La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.12. 18:16:23

Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.03.11. 11:39:11

Hátha érdekelne valakit. Samper az elmúlt 2 napban a nagy csapattal edzett, még az sem kizárt, hogy játszik holnap valamennyit - bár sokat nem tennék rá. A hosszabbításáról pedig megkezdődnek lassan a tárgyalások, ő mindenképp velünk szeretné folytatni, a klub is szeretné, ha maradna hosszútávon, de jelenleg úgy gondolják az okosok, hogy a kölcsön lenne a legjobb opció neki jövőre - egyet is értek velük.
palesz77

2016.03.09. 12:49:02

Én néztem a második félidő 3/4-ét, gondolom nem most volt az ifik legjobb meccse, de tényleg nem voltak lenyűgözőek. Alena miatt néztem leginkább, de nem tetszett tegnap. Gondolom - remélem - nem ilyen a hozzáállása mindig, de a második félidőben többet reklamált és mutogatott, mint amennyit küzdött volna. Lee-t meg előre sajnálom, mert tényleg nem ügyetlen gyerek, de nem tudom elképzelni, hogy ilyen fizikummal ő 80-90 kilós védők között is cikázni tud majd. Bár most transfermarkton nézem, és 173-nak írják, de nekem az nagyon soknak tűnik.. Tényleg annyi? :-k Mert akkor a korosztályában vannak óriások, hogy ilyen termettel törpének tűnik.. :D
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.08. 23:17:38

Rinku írta:
nzxtpo írta:A Youth BL-ben kikaptak a kicsik az Anderlecht-től. :(
Nagy kuka ez a generáció, reméljük a következő tehetségesebb lesz már. Iniestáéknak sok már nincs hátra, max 4 év nagyon kedvesen becsülve. Szóval visszatérhetünk majd az igazolgatásokhoz, innen senki épkézlábat nem tudunk felhozni, de azért reménykedjünk Samperben.
Ezt amúgy miből szűrted le? Iniesta generációjából sem nagyon futott be senki nagy karriert, talán Motta-t kivéve. Habár ott volt Oleguer meg Valdes. Most ők a nagycsapat lábtörlőjénél se lennének. De ha Messit nézzük, ott se volt rajta kívül nagy ember. Busquets is a negyedosztályból jött fel.
Talán a a jelenlegi és utóbbi 2-3 évi a legtehetségesebb korosztály, csak sokszorta nehezebb felkerülni. Ha például Pep nem meri meglépni Busquetset, amit rajta kívül nem nagyon tettek volna meg, nem hiszem, hogy itt lenne. Kölcsönadták volna aztán valószínűleg elkallódik. Pep bízott benne és játszatta akár Yaya kárára, aki fénykorát élte. Köcsögözték is Busit rendesen, az első évével nem is nagyon szolgált rá a bizalomra. Piquét is megnézném ki hozta volna tartósan vissza. Csak ott nem egy bivalyerős Barca-ba kellett beilleszkedni.

A csatársorban is hacsak nem egy új Messi érlelődik nincs esélye. Az eredménykényszer és a játékoskeret erőssége ami leginkább útját állja a fiataloknak. Ott volt Grimaldo. A posztján szerintem tehetségesebb és jobb, mint Samper a sajátján egy legjobb korban lévő Alba mellett mennyi az esélye?
Xavi is jó példa. Anno zavarta volna mindenki el. Most vagy bizonyítanak egyből vagy lecsó. Ilyen egyszerű a téma. Az előbbinek kapóra jött Pep sérülése és hogy következő évben lécelt. Ininek sem volt olyan erős a konkurenciája, mint itt bárkinek. Egy Arda is harmadik-negyedik számú kp., aki az Atletico legjobbja volt.
Rafinha is hiába bizonyított a B-ben és a Celta-ban nincs idő. SR is három évet várt mire a stabil csere szerepkörbe be tudott férkőzni. És lehet, hogy onnan is kitúrják.

