Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
ntibi67
Capitá del Barça

2016.03.14. 12:42:11

Én elengedném Alvest,Douglast,Vermaelent és Adriánot.A kezdőm igy nézne ki,hogy Vidal,Piqué,Laporte,Alba csere Bartra,Mascherano,Mathieu.
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.14. 12:09:44

Messias2 írta:
visca el barca írta:ki volt az aki arra szavazott h adjuk el mascheranot? :D ha már ilyen hülye ötletei vannak, meg is magyarázhatná, én spec kiváncsi vagyok rá
Túl öreg... :mrgreen:
Kevés a haja.
Messias2
Director del Fútbol

2016.03.14. 12:08:50

visca el barca írta:ki volt az aki arra szavazott h adjuk el mascheranot? :D ha már ilyen hülye ötletei vannak, meg is magyarázhatná, én spec kiváncsi vagyok rá
Túl öreg... :mrgreen:
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.14. 11:45:59

ki volt az aki arra szavazott h adjuk el mascheranot? :D ha már ilyen hülye ötletei vannak, meg is magyarázhatná, én spec kiváncsi vagyok rá
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tromort77

2016.03.14. 11:23:46

Mégis mi az istentől akkora király TS és David Luiz? Mert a Troyes elleni meccset lehozták kapott gól nélkül? Elég megnézni őket a BL-ben. Nem tudom van-e olyan csapat ahol Pique nem lenne kezdő, de ha létezik is az is tuti, hogy az nem a PSG.
Válogatottságról meg ne is beszéljünk, ott is annyira jó az a védelem amit ők irányítanak.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.03.14. 11:02:06

recrea írta:Köszi, nem emlékeztem, Pique 5 millióért jött ezek szerint....az ziher, h nem kellett SAF-nak, máskülönben ennyiért nem jött volna. Mekkora fogás volt, édes istenem :)
Valaki majd utána néz biztos, de én simán úgy emlékszem, hogy a skót meg akarta tartani, csak Piqué vette a sátorfáját ahogy megkerestük...
TripleH
Entrenador del Barça

2016.03.14. 10:51:37

Chino írta: Ezen logika alapján vettünk egy középhátvédet rotálásra és egy csere jobb-bekket, aki ha szükség van rá kh-t is játszik. Mindezt olyan 90 miilió körüli összegért. Amiből lejön mondjuk azért a komboért 25 millió és más poszthoz még hozzá se nyúltunk.

Alba helyére meg ha egy mód van rá inkább Adriano ugorjon be, még ha 4-5 millió euroval kevesebbért is adunk el.
Nem, ezen logika alapján, lenne 7-8 évre védő. Másrészt igen 90 körül lenne a 2, de ki másra kell még költeni? Fizetés pedig nem lenne gond ebben az esetben, mert önmagában alves fizujának 80%-a fedezné a kettőjükét. Másrészt Adriano, idén hány meccsen játszott? Van 412 perce összesen, ennyiért felesleges a padon ülnie.
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.14. 10:15:58

Castiel írta:
recrea írta:...A képességeit nem vitatom, nem is ismerem, így mindent elhiszek nektek, felőlem 100 millióért is jöhet, nekem mindegy, ha jól fog játszani, csak azt mondtam, h nem reális érte ennyi pénz, ha pl azt vesszük, h Neymar 57 millió volt, ami ugye a hivatalos verzió, mégha nyilvánvalóan elcsaltuk a többit.

