatt, ez egy bő fél szezonnak megfelelő játékperc. Ez a tavalyi Lewy szintje, akit Dembélé meg Raphinha támogatott, nem Demir, az idei Lewynél meg jobb is, csak még tud mellette focizni is, és nem egydimenziós.
És ebben teljesen igazad is van. Én támogattam annak idején Depay leigazolását, teljesen vállalom. Egy gyengébb bajnokságban még nem feltétlenül derül ki, hogy a szóban forgó játékosnak hol vannak a határai. Ha már a hollandoknál tartunk, ezt még Ferguson is megkapta, hogy miért igazolta le van Nistelrooy-t, 30 gól a holland bajnokságban odaát nem biztos, hogy egy erősebb bajnokságban elég lesz. Én bíztam Depay-ban, de nem volt elég. A keményen védekező, betömörülő spanyol védelmekkel nem tudott mit kezdeni, görcsös volt a játéka, nem nagyon tudta egy az egyben megverni az embereit, és azzal is teljesen egyetértek, amit Fernando írt. Ehhez képest kellően önző, öncélú volt, és a tudásához képest sokkal többet vállalt. Szeret lődösni, szeret próbálkozni, csak ezzel nem állt arányban a hatékonysága, és rengeteg támadás halt el rajta.FcBarcelona1 írta: ↑2024.06.24. 12:53:26Depay 0 átigazolási összegért, 0 amortizációval 8 milliós bruttó fizetéssel/év (Aubameyang hasonló)
A párbeszéd vagy ahogy nevezed vita Depay vonatkozásában egyáltalán nem ebből a kijelentésből indult. Véletlenül sem erre a kijelentésre vonatkozott és semmi összefüggésben nem volt ezzel a kijelentéssel.
Én meg azt, hogy nem a legjobb holland góllövő, és akkor sem ő lesz a legjobb holland góllövő, ha átveszi van Persie-től a vezetést, aki szintén nem a legjobb holland góllövő. Semmi gond nincs az értelmezéssel, egy elég fura dolgot írtál, ami még a saját mércéd alapján sem állja meg a helyét. Ennyi, nem több.
Engem a gól/perc pont nem érdekel, gól/perc alapján még a számomra is ismeretlen emberek előzik Cruyff-ékat. Azért volt top komment Peter kommentje, mert tökéletesen figurázta ki a gól/perchez való olyan szintű ragaszkodás értelmetlenségét, és érdekes módon most, hogy Depay-t kellett védeni, már nem számított neked a gól/perc.
Kérlek, mostantól értelmezd, amit írok, és arra reagálj, mert ez így fárasztó, főleg, hogy néha már kicsit támadólag lépsz fel ezzel a trollkodás témával.gránit írta: ↑2024.06.24. 12:11:20A válogatottban legfeljebb, és ettől sem lesz a legjobb holland góllövő, legfeljebb a legeredményesebb, és csak a válogatottban. Amikor Kluivert átvette a vezetést, akkor sem gondolta senki komolyan, hogy ő a legjobb, ahogy van Persie esetében sem (aki amúgy 147 percenként lőtt gólt a válogatottban, Depay 157 percenként, és van Persie meglőtte a 30-at is az angol bajnokságban, Depay-nak a 20 volt a max a francia bajnokságban).
Cruyff 48 meccsen szerzett 33 gólt, Depay 95 meccsen 45-öt. Kinek jobb az átlaga? Cruyff 130 percenként lőtt gólt, Depay 157 percenként. Ezen az alapon is egy halom ember van Depay előtt.
De most komolyan, Cruyff három BEK-győzelemre vezette az Ajaxot, van Basten kettő BEK-győzelemre vezette a Milant, és Depay jobb náluk? Tényleg nem akarom elhinni, hogy ilyesmi megírásra került.
A válogatottban legfeljebb, és ettől sem lesz a legjobb holland góllövő, legfeljebb a legeredményesebb, és csak a válogatottban. Amikor Kluivert átvette a vezetést, akkor sem gondolta senki komolyan, hogy ő a legjobb, ahogy van Persie esetében sem (aki amúgy 147 percenként lőtt gólt a válogatottban, Depay 157 percenként, és van Persie meglőtte a 30-at is az angol bajnokságban, Depay-nak a 20 volt a max a francia bajnokságban).
Dembelé pont megtestesíti számomra a gólszegény szélső típusát. Ilyenekre egyszerűen nincs szükségünk. Elől olyan játékosra van szükségünk, aki gólokat tud szállítani, és azért nem csak Mbappé és Haaland képesek erre. A Dortmund 13 millióért vette Füllkrugot, és BL-döntőt játszottak. Persze a bajnokságban sehol sem voltak, de jó játékosokat nem csak 100 milliókért lehet szerezni. Depay leigazolását amúgy annak idején támogattam, mert a Lyonban lőtt 20 góljával úgy tűnt, beválhat. De nem vált be, nem volt elég jó, egy bizonyos szintet már nem tudott meglépni. Alacsonyabb szinteken még nem derül ki, hogy hol van az illető plafonja, hát nála nem volt túl magasan ez a plafon, és emiatt pont úgy elengedtem, ahogy méltattad a Real Madridot, hogy el tudott engedni be nem vált embereket.
https://www.transfermarkt.com/niederlan ... erein/3379gránit írta: ↑2024.06.24. 11:09:47???? Ez most... Komoly, vagy csak trollkodás? Memphis Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő???![]()
![]()
Cruyff, van Basten megvannak? Még egy van Nistelrooy-hoz képest sem rúg labdába, Kluivert 6 barcelonai szezonja alatt 5 szezonban több gólt lőtt nála, és csak úgy mellékesen eldöntött egy BL-döntőt. Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő? Ez... Ez kemény.
"Kissé" mintha elfogult lennél a mai játékosokkal, vagy csak őket ismered.