Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
vidra
Capitá del Barça

2025.05.01. 21:02:41

Troym írta:
2025.05.01. 20:47:50
Hosszú magyarázatok, de egy apróság: ugyanolyan 3-3 a meccs vége, mint 3éve, amikor mindenki a gyatra védelmünkkel takarózott, ugyanott tartunk.
...
Jó elemzés. Annyit hozzátennék, hogy azért a meccs nagy részében nagyon keményen lenyomtuk őket és voltak azért olyan pontok, amikor látszódott az Interen, hogy nagyon szabadulna a nyomásból. De a végeredmény, hogy ja, taktikában jobbak voltak.
Troym
Director del Fútbol

2025.05.01. 20:47:50

Hosszú magyarázatok, de egy apróság: ugyanolyan 3-3 a meccs vége, mint 3éve, amikor mindenki a gyatra védelmünkkel takarózott, ugyanott tartunk.
Az Inter azt csinálta, amit nekünk is kellett volna, felkészült a meccsre.
Felépítették a támadójátékot a harmadosztályú GM-re, 39 mp alatt átjátszották, Inigo meg feküdt a 16oson belül kiszolgáltatva. Majd GM "embere" Dumfries a gólpassz után biztos, ami biztos még 2 gólt is vágott. (tudom a 3. gólnál már nem volt pályán GM)
Ehhez túl nagy ész nem kellett, én is rá játszanám ki a támadójátékom, kb minden meccsen egy közepes, vagy jobb képességű jobbszélső simán átjátsza többször is.
Még csak túl nagy újdonságot sem kellett megtanulniuk Inzaghiéknak, emlékeim szerint 3 éve is jobbról jöttek a beadások a hullagyenge Alonso mellett, most meg GM volt ugyanott.
Ha nem felejtjük a srácot végleg a lelátón, sem BL, sem bajnokság nem lesz.
torotam
Jugador d'estrella

2025.05.01. 18:31:34

Chino írta:
2025.05.01. 17:04:55
De igazából agyba-főbe szidjuk a védelmet, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az Internek kb. lehetőséget sem adtak, Araujonak és Cubarsinak is volt két nagy mentése amiből helyzet lehetett volna.
Ez így van és pont emiatt dühítő, hogy három gólt is kaptunk tőlük.
De ami még inkább fájó lehet, hogy két szögletből két gólt kaptunk. Tényleg 110%-os volt az Inter helyzetkihasználása.
Chino írta:
Nem tudom jobb oldalon ki fogja pótolni Koundét, nagyon rosszul jött a kiesése. Egy Balde-Koundé széllel már támadásban és védekezésben is sokkal előrébb lehetnénk. Azért egy BL elődöntőben szélső védők nélkül játszani több mint hátrány, mégis simán és megérdemelten jók lettünk volna egy minimum 1, de inkább két gólos győzelemre. Remélem a szerencséből is kifogy addig az Inter.
Vagy Araujonak kellene vagy Fortnak, mert E.G sem egy életbiztosítás azon a poszton. Anno az Uru jól tolta a jobb bekk pozícióban is, de lehet a Yamallal való kombinatívabb játék miatt Fort lenne a jó választás. A Valladolid ellen mindenképpen Fortot játszatnám.

Én is remélem, hogy az Internek kevésbé lesz ekkora szerencséje a visszavágón és jó sok év után újra döntőzhetünk. Addigra pedig a sérültjeink is visszatérnének.
Ami még fontos lenne: egy èles és hatékony Dani Olmo. Kelleni fognak a tűpontos távoli lövései.
Visca el BARCA!
Chino
Llegenda del Barça

Annyira ironikus, hogy pont az a két ember lőtt az olaszoktól gólt, akiiknek több mint kétséges volt a játéka.

