2025.02.27. 16:22:11
Én kifejezetten kedvelem Peter hozzászólásait, mert amit én például meg mások hosszas fejtegetésekkel írjuk le, azt ő megoldja egy-egy frappáns hozzászólással, rizsázás nélkül. Én például nem vagyok képes erre, én inkább fejtegetek. Belőlem nem lenne jó mémgyáros.
Alvarez tipikus eset. Mindig a helyzetkihasználáshoz fohászkodunk, mégsem kíméletlen befejezőket igazoltunk, Lewandowski kivételével. Amikor szóba kerül a védekezés fontossága, mindig előjön az, hogy az nem olyan fontos, mert ha jó a helyzetkihasználás, akkor nem baj, ha kapjuk a gólokat, mint kacsa a nokedlit.
Ez "rendben" is van, ez is egy vélemény. Nem értek egyet vele, de ha következetes, akár még működőképes is lehet. A gond az, hogy miközben imádjuk a helyzetkihasználást, mint valami bálványt, a gyakorlatban nem gólvágókat vettünk, hanem más szempontok alapján okoskodtunk. Mint Ferran Presszingkirály Torres. Meg a bontogató emberek. Miközben a helyzetkihasználás elméletben a legfontosabb irányelv, aztán a gyakorlatban mégsem gólzsákok jönnek.
Szerintem nyáron próbálkoznak majd ezen a fronton, de kérdéses, mennyit enged a Liga. Itt meg kettéválasztanám azt, hogy szerintem mi lenne a legfontosabb, és hogy a klub szerintem mit akar. Mert sokan írják a szélsőkérdést, de Flick láthatóan végignyomatja a szezont Koundé-val, nem kellett neki Valle, ő nem feltétlenül akar bővíteni ott, ahol mi ezt szükségesnek találnánk.
Meglepne, ha Christensen távozna, zsíros, 9 milliós szerződése van, és aligha kapkodnak majd érte, azok után, hogy játszott 26 percet a szezonban. Szerintem ő a nyakunkon ragad.
Szczesny-vel nem hosszabbítanék, Penával sem, de mint írtam múlt héten, kapusfronton aligha fogunk igazolni. Én igazolnék, de a klubvezetés ezt másképp gondolja.
De Jonggal sem hosszabbítanék, fusson ki a szerződése 2026-ban, és inkább próbáljuk megszerezni Goretzkát, akinek akkor jár le a szerződése. Magas a fizetése, de kevesebb, mint de Jongé, és ha Flick hívná, talán lenne esélyünk.