De azt se fojuk megtudni, hogy mi lenne, ha Munir stabilan, folyamatosan lekezdene középcsatárként játszani.
Egy olyan csapatba, amibe már majdhogynem elvárás a duplázás és bivalyerős a kerete ne várjunk olyan nagy berobbanásokat.

Ha pedig a bajnokságbeli stb. helyezésre gondolsz az elég irreleváns. Szinte ugyanazzal a kerettel lettünk harmadikok a másodosztályban, amivel egy évvel később kiestünk. Másrészt rengeteg mostani saját nevelés a hharmadik, sőt negyedik osztályból érkezett.

Ja, és egy kis kiegészítés. Az Uefa Youth League nem a B-csapatnak, hanem a juvenilnek (16-17 éves kölykök) van, ahol mellesleg eddig veretlenek voltunk.

Más téma. Nem tudja valaki mekkora valóságalapja van, hogy Xavi Simons apjával a Chelsae és az Arsenal is felvette a kapcsolatot? Egy ismerősömtől hallottam, de a forrást nem kérdeztem. Kár lenne a srácért, nagyon ügyes.
Csak azért érdekes mert már (azt hiszem a RAC1) lehozták, hogy a Chelsae illetékesei egyszer már tényleg beszéltek a faterral.
Forca Barca!!!!
Rinku
Director del Fútbol

2016.03.08. 22:01:12

nzxtpo írta:A Youth BL-ben kikaptak a kicsik az Anderlecht-től. :(
Nagy kuka ez a generáció, reméljük a következő tehetségesebb lesz már. Iniestáéknak sok már nincs hátra, max 4 év nagyon kedvesen becsülve. Szóval visszatérhetünk majd az igazolgatásokhoz, innen senki épkézlábat nem tudunk felhozni, de azért reménykedjünk Samperben.
Football, bloody hell. /SAF/
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.03.08. 19:49:36

A Youth BL-ben kikaptak a kicsik az Anderlecht-től. :(
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.08. 15:35:16

palesz77 írta: Ez meg varhato volt. Mehetne Denis helyere a Villarrealba, meglenne a szintlepes.. Bar pont ellentetes oldalon toljak sajna, oda meg gondolom van emberuk. :?

A Villarrealnak igazán nincs igazi jobbszélsője a kp-n, de még előtte sem nagyon, ha nem igazolnak meg lehetne próbálni. A Gijón szinte biztos, hogy kieső lesz, onnan el kéne jönnie. A Villarreal-ban ha nem is stabil kezdő lenne, de kaphatna elég játékpercet, főleg, hogy lehúzott már egy szezont az első osztályban, ismeri már valamennyire.
Az egyyetlen gond ezekkel a kölcsönadásokkal, hogy tudják az edzők is, hogy nem marad hosszútávon, így nem erőltetik annyira a kölcsönjátékosokat.
Forca Barca!!!!
palesz77

2016.03.08. 11:32:00

Nem tudja valaki, hogy iden nyaron milyen korosztalyos tornak lesznek, amik befolyasoljak a felkeszulest? Elsosorban Alena, Kaptoum, Tarin es Samper miatt erdekelne, a nagyok kozul ugyis mindenki kesve jon majd, de a kicsik kozul oket megneznem azert magamnak..

Alen Halilovic (19), on loan at Sporting, won't join the first team next season. Not yet clear if he'll continue on loan at Sporting. [rac1]

Ez meg varhato volt. Mehetne Denis helyere a Villarrealba, meglenne a szintlepes.. Bar pont ellentetes oldalon toljak sajna, oda meg gondolom van emberuk. :?
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2016.03.06. 12:13:02

noname írta:Ezzel a Robert gyerekkel mi a helyzet?
Mostanra már elvileg minden adminisztrációs jellegű probléma meg lett oldva, szóval játékra kész a srác, csak az edzői stábon múlik, hogy mikor mutatkozhat be élesben is. Lehet, hogy fizikálisan még mindig nincs a többiek szintjén, és ezért nem számolnak vele egyelőre, de lehet, hogy szimplán csak nem érzi úgy López, hogy szükség lenne rá jelenleg. Remélem, azért hamarosan kap majd legalább 10-20 percet csereként, ennyi várakozás után kíváncsi vagyok rá. (Bár azért nincsenek nagy elvárásaim vele kapcsolatban.)
noname
Llegenda del Barça

