Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2024.06.29. 23:20:47

Na de hol van a Nike, meg 40-60 milliók a studios, vision cégekért, ami miatt ment a Laporta örömóda? Holnap véget ér a pénzügyi év és mukkanás nincs az ügyben, de 0 Euróért elengedünk egy 23 éves 20+ millióért szerzett hátvédet, Cápa meg ismét hűségnyilatkozatot tesz. Valami nem kerek. Szerintem kamuzott Laporta és marad az olcsójános üzemmód, de bízzunk benne, hogy tévedek.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.06.29. 23:09:23

Szerintem nem a likviditás a gond, nem tétel egy ilyen fizetés nekünk, hanem az ffp. Gondolom szűkösen leszünk megint, és egy év nagy részében padozó embernél ezt nem engedhetjük meg magunknak, hogy foglalja a helyet más előtt, így is necces lehet, kit tudunk beregisztrálni. Ezt meg tudja kb mindenki, és nem nagyon hajlandóak alkudni, pláne egy sérült játékosnál.

Nagyon jó lenne, ha végre kiszabadulnánk már ebből az ffp csapdából, mert addig az alkupozíciónk kerek 0. És még rosszabbá teszi ezt nyilván Tebas nyilatkozatáradata, amiből az egész világ biztosra tudja, nem csak pletykaszinten, amiből még ki tudnánk színészkedni magunkat egy tárgyaláson.

Tebas ezen tevékenységéről amúgy nem hiszem el, hogy nem ütközik valamiféle szabályba. Ha nem nyilatkozná lépten-nyomon, hogy bajban vagyunk ffp-ben, simán keménykedhetnénk a hollandokkal. Így tök felesleges, szétröhögnék az agyukat rajta.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.06.29. 22:27:41

Újabb rössz döntés, és ismét hoztuk a Máltai Szeretetszolgálatot "megszégyenítő" formánkat. Lassan tényleg átalakulhatna a klub jótékonysági szervezetté, mert akkor más adózási szabályok vonatkoznának ránk. És még megalapozott is lenne, mert tényleg jótékonysági intézmény vagyunk. Nincs olyan bíróság a világon, ami nem ismerné el, hogy ennyi érték ingyen elengedése nem jótékonyság.

10 millió volt a szerződésben. Tessék kifizetni. Semmire nem mentük azzal, hogy elengedtük ingyen. Akkor nem vette volna meg a PSV? Egyrészt szerintem megvették volna akkor is, őszre kidőlt, ennyi, utána nagy erősítés nekik, ahogy eddig is volt. De ha nem is veszik meg, akkor mi van? Semmi. Visszajön, nem regisztráljuk. A fizuját állnánk, de a klubnak nem rövidtávú likviditási gondjai vannak. Ha össze akarunk kaparni 40 milliót, hogy rendesen igazolhassunk, ez a művelet ugyanúgy nem volt jó semmire, mintha a nyakunkon ragad. Itt egyetlen lehetséges megoldás volt, 10 milliót kipréselni, és közelebb kerülni a célhoz (Fatit lenne még jó eladni). Ha nem, nem, legfeljebb tavasszal visszatér hozzánk mélységnek. Legfeljebb nem regisztráljuk. Így viszont ugyanúgy ingyen sétált ki, mintha jövőre sétálna ki ingyen. Beljebb nem lettünk, cserébe elmulasztottunk megszerezni 10 millió eurót.
Chino
Llegenda del Barça

2024.06.29. 21:04:51

davi10 írta:
2024.06.29. 17:37:54
Furcsa ez, ingyen akár itt is maradhatott volna, vagy újabb 1 év kölcsön. Azért annyira nem volt rossz szezonja, hogy mindenáron szabaduljunk tőle, sérülés ide vagy oda.
Nem lett volna vele hosszabbítás, játékra is max. tavasztól lett volna fogható. Ezért fizetni egy évi bérét, hogy aztán szintén ingyen menjen több mint rossz üzlet.
Inkább örüljünk, hogy sikerült tőle megszabadulni, mindhárom félnek így a legjobb.