Pique 15-20 millióért jött? Mégis kb a világ legjobb védője lett, úgy, h ő sem fért egy Ferdinand meg Vidics mellett a csapatba.
te is tudod nagyon jól hogy a mai piaci árakat tekintve túlzás mindenkiért a kiadott pénz! Senki sem ér annyit amennyiért viszik!(itt a nagyágyúkra gondolok)
plusz most még a kínaiak is megjelentek a piacon és zsebből dobálják az 50+ milliókat, kis túlzással bárkiért! ez sem lefelé viszi az árakat!
Marquinhos vételára ebből a szemszögből nem kirívó! Ez van...
piqué esete azért más volt! SAF marasztalta volna, de ő jönni akart, ha nem akart volna ő sem jött volna 15-20-ért! fergi benne látta a United jövőjét ami a védelmet illeti!
Wáó. Most Pique-t becsülöd ennyire le, vagy Luiz-t becsülöd ennyire túl?
egyetértek chinoval, ott pique is csere lenne, nem azért kezdő a luíz mert egyénileg hatalmas tanár, (Azért nem is a legrosszabb) hanem mert csukott szemmel tudja silva mozgását, és előre tudja hova helyezkedjen! az összeszokottságuk miatt!
Nálunk is a Puyi-Piqué párost ki bontotta volna meg akárkiért is? én biztos nem!
Az árakkal tisztában vagyok igen, nekem az összeg nagyágyú, egyelőre a brazilt nem értem, h mi avanzsálja azzá. Mindegy, fiatal, ügyes, tehetséges oké, ennyiért úgysem vesszük meg.

A másik, akartam is írni és jó, h említed. Elvárom egy játékostól, h az aktuális vezetés elé álljon, h "uraim, én a világ legjobb csapatában szeretnék játszani", stb, stb, nem kell hisztizni, de legyen karakán az ügyben. Sok mindent el lehet így érni. Oké, az ügynöke intézi az átigazolást, de menjenek az anyjukba bármilyen aláírási pénzzel, nemhogy 3 millióval.

Harmadik, szóval Pique a Barcelonában, spanyol válogatottban kezdő 7 éve kezdő, de a PSG-nem lenne az? Gyanítom, h TS-nek is versenytársa lenne, nemhogy a nagyképű köténykirálynak, de majd idén megint helyretesszük őket, össze nem lehet hasonlítani a két védelmet sztem.

Köszi, nem emlékeztem, Pique 5 millióért jött ezek szerint....az ziher, h nem kellett SAF-nak, máskülönben ennyiért nem jött volna. Mekkora fogás volt, édes istenem :)
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.03.14. 08:50:52

Pique 15-20 millióért jött? Mégis kb a világ legjobb védője lett, úgy, h ő sem fért egy Ferdinand meg Vidics mellett a csapatba.
Valójában 5 millióért jött és Casares jött 15-20 körül, aztán az egyikük itt maradt bejátszotta magát a csapatba a másik meg nem.
Castiel
Capitá del Barça

2016.03.14. 08:26:34

recrea írta:...A képességeit nem vitatom, nem is ismerem, így mindent elhiszek nektek, felőlem 100 millióért is jöhet, nekem mindegy, ha jól fog játszani, csak azt mondtam, h nem reális érte ennyi pénz, ha pl azt vesszük, h Neymar 57 millió volt, ami ugye a hivatalos verzió, mégha nyilvánvalóan elcsaltuk a többit.

te is tudod nagyon jól hogy a mai piaci árakat tekintve túlzás mindenkiért a kiadott pénz! Senki sem ér annyit amennyiért viszik!(itt a nagyágyúkra gondolok)
plusz most még a kínaiak is megjelentek a piacon és zsebből dobálják az 50+ milliókat, kis túlzással bárkiért! ez sem lefelé viszi az árakat!
Marquinhos vételára ebből a szemszögből nem kirívó! Ez van...
piqué esete azért más volt! SAF marasztalta volna, de ő jönni akart, ha nem akart volna ő sem jött volna 15-20-ért! fergi benne látta a United jövőjét ami a védelmet illeti!
Wáó. Most Pique-t becsülöd ennyire le, vagy Luiz-t becsülöd ennyire túl?
egyetértek chinoval, ott pique is csere lenne, nem azért kezdő a luíz mert egyénileg hatalmas tanár, (Azért nem is a legrosszabb) hanem mert csukott szemmel tudja silva mozgását, és előre tudja hova helyezkedjen! az összeszokottságuk miatt!
Nálunk is a Puyi-Piqué párost ki bontotta volna meg akárkiért is? én biztos nem!
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.14. 03:13:03

