Bob_Marley írta:Nem jól fűzted ki a lényeget belőle, legalábbis a mondanivalóját, amit akartam.
Nem a technikai fejlődés "kritikája" volt, hanem a gondolkodásmód megváltozásának kritikája, s nem hiszem hogy ez nagyképű és álszent nosztalgikus kijelentés lett volna.
Nem normális ha valaki még ki se kelt az ágyból s ez a "legfontosabb" számára.
Sztem a magatartás megváltozásáról is elmondható ugyanez (csak mint a jelen esetben is, ez legtöbbször a technikai fejlődéshez kapcsolódik). Pl. gondolom Te sem magázod már a szüleidet, ami pedig anno skandalumnak számított, és gyakorlatilag a magatartásformánk, gondolkodásunk nagy része bizonyos időt visszamenve hasonlóan botrányosnak és szokatlannak számított (volna). De sztem kis gondolkodással tudnék ugyanúgy mondani valamit, ami számodra legalább annyira fontos, mint a virtuális világ neki.
És azt veszem észre, h ahogy idősödik az ember, erről hajlamos elfeledkezni, és mindig az jön elő, h csak a nála fiatalabb generáció művel ilyeneket. Ez van, változik a világ, megnyugtatlak, h 20 év múlva teljesen normális lesz ez is, akkor majd éppen valami máson fogunk felháborodni.
A negyképűséget pedig ebből a "meg sem tud lenni" retorikából érzem ki nem feltétlenül a Te esetedben, hanem általában. Az, h Te meg tudsz lenni, egyszerű választás, és nem emberi nagyság kérdése, mint ahogy az is, h ő "nem tud". Ami inkább "nem akar", mint nem tud. Nyilván ha ott a kezében a telefon reggel, most rakja el inkább, mert akkor tudja bizonyítani h meg tud lenni nélküle? Minek?
Pl. ma reggel én is ezzel kezdtem, tegnap meg, amikor kelni kellett és menni vizsgázni, akkor nem