Nyilván jó lett volna pár milliót kisajtolni érte, de lejáró szerződéssel miközben ilyen sérüléssel küszködik ez a realítás.
Nagyon kár azért szerencsétlenségért. Nem csak mi veszítettünk vele 10 milliót, de még az sem biztos, hogy az ő karrierjét nem törte-e derékba.

Most a többi kölcsönjátékossal kellene valamit kezdeni, Lenglet-vel az élen. Több csapat is érdeklődött a kölcsön miatt, de a fizetésének csak nagyon kis részét állnák, viszont a Napoli már tetemesebbet és akár kötelező vételi opciót is bele lehetne tenn8i. (Sport)
Kár hogy nem hajandó a szaúdiakhoz menni, amellett hogy megszabadulnánk tőle, még komolyabb pénzt is kapnánk.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.06.29. 19:14:32

Hát igen, ez elég fura, főleg nyár elején. Ingyen bármikor el lehetett volna passzolni, ha nem fér bele a keretbe.

A Cápa is megnyugtatott közben minket, miszerint 100%, hogy marad jövőre is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.06.29. 17:37:54

Furcsa ez, ingyen akár itt is maradhatott volna, vagy újabb 1 év kölcsön. Azért annyira nem volt rossz szezonja, hogy mindenáron szabaduljunk tőle, sérülés ide vagy oda.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.06.29. 17:28:29

Dest --> PSV

Ingyen és bérmentve.
A jövőbeli eladásból bizonyos %-ot majd megkapunk.

Sajnálom is , még nem is.
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
gránit
Director del Fútbol

2024.06.27. 17:25:08

Chino írta:
2024.06.27. 15:00:51

Amúgy én nem is látok benne jelenleg annyit, hogy stabil kezdő legyen a jövőben.
Ezzel meg is fogalmaztad, hogy miért megy el. Ha nem lesz stabil kezdő, inkább sok pénzért nem lesz stabil kezdő, minthogy kevesebb pénzért ne legyen stabil kezdő.

Egyben alátámasztja a "kilóra megvagyunk" jelszó cáfolatát, mely szerint teljesen mindegy, hány a kezdőbe nem való játékossal rendelkezünk egy adott posztra. Mindig a minőséget kell elsősorban szem előtt tartani.
Troym
Director del Fútbol

2024.06.27. 15:24:16

Chino írta:

Amúgy én nem is látok benne jelenleg annyit, hogy stabil kezdő legyen a jövőben.

Szerintem ez egy Moriba 2.0 helyzet, 2-3 millió szerintem túlzó is, főleg ahhoz képest, hogy a többiek mennyit keresnek.
Szerintem nem is lehetne ellentétesebb helyzet, mint Moribáé. Moriba szinte bejátszotta magát a csapatba, szemernyi kétsége nem lehetett szakmailag a jövője kapcsán, viszont kevesellte a pénzt.
Guiu kapcsán te magad is azt írod nem látod, hogy a jövőben nagy karriert befusson, holott u17 vb gólkirály stb, na mindegy a lényeg, hogy nincs szakmai és anyagi perspektíva sem. Nem tudom miből gondolja ezt bárki, de oké biztos van benne logika, én azt látom, hogy 2023/24ben 17 évesen 22 felnőtt meccset játszott és lőtt 8 gólt. (Barca B-ben 15 meccsen 6 gól, nagycsapatban 7 meccsen 2.)
Ugyan lusta vagyok visszakeresni sok évvel, de gondolom voltak hasonló hangok X Simmons, Cucurella, Grimaldo stb kapcsán és egész vígan elvannak az európai top fociban.
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2024.06.27. 14:20:09
Chino írta:
2024.06.27. 13:34:01
Nem tudom mennyire lesz neki ez sikeres,
Az egyik serpenyőben ott a Barca tartalékcsapata (harmadosztály), 50.000 Euró éves fizetés, 0 lehetőség nagycsapatba kerülni (ezt láthatta Lewy, Ferran, Roque mögött), de ha aláír 1000 milliós kivásárlási záradékot, akkor kap 2 millió Eurót évente és nyomhatja tovább a spanyol harmadosztályban, ahonnan nincs semmi előrelépés akkor se, ha jól játszik ld. Pau Victor esetét, aki 39 meccsen 20 gólt lőtt a B csapatban. (esetleg egy kölcsön valami spanyol kiscsapatba)

