Frenkie de Jong

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.02. 13:08:58

gránit írta:
2024.09.02. 12:55:08
Én egyáltalán nem látom a helyét a jelenlegi rendszerben. Flick egy mélységi középpályással játszik.
Kettővel játszik, 4-2-3-1 a felállásunk (oké, a balszélsőnk inkább tízes, de na) csak Pedrinek szabadságot ad felmenni. Nyilván egy Valladolid ellen többet is van feljebb Pedri, hiszen alig van 1-1 kontrájuk a meccsen. De alapvetően ő van Casado mellett a labdakihozataloknál... hasonló, mint ami tavaly Gündogan volt sokszor. Ez FDJ legjobb szerepe, ebben volt egészen jó az elején Romeu, meg tél végén Chris mellett. De abban egyetértek, hogy ha egészséges, Pedrire én sem cserélném le...

A most egészséges állománnyal számolva arra kell, hogy gondoljak, hogy az alapkezdőben Casado helyett marad ott biztosítani, de nem tudom, mennyire fekszik ez neki, nem tudom, mennyire elég ő hátrafelé. Majd kiderül, vagy legalábbis reméljük, mert tényleg tudja a fene, hogy egyáltalán hadra fogható lesz-e, és ha igen, mennyit. Drága az ő VIP helye a páholyban.
Chino írta:
2024.09.02. 13:06:47
Szerintem pont duplapivotban lehet a legjobb. Az Ajaxban is Schönevel párban volt a legjobb, előttük pedig van de Beek játszhatott szabadabb szerepkörben, és egyikük sem volt egy ütköző vkp, sőt inkább de Jong volt a biztosító ember. De alapból ez az "ütköző" is egy sztereotípia.Ha Frenkie fekete lenne és francia ugyanezzel a teljesítménnyel mindenki azt mondaná rá. Meg, hogy nem annyira fizikális.
Igen, ezt írtam én is, ott lehetne a legjobb a kötetlenebb szerepkörben, csak hát most ott van pont Pedri. Aki jobb focista. Nálunk is mindig akkor volt jó, amikor Romeu, Chris, stb, tehát egy izom mellett volt. Ő nem nagyon volt az izom. A válogatottban sem. Bevallom, az Ajaxból kb csak 1-2 BL meccset láttam, nem tudnék ez alapján véleményt formálni, elhiszem, hogy ott az volt, akkor van remény. De a nálunk mutatottak alapján, hát... Casadónál persze így is lehet jobb, azért nem egy klasszist kell kitúrnia.

Hát, azért bizony a duplapivotban az egyiknek vagy ütközőnek kell lennie vagy egy óriási zseninek. Utóbbi nagyon ritka, marad az előbbi. Goretzka, Casemiro, Tchua, Kessié, lehet sorolni, általában ez adja meg a másiknak az esélyt, hogy feljárkáljon.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.02. 13:06:47

bence0330 írta:
2024.09.02. 11:29:58
Hát, én nagy kritikusa vagyok, és ezerszer jobban örülnék bármilyen fizikálisabb játékosnak, valami francia vkp-nak a helyén, de ha már ő van itt, nyilván én is várom, hogy visszajöjjön, függetlenül attól, mennyire tudja Flick kihasználni, hiszen szó szerint nem vagyunk meg a poszton.

Viszont nem tudom, mi lenne a pontos feladata. Ő a duplapivotban sem az szokott lenni, aki igazán biztosít, nem tudom, el tudja-e látni ezt a szerepkört, mert felteszem, Casadót váltaná, nem Pedrit, már ha utóbbi nem sérül meg. A valós posztja meg lehet, hogy inkább Pedrié lenne.
Szerintem pont duplapivotban lehet a legjobb. Az Ajaxban is Schönevel párban volt a legjobb, előttük pedig van de Beek játszhatott szabadabb szerepkörben, és egyikük sem volt egy ütköző vkp, sőt inkább de Jong volt a biztosító ember. De alapból ez az "ütköző" is egy sztereotípia.Ha Frenkie fekete lenne és francia ugyanezzel a teljesítménnyel mindenki azt mondaná rá. Meg, hogy nem annyira fizikális. Gavit is letörpézik, pedig magasabb, masszívabb, mint Kanté és őt se nyomják el.
Viszont amíg Busi itt volt, egyértelmű, hogy nem azt játszotta. Ment agyba-főbe a 4-3-3, Tudom hogy elfogult vagy vele negatív irányban, de Koeman alatt mégis Messi mellett ő volt az aki konstansan jól tudott teljesíteni. Mindig a legjobbak között volt, nem két-három rossz meccsére jutott egy jó.
Tavaly kezdett már el úgy játszani, de így se volt sok lehetősége, mert bekavartak a sérülések. Én inkább vonok le következtetést teljes szezonokból, mint 10 meccsből, de az is már egy ilyen kapkodás volt.