2016.03.06. 09:12:01

Ezzel a Robert gyerekkel mi a helyzet?
A Fifa egy szégyen
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.05. 20:41:36

Gareth Tello írta:A Mundo Deportivo szerint Samper szerződését (amely 2017-ben járna le) még nyár előtt meg akarjuk hosszabbítani, hogy aztán a szezon végeztével meghozzuk a döntést a jövőjéről. Azt írják, hogy ha Luis Enrique nem számol vele a nagycsapatnál, akkor el fogjuk adni, nem meglepő módon visszavásárlási opcióval. Azt is kiemelik, amit már rengetegszer lehetett olvasni, és amit maga Samper szintén többször megerősített: számára a prioritás továbbra is az, hogy felkerüljön a nagycsapatba és hosszabb távon is meg tudjon ragadni ott.

A kicsik egyébként ma este fél héttől fogadják a listavezető Villarreal B-t. Két viszonylag jó formában lévő csapat, sok-sok tehetséges játékossal, komoly téttel, parázs meccsnek ígérkezik. Ráadásul valószínűleg Aitort is újra láthatjuk majd a Miniestadí gyepén, sajnos már nem gránátvörös-kékben.

Elég nehéz ügy, ha Lucho nem számol vele, de nem hiszem, hogy annyira "kellene neki", mert a szezon második felében gyakorlatilag föl sem hozta és a kupában is csak szinte tét nélkül meccseken játszott. Viszont az is az igazsághoz tartozik, hogy Busquets mögött nem tudna elég szerepet kapni, legalábbis nem annyit, amennyi egy fejlődő játékosnak kellene.

A kicsik pedig meg is verték 1:0-ra az első helyezett Villarreal B-t. Ismét Dani Romera volt eredményes.
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol

2016.03.05. 16:28:48

Gareth Tello írta:A Mundo Deportivo szerint Samper szerződését (amely 2017-ben járna le) még nyár előtt meg akarjuk hosszabbítani, hogy aztán a szezon végeztével meghozzuk a döntést a jövőjéről. Azt írják, hogy ha Luis Enrique nem számol vele a nagycsapatnál, akkor el fogjuk adni, nem meglepő módon visszavásárlási opcióval. Azt is kiemelik, amit már rengetegszer lehetett olvasni, és amit maga Samper szintén többször megerősített: számára a prioritás továbbra is az, hogy felkerüljön a nagycsapatba és hosszabb távon is meg tudjon ragadni ott.
Minden változtatás bizalmi alapon lehet csak megoldani. Ez itt egy nehéz ügy.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2016.03.05. 11:26:11

A Mundo Deportivo szerint Samper szerződését (amely 2017-ben járna le) még nyár előtt meg akarjuk hosszabbítani, hogy aztán a szezon végeztével meghozzuk a döntést a jövőjéről. Azt írják, hogy ha Luis Enrique nem számol vele a nagycsapatnál, akkor el fogjuk adni, nem meglepő módon visszavásárlási opcióval. Azt is kiemelik, amit már rengetegszer lehetett olvasni, és amit maga Samper szintén többször megerősített: számára a prioritás továbbra is az, hogy felkerüljön a nagycsapatba és hosszabb távon is meg tudjon ragadni ott.