TripleH írta:
palesz77 írta: Egy az, hogy erre a kombora se igen lenne penzunk - eladasokkal talan, de nagyon talan -, ketto meg, hogy akkor ki lenne a kezdo? 2 huszon par evest elhozni nincs sok ertelme, Caceres es Pique esetenel lathattuk mennyire valt be.. Jatszani ugyse jatszana mindketto eleget, olyan csak a mesebe van, ugyhogy en ezt enyhen pazarlonak ereznem. Plusz a ket jatekos se jarna jol, legalabbis mindketto biztos nem.
Akkor az elmélet kedvéért, tehát ugye a Brazíl jobb backet is tud játszani, ő lehetne Vidal váltótársa, Laporte pedig rotálhatná a Piqué/Masch párost, pihentető meccseken akár egyszerre is lehetnének középen, 1-2 éven belül Masch váltana át pihentető emberré. Alba helyett mikor kell Robi is betud ugrani, szóval nekem ez így volna tökéletes.

Ezzel mind a fizetési sapka megoldódna, mind az anyagi forrás meglenne rá. Alves+Verma+Matyi+Bartra+Adriano+Douglas árának felhasználásával, nyílván kell hozzá alapösszeg is, de sztem kivitelezhető lenne.
Ezen logika alapján vettünk egy középhátvédet rotálásra és egy csere jobb-bekket, aki ha szükség van rá kh-t is játszik. Mindezt olyan 90 miilió körüli összegért. Amiből lejön mondjuk azért a komboért 25 millió és más poszthoz még hozzá se nyúltunk.

Alba helyére meg ha egy mód van rá inkább Adriano ugorjon be, még ha 4-5 millió euroval kevesebbért is adunk el.
Forca Barca!!!!
TripleH
Entrenador del Barça

2016.03.14. 01:17:00

palesz77 írta: Egy az, hogy erre a kombora se igen lenne penzunk - eladasokkal talan, de nagyon talan -, ketto meg, hogy akkor ki lenne a kezdo? 2 huszon par evest elhozni nincs sok ertelme, Caceres es Pique esetenel lathattuk mennyire valt be.. Jatszani ugyse jatszana mindketto eleget, olyan csak a mesebe van, ugyhogy en ezt enyhen pazarlonak ereznem. Plusz a ket jatekos se jarna jol, legalabbis mindketto biztos nem.
Akkor az elmélet kedvéért, tehát ugye a Brazíl jobb backet is tud játszani, ő lehetne Vidal váltótársa, Laporte pedig rotálhatná a Piqué/Masch párost, pihentető meccseken akár egyszerre is lehetnének középen, 1-2 éven belül Masch váltana át pihentető emberré. Alba helyett mikor kell Robi is betud ugrani, szóval nekem ez így volna tökéletes.

Ezzel mind a fizetési sapka megoldódna, mind az anyagi forrás meglenne rá. Alves+Verma+Matyi+Bartra+Adriano+Douglas árának felhasználásával, nyílván kell hozzá alapösszeg is, de sztem kivitelezhető lenne.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.03.14. 00:06:38

TripleH írta: én eladnám Piqué és Masch kivételével mindet, és helyettük hoznék egy Marquinhos+Laporte kombót.
Egy az, hogy erre a kombora se igen lenne penzunk - eladasokkal talan, de nagyon talan -, ketto meg, hogy akkor ki lenne a kezdo? 2 huszon par evest elhozni nincs sok ertelme, Caceres es Pique esetenel lathattuk mennyire valt be.. Jatszani ugyse jatszana mindketto eleget, olyan csak a mesebe van, ugyhogy en ezt enyhen pazarlonak ereznem. Plusz a ket jatekos se jarna jol, legalabbis mindketto biztos nem.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.03.14. 00:00:20

