A nap fénypontja!
Lamine Yamal is a beautiful overkick Goal but can we talked about Dani Olmo trivela assist first,OMG ❤️❤️Visca Barca |Arsenal| |Man U| |Raphinha| pic.twitter.com/Ir815qgLyJ
— y-BOB 1 (@7DayzFnS) January 25, 2026
Egy picit értelmetlenné válik akkor a jelenlegi legjobb edző, hiszen mi alapján méred? Néhány jól sikerült meccs alapján? Akkor tulajdonképp Rossi is a világ legjobb szövetségi kapitánya volt, mert messze túlteljesített a magyar válogatott egész hosszú ideig D kategóriás játékosokkal.bence0330 írta: ↑2024.10.23. 23:27:16
Ez mind igaz (bár szerintem ha Hansinak ténylegesen lett volna edzői pályafutása, lehet előrébb emlegetnénk, de előttünk az elmúlt 20 évben kb csak a Bayernt edzette 2 évig, ahol mindent megnyert, nálunk meg álomszerű focit tol)
De amit írsz, az nem azt jelenti, hogy ebben a pillanatban ki a legjobb, az arról szól, hogy a jelenkor egyik, ha nem a legjobb edzője Carlóval egyetemben. Nyilván ehhez Flick keveset nyert, még ha arányaiban amúgy sokkal jobban is. De ebben a pillanatban szerintem ő a legjobb, angol kifejezésben a "hottest" szót használnám. És azért hasonlítsuk össze Pep keretét Flick-ével.
Ez mind igaz (bár szerintem ha Hansinak ténylegesen lett volna edzői pályafutása, lehet előrébb emlegetnénk, de előttünk az elmúlt 20 évben kb csak a Bayernt edzette 2 évig, ahol mindent megnyert, nálunk meg álomszerű focit tol)ElBartimaeus írta: ↑2024.10.23. 23:22:30Na, azért ne kezdjünk már ilyen túlzásokba pár jó meccs miatt úgy, hogy aktívan edzősködik az a Pep Guardiola, aki nem mellesleg az egész európai klubfocit reformálta meg és lett domináns az a fő taktikai vonal, amit ő képvisel; nem mellesleg folyamatosan magas szinten játszik minden csapata és folyamatosan hozzák a kupákat.
Na, azért ne kezdjünk már ilyen túlzásokba pár jó meccs miatt úgy, hogy aktívan edzősködik az a Pep Guardiola, aki nem mellesleg az egész európai klubfocit reformálta meg és lett domináns az a fő taktikai vonal, amit ő képvisel; nem mellesleg folyamatosan magas szinten játszik minden csapata és folyamatosan hozzák a kupákat. Ha Flick az egész szezont lehozza ilyen játékkal, sem mondanám jobb edzőnek, de ettől még elképesztő messze van nálunk. Elég jól mutat, végre komolyabb ellenfél ellen is, az, amit csinál, de miért kell túlzásokba esni?
Áhh. Andris is inkább realista akart maradni. Szerintem épült szépült a Xavi-féle csapat, de tény és való, hogy valami kevésbé klikkelt a játékosok fejében, most felszabadultabban játszanak és ettől magabiztosabbak is. Én azt gyanítom, hogy Xavi sokkal feszesebb (jó, ez egyértelműen látszik), sokkal taktikusabb játékot várt el, amitől nem tudtak arra fókuszálni, hogy tényleg játszák a játékot, mert még nem voltak benne komfortosak. Flick játéka intuitívabb sokkal és egyértelműen a csapat hasznára válik. Mindezzel együtt nagyon sokat lehet köszönni Xavinak, pl Raphi helyét ő találta meg, Yamalt ő kezdte el felépíteni, ő hozta fel Cubarsit, nála robbant be Fermín aki ma 2 gólpasszt adott, Pedri, Gavi (és De Jong) szintet lépett alatta játékban, stb stb.

Ugy legyen….davi10 írta: ↑2024.10.23. 14:10:20Hát ez azért így nem igaz, Gavi-nak 10, Fermin-nek 30, Olmo-nak 0 perc van a lábában a visszatérésük óta. Frenkie ki tudja mennyit bír, a kapuban meg úgy néz ki egy Pena lesz (vagy a jobbik eset egy nyugdíjból visszajött Szczesny akinek ez lenne az első meccse).
Ettől függetlenül én bizom a sikerben. Elöl Musiala kérdéses, Kane meg reméljük hozza a BL formaját, hátul meg Upamecano elég hullámzó, Kim meg akárhányszor láttam, mindig bakizott valamit.
A fogadóirodák szerint is kb. 50-50%.
Hát ez azért így nem igaz, Gavi-nak 10, Fermin-nek 30, Olmo-nak 0 perc van a lábában a visszatérésük óta. Frenkie ki tudja mennyit bír, a kapuban meg úgy néz ki egy Pena lesz (vagy a jobbik eset egy nyugdíjból visszajött Szczesny akinek ez lenne az első meccse).

