Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.16. 20:43:55

lui1698 írta:
kanty írta:Tényleg jó, filmklubba akartam ajánlani, mármint ha újraindulunk. De Te természetesen mindent megnézel előre. :mrgreen:
Ezeket már lassan strigulázni kéne nálam, mint a káromkodást, aztán 5 után kidobni innét. :D 5 mondjuk már rég megvan ilyenekből szerintem. :D :oops:
Nekem konkrétan asszem egy fél nappal azelőtt nyögted be, mielőtt ajánlottam volna :D
lui1698 írta:kicsit pozitívan is csalódtam benne, mert sok helyen olvastam, hogy nagyon unalmas, de szerintem elég eseménydús volt a film

Sztem sem volt unalmas, vszeg sok ember a Transformers vetítéséről esett be rá, v nemtom mi volt. Mondjuk hála Bob-nak, én már tudom, hogy milyen az, amikor egy film tényleg unalmas :mrgreen:

Amúgy The Impossible-t láttad már? (nem emlékszem h írtál volna róla, és érdekel h mit gondolsz)
Scumy
Jugador del Barça

2013.01.16. 20:40:10

sjd írta: Amúgy jó film? Felkeltetted az érdeklődésem
Erre csak azt tudom mondani, hogy nézd meg, mivel ízlések és pofonok :wink: Nekem alapból nem jön be ez a műfaj, de maga a történet nagyon tetszett nekem, látod, 4 év után is hülyét kaptam, mert nem jut eszembe a címe, pedig ajánlanám másoknak is. Nézd meg, és írj egy pü-t a vélemémenydről.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.16. 20:34:20

kanty írta:Tényleg jó, filmklubba akartam ajánlani, mármint ha újraindulunk. De Te természetesen mindent megnézel előre. :mrgreen:
Ezeket már lassan strigulázni kéne nálam, mint a káromkodást, aztán 5 után kidobni innét. :D 5 mondjuk már rég megvan ilyenekből szerintem. :D :oops:
sjd írta:Amiket leírtál, azok állnak nálam is, de ha megnézed a sztorit, karaktereket, egy erős középszer van tképpen egy nagyon szép csomagolásban.
Hát nem tudom, ezért is írtam, hogy ha újra nézem majd (mert tuti hogy újra fogom valamikor), lehet, hogy más lesz a véleményem, de így elsőre nagyon tetszett, kicsit pozitívan is csalódtam benne, mert sok helyen olvastam, hogy nagyon unalmas, de szerintem elég eseménydús volt a film.
Már attól benedvesedek, ahogy emlegetik a közeledő "gonoszt", mint egy felvezetéseként a gyűrű-háborúnak. (fujj, de rohadt lotr kocka vagyok én)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.16. 19:43:27

Scumy írta:
sjd írta:gyors imdb-zés után ezt találtam:
http://www.imdb.com/title/tt0435679/
Ez az! Ezer hála 8) és most megyek, és nekifutásból megfejelem a falat :lol: :lol:
Amúgy jó film? Felkeltetted az érdeklődésem
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.16. 19:41:38

lui1698 írta: Rust and Bone
Tényleg jó, filmklubba akartam ajánlani, mármint ha újraindulunk. De Te természetesen mindent megnézel előre. :mrgreen:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Scumy
Jugador del Barça

2013.01.16. 19:39:55

sjd írta:gyors imdb-zés után ezt találtam:
Ez az! Ezer hála 8) és most megyek, és nekifutásból megfejelem a falat :lol: :lol:
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.16. 19:34:04

Scumy írta:Sziasztok Srácok!

