Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ugy legyen….davi10 írta: ↑2024.10.23. 14:10:20Hát ez azért így nem igaz, Gavi-nak 10, Fermin-nek 30, Olmo-nak 0 perc van a lábában a visszatérésük óta. Frenkie ki tudja mennyit bír, a kapuban meg úgy néz ki egy Pena lesz (vagy a jobbik eset egy nyugdíjból visszajött Szczesny akinek ez lenne az első meccse).
Ettől függetlenül én bizom a sikerben. Elöl Musiala kérdéses, Kane meg reméljük hozza a BL formaját, hátul meg Upamecano elég hullámzó, Kim meg akárhányszor láttam, mindig bakizott valamit.
A fogadóirodák szerint is kb. 50-50%.
Hát ez azért így nem igaz, Gavi-nak 10, Fermin-nek 30, Olmo-nak 0 perc van a lábában a visszatérésük óta. Frenkie ki tudja mennyit bír, a kapuban meg úgy néz ki egy Pena lesz (vagy a jobbik eset egy nyugdíjból visszajött Szczesny akinek ez lenne az első meccse).
Azért van Gaal elég kakukktojás, az Ajax-szal is két jó éve volt egy korszakos csapattal, aztán el is hagyta a süllyedő hajót. És az a két bajnoki cím is szép, de kihívói sem nagyon voltak, nemzetközi színtéren pedig akkorákat égett, hogy rossz volt nézni. Bohóccsoportokból estek ki a BL-ben. Arról ne is beszéljünk, hogy a fél holland válogatottat idehozta, ami azért egy katalán csapatnál nem vált ki túl nagy szimpátiát. De ott is inkább az volt a gond, hogy ahol tudott nekiment a sajtónak, az öltözőben is kb. a honfitársai kivételével mindenkivel összerúgta a port. Nem tudom ki mennyire emlékszik, de már az utolsó előtti évében hajtották volna el, nehogy elmenjen miatta Rivaldo a csapattól. És ez volt a sikeres regnálása, a 2002/03-as szezon pedig már történelem. Ha ott nem veszi át Antic a csapatot a kiesés elől menekültünk volna.gránit írta: ↑2024.10.22. 13:10:06Sajnos egyet kell értenem. Van Gaalba is beleálltak, aki akkor már egy BL-győztes edzőlegenda volt. Persze ő sem kezelte jól a helyzetet, de beleálltak. Ha nem jönnek a trófeák, bárkibe beleállnak, olykor még akkor is, ha jönnek a trófeák. Még a megfelelő eredményekkel sem mindig lehet ezt elkerülni. A firkászok sajnos ilyenek.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.22. 08:32:21Hát ezzel nagyon nem értek egyet. Ha ezen a két meccsen legyalulnak minket 4-0-ra, akkor mindenki bele fog állni, hiába mondja majd el, mint Koeman vagy Xavi, hogy ilyenek jelenleg a lehetőségek, én azt veszem észre, hogy sem a szurkolókat, sem az újságírókat nem érdeklik a körülmények.
Sajnos egyet kell értenem. Van Gaalba is beleálltak, aki akkor már egy BL-győztes edzőlegenda volt. Persze ő sem kezelte jól a helyzetet, de beleálltak. Ha nem jönnek a trófeák, bárkibe beleállnak, olykor még akkor is, ha jönnek a trófeák. Még a megfelelő eredményekkel sem mindig lehet ezt elkerülni. A firkászok sajnos ilyenek.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.22. 08:32:21Hát ezzel nagyon nem értek egyet. Ha ezen a két meccsen legyalulnak minket 4-0-ra, akkor mindenki bele fog állni, hiába mondja majd el, mint Koeman vagy Xavi, hogy ilyenek jelenleg a lehetőségek, én azt veszem észre, hogy sem a szurkolókat, sem az újságírókat nem érdeklik a körülmények.
Igen, ez a külsőssége egy része ennek higgadtabb felfogásnak. Xavi egyszerre volt szurkolói és edzői minőségben ezeken az eseményeken, néha a meccseken is. Személyesebb volt neki pár kérdés, stb. Ezzel nincs bajom, de szerintem itt-ott ő már az elején is felült a kisebb provokációknak.
