Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Van egy olyan rossz megérzésem, hogy Flick nem jól méri fel a keretet. Edzéseken lehet minden szuper, edzőmeccsen a City meg Real fakó ellen lehet, hogy nem nézünk ki rosszul, csak majd amikor a BL negyeddöntőben ugyanezen csapatok ellen a Bernal-Casado duóval kell esetlegesen kiállni ilyen-olyan okok miatt, akkor megy a pislogás, meg a kifogáskeresés, hogy dehát ők még fiatalok...
Nem en irtam le “egy olyat”hanem a statisztika:
Raphi tavasszal nagyot ment gólokban passzokban mikor Xavi at dobta balra akinél a 4-3-3 volt a fő szerkezet , kb 10 es poszt nélkül … még ha sokszor befelé is jött ,de nem onnan indult, jobbról inkább a kapu elé vágott éles beadási voltak veszélyesek!bence0330 írta: ↑2024.08.06. 23:02:09Tél körültől támadóközéppályást játszott (nem tökéletesen 10-es, de ehhez állt a legközelebb), nem szélsőt, és volt olyan sorozata, mikor 2 hónapig nem volt gólpont nélküli meccse kezdőként (8 meccs), ebben komoly rangadókkal, PSG, Napoli, stb. Nem szélső, hanem tízes-szerű posztról. Onnan jobb a gólpontaránya is kicsit, mint a szélről. És inkább tolódott el a gólok felé, szélről meg az előkészítés felé.
Az őszi szezonban összesen kétszer tették be tizesbe, mikor Xavi 4-2-3-1-re váltott meccs közben. Mindkét alkalommal lőtt egy gólt 20 méterről.Pont fordítva van a helyzet, onnan lőtt jól. Ez a két átlövésgólja volt a szezonban, a többit innen-onnan érkezve lőtte, fejjel, stb. Nem véletlen, vonalra szegezve nem tudja magát lövőhelyzetig verekedni, vagy csak ritkán, onnan inkább előkészít, full tizesként onnan is.
Yamal és Cubarsi sem voltak a keret tagjai tavaly. Ettől még ott voltak és számolni kellett/lehetett velük, sőt, alapkezdők lettek. Nem sokat jelent.
De mindegy is, most már kizártnak érzem, hogy Olmo ide jött 8.-9. játékosnak, az esetek 90%-ában balszélen lesz, max beljebb tolva. Ahogy írta ktm is 3-4 hsz-el lejjebb, nem lehet véletlen, hogy Nico visszalépése után szálltunk nagyon rá és pörögtek fel az események.
Tél körültől támadóközéppályást játszott (nem tökéletesen 10-es, de ehhez állt a legközelebb), nem szélsőt, és volt olyan sorozata, mikor 2 hónapig nem volt gólpont nélküli meccse kezdőként (8 meccs), ebben komoly rangadókkal, PSG, Napoli, stb. Nem szélső, hanem tízes-szerű posztról. Onnan jobb a gólpontaránya is kicsit, mint a szélről. És inkább tolódott el a gólok felé, szélről meg az előkészítés felé.
Szerintem is ez eléggé így néz ki, hála a jó égnek. Nem mondom, hogy rá költöttem volna, de így legalább lyukra jött, nem egy teljes kapufa.ktm írta: ↑2024.08.06. 21:27:52En felteszem, hogy Olmo balszelre jon, azutan gyorsultak fel az esemenyek, hogy Nicorol kiderult, hogy marad a helyen. Ezen a poszton nala nincs jobb a keretben, szoval elorelepes a leigazolasa. A legfontosabb ugyis az lesz, hogy lehetoleg mindenki egeszseges maradjon a szezon donto reszeben, akkor jok lehetunk egy liga bl duplara.
De, egyről beszélünk. Pedri abszolút 10-es, ott is játszott a válogatottban, de annyira egy poszt, hogy pontosan Olmóval váltották egymást.baas11 írta: ↑2024.08.06. 20:47:12Most vagy nem egy posztról beszélünk vagy tényleg nem értelek !!?!