A másik serpenyőben ezek szerint háromszor akkora 5-6 milliós fizetés és gondolom folyamatos játéklehetőség Ligue1-ben, de a nyári felkészülés alapján akár a Chelseaben is maradhat, sőt emlékeim szerint a PSV is valamiféle "partner" szóval oda is mehet.

Őszintén szólva nekem is több perspektíva lenne a helyében a második opció.
Jelenleg a nagycsapatban van egy Lewy, akinek valószínűleg ez az utolsó szezonja, kezdőként legalábbis biztosan, Roque kérdés, azt pedig ki tudja mennyi lehetőséget kapna. Már így is, hogy alig játszott a B-ben pályára lépett 7 meccsen a nagycsapatban, pedig Lewandowski fix kezdő volt.
17-18 évesen pár hónapos Atletices tapasztalattal mi többet szeretett volna.
Ott van Balde, Araujo, most Fort, Casadó, jön Valle, könnyen lehet, hogy Fayé is, mindannyian lehúztak legalább 1 szezont a B-ben, Cubarsi is az Atletic játékosa volt, a fél szezont ott töltötte, az első forduló után regisztrálták hivatalosan az Atleticbe, májusban kapott A-csapatos szerződést.
Attól, hogy nem felnőtt csapatba szerződik még minden lehetősége megvan, hogy játsszon, ahogy az előző szezonban is, sőt jobb is mert így mellette pedig folyamatosan játszhat a B-ben.

Ha kölcsönadják sem vagyok biztos benne, hogy olyan sok lehetőséget kapna. Egy 18 éves minimális tapasztalattal rendelkező kölcsönjátékos nem szokott olyan sok sót megenni. Ha pedig marad akkor a lehetőségei igazán minimalizálódnak. Ha itt egy pályafutását végét járó Lewy, kérdéses Roque és szélsőt játszó Ferran van, ott egy Nkunku, Nicolas Jackson, (visszajön Broja, Lukaku), jön még egy Isak/Omorodion/Jonathan David. Itt mennyi lehetősége lesz?
Ráadásul egy PL egész más történet.

Szerintem ez egy Moriba 2.0 helyzet, 2-3 millió szerintem túlzó is, főleg ahhoz képest, hogy a többiek mennyit keresnek.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.06.27. 14:20:09

Chino írta:
Nem tudom mennyire lesz neki ez sikeres,
Az egyik serpenyőben ott a Barca tartalékcsapata (harmadosztály), 50.000 Euró éves fizetés, 0 lehetőség nagycsapatba kerülni (ezt láthatta Lewy, Ferran, Roque mögött), de ha aláír 1000 milliós kivásárlási záradékot, akkor kap 2 millió Eurót évente és nyomhatja tovább a spanyol harmadosztályban, ahonnan nincs semmi előrelépés akkor se, ha jól játszik ld. Pau Victor esetét, aki 39 meccsen 20 gólt lőtt a B csapatban. (esetleg egy kölcsön valami spanyol kiscsapatba)

A másik serpenyőben ezek szerint háromszor akkora 5-6 milliós fizetés és gondolom folyamatos játéklehetőség Ligue1-ben, de a nyári felkészülés alapján akár a Chelseaben is maradhat, sőt emlékeim szerint a PSV is valamiféle "partner" szóval oda is mehet.