A kicsik egyébként ma este fél héttől fogadják a listavezető Villarreal B-t. Két viszonylag jó formában lévő csapat, sok-sok tehetséges játékossal, komoly téttel, parázs meccsnek ígérkezik. Ráadásul valószínűleg Aitort is újra láthatjuk majd a Miniestadí gyepén, sajnos már nem gránátvörös-kékben.
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.03. 16:48:40

Samper írta:Gatyába van rázva a B. Nyáron Samper nyilván elmegy, a többiek között meg nincs senki, aki elvárhatná az A keretbe kerülést. Jövőre téltől azonban már majd meg kell nyitni a lehetőséget fölfelé, különben a jobbak el akarnak majd menni.
Mondjuk legalább már van egy normális csatárunk, ami eddig nagyon hiányzott.

Igazából csak Samper hiányozna komolyabban. Aki biztosan jön az szerintem Paik és Alena, mindketten a kp-ra. Gumbau úgyis mindig játszik, így nem kontárkodna bele a többi posztba, hanem maradna a helyén. Samper helyét pedig átvenné Alena, az előbbi amúgyis szinte mindig ott játszott. Alenaval pedig nem gengülnénk igazán a kp-n, sőt.
Nagyon tetszett róla a főoldali cikk. Nagyon jól kiemelték, hogy nem feltétlenül a támadásokban igazán erős, hanem olyan SR szerepkörben is, ennek ellenére elég gólerős. Tud kkp-t és tkp-t is játszani. Kaptoum-mal párban szerintem jó duót alkotnának. Simán el tudom képzelni, hogy a Juvenil-ből egyből a kezdőbe jön.
Aki Sampert pótolhatja, az egyértelműen ő. Nem biztos, hogy első évében kirobbanthatatlan lesz, de idővel biztos.
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol

2016.03.03. 16:27:57

Gatyába van rázva a B. Nyáron Samper nyilván elmegy, a többiek között meg nincs senki, aki elvárhatná az A keretbe kerülést. Jövőre téltől azonban már majd meg kell nyitni a lehetőséget fölfelé, különben a jobbak el akarnak majd menni.
Chino
Llegenda del Barça

2016.02.29. 19:44:20

palesz77 írta:
Chino írta:Félidőben döntetlenre állnak a kicsik az Alcoyano ellen idegenben. A hazaiak szerezték a vezetést, de Dani Romera egyenlített.

Ha nyernek már csak 3 pontra lesznek a feljutó helytől. :D
3-3 lett végül. Itt van Samper mai gólpassza, pazar ez is.. =D>

Halilovic vs Espanyol. Nem teljes, egy szép csel pl hiányzik belőle, de nagyjából benne van minden. Ismét egy Inis mozdulat tőle.. :D Legalábbis nekem ez jutott eszembe róla - annyi különbséggel, hogy Ini pontosabban kivitelezte.. :D
(Tudom amúgy, hogy nagyon "belelátom" ezeket, és nem lesz az új Ini a horvátból, de tényleg sokszor eszembe jut róla.)
Nagyon örülnék, ha visszajönne, de nem nagyon látom a helyét LE rendszerében. A jobb szélen kp-ra kevés, oda jobb fizikumú ember kell, aki ütközni is képes.Talán Messi pozíciójában lenne a leghasznosabb, ott tudna kibontakozni. Olykor visszalépve, de az ugye lehetetlen. Ini posztján kérdéses, mert sokszor úgy veri meg az ellenfelét, hogy elkezd befelé húzni (totál mint Messi), de a baloson ezt nem tudja így kamatoztatni. Bár egy próbát megérhet, még nem nagyon láttam ott játszani, lehet, hogy tudna alkalmazkodni.

Az Alcoyano ellen nagy lehetőséget szalasztottak el a kicsik. 5 perc alatt képesek voltak egy két gólos előnyt leadni, ráadásul 20 percet még emberelőnyben is játszhattunk. Ott lehettünk volna a nyolcadik helyen, ami leginkább azért fontos, mert most nagyon kemény meccsek jönnek sorozatban. Nem mi leszünk a favoritok.
Ez a Romera-Dongou csere nagy üzlet volt, bárkinek is legyen köszönhető.
Csak érzékeltetésképpen. Dongou: 19 meccs 3 gól, 1 assist; Romera: 8 meccs 4 gól 2 assist.