Kb. olyan volt a meccs, mint a Bayern elleni visszavágó a San Siroban, talán a németeknek még több helyzetük helyzetük volt.
Az első gólt én nem írnám a védelem rovására, egy ártalmatlan beadás volt, az, hogy Inigo elcsúszott pech, sem a játékosokat sem az edzőt nem lehet elővenni.
De igazából agyba-főbe szidjuk a védelmet, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az Internek kb. lehetőséget sem adtak, Araujonak és Cubarsinak is volt két nagy mentése amiből helyzet lehetett volna.
Egy Balde borzasztóan hiányzott, még ha csak egy 40-50 %-os teljesítményt tudott volna hozni. Én sajnos Inigot sem láttam annyival jobbnak szélen, sokszor elmehettek volna, ha nem segítenek ki vagy Tek nem söpröget, viszont támadásban is sokkal többet adott. Martin kezdetése nem tudom mennyire volt hiba. Utólag persze könnyű okosnak lenni, de meccs előtt csak három lehetősége volt. Vagy Inigot ki, aki bentről is hiányozna és kontrák esetén veszélyes megoldás, Fort aki még alig játszott, és GM, aki sok percet kapott már és az utóbbi 1-2 meccs előtt aránylag stabil volt. Előzetesen nem lehetett tudni ki a rosszabb választás.
Igazából a meccsterv is ült és a játék is rendben volt. Nem szenzációs, de egy stabil győzelemre mindenképp. Sajnos az Internek kb. 110%-os helyzetkihasználása volt, ráadásul Thuram és Dumfries se szór ilyen gólokat, nagyon összejöttek nekik.

Szerencsére hétvégén a Valladoliddal játszunk, aki már a bentmaradásért sem hajt, lehet pihentetni, míg az Internek muszáj győznie, hiába nem a legveretesebb az ellenfél, nem hibázhatnak.
Emiatt is 50-50 %-ot adok a továbbjutásra, bármennyire kevés gólt is kapott az Inter az alapszakaszban, látszik, hogy komolyabb csapatok ellen nem olyan áttörhetetlen a védelmük, ráadásul az ellenfél amellett is bőven juthat lehetőséghez.

Nem tudom jobb oldalon ki fogja pótolni Koundét, nagyon rosszul jött a kiesése. Egy Balde-Koundé széllel már támadásban és védekezésben is sokkal előrébb lehetnénk. Azért egy BL elődöntőben szélső védők nélkül játszani több mint hátrány, mégis simán és megérdemelten jók lettünk volna egy minimum 1, de inkább két gólos győzelemre. Remélem a szerencséből is kifogy addig az Inter.

Amúgy Lautaróról mit tudni, mennyire volt súlyos a sérülése?
Forca Barca!!!!
Stalkyard
Director del Fútbol

2025.05.01. 13:13:22

Kicsit (nagyon) elszámoltad azt a 30% Bl esélyt, ha az összes támadónk piros lapot kapott volna egy culé még akkor se ad ilyen alacsony esélyt. Majd a Boixos megmutatja, hogy milyen az igazi fanatizmus, amikor nem csak 15 percenként eléneklik a Barça himnuszt. Igenis mi vagyunk az esélyesek a továbbjutásra! 2010ben az Inter 10 emberrel harcolta ki a Bl döntôt Barcelonában.
Egyrészt hagy legyen már meg mindenkinek a saját véleménye es hagy vizsgálja objektíven is kicsit a focit nem csak fanatizmussal.
Másrészt nem a továbbjutásra adott 30% esélyt a kolléga, hanem a végső győzelemre, es kivel 4 csapat van meg versenyben kb közel azonos jatekerovel a 30% statisztikailag kb reális is. :)
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.01. 13:02:21

Barcaforever írta:
2025.05.01. 12:54:56
bence0330 írta:
2025.05.01. 11:22:18
...Plusz a BL-re szerintem van úgy 30% esélyünk, a bajnokságra meg úgy 75-80, ha rákoncentrálunk....
Kicsit (nagyon) elszámoltad azt a 30% Bl esélyt, ha az összes támadónk piros lapot kapott volna egy culé még akkor se ad ilyen alacsony esélyt. Majd a Boixos megmutatja, hogy milyen az igazi fanatizmus, amikor nem csak 15 percenként eléneklik a Barça himnuszt. Igenis mi vagyunk az esélyesek a továbbjutásra! 2010ben az Inter 10 emberrel harcolta ki a Bl döntôt Barcelonában.
Hát nézd, matematikailag ha a 4 csapatot kb azonosnak veszünk, akkor a két meccsen 50%*50%=25% az esélyünk a győzelemre, szóval a 30-al azt mondtam, hogy mi esélyesebbek vagyunk, mint egy másik csapat. :) A PSG ellen szerintem mindenképp max 50-50-el lehetne számolni, az Inter ellen talán 55-45. Ha a támadóink olyan napot fognak ki, mint tegnap, a védelmünk meg kicsit jobban muzsikál, akkor meglehet, de azért sok a "ha", főleg kieső Koundéval, visszatérő Baldéval meg talán Lewyvel, ki tudja, milyen formában.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
szbsz
Jugador d'estrella

2025.05.01. 12:55:01

Visszavágó pokoli nehéz lesz, de ha hozzuk az olyan lökést fog adni, hogy bárki jön szétcsapjuk a döntőben :D
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.05.01. 12:29:09

Faradunk,de sztem ezzel az eredmennyel talan meg jobban is jartunk…A visszavagon nem fer bele a lotyoges,porogni kell ,de meg 1 ilyen meccset nem fog lehozni az inter,sima wint varok.Yamal pedig elkepeszto!
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.01. 11:49:53

Alejandro Balde will be READY to face Inter next week, reports Diario AS.

