barca99 írta:Abból a szögből 100-ból 90 lövés a hosszúra megy. Vagy ekkora zseni Boateng, vagy lecsúszott, de én nem hibáztatom Valdest, hogy a nagy számok alapján döntött. Az RvP gól teljesen más volt, ott az alapvonalról jött a lövés. Na, az a potya.
De majd kudu eldönti, ő úgyis kapus.

én is kapus vagyok, bár már csak kispályán védek, de ott nb1-2-3-as játékosokkal együtt/ellen
szóval szerintem, bár tényleg "nem illik" rövidre gólt kapni, azt tudni kell, hogy ha a rövidre helyezkedsz, akkor a hosszúra (egy jó lövés esetén) alig van esélyed elérni, szóval valamilyen szinten a hosszúra kell várni a labdát, mert valóban oda rúgják legtöbbet. (a 100-ból 90 lövés azért nem helytálló, mert nem csak a rövidre meg hosszúra rúgnak, hanem középre is.)
én is szoktam gólt kapni a rövidre, főleg akkor, ha a bal lábam/kezem felőli rövidbe kapom, az az oldalam sokkal gyengébb.
letoltak idősebbek, hogy jobban fogjam a rövidet, de akkor meg a hosszú volt jobban kiszolgáltatva.
illetve azt se feledjük el (ezt a rvp gólhoz..) hogy olyan szögből általában a kapu elé élesen belőtt labda várható (ebben az esetben már a rúgás pillanata előtt el kell rugaszkodj, hogy kiérj, ne árnyékra vetődj ki..), esetleg beemeli a játékos, de ritkán lövik el...ez már akkor oroszrulett, mint egy tizi.
a kapusposzt a legnehezebb, mert hátul elég, ha mondjuk elpattan tőled egy hazaadás (mezőnyben hány játékostól pattan el a labda..) és máris pillanat alatt gólt lehet kapni, és te vagy a bűnbak.
onnantól kezdve, hogy kapusként kapsz egy levente gólt, hiába hagy ki a csatárotok 3 ziccert is, a te hibád marad meg az emberek fejében, erre fognak emlékezni évek múlva.
én ezért nem tudom hibáztatni valdest.
(persze ha valaki sokat hibázik, eladja a labdát, kiejti, begurul a hasa alatt,stb...akkor jogos...csak valdes relatíve keveset bakizik már ahhoz képest, hogy sokszor alig van dolga, és a semmiből jön egy-egy zinyó.)