Mivel itt lesz Rafinha és mondjuk visszajön Denis is akkor abban az esetben, se KP-ra, se csatárok mögé nem igazán kéne igazolni, mondjuk az a francia gyerek jöhetne, de ennyi. Így igazából csak a védelemre kéne költeni, én eladnám Piqué és Masch kivételével mindet, és helyettük hoznék egy Marquinhos+Laporte kombót.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.03.13. 23:25:27

Matyit én is megtartanám! Szerintem remek igazolás volt és sokkal többet adott a csapatnak, mint amire számítottam. A szélen tényleg elég gyatra, (bár volt azért pár meccse ott is, amikor nem lehetett rá panasz) de elsősorban nem is oda vettük. Középen pedig ritka az amikor szó érheti szerintem. Remélem marad, ha közte és Verma között kéne választanom, akkor nem kérdés, hogy inkább a francia.

Amúgy én Vermát se jelöltem meg, de sanszos, hogy ha veszünk egy kezdő szintű kv-t, akkor rá se nagyon lesz szükség, mivel Masch és Matyi vinné a csere szerepet és a játékperceket...

szerk: Most, hogy Matyiról volt szó kedvem is támadt rágyújtani... :-D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.13. 23:18:15

palesz77 írta:Ezt amugy en se ertem, foleg hogy majdnem 2-szer annyian adnak el ot, mint Vermat.. :-k Nekem se a kedvencem, nem is titkolom, de azert cserenek tokeletes, az utobbi idoben meg meg a kezdo szintet is meguti, bar nagy rangadonk nem volt mostanaban. Nala jobb perememberunk jelenleg hatra nem nagyon lehetne szerintem, Lucho is bizik benne lathatoan, szoval en is szivesen olvasnek indoklast.

Bob, gondoltam Piquet nem irom be, de ha el akarod adni, csinalok uj szavazast.. :mrgreen:
Én Messire gondoltam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Remélem senki nem érti félre, de köztudott hogy én bárkit eladnék ha arról van szó hogy a klubnak bármiben is jobb lesz.

Én bírom Matyit, kussol, csinálja, szükség van rá.
Kép
Kép
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2016.03.13. 23:17:25

palesz77 írta:Ezt amugy en se ertem, foleg hogy majdnem 2-szer annyian adnak el ot, mint Vermat.. :-k Nekem se a kedvencem, nem is titkolom, de azert cserenek tokeletes, az utobbi idoben meg meg a kezdo szintet is meguti, bar nagy rangadonk nem volt mostanaban. Nala jobb perememberunk jelenleg hatra nem nagyon lehetne szerintem, Lucho is bizik benne lathatoan, szoval en is szivesen olvasnek indoklast.

Bob, gondoltam Piquet nem irom be, de ha el akarod adni, csinalok uj szavazast.. :mrgreen:
Szerintem ez csak a szokásos nem szeretjük mert öreg és nem a mi kutyánk kölyöke dolog.De ha nem akkor cáfoljon meg bárki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Feast4 2016.03.13. 23:19:17-kor.
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.03.13. 23:16:46

Adrianot, Douglast, Bartrát (visszavásárlásival) és Alvest jelöltem meg.

Az első kettő szerintem nem szorul különösebb magyarázatra.

Bartrát nagyon szívesen megnézném hogy teljesít egy egész szezon alatt, amikor hétről hétre lehetőséghez jut. Ha tényleg ilyen módon válunk meg tőle, akkor nagyon remélem, hogy marad egy spanyol csapatnál és kezdő lesz.