A segítségeteket szeretném kérni. Nem jut eszembe egy film címe, és már megőrülök, mert akárhogy keresem, sehogy sem találok rá - mintha nem is létezne :D.
gyors imdb-zés után ezt találtam:
lui1698 írta:Hát Dani nagyobbat nem is tévedhettél volna, mikor azt mondtad, hogy nem fog felérni az eredeti trilógiához, mert hogy lehet, hogy gyp-s vagyok, meg lehet, hogy másodszorra nézve majd nem ez lesz a véleményem, de így elsőre szerintem semmivel nem volt gyengébb, mint a LotR trilógia nyitása.
Amiket leírtál, azok állnak nálam is, de ha megnézed a sztorit, karaktereket, egy erős középszer van tképpen egy nagyon szép csomagolásban.
lui1698 írta:Oscars 2013: Who Missed Out
http://www.empireonline.com/features/os ... missed-out
Én jobbat írtam :mrgreen:
Mondjuk a 9ből jó, ha 3at láttam, szóval nem tudok nagyon hozzászólni. TDKR vizuális effektek sztem nem lettek olyan jók (főleg egy Pi, Prometheus, Avengers mezőnyben), Ben Affleck evidens, The Impossible vfx is jogos valamennyire, de ld. fent, Looper szkript meg nagyon határeset, jó volt, de talán annyira nem tökéletes és korszakalkotó.

Apropó, írtam filmklub topikban, h tudnál-e ajánlani 24-én. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2013.01.16. 19:42:20-kor.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.16. 19:33:11

Hobbit

Hát Dani nagyobbat nem is tévedhettél volna, mikor azt mondtad, hogy nem fog felérni az eredeti trilógiához, mert hogy lehet, hogy gyp-s vagyok, meg lehet, hogy másodszorra nézve majd nem ez lesz a véleményem, de így elsőre szerintem semmivel nem volt gyengébb, mint a LotR trilógia nyitása.

Hangulat abszolút megvolt, köszönhető szerintem az ismét zseniális zenének, és főleg az elképesztő látványnak. Mind a helyszínek megválasztása, mind pedig a cgi kivitelezése hibátlan. A csatajelenet a törpök és a gyúrós orkok között igaz rövid volt, de kegyetlen jól nézett ki, akárcsak a kőóriások harca.

Színészválasztás szintén hibátlan. Sok helyen olvastam Bilbo-ról, aki valóban remek volt, de az én abszolút kedvencem Thorin. Atya úr isten mekkora császár volt ez a fickó. Ahogy az égő fáról elindult az ork felé az nagyon adta (igaz, hogy aztán lezúzták a rákba, de nem számít, majd később szétcsapja gondolom :D ).

Szóval én türelmetlenül várom a folytatásokat, és készítem magam a 24 órás maratonra Középföldén. 8)

9/10

Rust and Bone

A rendezőtől még csak a Prófétát láttam, ami ugyan nem volt rossz, én kicsit hosszúnak találtam és több helyen untam is már, igazából az akkora hatást nem váltott ki belőlem.

De ez a rohadt szemétláda film, ez nagyon megevett. Egyik percben mosolyogtam, mert valami cukiság volt, másik percben meg a torkomban vert a szívem, majd kiugrott, hogy aztán eldobjon, mint egy használt kotont. Marion Cotillard hibátlan, sőt szerintem bőven megért volna egy Oscar jelölést minimum, de már meg se lepődök, hogy ilyen alakítás mellett a nagyurak csak úgy elsiklanak.

Nézzétek meg nagyon jó.

8.5/10

+

Oscars 2013: Who Missed Out
http://www.empireonline.com/features/os ... missed-out
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Scumy
Jugador del Barça

2013.01.16. 19:27:56

Sziasztok Srácok!

A segítségeteket szeretném kérni. Nem jut eszembe egy film címe, és már megőrülök, mert akárhogy keresem, sehogy sem találok rá - mintha nem is létezne :D. A filmről röviden:
Kb. 2008-2009-ben készülhetett (2009 nyarán néztem, feliratosan). Egy fiúról szól, aki elhatározza, hogy felszedi a középsuli legdögösebb nőjét, aki természetesen a suli nagymenőjével van együtt. A srác azonban annyira kitartó, és jól csinálja, hogy a lány elég hamar beleszeret, majd jön a csavar, a srác halálos beteg, a végén fel is dobja a bakancsot. Nem egy vígjáték, de romantikusnak sem mondanám, könnyed keverék. A főszereplő csaj, bár tizenéves, 40 kg-s kis fruskát játszik, film után rákerestem, és jóval 30 felett volt. Ez még kivételes info, remélem segít :lol: . Bármi tipp jól jön, mert már végelkeseredésemben írok ide,hogy nem találom meg, mi volt a címe :evil: Köszi előre is!
Deus
Boixos Nois

