Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
szerintem nem nézte be, nem tudta megoldani. Ha a pengés támadóink pályán vannak Lewy az egyetlen aki elég magas, hogy partner legyen ezeknek a nagy ökröknek. A középpályásaink szintén kicsik, de Jong a legmagasabb 181 centivel. Berakhatta volna Christiansen-t középpályára, de egyrészt a pali hónapok óta nem játszott, másrészt a támadójátékban marhára látszana. Ha ennyi 190 körüli játékos van az ellennél és majdnem 10 centi különbség van az átlagmagasságban, azt tudod csinálni, hogy talajon tartod a labdát, bízva abban, hogy nem jutnak pontrúgáshoz. Ez működhetett volna, viszont, mivel nekünk kellett menni az eredmény után így az óvatosság ment a levesbe.
Még visszatérve a védekezés biztonsági elemeinek a részleteire :
Nálunk pl Eric és Gavi is nem egy fejesgólt szereztek már ömaguknál egy fejjel magasabb védők gyűrűjében.
Mondandód első felével egyetértek. De a Dortmundos résszel nem! Ha otthon nem lövünk nekik négyet a visszavágón biztos vagyok benne más meccs lett volna!
Túlbonyolítod vagy én gondolom olyan egyszerűen, mint a faék....
Vajon most fél Milánó azon lovagol, hogy Inzaghi képtelen volt megszervezni a védekezését annak a csapatnak, amelyik a főtáblás 8 forduló alatt 1 azaz egyetlen gólocskát kapott....?????
A hírek szerint Baldé holnap megkaphatja az orvosit így szombaton már vállalhat egy 20-30 percet és a BL visszavágóra kezdhet is, mondanom sem kell mennyire nagy szükség lesz rá.. GM-et nézve szerintem Ha Baldéval 60% körüli az esélyünk a döntőbe jutásra akkor GM-el inkább 35-40% lenne.Troym írta: ↑2025.05.01. 21:55:06Amúgy szerintem 3 éve is "lenyomtuk őket" játékban, csak jöttek a fránya gólok akkor is, pont ez a lényege a mondandómnak.
- Ha Inigo állóhelyzetben van az első gólnál, akkor is bemegy, az megy hogy Dumfries fejel, ollózik, bead lényegtelen, mert ugyanaz az alapja, hogy el van csúszva a védelem, az embere nincs sehol. Dumfries első góljánál Pedri és Olmo próbálta levédekezni őt szögletnél, kételkedem, hogy ez a taktika, nincs benne túl sok ráció.
- De még csak az sem kell, hogy 50 helyzeted legyen, elég pár is, amúgy a Raphinha okozta öngól meg ugyanannyira "szerencse", mint Dumfries ollózása. Dumfries azért 4-5 helyzet kialakítását és 3 gólt összerakott.
- Ha a tavalyi Araujo piros lap egy kikényszerített hiba, akkor a mostani Inter gólok is.
Sajnos a visszavágón a gond, hogy a támadóknál vagy dob a gép, vagy nem, de a védelem jobb nem lesz, GM szinte garantáltan kezd (sajnos), egyetlen edző sem tenné be Baldét mondjuk egyetlen edzéssel.
Én mondjuk felpakolnám a 4 khv-et a visszavágóra Inigo, Cubarsi, Araujo, EG és GM szépen üljön a kispadon, Balde meg kérdőjel. De még az is oké, ha Chris kerül középre és Araujo jhv-be, de baloldalon mindenképp kell megoldás, nem szabadna 0-1re hozni a meccset.
Ha arra építettek, hogy el fog csúszni Inigo és mellé Thuram olyan gólt lő, amit 20-ból egyszer, vagy éppen Dumfries ollózik egy gólt, akkor Inzaghi egy olyan edző akit a világ még nem látott. Inkább próbálkoztak, főleg kezdetben Lautaro megindulásaira, csak azt folyamatosan levédekezték, a labda sem juthatott el az argentinhoz, gondolom ennek nem volt köze Flickhez vagy a taktikához. Ha meccs közben látják, hogy van egy gyenge pont, nyilván ott próbálkoznak jobban, ahogy nálunk is rendre a Yamal-DiMarco párharcra.Troym írta: ↑2025.05.01. 20:47:50Hosszú magyarázatok, de egy apróság: ugyanolyan 3-3 a meccs vége, mint 3éve, amikor mindenki a gyatra védelmünkkel takarózott, ugyanott tartunk.