Hát ezzel nagyon nem értek egyet. Ha ezen a két meccsen legyalulnak minket 4-0-ra, akkor mindenki bele fog állni, hiába mondja majd el, mint Koeman vagy Xavi, hogy ilyenek jelenleg a lehetőségek, én azt veszem észre, hogy sem a szurkolókat, sem az újságírókat nem érdeklik a körülmények. Persze nem mindegy hogyan, és milyen teljesítmény mellett, mert ott voltak problémák a múltban.bence0330 írta: ↑2024.10.22. 01:28:23Megnéztem most a meccs utáni sajtótájékoztatóját, erre korábban ugye a nyelv miatt nem volt sok esély az évek során. Az jutott eszembe, hogy ezt az embert nem fogják kikezdeni az újságírók. És nem azért, mert olyan pokoli erős fejben, és hideg profi, ezt nem tudom, ha igen, akkor is csak az egyik oldala.
Xavinak volt egy stílusa. Nekem személy szerint nem volt vele gondom, szóval nem kritika, de látszott, hogy elég személyesre veszi a figurát, kicsit irritálják a kérdések, ennek gyakran hangot is adott, sokszor felháborodott, heves volt, még ha próbálta is kontrollálni. Könnyen kijött a komfortzónából, és az újságírók sem színtiszta gonoszból vannak, ők is bizonyos szinten reagálnak a másikra. Tényleg nem kritika, ez egyszerűen emberi, ahogy egy átlag ember reagálna, Xavinak ebben még nem volt rutinja, nem volt semmi baj vele, de nem is volt a legszerencsésebb.
Flick mindig mosolyogva üdvözli az aktuális újságírót, udvariasan, melegen válaszol (ez a két vereségnél is pont így volt), és ez kicsit tükröződik a felé intézett kérdésekben is szerintem. Nem akarják szándékosan kikészíteni, mint Xavit, nem éreznek annyira késztetést erre. Nem nagyon van kekeckedő kérdés, egyrészt fogást is nehezebben találnak (nyilván ha valaki elveszti a fonalat, azt utána könnyű kikezdeni erre építve, Xavi meg a fű, hogy mást ne említsek..), másrészt meg nem érzik szükségét sem, harmadrészt meg úgysem találnak be vele, Flick viccelődik egyet és megy tovább, ezért kár egyáltalán kitalálni is valami provokációt, nem éri meg a vesződség.
Persze a hétvégén esetlegesen két vereség után lehet máshogy nézne ki a dolog, de annyira nem hiszem amúgy.
Én egyáltalán nem követem a német focit, fogalmam sincs, Flick milyen volt az ottani sajtótájékoztatókon a kevésbé sikeres időszakában.
A játékosok nyilatkozatából nekem nem igazán ez jön le.brazilfan írta: ↑2024.10.19. 06:27:45A részleteket, hogy miket mondtak egymásnak, majd csak később fogjuk megtudni. Az azonban tény, hogy nagy különbség volt abban, ahogyan Koeman és ahogyan Xavi távozott, meg abban is, hogy milyen állapotban hagyták maguk után az öltözőt. A Flick-csapat Xavi csapata.bence0330 írta: ↑2024.10.19. 00:13:59https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/ ... e=6718C8F5
Meglátogatta Xaviékat.Jó látni Xavit is, hogy nem durcizik, mint az elődje, meg Flicket is, ahogy elismeri az elődjét. Elvileg hetek óta kapcsolatban vannak.
A részleteket, hogy miket mondtak egymásnak, majd csak később fogjuk megtudni. Az azonban tény, hogy nagy különbség volt abban, ahogyan Koeman és ahogyan Xavi távozott, meg abban is, hogy milyen állapotban hagyták maguk után az öltözőt. A Flick-csapat Xavi csapata.bence0330 írta: ↑2024.10.19. 00:13:59https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/ ... e=6718C8F5
Meglátogatta Xaviékat.Jó látni Xavit is, hogy nem durcizik, mint az elődje, meg Flicket is, ahogy elismeri az elődjét. Elvileg hetek óta kapcsolatban vannak.