2013.01.16. 13:09:20

KépKép
REMY
Madridista

2013.01.16. 09:00:23

A Kulthorror sorozat 3. része is megérkezett, Hellraiser címen.
Clive Barker nagyon ért a horror műfajhoz, és ezt be is bizonyította a 80-as években. Bár a film nem tökéletes, sőt... de olyan képi világgal és atmoszférával rendelkezik, aki ritka. Szerintem a filmben sok maradt, amit a későbbiek során nem tudtak rendesen kibontani, de így is egy kultfilmről beszélünk.
Az értékelésről ITT olvashattok.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 19:15:59

StickyFingaz írta:Már csak egy jó rendező kell és ez lesz 2013 sikerfilmje. :mrgreen:
(Csak mondom, hogy ha most kezdik el írni a forgatókönyvet, akkor 2015 előtt nem lesz film ebből, de inkább 2016-tal számolj)

Amúgy ezek a játékadaptációk bűzlenek nagyon, a stúdiók inkább csak összevásárolják a címeket, aztán nem csinálnak semmit. Ez az Assasin's Creed is kb. 2-3 éve téma, aztán most szereztek még csak forgatókönyvírót, Mass Effectet kb. úgy ígérgették/ígérgetik, mint itthon az euró bevezetését (egy év alatt két évet csúszik) és így tovább....

szerk.:
Az ígért Seven Psychopaths kritika
StickyFingaz
Capitá del Barça

2013.01.15. 19:04:14

http://www.gamestar.hu/megvan-az-assass ... iroja.html
\:D/ Már csak egy jó rendező kell és ez lesz 2013 sikerfilmje. :mrgreen: A történetben van potenciál bőven.
messideco
Presidente del Barça

2013.01.15. 17:27:36

Jah, a Farkasok völgyén gondolkoztam egyszer, hogy bedobjam-e valamelyik filmklubba, de elvettem az ötletet, mivel túl provokatív. Egy lázadóbb korszakomban néztem meg, akkor egyik kedvencem lett, de azóta látom, hogy az éremnek két oldala van.
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 17:19:36

messideco írta: Még az is tetszett, hogy nem egyoldalú a film.
Á, egyáltalán nem. :D
A kanadaiak szóvá tették, hogy nem ártana a hatalmas amerikai hőstettek helyett arról beszélni, hogy ők bújtatták hónapokig az embereket az életük kockáztatásával. Úgyhogy Affleck végül szentelt is nekik két mondatot a stáblista előtt.
Az elején az is eléggé szőrmentén lett megemlítve, h mellesleg az amerikaiak embere volt az a diktátor, akik ellen fellázadtak az irániak.

Amúgy Iránban annyit szóltak hozzá, hogy elkezdték leforgatni a saját verziójukat, én speciel várom ha tényleg jó lesz. Az ilyen "sajátverziós" filmekből a Farkasok völgye pl. nagyon király volt.
szerk.: most nézem, hogy annak van második része is már :shock:
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.15. 17:15:33

Van Zero Dark Thirty felirat, akit érdekel. Engem mondjuk pont ez izgat legkevésbé a jelölt filmek közül, szerintem nem is fogom még most megnézni, majd utoljára hagyom szépen. :)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.01.15. 17:02:52

És akkor Argo-akció

8) Jó film. Eddig mindegyik filmjét láttam Afflecknek, de nem tudtam még csalódni benne, mint rendezőben.

No, és nem tudtam, hogy mi lesz a vége, valahogy a történelemnek ez a mozzanata elkerülte a figyelmemet, és töriből is csak kb. a második vh. végéig tanultuk az eseményeket, szóval nem tudtam erről az afférról konkrétan, az iráni forradalomról igen.

Affleck nagy rendező lehet, nem vállalja túl magát, meg van a tempója. Újabb bizonyíték, hogy egy arzenálnyi 8) puskagolyó nélkül is lehet minőségi akcióthrillert alkotni.

Viszonylag ismert, de szerintem nehéz témát választott, hiszen a mellékszereplők kidolgozása nagyon nehéz lehetett.