Az Inter azt csinálta, amit nekünk is kellett volna, felkészült a meccsre.
Felépítették a támadójátékot a harmadosztályú GM-re, 39 mp alatt átjátszották, Inigo meg feküdt a 16oson belül kiszolgáltatva. Majd GM "embere" Dumfries a gólpassz után biztos, ami biztos még 2 gólt is vágott. (tudom a 3. gólnál már nem volt pályán GM)
Ehhez túl nagy ész nem kellett, én is rá játszanám ki a támadójátékom, kb minden meccsen egy közepes, vagy jobb képességű jobbszélső simán átjátsza többször is.
Még csak túl nagy újdonságot sem kellett megtanulniuk Inzaghiéknak, emlékeim szerint 3 éve is jobbról jöttek a beadások a hullagyenge Alonso mellett, most meg GM volt ugyanott.
Ha nem felejtjük a srácot végleg a lelátón, sem BL, sem bajnokság nem lesz.
Jó elemzés. Annyit hozzátennék, hogy azért a meccs nagy részében nagyon keményen lenyomtuk őket és voltak azért olyan pontok, amikor látszódott az Interen, hogy nagyon szabadulna a nyomásból. De a végeredmény, hogy ja, taktikában jobbak voltak.
Ez így van és pont emiatt dühítő, hogy három gólt is kaptunk tőlük.
Vagy Araujonak kellene vagy Fortnak, mert E.G sem egy életbiztosítás azon a poszton. Anno az Uru jól tolta a jobb bekk pozícióban is, de lehet a Yamallal való kombinatívabb játék miatt Fort lenne a jó választás. A Valladolid ellen mindenképpen Fortot játszatnám.Chino írta: ↑2025.05.01. 17:04:55Nem tudom jobb oldalon ki fogja pótolni Koundét, nagyon rosszul jött a kiesése. Egy Balde-Koundé széllel már támadásban és védekezésben is sokkal előrébb lehetnénk. Azért egy BL elődöntőben szélső védők nélkül játszani több mint hátrány, mégis simán és megérdemelten jók lettünk volna egy minimum 1, de inkább két gólos győzelemre. Remélem a szerencséből is kifogy addig az Inter.
Egyrészt hagy legyen már meg mindenkinek a saját véleménye es hagy vizsgálja objektíven is kicsit a focit nem csak fanatizmussal.
Kicsit (nagyon) elszámoltad azt a 30% Bl esélyt, ha az összes támadónk piros lapot kapott volna egy culé még akkor se ad ilyen alacsony esélyt. Majd a Boixos megmutatja, hogy milyen az igazi fanatizmus, amikor nem csak 15 percenként eléneklik a Barça himnuszt. Igenis mi vagyunk az esélyesek a továbbjutásra! 2010ben az Inter 10 emberrel harcolta ki a Bl döntôt Barcelonában.
Hát nézd, matematikailag ha a 4 csapatot kb azonosnak veszünk, akkor a két meccsen 50%*50%=25% az esélyünk a győzelemre, szóval a 30-al azt mondtam, hogy mi esélyesebbek vagyunk, mint egy másik csapat.Barcaforever írta: ↑2025.05.01. 12:54:56Kicsit (nagyon) elszámoltad azt a 30% Bl esélyt, ha az összes támadónk piros lapot kapott volna egy culé még akkor se ad ilyen alacsony esélyt. Majd a Boixos megmutatja, hogy milyen az igazi fanatizmus, amikor nem csak 15 percenként eléneklik a Barça himnuszt. Igenis mi vagyunk az esélyesek a továbbjutásra! 2010ben az Inter 10 emberrel harcolta ki a Bl döntôt Barcelonában.
Flick észszerűen állítja össze a csapatot, a francia nélkül egy Araujo-Cubarsí-Iñigo-Baldé védelmünk lesz. Raphinanak jobban kell segítség, mint Yamalnak, az uru meg szépen húzza fel a falat jobb oldalon.