Lewa is ott lesz, de valszeg csak a padon kezd majd.
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.05.01. 11:41:46

Mikor az Atleti elleni CDR elődöntővel példálóztam leginkább a második meccsre gondoltam, erre lehozzuk az első meccset ugyanúgy :lol: :lol:

A védelem botrány volt, de le a kalappal a srácok előtt hogy 0-2-ről visszahozták, mikor meglőtték a második góljukat akkor azt hittem lefőtt a párharc és csak reménykedni tudtam a srácokban hogy nem omlanak össze.
Előny hogy ahhoz képest hogy az Inter ritkán kap gólt a BL-ben, 0-2-ről sikerült visszajönni a párharcba és 3-mat is rúgni nekik úgy hogy nüanszokon múlt hogy ment be több, mindezt úgy hogy az Inter minden erővel az eredményt akarta tartani, mégis sikerült feltörni őket.

Lewandowski szerepét a pontrúgások levédekezésében nem kell részletezni, kelleni fog a visszavágóra mint ahogy Baldé is hihetetlenül fontos lesz.GM szegény annyira nem szint egy BL elődöntőn hogy nem véletlen hogy Flick lehozta, Baldéval kb +10% az esélyünk a továbbjutásra.

Annyi biztos hogy most nem kell félnünk attól hogy nagy előny birtokában a visszavágót ellazázzák :mrgreen:
Hétvégén pihentetni kell a csapatot, visszavágón meg teljes erőbedobással ha sikerül tükrözni az említett Atleti CDR párharcot akkor egy hasonló visszavágót lehozva meglehet a BL döntő. [-o< [-o<
Sinya22
Director del Fútbol

2025.05.01. 10:24:38

Az Inter elfáradt az utóbbi 2-3 hétben, ugyanakkor kicsit mi is, és nagyon nem hiányzott hogy most 3 játékos is kidőlt a végére. Legalább Chris visszajött, ez mindenképpen pozitív. Az Inter pont ugyanezt fogja csinálni a visszavágón is, ők nem fognak jobban kijönni, amíg x az állás, megpróbálnak majd megint vezetést szerezni, és ha sikerül, menni fog a játék az idővel, ahogy tegnap is megpróbálták 0-2 után. Ők tegnap kb tökéletes meccset játszottak, 2 szöglet utáni gól, kapufa is velük volt, remélhetőleg ezt nem tudják megismételni.
baas11
Entrenador del Barça

2025.05.01. 09:32:29

Mindenképp jár a Grat csapatnak főleg h bal es jobb oldali támadó bekk nélkül nem beszélve Lewarol hoztuk megint a 3 gólt 2 kapufát es számtalan helyzetet…
-
Egy dolgot viszont “benézett” Flick szerintem …a légvédelem !
-
Ezt kell orvosolni Milánóban főleg h nincs Lewa, hiába jön hatra a Pedri Olmo De Jong Raphinha Jamal Torres 6 os … fejparbaj zeró , pláne egy ilyen 2 méteres Inter ellen es Cseszni se egy Courtoi !
-
Christensen Araujo Balde ra szükség lesz különben …
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Barcaforever
Director del Fútbol

2025.05.01. 08:46:20

Alcantara írta:
2025.05.01. 06:54:16
Mundo szerint Kounde combhajlító izom gondokkal küzd, őt elvesztettük a visszavágóra és a Classicora is. Lewa talán felépül a Real ellenire, Balde viszont elvileg ott lehet a visszavágón. Konde a legnagyobb érvágás, nagyon fog hiányozni.
Flick észszerűen állítja össze a csapatot, a francia nélkül egy Araujo-Cubarsí-Iñigo-Baldé védelmünk lesz. Raphinanak jobban kell segítség, mint Yamalnak, az uru meg szépen húzza fel a falat jobb oldalon.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2025.05.01. 06:54:16

Mundo szerint Kounde combhajlító izom gondokkal küzd, őt elvesztettük a visszavágóra és a Classicora is. Lewa talán felépül a Real ellenire, Balde viszont elvileg ott lehet a visszavágón. Konde a legnagyobb érvágás, nagyon fog hiányozni.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.05.01. 06:51:35