Ha jól van használva, szerintem egy nagyon értékes tagja lehet a csapatnak. Valahogy ő az, akiben nagyon sok lehetőség, kiváló teljesítmény van, de ezt eddig nem igazán tudták előhozni. Raphinhára is azt mondtuk, hogy jó lesz Yamal cseréjének, addig adjuk el, míg kapunk érte valamit, a másik oldalon csak szenved, de négy meccs telt el, alig volt előszezonja és már élete meccsét hozta le, de nemcsak a gólpontokban van ég és föld a korábbi és az idei teljesítménye között. IM is életveszély volt, jó ha 5. számú cb-nek gondoltuk, és eddig szinte az összes meccsét hiba nélkül hozta. És nem magától javult fel, az biztos. Már nem kell a sebességére támaszkodni, nagyon jól megoldja a dolgát helyezkedéssel, fizikalitással. Vagy Pedri is képes visszavontabb pozícióból is látványosan játszani, nagyon komoly fogaskerékként szerepelni. Hogy Olmo egycsapásre így beilleszkedett, ilyen tempót adott a csapatnak azt nem írom Flick számlájára (bár lehet, hogy tévesen), mert nem tudni, hogy más alatt nem történt volna-e meg.

Kicsit eltértem a témától, a lényeg, hogy de Jong nem egy futottak még játékos. Nyilván ezt nem tudom biztosra mondani, de egy másik csapatban, más edző alatt, nem pont ebben a feladatkörben, szerintem posztján top játékos lenne.
És ha Flick ezt megtalálja, a taktikájában az erősségeire épít nem kicsit erősödhetünk, talán még egy új igazolásként is elkönyvelhetjük. Persze ez feltételes mód és még vissza kell térni lehetőleg huzamosabb időre egészségesen, de a lehetőség mindenképp megvan benne,
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.09.02. 12:55:08

Én egyáltalán nem látom a helyét a jelenlegi rendszerben. Flick egy mélységi középpályással játszik. Játszhatna Pedri szerepében is, de ott sem látom a kezdő tagságát, csak más lesérülésével tudna szerintem bekerülni.

Én azt gondolom, hogy ebben a szezonban túl sokat nem fog játszani, így nyáron jó esélyeink lehetnek arra, hogy távozásra bírjuk. Már csak azért is, mert csak egy év lesz hátra a szerződéséből. És akkor vagy kidekkol itt még egy évet és eltűnik a süllyesztőben, vagy megmenti a pályafutását és keres több pénzt máshol.
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2024.09.02. 11:55:23

Bencevel ertek egyet. Pedri helyen van az o posztja is, nem mellette. Ahogy Gavinak is valojaban. Flick vakarjatja majd a fejet. Gavival esetleg parba megneznem, ha mindketten egeszsegesek, de eddig Pedri is nagyot megy, csak le ne seruljon. Valakit el kene adni harmojuk kozul (Frenkiet sztem) es kene egy igazi utkozo ember.
bence0330

2024.09.02. 11:29:58

Hát, én nagy kritikusa vagyok, és ezerszer jobban örülnék bármilyen fizikálisabb játékosnak, valami francia vkp-nak a helyén, de ha már ő van itt, nyilván én is várom, hogy visszajöjjön, függetlenül attól, mennyire tudja Flick kihasználni, hiszen szó szerint nem vagyunk meg a poszton.

Viszont nem tudom, mi lenne a pontos feladata. Ő a duplapivotban sem az szokott lenni, aki igazán biztosít, nem tudom, el tudja-e látni ezt a szerepkört, mert felteszem, Casadót váltaná, nem Pedrit, már ha utóbbi nem sérül meg. A valós posztja meg lehet, hogy inkább Pedrié lenne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.02. 11:10:35

Én is nagyon megnézném ebben az új taktikában, mert szerintem túl sok kritikát kapott a játéka.
Viszont van egy olyan érzésem, hogy ki fogja hagyni ezt a szezont.
Játszani fog pár meccset, lesérül 1-2 hónapra, és elfogadja majd, hogy csakis a műtéttel oldódik meg a sérülése, ami gondolom 4-6 hónap kihagyás.
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.02. 10:41:22