Őszintén szólva nekem is több perspektíva lenne a helyében a második opció.
Chino
Llegenda del Barça

gerobarcaa írta:
2024.06.27. 10:40:36
Sok off utan . Marc Guiu elvileg kozelebb all a tavozashoz mint a szerzodes hosszabbitashoz
(Transfermarkt ,barca universal fb,Romano) Chelsea a legvaloszinubb kovetkezo allomasanak aki hajlando a 6millios kivasarlasi arat kifizetni.Sajnalnam,es a Chelsea-t nem is igazan ertem,hogy miert
Szerintem a Chelsea csak azért vette meg, mert a 6 millió kivásárlási ár és a fizetése nekik nem tétel. Aztán vagy bejön nekik vagy nem, sokat nem vesztenek és mínuszba nem jönnek ki, ha tovább adják. Nem tudom mennyire lesz neki ez sikeres, mivel ott van Nkunku és Nicolas Jackson (plusz Broja is visszatér), ráadásul az angolok még az Isak, Jonathan David, Omorodion trió közel egyet de az is lehet, hogy kettőt leigazolnak.
A Sport szerint nagy eséllyel kölcsönadás lehet a vége a Chelsea részéről a Strasbourgnak.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.06.27. 11:51:20

Porto are interested in Mika Faye, but are only willing to pay €5m, not the €15m Barça demand.
(Mundo)
5 millió nevetséges.
bunga
Capitá del Barça

2024.06.27. 11:11:44

Ez a hét még a blöffök hete: készülődés a 23 - 24 év lezárására. Hétfőtől a feltételek világosak lesznek. Olyanokért tehetünk ajánlatot, akikhez előteremthető a fedezet. Persze attól is függ a dolog, hogy kiket adunk el.
gerobarcaa
Barça C

2024.06.27. 10:40:36

Sok off utan . Marc Guiu elvileg kozelebb all a tavozashoz mint a szerzodes hosszabbitashoz
(Transfermarkt ,barca universal fb,Romano) Chelsea a legvaloszinubb kovetkezo allomasanak aki hajlando a 6millios kivasarlasi arat kifizetni.Sajnalnam,es a Chelsea-t nem is igazan ertem,hogy miert
gránit
Director del Fútbol

2024.06.26. 23:57:40

Cseri írta:
2024.06.26. 23:39:23
Bocs srácok,de ezek mélyen szántó elemzések, statisztikák,biztos,hogy ebbe a topicba valók?
Részemről teljesen. Részemről ez pont arról szól, hogy milyen játékosra van szükségünk. A City lett felhozva példaként, miközben a City pont azt bizonyítja, hogy egy igazi gólvágó nélkül nem nagyon lehet áttörést elérni. Haalanddal tudtak mindent is megnyerni. Ez a poszt szerintem most talán a legnagyobb kérdőjel a vkp mellett.
Cseri
Entrenador del Barça

2024.06.26. 23:39:23

Bocs srácok,de ezek mélyen szántó elemzések, statisztikák,biztos,hogy ebbe a topicba valók?
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
gránit
Director del Fútbol

2024.06.26. 23:24:10

bence0330 írta:
2024.06.26. 23:10:11
gránit írta:
2024.06.26. 23:05:28
Igazából felesleges ez az arányosításos téma. Igazoljunk egy 20+ gólos csatárt, és nem kell arányosítgatni.

Lewandowskit egész szezonban szidták, és így is szerzett 19 gólt, persze a BL-ben már visszafogottabb volt. De egy ennyi helyzetet kidolgozó csapatban azért nem irreális elvárás, hogy a bajnokságban legalább a huszat lője meg, és a BL-ben is be-betaláljon.
Hogyne kéne, ezzel is arányosítod. Csak akkor lő 20+ gólt, ha nincs minőségi cseréje, nincs kivel
Dehogyis. Eto'o úgy lett gólkirály, hogy Larsson a padról lőtt 10 gólt. Nem kellett semmit arányosítani. Gólképes játékosokra van szükségünk, a többi csak a középszerűség megmagyarázása.
bence0330

2024.06.26. 23:10:11

gránit írta:
Igazából felesleges ez az arányosításos téma. Igazoljunk egy 20+ gólos csatárt, és nem kell arányosítgatni.