Alvest csak abban az esetben adnám el, ha sikerül megszerezni Marquinhost, ha ez nem jön össze, akkor még 1 évig maradhatna, tovább már nem nagyon van értelme.
palesz77

2016.03.13. 23:05:03

Ezt amugy en se ertem, foleg hogy majdnem 2-szer annyian adnak el ot, mint Vermat.. :-k Nekem se a kedvencem, nem is titkolom, de azert cserenek tokeletes, az utobbi idoben meg meg a kezdo szintet is meguti, bar nagy rangadonk nem volt mostanaban. Nala jobb perememberunk jelenleg hatra nem nagyon lehetne szerintem, Lucho is bizik benne lathatoan, szoval en is szivesen olvasnek indoklast.

hajnesz
Entrenador del Barça

2016.03.13. 22:40:15

Tromort77 írta:Akik Mathieu-re szavaztak azok kifejtenék, hogy mégis miért?

Tartaléknak megbízható, több poszton is bevethető, 16oson belül kifejezetten jó és nem mellesleg kora ellenére is kellően gyors. Jövőre tökéletes lesz 4. számú védőnek. Még az sem mondható, hogy túl sokat keresne és pénzt szabadítanánk fel vele. Totál nem értem. Azok akik nincsenek vele megelégedve azok nem emlékeznek anno milyen embereink voltak a védelemben. El vagyunk mi nagyon kényeztetve. :roll:
Ilyet nem tudni :roll:
Mindenki tudja,hogy azért kell eladni,mert öreg. Ja és rosszul játszik bhv pozicióban.
Tromort77

2016.03.13. 22:17:58

Akik Mathieu-re szavaztak azok kifejtenék, hogy mégis miért?

Tartaléknak megbízható, több poszton is bevethető, 16oson belül kifejezetten jó és nem mellesleg kora ellenére is kellően gyors. Jövőre tökéletes lesz 4. számú védőnek. Még az sem mondható, hogy túl sokat keresne és pénzt szabadítanánk fel vele. Totál nem értem. Azok akik nincsenek vele megelégedve azok nem emlékeznek anno milyen embereink voltak a védelemben. El vagyunk mi nagyon kényeztetve. :roll:
csdewl
Capitá del Barça

2016.03.13. 21:51:19

Bartrát teljesen felesleges kölcsönadni, nem emlékszem olyan játékosra a közelmúltból, akit kölcsönadtunk és mikor visszajött beverekedte magát a kezdőbe. Neki ennyi volt sztem.

Douglast meg nem kell kommentálni, ha Alves és Vidal is sérült lenne, akkor se játszana.
"a Futball nyer, ha a Barca nyer"

"Köszönetet mondok a Barcelonának.Egy ilyen nagy klub ilyen nagy futballistái foglalkoztak velünk..." - Franklin Lobos, egy kimentett chilei bányász.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.13. 21:36:34

Jó ez a szavazás, de még lennének opcióim. :mrgreen: Viccet félre téve, Douglasre toltam. sajnálom a palit, mert annyira nem volt rossz mint be lett állítva, de állandóan le is sérült és nincsen hasznunkra.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2016.03.13. 21:24:12

Az legstabilabb védelmünk mindig egy gyorsabb és egy magas védőből állt: Marquez-Puyol, Pique-Puyol, Pique-Masch.
Pique amúgy szerintem a termetéhez képest egész jó sebességgel rendelkezik, Mathieu pl kimondottan gyors, de egyértelműen egy gyorsabb védő kéne. Nem véletlenül Marquinhos a kedvenc. Régi tapasztalatok és puszta logika is. David Luiz pl kimondottan rossz vétel lenne, mert ő a sebessége ellenére, ami jó, kimondottan nehézkes néha és kontrából láthattuk mit művelt vele Suarez. Márpedig ellenünk pont olyan kéne, aki attól se ijed meg ha valaki nagy sebességgel vezeti rá a labdát, képes felvenni a tempót. ilyeneket látunk Masch-tól. Felveszi a tempót, majd zavar, szerel. Pique ellenben inkább becsúszik egyből és zárja a szöget, kiszorítja az ellenfelet. A PSG szerintem amúgy beleesett abba a hibába, amibe sok újgazdag csapat. A nagy nevek játszanak, ezért van a Luiz-TS kezdő. Hasonlóan Ibra állandó kezdő, miközben egyáltalán nem véletlen h ő sose nyert és sose fog nyerni BL-t.