Hasonlóan látom én is, ha visszatér, Flick alatt szerintem nagyot megy majd. Viszont aggasztó, hogy még saccra se tudunk dátumot se nála, se Fati-nál, akire a nyári dicséretek után (és látva Ferran teljesítményét a baloson) szintén nagyon kiváncsi vagyok.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.02. 09:58:27

Jó lenne tudni, hogy mikorra épül fel, mert én speciel az ő visszatérését várom legjinkább. Araujónál, Gavinál és Chrisnél is jobban.
Az szerintem nem vita tárgya, hogy a képességei alapján klasszis játékos, ezt főleg Koeman alatt láttuk, ahogy előtte az Ajaxban is. Flick legnagyobb erényének pedig azt tartom, hogy megtalálja minden játékosnak a helyét, ahol a legjobban kibontakozhat, úgy alakítja a taktikát, hogy a játékosoknak az erényei, erősségei domborodjanak ki és kevésbé kerüljenek előtérbe a gyengeségek. Mint mondjuk Raphinha, Inigo esetében, de azt sem hiszem, hogy ilyen sokan gondolták volna, hogy Pedri és Olmo így meg fog férni egyszerre a pályán és egyiküknek sem esik vissza a teljesítménye.
Ha Frenkieből is ki tudja ezt hozni, akkor hatalmas erősítés lesz, gond nélkül betonbiztos kezdő lehet és nem érdemtelenül. Én ebben nagyon bízom és szorítok hogy így legyen.
Forca Barca!!!!
ocsike83
Jugador d'estrella

2024.08.28. 08:34:19

Vele mi a helyzet? Mikor térhet vissza?
Illetve azt tudjuk, hogy be van regisztrálva? Mert ha igen, akkor az ő "kiregelésével" még beférne valaki / valakik az utolsó napokban.
Més que un club :P
Troym
Director del Fútbol

2024.08.16. 21:01:01

FcBarcelona1 írta:
2024.08.16. 18:37:51
Csak azért hoztam, mert lassan De Jong Lenglet vagy Umtiti magasságokba kerül a fórumon :)
Azért nem volt ő ilyen rossz.
Szerintem utóbbi években a csapat legjobb 5 játékosában minden évben benne volt, valami ilyesmit hozhatnak a statok is.
Szerintem nem abszolútértékben gondolja rossznak, aki kritizálja, hanem ahhoz képest, amilyen szerepet szántak neki.
Neki nem top5-nek kell lennie.
Top1-nek.
Az? Nem.
Ő minden idők 4. legdrágább igazolása és ugyan használhatóbb, mint Dembele / Griezmann, vagy Coutinho, de nem lehet egy lapon sem említeni Rakiticcel, Vidallal és sokan elgondolkodnának, hogy őt, vagy Christensent tegyék be a kezdőbe, ha mindkettő egészséges és egy vkp-vel szeretnénk kiállni.
Szerintem igenis lassú és kiszámítható a játéka. Nem véletlen vagy kb meccsenként az ellenfél számára gólt jelentő labdaeladása.
Tudják mit akar csinálni és főleg a BLben készülnek is rá.
BL-ben nincs gólja, gólpassza 3. éve.
Egész pontosan 39 nemzetközi meccsen van 1 gólja, 2 gólpassza ez se a véletlen műve.

De amikor azt írják többen, hogy majd sorban állnak érte a top csapatok és magunkat marcangolnánk, mert máshol milyen jó lenne, az nekem nem hihető. 27 éves. Már kijött volna belőle.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.16. 19:39:06

FcBarcelona1 írta:
Egyébként az érkezésének örültem, nekem az Ajax akkori BL "menetelése" nagyon tetszett, de a holland bajnokságban egy percét sem láttam.
Fajsúlyosabb, karakteresebb, amolyan - akkoriban, persze - a jövő Barca "vezérét" gondoltam vele kapcsolatban.
Sokáig sokkal komolyabb szerepet követeltem neki, Busit sokkal előbb vonultattam volna vissza és radikálisan más középpályát láttam volna szívesen éppen Frenkie köré épülve.

Szóval nem volt ő rossz, amúgy ilyet nem is írtam, de sajnos annyira jó sem, hogy továbbra is látnám értelmét annak, hogy maradjon.

Egyébként évek óta másról sem szól a fórum, néhány bűnbaknak kikiáltott játékoson kívül, itt mindenki "klassz" játékos és senki sem rossz a posztján, de aztán bárhogyan és bárki kezei alatt összegyúrva mégsem akart összeállni semmi maradandó ezekből a "nem lóg ki lefelé, nem olyan rossz ő" tipusú játékosokból.

