2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Én egyáltalán nem mondanám, hogy tendencia lenne 30+-os játékosoknak hosszútávú szerződéseket adni.Troym írta: ↑2024.01.10. 21:37:51Na ez a másik. 30 feletti játékosoknak osztogatunk 3-4 éves szerződéseket abban a világban, ahol mindenki 1-1 éveket ad, mert látják, hogy a játékosok teljesítménye akár szezon és szezon közt lehet ég és föld. Lewa szerződése 4+1! év úgy, hogy 33 évesen jött. 2 év lett volna a maximum, amit szabadott volna adni. Ingoé 2 év úgy, hogy az előző szezon nagy részében sérült volt, Gündogan is 3 évre írta alá.
1+1 évnél többet adni felelőtlenség.
Lewandowskit mindenképp megpróbálnám. Koundét is. Eladásokba amúgy nem nagyon mennék bele, a lent kifejtett okokból. Egyébként is nagyon szűk a keretünk. Őket megpróbálnám. Ha nem, nem.
Tényleg? Ez elég érdekes. Idén 859 millió eurós bevételt tervezünk. Ha 3 évete adunk el 100 millió értékben, akkor ilyen bevételek mellett az a 100 millió a bevételünk 3,8%-át teszi ki...
Mondd már el kérlek kik ők a csapatban.gránit írta: ↑2024.01.11. 09:01:33hogy aki eladható, abból hozzuk ki a legtöbbet, és menjünk el a végletekig. Ne fogadjuk el az első béna ajánlatot, hanem csapjunk az asztalra, és kopasszuk meg a másik felet.
Mert Lenglet nagyobb összegért a kutyának nem kellett. Én azokról írtam, akik jó pénzért eladhatók.
Mert Lenglet nagyobb összegért a kutyának nem kellett. Én azokról írtam, akik jó pénzért eladhatók.FCBsteve írta: ↑2024.01.11. 07:51:40Ez a taktika pl Lenglet esetében nagyon nem jött be...gránit írta: ↑2024.01.11. 05:41:32
Ha átigazolásokból több pénzt akarunk, akkor szerintem nem az a megoldás, hogy a legfontosabb láncszemeinket kiárusítjuk, hanem az, hogy aki eladható, abból hozzuk ki a legtöbbet, és menjünk el a végletekig. Ne fogadjuk el az első béna ajánlatot, hanem csapjunk az asztalra, és kopasszuk meg a másik felet.
És amíg a keret az előző időszak költekezései és elcsúsztatott fizetései után nem áll be egy kezelhető szintre (2026), addig kényszermegoldások vannak...
Nincs egyértelmű recept, minden eset egyedi - és mi a színfalak mögé se látunk be, hogy mi zajlik a háttérben, mik az egyes döntések okai...
Ez a taktika pl Lenglet esetében nagyon nem jött be...gránit írta: ↑2024.01.11. 05:41:32
Ha átigazolásokból több pénzt akarunk, akkor szerintem nem az a megoldás, hogy a legfontosabb láncszemeinket kiárusítjuk, hanem az, hogy aki eladható, abból hozzuk ki a legtöbbet, és menjünk el a végletekig. Ne fogadjuk el az első béna ajánlatot, hanem csapjunk az asztalra, és kopasszuk meg a másik felet.
Azt tegyük hozzá, hogy a nagy klubok a bevételük nagy részét nem játékoseladásokból szerzik. Még ha 100 millióért értékesítenének játékost minden évben, az is eltörpülne a sok százmilliós bevételékhez képest. Kisebb csapatok élnek abból, hogy eladják a nagyobb neveiket. Pénz leginkább a jegybevételekből, szponzorokból, a csapat online store-jából van. A nagy klubok megtartják a nagy játékosaikat, nem eladják őket. Ezért nagy klubok. A pénzt nem a kiárusításukból szerzik, mert van onnan, ami a kisebb csapatoknak nem áll rendelkezésre.Troym írta: ↑2024.01.10. 13:47:11Én nem is magáról a hírről írtam, az kacsa gondolom, hanem a hozzáállásról a vezetők és szurkolók oldaláról.
A valóságérzékelés hiánya zavar.
Miért kicsi a keret? Miért van csőd? Miért nem veszünk senkit, stb.
Pénz kell, az meg nem terem a fán és Alonsoért senki nem adna 100 milliót, ahhoz (vezér)áldozatok is kellenek.