Gumbau viszont megint alkotott. Végülis 1 gól, 1 gólpassz. #-o Nem tudom miért kell kh-ként erőltetni. Ott van Juste, Costa, Borja Lopez erre Gömbi megy kh-nak, akiről kapunk két gólt. Akkor Lopezt egyáltalán minek nevezte Gerard? Nem értem miért szent tehén. Ha Falit akarja játszatni, miért nem lehet Gumbaut padra tenni!?
Forca Barca!!!!
palesz77

2016.02.29. 00:27:54

Chino írta:Félidőben döntetlenre állnak a kicsik az Alcoyano ellen idegenben. A hazaiak szerezték a vezetést, de Dani Romera egyenlített.

3-3 lett végül. Itt van Samper mai gólpassza, pazar ez is.. =D>

Halilovic vs Espanyol. Nem teljes, egy szép csel pl hiányzik belőle, de nagyjából benne van minden. Ismét egy Inis mozdulat tőle.. :D Legalábbis nekem ez jutott eszembe róla - annyi különbséggel, hogy Ini pontosabban kivitelezte.. :D
(Tudom amúgy, hogy nagyon "belelátom" ezeket, és nem lesz az új Ini a horvátból, de tényleg sokszor eszembe jut róla.)
Chino
Llegenda del Barça

2016.02.28. 17:49:40

Félidőben döntetlenre állnak a kicsik az Alcoyano ellen idegenben. A hazaiak szerezték a vezetést, de Dani Romera egyenlített.

Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2016.02.24. 10:09:46

Itt az összefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=IAUm5kxfjfk" target="_blank
Chino írta:Ezeket amúgy közvetíti valami, mert még stream-et sem találtam hozzá pedig vagy 20 percet keresgettem. Régen a Eurosport adott meccseket, de az utóbbi 2 évben semmi.
Én a Rojadirectán találtam most egy dán streamet, de ha jól tudom, most egy spanyol adó is közvetítette a meccset, így volt elvileg néhány spanyol nyelvű stream is. Talán a következő hetekben, ahogy közeledünk a döntőhöz, könnyebb lesz jó streameket találni.

http://www.youtube.com/uefatv" target="_blank
Ők még mindig élőben közvetítenek napi egy-két meccset, hátha következő alkalommal a Barça is látható lesz itt.
Chino
Llegenda del Barça

2016.02.23. 16:37:27

Gareth Tello írta:UEFA Youth League: egy elég kaotikus meccsen 3-1-re nyert, így továbbjutott a Barça a Midtjylland ellen. :) Theo Chendri, Lee és Aleñá is betalált (utóbbi kettő megint zseniális dolgokat művelt a pályán), linkelek majd összefoglalót, ha lesz. Tajti ezúttal nem kapott lehetőséget, Lee és Paik visszatérése óta az eddiginél is nehezebb a dolga. Szerintem inkább a következő szezonban számíthat majd viszonylag sok játékpercre.
Ezeket amúgy közvetíti valami, mert még stream-et sem találtam hozzá pedig vagy 20 percet keresgettem. Régen a Eurosport adott meccseket, de az utóbbi 2 évben semmi.

Tajtinak talán tényleg több esélye lesz, mert Paikot és Alenat szinte 100 % hogy felviszik (már az előbbi is bemutatkozott hétvégén), de a B-ből kerülhetnek fel még játékosok, illetve ott van még Jordi Tur, akiről komolyabban lehet hallani. Szerintem max. a B-csapatig viheti, de sanszos, hogy elkerül addig valahova.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2016.02.23. 16:00:09