Na, szerintem éppen ennek a korszaknak kellene véget vetni, mert ennek az erőltetése nem hiszem, hogy a stagnálás vagy langyos vízen kívül bárhová is vezetne. Ennek a korszaknak a megtestesítője nálam éppen Frenkie. Nem bűnbak, egyszerűen alkalmatlan ahhoz a szintet lépéshez, amire baromira szüksége lenne a csapatnak.

Nálam elszállt minden ami Frenkie-Pedri-Gavi középpályával bármilyen öszzefüggésbe is hozható. Ma már és tartósan, főleg hosszabb távon teljesen versenyképtelennek tartom ezt az összetételt, pedig volt időszak, amikor ebben láttam a reményt.

Egy minőségi vkp (akire egyelőre nem tart igényt a klub) ugyanakkor valamennyire árnyalná a helyzetet és képes lehetne némi életet lehelni ebbe a trióba..... :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.08.17. 01:17:33-kor.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Peter írta:
2024.08.16. 14:02:06
Védekezést írtam. Előrefelé össze sem hasonlítható a kettő, max passzokban, passz %-ban, progresszív passzokban és labdakihozatalokban. Ezekben is hasonlóak, anno linkeltem. Gólok, gólpasszok, ami számít az egyértelműen Rodri.
Csak azért hoztam, mert lassan De Jong Lenglet vagy Umtiti magasságokba kerül a fórumon :)
Szerintem utóbbi években a csapat legjobb 5 játékosában minden évben benne volt, valami ilyesmit hozhatnak a statok is.
A sérülései engem a fizetésénél is jobban aggasztanak.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.16. 14:02:06

FcBarcelona1 írta:
2024.08.16. 12:22:37
A számok sosem hazudnak, de a mérkőzesék képe, lüktetése, fordulatai, eredményei sem hazudnak.
Vajon a versenyképesség mérglegében melyik a fajsúlyosabb?
Mire megy bárki is egy nézhetetlen meccs utáni kíváló statisztikákkal?

Lehet tízből kilenc jó statja bárkinek, de a fennmaradó egy, ha meccset ide vagy oda befolyásoló irányú, akkor az összkép elveszik a szürkeségben.
Labdaszerzés statjai, oké fontos minden megszerzett labda, de ellenfelektől is függ, hogy az a valóságban mennyire értékes labdaszerzés. A labdszerzések milyenségét látni is lehet. Tíz lecsurgót összeszedni nagyon nem ugyanaz, mint akár egy komoly, létfontosságú szerelés adott térben és időben.

Nekem annyi bőven elegendő, hogy hány éve is nem jutunk vele egyről a kettőre? A csapat versenyképessége szempontjából ennyi idő elteltével teljesen indiferens, hogy edzők vagy posztok miatt alakultak így.
Szerintem ami nem hozott áttörést 5-6 éven keresztül, az a statsztika szerint is nagy valószínűséggel nem fog áttörni a 7. vagy 8. évben sem.....ennyit még a statisztikához.... :lol:

Statok szerint éppen csak egy kicsit lenne eredményesebb Rodri?
Aki látja is a meccseket, ugyanúgy gondolja vajon?

Egyébként híve vagyok a statoknak, de jelentőséget csak elhelyezve megfelelő térben, időben és körülmények között adok neki.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.16. 13:03:19

A holland válogatott is tökéletesen elvolt nélküle, sőt. Schoutent sokkal szívesebben látnám a csapatban. Tavasszal sem rázott meg minket a hiánya, sőt. A statisztikák az ő esetében sem mondanak el mindent. Látszólag jól néznek ki, de melyik statisztikai mutató mutatja ki, hogy mennyire belassítja a passzjátékot, mennyire megkönnyíti az ellenfél helyzetét, hogy van ideje rendeződni?

A felépülése problémásabb, lassabban halad, mint várták:

https://www.football-espana.net/2024/08 ... -intention
bence0330

2024.08.16. 12:46:39

sansz írta:
2024.08.16. 12:41:25
Azt hozzátenném,hogy FDJnek Xavi alatt volt a leggyengébb,vagy legalábbis leghullámzóbb teljesítménye. Előtte rendre, stabilan a legjobb,vagy legjobbak közé tartozott.
Csak nálunk az utóbbi években pont fordítva van: a jobbakból középszerek lesznek,az eleve középszereket meg elüldözzük,annyira rosszak lesznek. Remélem Flick változást hoz ebben.
Az első mondat szerintem úgy pontos, hogy Koeman alatt (és amúgy Xavi első félében is, amikor gyönyörű focit toltunk, ő is jó volt!). Előtte Vidalok mögött volt a sorrendben, nagyon nem találta itt a helyét. Koeman alatt igen, jól támadta a kaput - ott érvényesült a box-to-box stílusa is - Xavi elején meg jó volt Busi mellett/előtt.