Egyfelől, másfelől viszont így lehet egyedül pénzt kapni értük. Oké, 30+-osan nem feltétlen annyit, amennyiért vettük, de a 0 helyett ez is valami. Tegyük fel hogy Lewy távozik, és még nem is tudunk komolyabb összeget leakasztani érte, csak mondjuk 15-20-at. Lényegesen jobb, mint a semmi.Troym írta: ↑2024.01.10. 21:37:51Na ez a másik. 30 feletti játékosoknak osztogatunk 3-4 éves szerződéseket abban a világban, ahol mindenki 1-1 éveket ad, mert látják, hogy a játékosok teljesítménye akár szezon és szezon közt lehet ég és föld. Lewa szerződése 4+1! év úgy, hogy 33 évesen jött. 2 év lett volna a maximum, amit szabadott volna adni. Ingoé 2 év úgy, hogy az előző szezon nagy részében sérült volt, Gündogan is 3 évre írta alá.
1+1 évnél többet adni felelőtlenség.
Na ez a másik. 30 feletti játékosoknak osztogatunk 3-4 éves szerződéseket abban a világban, ahol mindenki 1-1 éveket ad, mert látják, hogy a játékosok teljesítménye akár szezon és szezon közt lehet ég és föld. Lewa szerződése 4+1! év úgy, hogy 33 évesen jött. 2 év lett volna a maximum, amit szabadott volna adni. Ingoé 2 év úgy, hogy az előző szezon nagy részében sérült volt, Gündogan is 3 évre írta alá.
Így van! Miért akarna egy szerződéssel rendelkező játékos magától elmenni innen...?!FCBsteve írta: ↑2024.01.10. 18:55:46
Talán azt a szempontot is figyelembe kell venni a játékosokkal/eladásokkal kapcsolatosan, hogy a Barca, mint csapat(brand) messze a top3/top5-ben szerepel, egyeseknél a top1!
Azt gondolom, azonos feltételek esetén a játékosok efelé a top néhány csapat felé halad(ná)nak! Pénzzel ezt a "folyamatot" el lehet téríteni - de a Barca inkább végcél, semmint ugródeszka (feltéve, hogy a klub elégedett s játékossal)...
Szerintem megint rossz példákat hoztál. Az Inter nem top csapat, mellesleg ha igazak a hírek ők is csak az anyagiak miatt voltak kénytelenek megválni ezektől a játekosoktól, és még mindig a csőd szélén táncolnak.Troym írta: ↑2024.01.10. 16:47:42Általánosságban minden top csapat minden alapembere mozdítható szerintetek, csak nálunk vannak olyanok, akik tűzzel-vassal irtják még az ajánlatokat is? Tehát amikor egy Inter eladja csak a nyáron Onanat, Brzovicot, egy Bayern Hernandezt, vagy a Chelsea Havertzet, Mountot és így tovább minden játékos mindenhol menni akar?
Szerintem sántít a logika.
Más csapatot megkeresnek XY miatt, ad egy valamilyen árat és onnantól az érdeklődő + játékoson múlik.
Frenkiet konkrétan nem hoztam szóba, csak felsoroltam, mint az egyik alapembert. Gondolom anno ő nem akart a Utd-be menni, lehet a Bayernbe ment volna, csak irreális összegeket mondtunk.
Az igazság sose derül ki, de nagyságrendileg mi vagyunk az egyetlen csapat, aki 50+ millióért eddig csak Neymart adta el az elmúlt 10 év őrülete ellenére, ennek csak van oka nem? Akkor valami máshogy működik a vezetőségben nem?
Azt meg nem írtam, hogy árusítsunk ki mindenkit, de 1-1 alapember igenis távozhat időnként. Van ilyen. (legalábbis máshol)
Talán azt a szempontot is figyelembe kell venni a játékosokkal/eladásokkal kapcsolatosan, hogy a Barca, mint csapat(brand) messze a top3/top5-ben szerepel, egyeseknél a top1!Troym írta: ↑2024.01.10. 16:47:42
Általánosságban minden top csapat minden alapembere mozdítható szerintetek, csak nálunk vannak olyanok, akik tűzzel-vassal irtják még az ajánlatokat is? Tehát amikor egy Inter eladja csak a nyáron Onanat, Brzovicot, egy Bayern Hernandezt, vagy a Chelsea Havertzet, Mountot és így tovább minden játékos mindenhol menni akar?
Szerintem sántít a logika.
Más csapatot megkeresnek XY miatt, ad egy valamilyen árat és onnantól az érdeklődő + játékoson múlik.
Frenkiet konkrétan nem hoztam szóba, csak felsoroltam, mint az egyik alapembert. Gondolom anno ő nem akart a Utd-be menni, lehet a Bayernbe ment volna, csak irreális összegeket mondtunk.
Az igazság sose derül ki, de nagyságrendileg mi vagyunk az egyetlen csapat, aki 50+ millióért eddig csak Neymart adta el az elmúlt 10 év őrülete ellenére, ennek csak van oka nem? Akkor valami máshogy működik a vezetőségben nem?