Lewandowskit egész szezonban szidták, és így is szerzett 19 gólt, persze a BL-ben már visszafogottabb volt. De egy ennyi helyzetet kidolgozó csapatban azért nem irreális elvárás, hogy a bajnokságban legalább a huszat lője meg, és a BL-ben is be-betaláljon.
Hogyne kéne, ezzel is arányosítod. Csak akkor lő 20+ gólt, ha nincs minőségi cseréje, nincs kivel versenyeznie. Ez is egy lehetséges megoldás. De ha lesz, akkor 10-13 fölé nem fog jutni ugyanaz az ember, megosztott percekkel.
Akkor jó lesz mögé Unai, néha beáll fél órára, lő két gólt a szezonban, a fő ember (nem mondtál nevet) meg lő 22-t. Ha bejön. Ha nem jön be, vagy sérült, szívás, mert nincs minőségi cseréje.
Ha a két nálunk játszó szélső váltogatja egymást, ők is kb lehozzák ezt a grandtotal 24 gólt, rossz esetben 1-2-vel elmaradnak, csak egyenlő elosztásban. Azért, mert vannak ők is olyna, vagy közelítőleg olyan jók, csak fél szezon alatt nem tudtak 20 gólt lőni.
Szélső posztokról volt szó.
Centerposzton meg lehet közelíteni kevesebb perccel is a 20 gólt, egy nagyon jó gépezetben.
gránit
Director del Fútbol

bence0330

2024.06.26. 23:02:18

FcBarcelona1 írta:
2024.06.26. 22:50:47
bence0330 írta:
2024.06.26. 21:19:11
Szerintem el kellene már ezt engedni a fórum kedvéért. Ha X ember X gólt lő X perc alatt, akkor ugyanaz a X ember valószínűleg jóval több gólt lő 2X perc alatt.
Valószínűleg nem találunk olyan csapatot sem, ahol a középcsatár mellett 20+ gólt lő egy szélső, ha nem Barca Messivel és Reál CR7-el. És valószínűleg két középső támadó sem lő 20-20 gól felett. Emlékeim szerint utóbbi években Lukaku és Lautaro került ehhez közel, két csatáros rendszerben.
Az is valószínű az utóbbi évek Barca játékát és helyzetkialakítását elnézve, nehéz elképzelni hogy nagy igazolások nélkül bármilyen formában ez nálunk teljesüljön, mikor Lewy tavaly alig, idén el sem érte a 20 gólos határt. Még akkor is nehéz lenne megvalósítani, ha Haaland és Mbappe ide igazolt volna.
Igen, egyetértek, ezért sem gondolom, hogy a 20+ gólos szélsőket kellene keresni (kevés pénzből legalábbis, ha dúsgazdagok lennénk, rárepülnék nyilván Fodenékre). Ha jól fel van építve a taktika, és a szélsők játéka jól ki van használva csapatszinten, és jól lesz menedzselve a keret, akkor hiába rúg Nico vagy a Hullos gyerek csak 8 gólt, Raphinha meg csak 12-t, Yamal, Felix meg 8-8-at, összeadva a 4 emberét a két posztra ez bőőőőven elég lehet egy BL-győzelemhez is. (Nem azt mondom, hogy nyerni fogunk vagy hogy ez bármilyen szinten elvárás, csak nem ez lesz az akadálya).

Ha meg valaki fél szezonnyi idő alatt képes 10 gólokra, az aztán bőven elég szint. Kell belőle 2 egy oldalra. Jobboson ez talán megvan, baloson Felix maradásával és egy igazolással szintén. Felix nálam kb a tökéletes csere, nem nagy fizu, nem morog, itt is akar lenni, és jellemzően csereként van meccset eldöntő mozdulata, lehet bízni benne. Nekem elég lenne a Hullos srác elé, de ha Nicot hozzuk, alighanem még jobb.