És igen, kb biztos vagyok benne, hogy Flick alatt jobb lesz, mint az elmúlt időszakban volt.
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.16. 12:41:25

jclayton írta:
2024.08.16. 09:52:26

Nem különösebben akarok ezzel bebizonyítani semmit, csak gondoltam, ha kigyűjtöttem a számokat, mást is érdekelhet.
Azt hozzátenném,hogy FDJnek Xavi alatt volt a leggyengébb,vagy legalábbis leghullámzóbb teljesítménye. Előtte rendre, stabilan a legjobb,vagy legjobbak közé tartozott.

A fizetésén kár okoskodni,úgyis csak a felszínt kapargatjuk, semmit az égvilágon nem tudunk sem a szerződéséről, sem a költségéről, a családjáról, semmiről.
De azt hozzátenném,hogy nagyon nehezen mondanék le egy petákról is, ha közben megvesszük Lewát, mert már a Bayernnek sem ért meg annyit,amennyit akart.

Ha találna az edző neki normális helyet és kihozná belőle,amit régen mutatott,akkor most nem arról menne a beszélgetés,hogy elviekben ki hasznosabb nála jelenleg. És amúgy ez az edző feladata,hogy ki tudja hozni azt,ami benne van a játékosokban. Csak nálunk az utóbbi években pont fordítva van: a jobbakból középszerek lesznek,az eleve középszereket meg elüldözzük,annyira rosszak lesznek. Remélem Flick változást hoz ebben.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.16. 12:22:37

Leírtam, hogy el kellene adni, mert magas a fizetése, és egyre sérülékenyebb, sem védekezésben, sem támadásban nem kiemelkedő.
Szerintem ezekről nem ő tehet, igaz, ha ennyire szereti a Barcát, belemehetne valami kompromisszumbaa fizetése tekintetében.
De! Azért túlzásokba ne essünk már. Elismerem, hogy Rodri sokkal jobb játékos, főleg támadásban. De Jongot főleg védekezésben húzza le mindenki, Rodrit pedig itt emelik ki, pedig szerintem a komplexitása miatt kiemelkedő.
Rodri VS De Jong/meccs 23/24
Szerelés
2,1 vs 2,2
Labdaszerzés
0,8 VS 0,7
Szabálytalanság
1,2 VS 1
Felszabadítás
1,2 VS 1,4
Blokk
0,2 VS 0,4
Cselezték ki
0,9 VS 0,6

Igazából Busquetssel is össze volt hasonlítva Rodri
Csúcson
Szerelés: 3
Labdaszerzés: 1,7
felszabadítás: 1,3
cselezték ki: 0,7
blokk: 0,3
Busquets közelében sincs egyikőjük sem védekezésben.
Nekünk minimum olyan játékos kellene, mint Busquets, vagy ha Flicknek dupla pivot, akkor De Jong Gündogannal, Gavival szerintem elmegy. Azért örülnék egy Ugarte szerű roboló típusú játékosnak, de úgy érzem, addig nem jön senki, amíg De Jong nem távozik, mert a többi játékosunk a 34 éves Gündogan kivételével (+Fermin gólokban)sem kiemelkedő semmiben.
De Jong mellett tőlem Pedri is távohat, de ez már másik topicban való
Szerk: ezért is tűnhet úgy, hogy egy Christensen is simán lehozza ezt, de inkább váltanék 5 védőre vele, mert Christensennél ugyanezek: 0,8; 0,7; 1,3; 0,4; 0,3
Ő nem kp-s, nem szerel, és nem szerez labdát.
És kifelejtettem Olmot, az új igazolásunkat, aki kapuralövésben, cselekben, kulcspasszokban, támadásban kiemelkedő, szóval nálam neki és Gündogannak lenne fix helye a kp-n, ha jobb nincs, akkor De Jonggal kiegészülve.
bence0330