Általánosságban minden top csapat minden alapembere mozdítható szerintetek, csak nálunk vannak olyanok, akik tűzzel-vassal irtják még az ajánlatokat is? Tehát amikor egy Inter eladja csak a nyáron Onanat, Brzovicot, egy Bayern Hernandezt, vagy a Chelsea Havertzet, Mountot és így tovább minden játékos mindenhol menni akar?davi10 írta: ↑2024.01.10. 14:47:40Lehet általánosságban beszélni, de csak olyn példákat hoztál, amiket nem volt értelme összehasonlítani Araujo meg FDJ esetével.
Ajánlatokat lehet hallgatni, ha a játékos nem akar menni. Ugyanígy lehet érinthetetlennek titulálni játékost, aki menni akar. Ha Balde, Araujo, Frenkie, bárki jelezné, hogy menni akarna, akkor nyakamat rá, hogy nem lennének érinthetetlenek.
Raphinha meg Araujo meg teljesen más eset, ha előbbiért jelentkeznének be, szerintem a szurkolók nagyrésze nem marasztalná annyira, mint Araujo-t, pedig ugyanúgy kezdőnátékos Ő is.
Az meg nem igaz, hogy bármelyik top csapat hajlandó ajánlatokat hallgatni, a PSG-nél Verratti ügynöke szerint is "börtönben" vannak![]()
Pontosan, amiért szűk a csapat és nem harcolunk BL-ért, ezért nem lenne értelme eladni a legjobbakat, mert akkor még annyi esélyünk se lenne a bajnoki címre, mint most. Semmi értelme kiárusítani azt a kevés, szintet megütő játekost.
Ezt az 1 játékos árából veszünk 2-3-at sztorit átéltük már Neymar-nál. Egyrészt csak buktákat sikerült hozni, másrészt ha eladunk valakit, ugyanúgy csak túlárazottan fogunk tudni elhozni bárkot is. Előbbire nincs garancia, de az utóbbi fixen így lenne.
Ezeket nyugodtan megtarthatod magadnak, főleg ha mindenki másnak sikerül nem értenie, hogy amúgy mit is szeretnél, valószínűleg neked nem sikerült valami.
szinten szenzacios hir volt anno, hogy vinnek de Jongot, a vezetoseg szerintem engedte volna is (a fizetese miatt), viszont o nem ment beleTroym írta: ↑2024.01.10. 13:47:11Én nem is magáról a hírről írtam, az kacsa gondolom, hanem a hozzáállásról a vezetők és szurkolók oldaláról.
A valóságérzékelés hiánya zavar.
Miért kicsi a keret? Miért van csőd? Miért nem veszünk senkit, stb.
Pénz kell, az meg nem terem a fán és Alonsoért senki nem adna 100 milliót, ahhoz (vezér)áldozatok is kellenek.
Én nem is magáról a hírről írtam, az kacsa gondolom, hanem a hozzáállásról a vezetők és szurkolók oldaláról.
Hirtelen csak Umtiti neve ugrik be, aki nem akart innen elmenni, de ő már rég nem volt kezdőjátékos. Sergi Roberto sem. Busquets, Messi, Iniesta az volt, és innen mehetett volna nyugdíjba, de nem hiszem, hogy rájuk gondolsz.
Ezek akiket felsoroltál el akartak menni. Araujo meg nem akar menni.Troym írta: ↑2024.01.10. 08:55:37A Real kanyar nélkül eladta Varanet, vagy Casemirot, a City simán lepasszolta Jesust, Zinchenkot, vagy Sterlinget, a Bayern is simán túllépett Lewán, a Juve is De Ligten, egyedül itt nálunk megy a hiszti, ha olyan játékost szeretne vinni valaki, aki meccsenkénti 11 percnél többet van a pályán és rögtön mindenki 100-200 milliós eladási árról írogat.
Viszont a jövőre nézve, hogy minél sikeresebb legyen a csapat kulcskérdés megtartani a legjobb játékosokat, hiába kellene más posztokra is játékos. Ha eladjuk mondjuk Araujot vagy De Jongot 70-80-ért (kb. kettejükből lehetne ilyen magas összegeket kisajtolni) tudunk venni a kp-ra egy Zubimendit meg egy Aleix Garciát (csak hirtelen kiböktem kettőt), viszont a csapat/csapatrész egyik legnagyobb klasszisát, akire a jövőben építhetnénk elveszítjuk. 150 millióból nem lehet 3-4 olyan játékost venni, akik egy olyan csapat alappillérei lennének, ami komoly célokat akar elérni. És ha valami csoda folytán sikerül is 150-ből három, posztján top 10-15 ös játékost szerezni jó esetben is beválik kettő. Nem hiszem, hogy többre mennénk ezzel. Inkább a lyukakat kell minél ügyesebben megpróbálni foltozni, ami lehet tovább tart, de ezzel már reális lehet kicsit hosszabb távon egy stabil top 5-ös, hovatovább akár top 3-as csapat.Troym írta: ↑2024.01.10. 08:55:37Bezzeg nálunk sorakoznak a nemzetközi serlegek az elmúlt évekből.Messa írta: ↑2024.01.09. 09:00:51Így van, cserébe sosem nyernek nemzetközi szinten semmit, és nem is igazán tényezők ott. De még hazai szinten sem feltétlenül (Dortmund). Attól függ mi a cél, de nem gondolnám hogy ezt az utat akarná követni bárki. Ez egy jó koncepció akkor, ha nem vágyunk vissza az európai szűk elitbe.