Az első részével én is teljes mértékben egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy inkább bele akarták tuszkolni az addigi -többnyire klasszikus 4-3-3-as- rendszerbe. És ez sok játékosnak nem feküdt, hiába volt akár klasszis játékos az előző csapatában itt klónokat akartak csinálni. Nem véletlenül esett vissza szinte azonnal sok játékos,ahhoz képest, amit az előző klubjában lehozott. Inkább a keretet igazíítja a taktikához, mint fordítva.Messa írta: ↑2024.10.08. 09:35:19Ezt maximálisan adom, én mindig azt vallom, hogy egy edző megítélése ebben kell, hogy kicsúcsosodjon, hogy mit hoz ki a rendelkezésére álló keretből. Eddig szerintem a maximumot. Ennyi sérülttel és ifivel, valamint egy alapból is lyukas kerettel eddig nekem nagy meglepetés a szezon eddigi része. Az eredmények is, és a mutatott játék is. Raphinhát, Lewyt, Inigot pl össze sem lehet hasonlítani a tavalyi önmagukkal. Yamal is képes volt szintet lépni. Remélem a következő, akiről ezt elmondhatjuk az De Jong lesz.Peter írta: ↑2024.09.26. 00:52:42Az is látványos különbség az eddigi 8 évhez képest, hogy aki idekerül(t) az Flick alatt nem biztos, hogy elfelejt focizni, hanem esetleg még jobb is lesz, mint amikor idekerült és a fiatalok szinte észrevétlenül, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne veszik fel a ritmust. Nyilván a csikók magukban hordozzák a tapasztalatlanságból is adódó botlásaikat, de ez az élet rendje.
Arra pedig mindíg is mérget vettem a 8 év alatt, hogy nem a befuccsolt igazolásaink volt a bajunk fő forrása, hanem a szakmai vezetés teljes alkalmatlansága.
Ugyanakkor azt is vallom, hogy egy edző megítéléséhez kicsit hosszabb időre van szükség, mondjuk úgy fél évre legalább, mert semmi garancia nincs rá, hogy ami mondjuk 10 meccsen működik, az fog még a 30. meccs után is. Fontos, hogy hogyan reagál a problémás helyzetekre csapaton belül, hogyan reagál a média és a szurkolók nyomására, hogyan reagál mondjuk 2 vesztes meccs után.
Eddig én egy igazi német mentalitású, precíz, vérprofi szakembert látok benne, mind a viselkedése, mind a nyilatkozatai alapján. Nem hisztizik, nem keres kifogást, nem drámázza túl a dolgokat, a kemény melóban hisz, és pont.
A kezdés nálam egyértelműen 5-ös, alig várom a folytatást.
Ezt maximálisan adom, én mindig azt vallom, hogy egy edző megítélése ebben kell, hogy kicsúcsosodjon, hogy mit hoz ki a rendelkezésére álló keretből. Eddig szerintem a maximumot. Ennyi sérülttel és ifivel, valamint egy alapból is lyukas kerettel eddig nekem nagy meglepetés a szezon eddigi része. Az eredmények is, és a mutatott játék is. Raphinhát, Lewyt, Inigot pl össze sem lehet hasonlítani a tavalyi önmagukkal. Yamal is képes volt szintet lépni. Remélem a következő, akiről ezt elmondhatjuk az De Jong lesz.Peter írta: ↑2024.09.26. 00:52:42Az is látványos különbség az eddigi 8 évhez képest, hogy aki idekerül(t) az Flick alatt nem biztos, hogy elfelejt focizni, hanem esetleg még jobb is lesz, mint amikor idekerült és a fiatalok szinte észrevétlenül, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne veszik fel a ritmust. Nyilván a csikók magukban hordozzák a tapasztalatlanságból is adódó botlásaikat, de ez az élet rendje.
Arra pedig mindíg is mérget vettem a 8 év alatt, hogy nem a befuccsolt igazolásaink volt a bajunk fő forrása, hanem a szakmai vezetés teljes alkalmatlansága.
Remélhetőleg saját maga jött rá a tévedéseire, és nem másoknak kellett figyelmeztetniük, hogy nem kellene tönkretenni a jövőnket.
Hát, ez legalább annyira igaz, mint hogy nem fejlődtünk semmit, és ugyanabba a folyóba léptünk.brazilfan írta: ↑2024.09.21. 08:41:50Ezek szerint jó az irány, biztató a tendencia, és legközelebb már döntetlent fogunk játszani a Monacóval?bence0330 írta: ↑2024.09.20. 23:49:34Na de továbbra is, otthon kikaptunk 3 góllal 11v11, most meg idegenben kikaptunk 1 góllal 10v11. Objektíve két gólnyi javulás még a nyilvánvaló, és figyelmen kívül nem hagyható tényezők ad absurdum figyelembe nem vételével is. 6 tétmeccsnyi idő alatt 2 gólnyi javulás amúgy nem lenne túl rossz amúgy sem, ha fejlődéstörténetet nézünk.