2024.08.16. 12:03:03

Ronaldinho&Barca írta:
2024.08.16. 11:54:34
bence0330 írta:
2024.08.16. 11:45:07
Nyilván nem a keret legrosszabb játékosa, nem rossz focista, csak nem nagyon jó. De ár/teljesítmény arányban bizonyosan a legrosszabb a keretünkben, pedig Lewy sem piskóta egy ideje. Szerintem necces, hogy a legjobb 11 játékosunk közt van-e hasznosságban.
A jelenlegi keretben, ki van előtte, mint "jobb" középpályás. Nálam ez a személy max Gündögan. Lewa szerződése felháborító a tekintetben, mert pöcegödörben volt a klub, míg Frenkie idejében nem, csak volt egy dilettáns vezetőség. Sajnos vagy nem sajnos nincs olyan merítési lehetőségünk, hogy elszórakozzuk, nyilván a fizetésével kéne valamit csinálni, ha Alemany itt lenne szinte biztos vagyok megoldaná ezt is, ő húzta ki a fejünket a mély vízből, viszont Deco-t semmilyen tekintetben nem érzem kompetensnek.
Ki jobb (használjuk a "hasznosabb" kifejezést, mert DJ szerintem jobb, mint amilyen hasznos nálunk) középpályás mint Frenkie? Egy feltolt védő (Chris), egy hátratolt támadó középpályás (Gündogan), ez a kettő sokkal-sokkal jobb. És Gavi, aki persze a jelenlegi keretben konkrétan nincs ott. Fermínt nem merném még idevenni, egyrészt nagyon más poszt, másrészt egy évet várnék vele. És ha egészséges, Pedri is jobb.
Idén sajna játszatni kell majd, de csak mert Casadóval meg Bernallal "oldottuk meg" a pivot szerepkört. Ha hoztunk volna bárki értelmeset, és lenne elég bő keretünk, simán lehetne lelátóztatni, és elfelejtenénk 2 hét után, hogy ő a keret tagja. Így nem, sajna fontos szerepe lesz, már ha felépül.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.16. 11:54:34

bence0330 írta:
Nyilván nem a keret legrosszabb játékosa, nem rossz focista, csak nem nagyon jó. De ár/teljesítmény arányban bizonyosan a legrosszabb a keretünkben, pedig Lewy sem piskóta egy ideje. Szerintem necces, hogy a legjobb 11 játékosunk közt van-e hasznosságban.
A jelenlegi keretben, ki van előtte, mint "jobb" középpályás. Nálam ez a személy max Gündögan. Lewa szerződése felháborító a tekintetben, mert pöcegödörben volt a klub, míg Frenkie idejében nem, csak volt egy dilettáns vezetőség. Sajnos vagy nem sajnos nincs olyan merítési lehetőségünk, hogy elszórakozzuk, nyilván a fizetésével kéne valamit csinálni, ha Alemany itt lenne szinte biztos vagyok megoldaná ezt is, ő húzta ki a fejünket a mély vízből, viszont Deco-t semmilyen tekintetben nem érzem kompetensnek.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bence0330

jclayton írta:
Gondoltam áthozom ide, mert szöget ütött a fejembe, hogy pontosan mit is hozott a csapatnak Frenkie de Jong a tavalyi szezonban. Én amúgy kedvelem a játékát és semmi problémám nincs azzal, hogy itt van, nem kellett volna túlfizetni. Az volt az alapfelvetésem, hogy a csapat tavaly rosszabbul teljesített vele a pályán, mint nélküle. És a számok alapján amúgy tényleg:

A transfermarkt alapján mikor pályára lépett, az összes liga, kupameccsen a Barcelona 18-6-6-ot hozott, megszerezve az összes pont 66 százalékát.
FdJ nélkül a mérleg 17-2-4, azaz a hozott pontok 77 százaléka.

A képet ugyanakkor árnyalja, hogy Frenkie pont a szezon második felére sérült le, mikor a csapatról egyrészt leesett a többes terhelés, másrészt meg Xavi belengetett (visszavont-ismét megtörtént) távozása miatt mindenki tényleg felszabadultabban tudott focizni. A Barcelona ekkor ment a bajnokságban egy 9-1-et, Frankie pedig a sorozat közepén egy vesztes meccsen lépett csak pályára - azon le kellett hozni sérülés miatt. Enélkül a menetelés nélkül cakkra ugyanolyan lenne a Barcelona teljesítménye a hollanddal, mint nélküle.