Az árra visszatérve. Jelenleg mindenki röhejes összegért vált klubot. Pl Arda megvétele 40 millióért mindenki szerint teljesen korrekt vétel volt, miközben még csak nem is a kezdőbe jött, hanem 3-4. számú középpályás. Ritka már az olyan vétel, mint Rakitic volt vagy Alba/Vidal. Főleg nagy csapatok között. Olcsón játékost már szinte csak kisebb csapatoktól lehet venni azonos bajnokságból. Emlékszem pár éve, mielőtt jöttek az arabok és Perez kb. 20 millióba került egy fiatalabb védő, aki a kezdőbe van szánva idővel(Caceres, Csiga, stb..), miközben a sima tucatjátékosok olyan 10 millió körül forogtak. Ha megnézzük h mennyivel nőtt a klub költségvetése, a fizetések, stb., az a 2-3x-os különbség a játékosok árában már nem tűnik aránytalannak. Most, ha egy nagycsapat akar venni egy jó játékost, az 50 millió körül forog.
Amúgy meg a Barca Laporta utáni vezetőségének a legjobb tulajdonsága az a vásárlás volt. Akiket vettünk, azok rendszerint megérték a pénzüket. Még Mathieu röhejesnek tűnő 20 milliója is teljesen korrekt egy olyan védőért, akitől kb 3 év jó teljesítményt vártunk. Amikor vettünk valakit nagyobb pénzért, aki nem vált be, azt rendszerint profittal adtuk el: Cesc, Sanchez, mindkettejükön kerestünk, pedig rossz vételek voltak.
Szerintem a fő gond az, hogy mi eladni nem adunk el jó áron. Ez részben a filozófia miatt is van így. A Barca mindent ki akar hozni a játékosokból, itt több esélyt kapnak: pl Alvest a Real már rég eladta volna a PSG-nak és akkor nincs a tavalyi szezonvég tőle, amikor még én is agyondicsértem. Ugyanakkor a Real politikája magában hordozza mindig annak a veszélyét h eladnak valakit h jobbat hozzanak helyette és akit hoznak, az nem válik be: Di Maria eladás.
A Fifa egy szégyen
palesz77

2016.03.13. 20:19:58

Kiírok egy új szavazást a védőügyről, erre már úgyis mindenki szavazott, aki akart - nem csak egyre lehet szavazni. Eredmény:
A fórumozók 51%-a Marquinhost hozná a nyáron, 16% Hummelst, Laportera és a "Más" kategóriára pedig 14-14% voksolt.
recrea írta:csak azt mondtam, h nem reális érte ennyi pénz, ha pl azt vesszük, h Neymar 57 millió volt, ami ugye a hivatalos verzió, mégha nyilvánvalóan elcsaltuk a többit.
Jó, de ilyen alapon nincs játékos, akit megérné megvenni manapság.. :D Főleg hogy örülhetünk, ha csak a duplája volt a brazil. Sajnos kegyetlenül elszabadultak az árak, és egyre rosszabb lesz a helyzet, manapság ha szomorú, ha nem, egy ilyen játékosért majdhogynem reális az 50 millió..
Bob_Marley írta:A legideálisabb az lenne igen, ha gyors és fizikális, na ilyen meg kb Varane. :D Van még rajta kívül is nyilván, de az tény hogy Pique nem gyors sajnos.
Hát igen, egy hasonló adottságokkal megáldott ember kéne nekünk is, de én nem tudnék ilyet modnani jelenleg. :-k Ha meg választanom kéne, hogy Masch, vagy Matyi fizikális adottságaival rendelkező ember jöjjön, akkor inkább a kisfőnökre voksonlék. Mondjuk egy Puyol kalibernek örülnék a legjobban, de ezzel nem vagyok egyedül gondolom..
Válasz küldése