Azért van Gaal elég kakukktojás, az Ajax-szal is két jó éve volt egy korszakos csapattal, aztán el is hagyta a süllyedő hajót. És az a két bajnoki cím is szép, de kihívói sem nagyon voltak, nemzetközi színtéren pedig akkorákat égett, hogy rossz volt nézni. Bohóccsoportokból estek ki a BL-ben. Arról ne is beszéljünk, hogy a fél holland válogatottat idehozta, ami azért egy katalán csapatnál nem vált ki túl nagy szimpátiát. De ott is inkább az volt a gond, hogy ahol tudott nekiment a sajtónak, az öltözőben is kb. a honfitársai kivételével mindenkivel összerúgta a port. Nem tudom ki mennyire emlékszik, de már az utolsó előtti évében hajtották volna el, nehogy elmenjen miatta Rivaldo a csapattól. És ez volt a sikeres regnálása, a 2002/03-as szezon pedig már történelem. Ha ott nem veszi át Antic a csapatot a kiesés elől menekültünk volna.gránit írta: ↑2024.10.22. 13:10:06Sajnos egyet kell értenem. Van Gaalba is beleálltak, aki akkor már egy BL-győztes edzőlegenda volt. Persze ő sem kezelte jól a helyzetet, de beleálltak. Ha nem jönnek a trófeák, bárkibe beleállnak, olykor még akkor is, ha jönnek a trófeák. Még a megfelelő eredményekkel sem mindig lehet ezt elkerülni. A firkászok sajnos ilyenek.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.22. 08:32:21Hát ezzel nagyon nem értek egyet. Ha ezen a két meccsen legyalulnak minket 4-0-ra, akkor mindenki bele fog állni, hiába mondja majd el, mint Koeman vagy Xavi, hogy ilyenek jelenleg a lehetőségek, én azt veszem észre, hogy sem a szurkolókat, sem az újságírókat nem érdeklik a körülmények.
Sajnos egyet kell értenem. Van Gaalba is beleálltak, aki akkor már egy BL-győztes edzőlegenda volt. Persze ő sem kezelte jól a helyzetet, de beleálltak. Ha nem jönnek a trófeák, bárkibe beleállnak, olykor még akkor is, ha jönnek a trófeák. Még a megfelelő eredményekkel sem mindig lehet ezt elkerülni. A firkászok sajnos ilyenek.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.22. 08:32:21Hát ezzel nagyon nem értek egyet. Ha ezen a két meccsen legyalulnak minket 4-0-ra, akkor mindenki bele fog állni, hiába mondja majd el, mint Koeman vagy Xavi, hogy ilyenek jelenleg a lehetőségek, én azt veszem észre, hogy sem a szurkolókat, sem az újságírókat nem érdeklik a körülmények.
Igen, ez a külsőssége egy része ennek higgadtabb felfogásnak. Xavi egyszerre volt szurkolói és edzői minőségben ezeken az eseményeken, néha a meccseken is. Személyesebb volt neki pár kérdés, stb. Ezzel nincs bajom, de szerintem itt-ott ő már az elején is felült a kisebb provokációknak.
Hát ezzel nagyon nem értek egyet. Ha ezen a két meccsen legyalulnak minket 4-0-ra, akkor mindenki bele fog állni, hiába mondja majd el, mint Koeman vagy Xavi, hogy ilyenek jelenleg a lehetőségek, én azt veszem észre, hogy sem a szurkolókat, sem az újságírókat nem érdeklik a körülmények. Persze nem mindegy hogyan, és milyen teljesítmény mellett, mert ott voltak problémák a múltban.bence0330 írta: ↑2024.10.22. 01:28:23Megnéztem most a meccs utáni sajtótájékoztatóját, erre korábban ugye a nyelv miatt nem volt sok esély az évek során. Az jutott eszembe, hogy ezt az embert nem fogják kikezdeni az újságírók. És nem azért, mert olyan pokoli erős fejben, és hideg profi, ezt nem tudom, ha igen, akkor is csak az egyik oldala.
Xavinak volt egy stílusa. Nekem személy szerint nem volt vele gondom, szóval nem kritika, de látszott, hogy elég személyesre veszi a figurát, kicsit irritálják a kérdések, ennek gyakran hangot is adott, sokszor felháborodott, heves volt, még ha próbálta is kontrollálni. Könnyen kijött a komfortzónából, és az újságírók sem színtiszta gonoszból vannak, ők is bizonyos szinten reagálnak a másikra. Tényleg nem kritika, ez egyszerűen emberi, ahogy egy átlag ember reagálna, Xavinak ebben még nem volt rutinja, nem volt semmi baj vele, de nem is volt a legszerencsésebb.
Flick mindig mosolyogva üdvözli az aktuális újságírót, udvariasan, melegen válaszol (ez a két vereségnél is pont így volt), és ez kicsit tükröződik a felé intézett kérdésekben is szerintem. Nem akarják szándékosan kikészíteni, mint Xavit, nem éreznek annyira késztetést erre. Nem nagyon van kekeckedő kérdés, egyrészt fogást is nehezebben találnak (nyilván ha valaki elveszti a fonalat, azt utána könnyű kikezdeni erre építve, Xavi meg a fű, hogy mást ne említsek..), másrészt meg nem érzik szükségét sem, harmadrészt meg úgysem találnak be vele, Flick viccelődik egyet és megy tovább, ezért kár egyáltalán kitalálni is valami provokációt, nem éri meg a vesződség.
Persze a hétvégén esetlegesen két vereség után lehet máshogy nézne ki a dolog, de annyira nem hiszem amúgy.
Én egyáltalán nem követem a német focit, fogalmam sincs, Flick milyen volt az ottani sajtótájékoztatókon a kevésbé sikeres időszakában.