Nem különösebben akarok ezzel bebizonyítani semmit, csak gondoltam, ha kigyűjtöttem a számokat, mást is érdekelhet.
Ja, ezt nem láttam időben, kihoztam egy hasonlót az igazolásokban, csak nem ilyen precízen, hanem inkább "folyamatábrán". A végeredmény ugyanaz, hogy lehet vitatkozni, milyen jó, meg milyen nem, mert amit a pályán látunk, szubjektív, de hogy nem lettünk nélküle rosszabbak az tuti, és ez már elég nagy baj a megítélésében. És persze, sokmindenen múlik, ezért nem lehet ezt szentírásnak venni, de már pl. azzal árnyalod a dolgot, hogy ott tél második felében milyen jót mentünk vele (is), arra azt mondom, hogy a különbség Chris volt a stabilitást nézve (Raphinha visszatérése sem volt hátrány, hátra is számított a jelenléte), nem ő, az ő feltolásával esett egybe a javulás. DJ jó volt mellette, de nélküle nem lett volna jó.

Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.08.16. 11:39:55

gránit írta:
2024.07.23. 16:50:19
Szerintem semmi különöset nem kellene csinálni, csak simán nem játszatni. A klubnak meg ehhez van meg a joga. Anyagilag sokkal jobban jár, ha most távozik, és még rengeteg éve lenne más klubokat lehúzni. Ha viszont két évig nem játszik, 2026 nyarán senkinek nem fog kelleni, összességében rosszabbul jár. Én nem hiszek abban, hogy máshol húzónév lenne, a holland válogatott is tökéletesen megvolt nélküle. A hájp viszont óriási körülötte, amit ki lehet használni.

Christensen-Gündogan simán működhet a helyén. Nincs kétségem afelől, hogy Frenkie egy ideig elvigyorogna a kispadon, lobogtatva a szerződését, de abban is biztos vagyok, hogy tavaszra már kezdene kétségbe esni. Meg abban is, hogy a klub nem fog ilyesmit tenni, hiszen mi a Máltai Szeretetszolgálat megtestesülése vagyunk a labdarúgásban. Játszani fog, amikor egészséges, és sok köszönet ezentúl sem lesz benne.

A hosszabbításnak, bérszéthúzásnak nem látom értelmét, eladnánk a jövőt, és a 2026 utáni szezonokat is feleslegesen terhelnénk. Minél rövidebbre kell ezt szerintem vágni.
Az hogy két hónapja sérült, úgy hogy ebből már rég fel kellett volna épülnie, az sokat számít. Amikor a pályán volt a játékával nem volt gond. Ha felfelé nem is, de lefelé se lógott ki.
A bérét kell majd rendbetenni mégpedig úgy, hogy nézd Ferkie ezzel a bérrel nem tudunk téged beregisztrálni, muszáj valahogy csökkenteni.

sajnos nem értek ehhez a regisztrációhoz, de érdekes hogy sokáig nincsenek a játékosok más csapatban se regisztrálva, aztán mégis sikerül
bunga
Capitá del Barça

2024.08.16. 09:59:26

Felesleges 1001-szer lefolytatni itt a vitát, hogy milyen focista Frenkie. Arra, hogy sohse akart elmenni a Barcaból, felszínes magyarázat, hogy a pénz miatt. Ha távozik, az átütemezett pénzt úgyis megkapná. A fizetése meg angol viszonylatban nem kiemelkedő. Az viszont kérdés, hogy egyfelől a bemutatáskor tapasztalt ellenszenv a szurkolók egy részéről az egyik oldalról, másfelől a sérülései a másikról változtat-e a jövőjéról való elképzelésein.
jclayton
Jugador d'estrella

bence0330 írta:
2024.08.16. 08:31:37
Oké, de akkor mivel magyarázod, hogy Frenkievel nyeltük a gólokat (nyilván nem csak miatta), aztán kiesett, és egyre szebb játékkal nyertünk mindent kb, aztán Frenkie visszatért, megint kikaptunk boldog-boldogtalantól több meccsen borzasztó játékkal, átjáróházként sok góllal, aztán a végén megint kiesett, és megint stabilizálódtunk, kb gólt se kapva és megnyertünk mindent. Annyira éles a különbség, hogy ezt nehéz figyelmen kívül hagyni, függetlenül attól, hogy szubjektíven mit látunk a pályán. Részemről egy vkp(szerűséget) legjobban a hiánya definiál, mert a pályán nem kell látványosnak lennie. A hiányában mindig jobban néztünk ki. Még SR-el is, Chrissel meg zongorázni lehetett a különbséget.
A válogatottban is szó nélkül pótolták, inkább volt jobb Reijders, mint ugyanolyan.
Ha jobbak vagyunk egy feltolt védővel a poszton, mennyire lehet jó Frenkie? A Rodrit kiveszed a Cityből vagy a válogatottból, összeomlanak. Ha Frenkiet kiveszed a válogatottból vagy tőlünk, remekel a csapat. Legjobb esetben is azt lehet mondani, hogy nem pótolhatatlan, mert röhögve pótolják mindenhol.
Tartom, ha a végén nem esik ki, nincs meg a 2. hely, ahhoz kellett a hiánya és a menetelés.