Még az is tetszett, hogy nem egyoldalú a film. Vagyis kissé igen, de az elején objektíven a narrátor bemutatja a helyzetet, így a néző kissé szélesebb képet kaphat a témáról, bár a történelmet mindig a hatalmon lévők írják.

Végig pörög az esemény, annyi a játékidő, amennyi kell föltétlenül, és magas szinten van végig a feszültség.

Kíváncsi vagyok, hogy milyen a fogadtatása a Közel-keleten, elsősorban Iránban.

Argo, fcuk yourself!
9/10
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 16:58:47

kurdt írta:
Bár akkor nem láttuk volna Tommy hazatérését, ami kétségtelenül hatásos volt, ugyanakkor a film címe Lincoln és nem mondjuk "The Abolishment", tehát szerintem meglettünk volna nélküle
Hát ennyi erővel lehetett volna a cím "How to bribe congressmen" is, mert arról is többet szólt, mint Lincolnról.
Az a jelenet még pont tetszett Tommyval, végre volt valami fordulat is a filmben, de utána tényleg elvághatták volna az egészet.

captionök: jó, de gondolj bele, hogy amerikaiaknak készült a film, ők jó ha tudják, hogy Lincoln amerikai elnök volt.
kurdt
Megmentő :)

2013.01.15. 16:48:52

sjd írta: Amúgy sztem ott kellett volna befejezni, amikor nekünk háttal sétál kifelé a folyosón a színház előtt, az sztem tökéletes befejező jelenet volt, így egy kicsit semmilyen véget ért.
Szerintem meg ott, amikor Lincoln és Kislincoln lesnek ki az ablakon, kint meg zúgnak a harangok. Utána még egy ilyen caption is jöhetett vona, hogy "Abraham Lincoln was shot dead at Ford Theater april 15th, 1865."

Bár akkor nem láttuk volna Tommy hazatérését, ami kétségtelenül hatásos volt, ugyanakkor a film címe Lincoln és nem mondjuk "The Abolishment", tehát szerintem meglettünk volna nélküle.
Maximum hosszan vitatkoztunk volna, hogy Tommy parókát hordott-e vagy csak belőtték a séróját... :D

Apropó caption: bőven túl sok volt belőle a filmben. Néztem egy nagyot, amikor kiírták a képernyő aljára, hogy "The White House". De a facepalm sem maradt el, amikor kiírták, hogy Ulysses S. Grant, ahelyett hogy kiderült volna a következő félmondtatból.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 16:32:56

kurdt írta: Megfelel, Dani? :lol:
Nem úgy értettem, tényleg kíváncsi voltam :lol:
De a Looper után jogosan érthetted félre :D
Amúgy sztem ott kellett volna befejezni, amikor nekünk háttal sétál kifelé a folyosón a színház előtt, az sztem tökéletes befejező jelenet volt, így egy kicsit semmilyen véget ért. De az egész alkotás valahogy ilyen, beáldozták a filmszerűség a történelmi hűség oltárán. Nem mondom, hogy feltétlenül rossz volt ez, de amennyit adott, annyit el is vett az élményből.
kurdt
Megmentő :)

2013.01.15. 16:27:22

Lincoln

Pontosan olyan volt, mint amilyenre számítottam: szép, korhű, remek alakítások és mindezt a kelleténél fél órával több játékidővel (bár megértem, hogy a színházat kötelező volt belerakni).
De összességében jó film volt.

Tudom, hogy már fentebb megemlítettem, de muszáj még egyszer, külön kiemelni: a szereposztás gyakorlatilag tökéletes volt!
A szokásához híven remeklő Day-Lewistól kezdve a brilliáns Tommy Lee Joneson át, egészen az olyan mellékszereplőkig, mint Hal Holbrook, Michael Stuhlbarg, James Spader, Jared Harris, Jackie Earle Haley, Lee Pace (külön kellemes meglepetés, akárcsak Shane Wendrell, illetve Sol Star feltűnése), és a szerepét még éppen tolerálhatóan túljátszó Sally Field.

Andrew Johnsont hiányoltam a filmből. Állítólag voltak tervek, hogy benne lesz és Harrison Ford fogja játszani. Na, arra pedig kíváncsi lettem volna.

