2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ezt elemezték most pont az ESPN szakértői. Szerintük azért rúgunk kevesebb gólt, mert az egész csapat védekező mentalitást mutat, iszonyatos elánnal vetik bele magukat elöl is, hátul is, ünnepeljük a jó szereléseket, stb. Sokszor látszik, hogy a támadóinknak kicsit elfogy az ereje emiatt a kapu előtt, de ez most egy áldozat, amit vállalunk, és ami sosem volt ránk jellemző - és szépen hozza is a pontokat.
En is pontosan ezt gondolom a mai játékáról. Védekezésben kivette a részét, de azért azt be kell látni, hogy nálunk az összes középpályás nagyobb részben felel a támadásokért, mint a védekezésért. Mondjuk, hogy egynek oké volt, és a MU ellen kiderülhet, hogy mennyire tud valóban védekezni. Mert a mai teljesítményünkkel szerintem védekezni fogunk csütörtökön. (Szerk: ilyen teljesítménnyel már használható csere, de hosszabb távon szerintem az sem igaz, továbbra sem. Amint van sansz az utánpótlásból nézelődni, vagy egy értelmes támadót szerezni harmadiknak, én abba az irányba mozdulnék majd. De jönnek a további esélyek, amiket megragadhat Kessié, kezdésnek elfogadom.)
Ne is mondd, lélektanilag én még ott tartok hogy a Koeman-érában rangadót se tudtunk nyerni 1 évig és 40 perces csapat vagyunkbence0330 írta: ↑2023.02.12. 20:49:00A csapat, a játékosok egyéni formája, az egy hetes szünet, a Villarreal formája mind mellettünk szól (talán csak annyi nem, hogy egy elég ijesztő MU elleni meccs lehet már a fejekben kicsit), nekem tényleg csak azért van rossz előérzetem, mert egy idő után már kezd kicsit mesébe illő lenni, hogy 18 évesekkel meg frissen beépülőben lévő játékosokkal zsinórban a 11. meccset húznánk be, ráadásul spanyol szinten az erősebb csapatokat végigverve közben... Kicsit szürreális a dolog nekem. De hát tartson még ki, a nagy számok törvénye matematikailag úgysem a múltból következtethető, hanem az adott ponttól.
Kessiével nem lesz gond. Nem fog sokat hozzátenni ha hátul van, de elvenni sem fog, az tuti. Kapu előtt meg nyilván nagy előrelépés Busihoz képest, jó lenne, ha odakeveredne, és azzal a halálnyugodt habitusával megint megoldana valami nehéz helyzetet egy jó megoldással. És akkor pótolta a spanyolt, akkor is, ha más szempontokból meg elmarad.
Nincs se pihentetés, se variálás.
Azt viszont ne felejtsük el hogy volt egy teljes hetünk pihenni szerencsére ami sokat számít.bence0330 írta: ↑2023.02.11. 18:04:57Nagyon kiváncsi leszek a Villarreal elleni mecsre. Setien miatt is érdekes, a lehetséges 11 pontos előny miatt is, főleg, hogy a Reál épp megérkezik a klub vb döntőről, és ugyan az Elche ellen mennek, de ők meg pont most verték 3-1-re a Villarrealt...
Közben meg hiába játszottuk most le a két legjobb meccsünket zsinórban, valahogy a nagy számok törvénye alapján már be kéne, hogy essen egy bukta, ez a nagyon hosszú győzelmi sorozat 1 döntetlennel még azért több, mint amit ez a keret tud szerintem, mindenképp felülteljesítünk és van egy kis mázlink is azért, akármilyen jók is vagyunk. Persze ne legyen igazam, de a Villarreal pont egy elég veszélyes csapat. Ami a malmunkra hajtja a vizet, az talán a nyíltságuk, alighem lesz helyünk mögéjük futkosni, és abból elég sok gólt szereztünk mostanság.
Torre amúgy visszakerült a keretbe, gondolom Busi kiesése miatt.