Andrsika írta:
2025.05.01. 00:34:04

...de arról miért az edző tehet, h pl a védő fekve nézi, elsarkazzák mellette a labdát...
Elcsúszott, azért esett el/feküdt :(
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.05.01. 06:17:57

FcBarcelona1 írta:
2025.04.30. 23:43:12
Nem gondolom, hogy 10-ből 9 ember jobb edző Flicknél.
Én sem gondolom, de a Martin felbukkanása óta lejátszott meccseken kiderült, hogy ő védekezésben sem nélkülözhetetlen, de előre játékban végképp szürke, ötlettelen, és egy elődöntőben, vesztésre állva, amikor kötelező gólokat lőni, és muszáj széthúzni, megbontani a védőfalukat, sok múlhat ezen.
FcBarcelona1 írta:
Kanapéról könnyű.
Ez nem érv, ezzel nem lehet lesöpörni a szurkolói észrevételeket.
FcBarcelona1 írta:
Gerard Martin és az ő játszatása a legfőbb probléma idén de azzal nem volt semmi probléma, hogy 2 évig nem tudtunk mit kezdeni a BL győztes, akkor még válogatott Marcos Alonsoval, aki most elférne Martin helyett a szintén lesajnált Inigo mellett
Marcos Alonsóval rengeteg probléma volt, nem férne be, ugyanolyan ötlettelenül játszott, mint Martin, csak idősebben.
Peter
Director del Fútbol

2025.05.01. 05:07:34

Asensi írta:
2025.05.01. 01:55:49
Látom nem érted. Attól még hogy valaki mond valamit, és idézem még nem lesz igaz. A többi számodra nem volt fontos. Nekem igen.
Szerintem pontosan fordítva van, mert éppen azt és éppen úgy emelted ki tőlem, ahogyan azt értelmezni akartad, mert az indoklásoddal konkétan ezt kifejtetted.

Egyébként a hozzászólásom nem Luchoról szólt, hanem csak friss és aktuális példaként hoztam fel a nevét a véleményével együtt.
Téged nem érdekel Lucho, én nyitottan, közepesen érdeklődve figyelemmel kisér(get)em a tevékenységét. Jó edzőnek tartom, akinek a tevékenységére érdemes odafigyelni.

Lucho egyébkét egy szóval sem emelte ki és nem is nevesítette a kapusát a mondandója alkalmával, hanem kérdésre válaszolt. Szó szerint idézem tehát :

„Ez a kapus feladata, nem? Hogy segítse a csapatot, mindennap ezért dolgozik. Egy elődöntőben minden játékostól jó teljesítményre van szükség”

Szerintem ez akkor is igaz lenne, ha Marosán elvtárs mondta volna vagy éppen bármelyikünk innen a fórumról. (nem gugliztam rá, hogy ő kicsoda vagy micsoda avagy létező személy egyáltalán valójában)
Ezen idézet igazságtartalmát megkérdőjelezni bárkinek szíve joga, de én inkább elfogadom és igaznak tartom.

A lengyelt egy szóval sem ócsároltam, a bravúrokat viszont hiányoltam tőle, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ő nyakába akarnám varrni a győzelem elmaradását.

Lesz javításra lehetősége a csapatnak és így neki is.
Peter
Director del Fútbol

2025.05.01. 01:21:04

Asensi írta:
2025.05.01. 00:42:32
Peter írta:
2025.05.01. 00:10:27
Van, amikor ilyeken múlnak a dolgok, sorsok, címek.....nem én modom, hanem Lucho mondta
"Nem a zsemle kicsi a pofátok nagy" nem én mondom Marosán György elvtárs mondta.
Marosán György elvtársat nem ismerem, sorry, de Lucho idézete az tegnapi és a kapus hozzáadott bravúrjairól szólt, szóval elég aktuális, mert éppen Donnarummáról, azaz a kapus teljesítményéről szólt.