Aki tényleg azt hiszi, hogy az egy szem Araujo (mást is írhatnék) majd elvisz minket egy BL győzelemig, az elég naiv.
Minimum 3-4 poszton még a kezdőjátékosunk is alulmaradna egy City, Arsenal, Pool, Bayern, RMadrid, Inter ellen, szóval nem oszt, nem szoroz, de tényleg nem pont Araujo ellen szólnék.
Mi vagyunk az egyetlen olyan csapat, aki mereven elzárkózik bármelyik kezdőjátékos távozásától.
A Real kanyar nélkül eladta Varanet, vagy Casemirot, a City simán lepasszolta Jesust, Zinchenkot, vagy Sterlinget, a Bayern is simán túllépett Lewán, a Juve is De Ligten, egyedül itt nálunk megy a hiszti, ha olyan játékost szeretne vinni valaki, aki meccsenkénti 11 percnél többet van a pályán és rögtön mindenki 100-200 milliós eladási árról írogat.
Igenis változtatni kell.
Nem feltétlen most rögtön elsózni az urut, ez az egy ügy nem releváns, de abba kéne hagyni azt, hogy mindenki innen akar nyugdíjba menni és senkit nem adunk el 40+ millióért, mert kezdőjátékos.
akiket te felsoroltal, azokat siman el lehetett adni, de miert kotyavetyelnenk el egy fiatal kezdojatekost, aki el-hal a csapatert?Troym írta: ↑2024.01.10. 08:55:37Aki tényleg azt hiszi, hogy az egy szem Araujo (mást is írhatnék) majd elvisz minket egy BL győzelemig, az elég naiv.
Minimum 3-4 poszton még a kezdőjátékosunk is alulmaradna egy City, Arsenal, Pool, Bayern, RMadrid, Inter ellen, szóval nem oszt, nem szoroz, de tényleg nem pont Araujo ellen szólnék.
Mi vagyunk az egyetlen olyan csapat, aki mereven elzárkózik bármelyik kezdőjátékos távozásától.
A Real kanyar nélkül eladta Varanet, vagy Casemirot, a City simán lepasszolta Jesust, Zinchenkot, vagy Sterlinget, a Bayern is simán túllépett Lewán, a Juve is De Ligten, egyedül itt nálunk megy a hiszti, ha olyan játékost szeretne vinni valaki, aki meccsenkénti 11 percnél többet van a pályán és rögtön mindenki 100-200 milliós eladási árról írogat.
Igenis változtatni kell.
Igen. Különösen, ha az sem világos, hogy pl tavaly mitől volt stabil a védelmünk, idén meg nem. Alighanem MaTS volt hátul a vezéregyéniség és a többieket nem dobálták úgy össze vissza, mint idén. Ennél az se okozna nagyobb problémát, ha valakit közülük eladtak volna. És túl lennénk a pénztelenség és a liga szorításán egyszer s mindenkorra.Troym írta: ↑2024.01.10. 08:55:37egyedül itt nálunk megy a hiszti, ha olyan játékost szeretne vinni valaki, aki meccsenkénti 11 percnél többet van a pályán és rögtön mindenki 100-200 milliós eladási árról írogat.
Igenis változtatni kell.
Nem feltétlen most rögtön elsózni az urut, ez az egy ügy nem releváns, de abba kéne hagyni azt, hogy mindenki innen akar nyugdíjba menni és senkit nem adunk el 40+ millióért, mert kezdőjátékos.
Bezzeg nálunk sorakoznak a nemzetközi serlegek az elmúlt évekből.Messa írta: ↑2024.01.09. 09:00:51Így van, cserébe sosem nyernek nemzetközi szinten semmit, és nem is igazán tényezők ott. De még hazai szinten sem feltétlenül (Dortmund). Attól függ mi a cél, de nem gondolnám hogy ezt az utat akarná követni bárki. Ez egy jó koncepció akkor, ha nem vágyunk vissza az európai szűk elitbe.