4-2-3-1 a center mögötti játék.: (AM)
Pedri: klasszik 8-as passsz, nem tud gólt lőni
Gundogan: kiváló előkészítő passsz, de nem tud gólt lőni
Raphinha : full szélső, kb 1-2 meccset játszott ott kényszerből
Gavi: klasszik 6 - os, elore tolva labda szerzésbe jo cselezes gól érzékenység szinten nem erőssége
De Jong.: 5 6 8 as de nem 10 es
Én is így látom. És nálam akkor is lenne tkp-s, ha 433-at játszanánk.baas11 írta: ↑2024.08.06. 20:47:124-2-3-1 a center mögötti játék.: (AM)
Pedri: klasszik 8-as passsz, nem tud gólt lőni
Gundogan: kiváló előkészítő passsz, de nem tud gólt lőni
Raphinha : full szélső, kb 1-2 meccset játszott ott kényszerből
Gavi: klasszik 6 - os, elore tolva labda szerzésbe jo cselezes gól érzékenység szinten nem erőssége
De Jong.: 5 6 8 as de nem 10 es
Gondolom nem kell eluturnom a tavalyi gól/golpassz statokat
Akik legalabb profil alapján beválhattak volna a poszton:
Felix …nincs itt
Fati … sérült kb semmit nem tudunk rola
Akikkel nem lehet mit kezdeni:
Roque… tok homaly
Torres … igazabol sehol nem jo kiemelkedő
Fermin Lopez: na ő igen benne van potenciál az egyetlen , aggresszió, kapura tartás , távoli lövések, erkezes, fej játék , passz amit meg is mutatott de a még gyengeségeit is…
Ez nálam 1 !!! be is vethető fiatal játékos! Ez nem epp egy telített posztot mutat.
Inkább 5,6,8 as poszton van/lesz sok jo kiváló jatekosunk … + Cassado mondjuk!
Persze ha választani lehetne inkább Nicot hiztam volna en is de nem akar jönni !
Most vagy nem egy posztról beszélünk vagy tényleg nem értelek !!?!
Sokan felsorolták, a keret harmada ott a legjobb, vagy legalább tud ott játszani. 1, max két posztra:
Szerintem sajna ér ennyit mai körülmények közt. De azzal egyetértek, hogy annak, aki meg tudja fizetni. Mi nem tudjuk, vagyis alighanem ő a keretünk nagy része, ahogy írtad is. Hogy mennyit ér a játékos, relatív, egyetértek a piaci árával kb, de nekünk feleennyit sem ért.Sinya22 írta: ↑2024.08.06. 19:41:36Igazából teljesen mindegy milyen posztra vettük, számomra az a bicskanyitogató hogy megint 2x annyit fizettünk egy játékosért, mint amit ér. Szerintem az EB-n mutatott teljesítménye nélkül szóba se jött volna, nem tudom ki izgult rá ennyire a vezetőség közül, de gratulálok neki.
Az ára meg azért nem mindegy, mert végtelen pénz nincs igazolni. Most úgy a keret 60-70%-át elvertük egy sokat sérült, közepes emberre. A fókusz megint elment a vkp posztról, majd jöhet oda a kukázás. A 9-es posztot meg kár emlegetni. Vagy lehozza Lewa a szezont sérülés nélkül és kicsivel több góllal, vagy majd szeptemberben széttesszük a kezünket megint a 3-as xg-nél.
A 7 millió változó elvileg nehezen teljesülő, nem túl valószínű történések esetén fizetendő, szóval 55 lesz az.
Na ez nem szépült jól az idővel, csak le kellett írnom 2 hónap után hogy szerintem csak PR trükk és már jön is Olmo BarcelonábaMessiNeymarSuarez írta: ↑2024.08.06. 13:40:42Ezt én sem értem, egész nyáron Nico és Olmoért mentünk, miközben csak Olmo árából kijönne Merino és még talán egy jó balszélső is, ezáltal a 2 hiányos posztot befedve.
Ehelyett inkább mentünk az aktuális felkapott után, hogy majd ha jönne akkor Olmot is kiraknánk balszélsőnek![]()
Kezdem tényleg azt hinni hogy az egész csak színjáték és egy centünk sincs igazolni, különben nem túl logikus a kb 20 milliós Merinorol lecsúszni.
Így legalább mehetnek a nyilatkozatok hogy "Mi le tudtuk volna igazolni őket, mentünk is értük, de sajnos nem sikerült, Nico nem akart jönni, Olmoért meg 2 labdával többet kértek mint amit adtunk volna ezért ő sem jött, de mi bízunk a fiatalokban"![]()