Persze azt nem állítom, hogy Casadóéknál rosszabb lenne, így idén sajna kelleni fog.
Gondoltam áthozom ide, mert szöget ütött a fejembe, hogy pontosan mit is hozott a csapatnak Frenkie de Jong a tavalyi szezonban. Én amúgy kedvelem a játékát és semmi problémám nincs azzal, hogy itt van, nem kellett volna túlfizetni. Az volt az alapfelvetésem, hogy a csapat tavaly rosszabbul teljesített vele a pályán, mint nélküle. És a számok alapján amúgy tényleg:

A transfermarkt alapján mikor pályára lépett, az összes liga, kupameccsen a Barcelona 18-6-6-ot hozott, megszerezve az összes pont 66 százalékát.
FdJ nélkül a mérleg 17-2-4, azaz a hozott pontok 77 százaléka.

A képet ugyanakkor árnyalja, hogy Frenkie pont a szezon második felére sérült le, mikor a csapatról egyrészt leesett a többes terhelés, másrészt meg Xavi belengetett (visszavont-ismét megtörtént) távozása miatt mindenki tényleg felszabadultabban tudott focizni. A Barcelona ekkor ment a bajnokságban egy 9-1-et, Frankie pedig a sorozat közepén egy vesztes meccsen lépett csak pályára - azon le kellett hozni sérülés miatt. Enélkül a menetelés nélkül cakkra ugyanolyan lenne a Barcelona teljesítménye a hollanddal, mint nélküle.

bence0330

2024.07.23. 17:28:16

Feast4 írta:
2024.07.23. 17:13:38
Kutyának sem kell. Nagyon sérülékeny, hatalmas a bérigénye, nincs komoly marketingértéke. Mindemelett azok a csapatok akik meg tudnak fizetni egy ilyen tipusú játékost ekkora bériglénnyel ott van ilyen lehet, hogy még jobb is, de hogy olcsóbban az tuti.

Az előző elnökség nagy keresztje Ő amitől nagyon nehezen fogunk szabadulni.
A MU gondolkodás nélkül letenne érte ennyit, ott ugye van némi részrehajlás ten Hag miatt. Ilyen bérigénnyel és árért másnak alighanem nem kell, igen. De mivel ez egybeesik egy esetleges érzelmi okkal DJ-nál, más szerintem nem is kellene. Ha valahová, akkor szerintem amúgy is oda menne, legalábbis ezen a nyáron, jelen állásnál.

Annyira szerintem nem vészes a sérülékenysége, az előző szezonja (csúnya ilyet mondani, de szerencsénkre) elég töredezett volt, amúgy nem volt rá jellemző. Lehet most sem lenne semmi baja, ha nem rendezünk vele ámokfutást sérülés után első meccsén BL-rangadón kezdőként berakva.. Erőltettük a dolgot nagyon.
Feast4
Director del Fútbol

2024.07.23. 17:13:38

bence0330 írta:
2024.07.23. 15:38:41
Szerintem stimmelnie kell nagyságrendileg amit a nagyobb nevű újságírók, capology, stb lehoz.

Az viszont szerintem egyértelmű nála, és senki nem kérdőjelezi meg, hogy neki kéne leghamarabb távoznia a klubtól, kb minden létező ok miatt. Nem igazán illik ide (Flicknél lehet, ki tudja), legmagasabb fizetés és jó összeget lehetne kaszálni vele még nyomott áron is, 40-50 szerintem nagyon alsó hangon a sérülésével egybevéve is bejönne.
Kutyának sem kell. Nagyon sérülékeny, hatalmas a bérigénye, nincs komoly marketingértéke. Mindemelett azok a csapatok akik meg tudnak fizetni egy ilyen tipusú játékost ekkora bériglénnyel ott van ilyen lehet, hogy még jobb is, de hogy olcsóbban az tuti.

Az előző elnökség nagy keresztje Ő amitől nagyon nehezen fogunk szabadulni.
Kép
Válasz küldése