Lewy meg jól rotálva megint nagyon jó volt év végén. Remélem Flick jegyzetelt. Akkor ha Roque megüt egy jó csereszintet (amire mindenképp megvan minden esély), elöl már jók is lehetünk, ha nem is lenne az álomkeret. Lewy okosan használva egy új igazolás lesz kb a Xavi érához képest. Itt persze kicsit félek a Flick-el közös múltja miatt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.06.26. 23:05:35-kor.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.26. 22:50:47

bence0330 írta:
Szerintem el kellene már ezt engedni a fórum kedvéért. Ha X ember X gólt lő X perc alatt, akkor ugyanaz a X ember valószínűleg jóval több gólt lő 2X perc alatt.
Valószínűleg nem találunk olyan csapatot sem, ahol a középcsatár mellett 20+ gólt lő egy szélső, ha nem Barca Messivel és Reál CR7-el. És valószínűleg két középső támadó sem lő 20-20 gól felett. Emlékeim szerint utóbbi években Lukaku és Lautaro került ehhez közel, két csatáros rendszerben.
Az is valószínű az utóbbi évek Barca játékát és helyzetkialakítását elnézve, nehéz elképzelni hogy nagy igazolások nélkül bármilyen formában ez nálunk teljesüljön, mikor Lewy tavaly alig, idén el sem érte a 20 gólos határt. Még akkor is nehéz lenne megvalósítani, ha Haaland és Mbappe ide igazolt volna.
bence0330

Persze, de 500 perc alatt nem lőhetsz 20 gólt.

Elég szélsőséges - persze ad absurdum ezt takarja -, de legyen. Igen, az a fickó akkor egy istenkirály. Csak 45 percre. Elég extrém, nyilván itt kiarányosítani nem lehetne, de akkor is, annyira lenne jó, amennyit lőtt annyi idő alatt. Mint ahogy Ferrán 1200 perce/42 meccs és 7 gólja (nem néztem utána, asszem ezt írtátok. Felejtsd el akkor a kiarányosítást, hiszen az extremitás, amit hoztál, pont ez ellen megy, és a valóságban nem nagyon van ilyen, Ferránnál ilyen gond nyilván nem lenne, amit írtál. Akkor is, nem igazságos azt mondani, hogy gyenge játékos, mert csak 7 gólt lőtt a szezonban. Ez jelentheti azt is, hogy minden meccsen kezdővolt, meg azt is, hogy néha kapott 10 percet.

Ha meg már azt mondod, hogy 42 meccsen, akkor pontosan azt csinálod, mint én a perccel, csak nem olyan precízen. Olyan, mintha azt mondanád, hogy a munkanapod alatt mennyi melót végeztél el. Ha azt mondod, ma 5 nyílászárócserét hoztál tető alá, nem mindegy, hogy részmunkaidős vagy vagy 16 órában duplaműszakoztál. Ennek megfelelően az egyik négyszer olyan jó eredmény lesz, mint a másik. Pedig mindkettő egy munkanap...

Az, hogy ki mennyi percet kap, továbbra sem (csak) attól függ, ki milyen jó. Lásd Saka példája. Nagyon jó, de egy Cityben jó, ha a percei kétharmadát játszotta volna le Foden mellett, de inkább annyit sem. Ha nem csíped Raphinhát, aki bőven a legjobb támadónk volt, nevezzük meg mondjuk... Mahrezt ellenpéldának egy 3-4 évvel ezelőtti Cityben. Hát, nem azért nem volt alapkezdő, mert nem volt elég jó. Azért, mert ketten voltak nagyon jók a poszton. Plusz az edzői hibákat is ide lehet venni, ilyen is van.
gránit
Director del Fútbol

2024.06.26. 21:14:08

Én azt gondolom, hogy a Manchester City egy elrettentő példa. A világ egyik legjobb edzőjével, a világ minden pénzével 1 árva BL-t sikerült nyerniük. Pont azért, mert 7 gólos emberekkel bohóckodtak. A BL is csak Haaland érkezésével jött, aki 11 meccsen 12 gólt rámolt be. Ezeken a meccseken a 7 gólos emberek már nem elegendőek. A nagy trófeákhoz nagy góllövők kellenek.