Tehát ajánlom a filmet azoknak, akiket általánosságban érdekel a téma, vagy valamelyik színész rajongója (tényleg, mintha mindenki képtelen lett volna hibázni). Azt nem mondom, hogy látni KELL, de feltétlenül érdemes.

Megfelel, Dani? :lol:
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.15. 15:10:21

sjd írta:
kanty írta: a fehérek annyit kínozták, annyi szenvedést okoztak neki, hogy meggyűlölte őket.
Na de ennek kellett volna, hogy valami nyoma legyen, de a gyűlölet sem látszott rajta, csak végezte a dolgát, mint egy robot. Nekem ez volt furcsa, úgy viselkedett, mintha semmi sem történt volna.
A képek magukért beszéltek, nem kellett szerintem még jobban kihangsúlyozni a szenvedéseit. Amúgy én hiszek benne, hogy van a szint, amikor a sok fájdalom, szenvedés után teljesen megkeményedik az ember. Persze nagy része megtörik, de aki elég erős, azt kb. így képzelem el.

Valahogy nekem rontott volna az összképen, ha Django emberibb, sőt nekem érzelmek nélkül tűnt az a karakter egésznek.

Amúgy DiCaprio remélem a jövőben is kap ilyen rossz fiú szerepet, ez is hihetetlenül jól állt neki.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 15:02:47

kanty írta: a fehérek annyit kínozták, annyi szenvedést okoztak neki, hogy meggyűlölte őket.
Na de ennek kellett volna, hogy valami nyoma legyen, de a gyűlölet sem látszott rajta, csak végezte a dolgát, mint egy robot. Nekem ez volt furcsa, úgy viselkedett, mintha semmi sem történt volna.
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.15. 15:00:20

sjd írta: Amitől nekem antipatikus volt a karakter, hogy tulajdonképpen még akkor is leereszkedő volt a fekákkal szemben, amikor már nem volt semmi tétje. Konkrétan arra gondolok, amikor lelövi Tarantinot, és a ketrecben levőkkel, semmi "jaj drága testvéreim, most már szabadok vagytok" ölelkezés, hanem odavágja nekik a kulcsot és rájuk parancsol, hogy dobják a dinamitot oda neki.
Meg alapvetően az egész karakter nekem kicsit semmilyen volt, amikor mondta Schultz, h lőjön, lőtt, játszotta a szerepét, de az egész filmben semmi érzelmi vagy őszinte reakció. Mindvégig kőarc, nyugodt tekintet. Tiszta pszichopatának tűnt a srác, pedig a szituáció még simán megkövetelt valami olyan fordulatot, hogy DiCaprio kihozza a sodrából, és szerez tudomást a tervükről.
Szerintem ez annak tudható be, hogy semmit sem kapott ingyen az élettől. Azért volt végig ilyen kemény. Egy dolog volt fontos az életében a felesége, a többi nem érdekelte. Éppen ezért a többivel nem is foglalkozott.
Ha elkezd ölelkezni a testvérekkel, az abszolút nem illet volna az összképbe. Úgy gondolom, hogy ilyen szempontból teljesen mai gondolkodású volt a karakter. Mindenkit egyenlőnek tartott, csak persze a fehérek annyit kínozták, annyi szenvedést okoztak neki, hogy meggyűlölte őket.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.15. 14:56:09

[quote="miihii"][/quote]
(Django)
Amitől nekem antipatikus volt a karakter, hogy tulajdonképpen még akkor is leereszkedő volt a fekákkal szemben, amikor már nem volt semmi tétje. Konkrétan arra gondolok, amikor lelövi Tarantinot, és a ketrecben levőkkel, semmi "jaj drága testvéreim, most már szabadok vagytok" ölelkezés, hanem odavágja nekik a kulcsot és rájuk parancsol, hogy dobják a dinamitot oda neki.
Meg alapvetően az egész karakter nekem kicsit semmilyen volt, amikor mondta Schultz, h lőjön, lőtt, játszotta a szerepét, de az egész filmben semmi érzelmi vagy őszinte reakció. Mindvégig kőarc, nyugodt tekintet. Tiszta pszichopatának tűnt a srác, pedig a szituáció még simán megkövetelt valami olyan fordulatot, hogy DiCaprio kihozza a sodrából, és szerez tudomást a tervükről.
Válasz küldése