UEFA Youth League: egy elég kaotikus meccsen 3-1-re nyert, így továbbjutott a Barça a Midtjylland ellen. :) Theo Chendri, Lee és Aleñá is betalált (utóbbi kettő megint zseniális dolgokat művelt a pályán), linkelek majd összefoglalót, ha lesz. Tajti ezúttal nem kapott lehetőséget, Lee és Paik visszatérése óta az eddiginél is nehezebb a dolga. Szerintem inkább a következő szezonban számíthat majd viszonylag sok játékpercre.
palesz77

2016.02.22. 12:36:15

Na, itt a Halilovic összefoglaló. Nem volt rossz meccse egyáltalán, még mindig ő az, akitől leginkább várhat valamit a Gijon, ha nem csak sablon körbepasszokat szeretnének. Amiket meg említettem, hogy nagyon tetszettek, azok az ilyen megoldásai a középpályán, lehet nem nagy szám, de 19 évesen szinte az összes hasonló szitut higgadtan oldja meg, azért ez szerintem dicséretes. Ez pedig az a szép csel, amivel egyszerre 2 embert rázott le magáról. Plusz majdnem el is felejtettem, de ez az átlépés is nagyon okos volt tőle.

Számomra igazi támadóbb jellegű középpályás alapanyag, de a mezőnymunkájának kéne még fejlődnie ahhoz, hogy magasabb szinten is beférjen akár kiegészítőnek csak - anélkül maradnak a közepes csapatok. Meglátjuk, mindenesetre jövőre mindenképp kölcsön adnám egy valamivel jobb, játszóbb csapatba, ahol nem feltétlen neki kéne a legelső embernek lennie, "csak" az egyik legjobb lenne - mint most Denis a Villarrealban. Úgy többet kéne melóznia, és jobban szokhatná azt, hogy milyen lesz amikor visszatér hozzánk.
Chino
Llegenda del Barça

2016.02.21. 13:45:31

Nem mellesleg Paik is bemutatkozott. Igaz csak a hosszabbításban, kíváncsi leszek jön-e fel még.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2016.02.21. 11:35:15

geridoss írta:
recrea írta:Tajtiról mit tudtok?
Tegnap nyert a Juvenil 5-1-re a Lleida ellen, kezdőként játszott, de elmondása szerint nem ment jól a játék. Viszont múlt héten a Barca B-ben kapott lehetőséget egy edzőmeccsen, ott szintén kezdőként lépett pályára, és jól is játszott állítólag :)

Egyébként itt a Facebook oldala (nem kell hozzá regisztráció), ide szokott írni a meccsek után, kis élménybeszámolók.
Thx...ezek elég jó hírek.
noname
Llegenda del Barça

2016.02.21. 11:01:38

Úgy tűnik kellett oda a vérfrissítés. Kieső helyről most ott tartanak, hogy akár feljutó helyen is lehetnek 3-4 fordulón belül. A kiesőzóna meg már 12 pontra. Hogy őszinte legyek nem vagyok benne biztos, hogy a feljutás jó lenne. Erősebb a másodosztály, de túlzottan is szem előtt vannak ott a kicsik. Ők maguk is elhiszik akkor, hogy olyan jók, mint a sajtó feltálalja. :oops: Tovább az edző is elhiszi magáról h ő annyira jó. Lásd Eusebio, aki arra panaszkodott, azért nyavalygott, amikor kirúgták, hogy ő azt hitte, hogy a nagycsapat edzője lesz. :lol: #-o A B csapatnak a dolga az, hogy megfelelő környezetet teremtsen a nagy tehetségek kibontakozására. Ehhez kell egy rutinosabb gerinc, ami most van, mellé az ifitöltelék, akik eséllyel pályáznak a nagycsapatra. Egy B csapat edző minden körülmények között alárendelt kell legyen az első csapat edzője kívánságainak. Amikor egyszer Eusebio azt nyilatkozta h nehéz úgy jól teljesíteni h a fél keretet felhívják a nagy csapathoz, ott helyben kirúgtam volna a francba.
Most úgy tűnik végre következetesebb szakmai munka indult be.
A Fifa egy szégyen
Válasz küldése