Az arányosítást pedig azért nem szeretem, mert egy nagy góllövő pont attól nagy góllövő, hogy nem kell nála arányosítani semmit. 11 meccs, 12 gól, önmaáért beszél. Ez kell a legnagyobb sikerekhez, nem pedig az, hogy azt méricskéljük, hogy a 38 meccsen 7 gólos ember eljutna 12-ig, ha 40%-kal több játékperchez jutna, és mostantól nem 30, hanem 42 perceket kapna.

Guiu szerintem azért ment el, mert Barcelonában nem szokás rotálni a csapatot. Most néhány meccs alatt sikerült bemutatkoznia, ha ellébecolna egy évet a totálisan süllyesztő B-csapatban, jövőre elfeledik, lekerül a menedzserek listáiról. Most akart dobbantani, amíg még rajta van ezeken a listákon.

A "megyvagyunk kilóra, ne igazoljunk senkit" meg ismét megbukott. Ha van egy posztra három bizonytalan játékosom, nem mulasztok el egy nagy fogást a posztra, csak azért, mert van oda három bizonytalan emberem. Még akkor sem, ha van oda egy jó emberem, mert a mélység is kell, akkor meg pláne kell, ha nagy a bizonytalanság. Ráadásul eligazol egy ember, lesérül egy ember, és a bizonytalanság mellé még megkapjuk a mélység hiányát is.

Nem a mennyiséget kell nézni, hanem a minőséget, hogy hol tudunk a kezdőcsapaton javítani.

Guiu távozása persze még jól is elsülhet, ha észbe kapnak, és csatár után néznek. De ha eleve az volt a terv, hogy elég Lewandowski meg Roque, és Guiu is ezért távozott joggal, akkor nagy bajok lehetnek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.06.26. 21:19:13-kor.
Troym
Director del Fútbol

2024.06.26. 21:00:56

bence0330 írta:
2024.06.26. 20:14:14
Továbbra sem értem, hogy lehetne másképp számolni,
Annyi gólod van, amennyit belőttél, sem több, sem kevesebb.

Nyilván, ha nem lősz elég gólt padra kerülsz és egyre kevesebbet játszol, ez egy kétirányú út. Ha lövöd a gólokat, bekerülsz a kezdőbe és még több és több lehetőséged van.

Ad absurdum tegyük fel van egy csatárod, aki minden meccsen kipukkad a félidőre és addigra lő egy gólt, de muszáj lecserélni.
Azt mondjátok micsoda fickó, mert 45 percenként lő egy gólt, én meg azt, hogy azért 45-t volt a pályán, mert nem is bírt volna többet, ergo, ha 90 percet van a pályán a második félidőben csak ténferegne.
38 meccs, 38 gól, 38*45 percet játszik, mert annyira képes, de ti azt gondoljátok ha nem is dupla annyi gólja lenne, de lényegesen több gólt rúgna, ha minden meccset végigjátszana (A példa kedvéért szerintetek 55 góllal zárna 38*90 perc alatt. Szerintem ugyanannyi gólja lenne, mert 38*90 alatt az idő felében ténferegne, sőt a hosszabbításokban is.

Kb ugyanannyira értelmetlen a gól/perc, mint amikor kijön, hogy Klose, Mbappe, XY minden idők legeredményesebb VB/EB góllövője.
0 infót mutat.
Mégis hogy lehetett volna pl. George Best minden idők legjobb vb góllövője, ha Észak-Írország sose jut ki VB-re?
Válasz küldése