A meccs utáni hsz-em szintén frissebb lehet, mint Marosán elvtárs mondata......idézem engedelmeddel szíves olvasásra.....
Marosán elvtársnak - bárki is legyen ő - üdvözlettel, a dátum és időpont benne van.... :D

Peter írta:
2025.04.30. 23:08:59
Látva ezt a mai meccset, az eredmény ellenére nagyobb esélyt látok a továbbjutásra, mint a meccs előtt.
Szívós ez az Inter, de egyáltalán nem verhetetlen.
Asensi
Jugador del Barça

2025.05.01. 00:42:32

Peter írta:
Van, amikor ilyeken múlnak a dolgok, sorsok, címek.....nem én modom, hanem Lucho mondta
"Nem a zsemle kicsi a pofátok nagy" nem én mondom Marosán György elvtárs mondta.
Három gólt kapni soha nem dicsőség. De nem ez számít. hanem az, hogy ki jut tovább. Hiába lőtt az Inter 3 gólt, nem törte meg a Barcát, nincs lefutva a továbbjutás. Sőt! Én azt mondom több esélyt látok nálunk, ahogy reagáltunk a meccsen kapott gólokra. Az Inter nem fog még egy meccsen három gólt lőni, de a Barcában látom a potenciált akár Milánóban is.
Andrsika
Jugador del Barça

2025.05.01. 00:34:04

vidra írta:
2025.05.01. 00:16:55
De a második félidőre összerakta a nyilvánvalót! Ez a bajom. Csak addigra már kb. elfogytunk a folyamatos egyenlítési kényszertől.
Látom rajta vagy a témán. Tökéletes edző nincs! Otthonról könnyű okosnak lenni. Aláírom voltak taktikai döntésai ma amelyek nekem sem tetszettek, de arról miért az edző tehet, h pl a védő fekve nézi, elsarkazzák mellette a labdát vagy, h a védelem főként a kapus is orbitális hibákat csinál a bekapott gólnál? Ezek nálam nem edzői hibák, hanem…
Azt mondod a második félidőre összerakta.. szintén nem értek egyet ugyanis az első fékidő elejét leszámítva az Inter semmit nem tudott csinálni sőt, ha nem ér véget az a félidő érzésem szerint fordítunk is! Azèrt azt is vedd számításba, h az ellenfél edzője sem rossz edző amint látta, a Barca kp-ja átjáróház egyből a kp-ra hozott plus embereket.
Nekem amibe ma Flick hibázott az Gm illetve, h tudni lehetett az Inter pontrugásai életveszélyesek…! Sajnos erre nem voltak a srácok kellő képen felkészülve
Asensi
Jugador del Barça

2025.05.01. 00:30:31

FcBarcelona1 írta:
2025.05.01. 00:15:44
Azt kell nézni, mennyiért hoztuk Teket, Eric Garciat, Gerard Martint, Inigot akár Cubarsit vagy Araujot.
Érdemes ahhoz igazítani az elvárásokat.
Óriási tévedés!
Egy Barcelona nem a játékosainak beszerzési ára alapján tűzi ki a célokat, hanem attól függetlenül mindig mindent meg akar nyerni. Nem írok csapatot, hol lehet ez a filozófia, mert nem akarok senkit megsérteni.
vidra
Capitá del Barça

2025.05.01. 00:16:55

De a második félidőre összerakta a nyilvánvalót! Ez a bajom. Csak addigra már kb. elfogytunk a folyamatos egyenlítési kényszertől.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.01. 00:15:44

Azt kell nézni, mennyiért hoztuk Teket, Eric Garciat, Gerard Martint, Inigot akár Cubarsit vagy Araujot.
Érdemes ahhoz igazítani az elvárásokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.05.01. 00:18:49-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.01. 00:11:33

Nincs tökéletes edző, mindenki hibázik, a legjobbak is. Flick idén alighanem a legjobb edző, ezt elég kevesen vitatnák, de ő is hibázik. Hülyesége mindenkinek van, az övé sajnos Martin.

Mondjuk azt nem tartom igaznak, hogy csoda, hogy lehoztuk x-re, azért bőven mi voltunk a jobb csapat, lőttünk kapufákat, Sommer fogott 1-2 szépet, stb. A reáélis eredmény a meccs képe alapján részemrpl egy 3-2 vagy 4-3 lett volna ide.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

vidra írta:
2025.05.01. 00:02:18
Akárhonnan nézzük, így kapni 3 gólt, az nem BL szint.
A meccs előtti hsz-ből idézek :
Peter írta:
2025.04.30. 14:55:41
Lucho tegnapi értékeléséből idézve, valami nagyon ehhez hasonlót szeretnék látni ma este tőlünk :

„Ez a kapus feladata, nem? Hogy segítse a csapatot, mindennap ezért dolgozik. Egy elődöntőben minden játékostól jó teljesítményre van szükség”
......elég lett volna a megfelelő időben egy vagy max 2 bravúr....illetve elkerülhetett volna egy fotelből is holdat súroló magasan beívelt labdára való buta kiszaladást..... :mrgreen:

Donnarumma ezt a szivességet nem adta meg tegnap az Arsenalnak

Válasz küldése