Nah,ehhez én is hozzápöttyintem a magamét
Bár elég sok gondolatmenet kavarodott itt össze,igyekszem érinteni minél többet,talán még kusza sem lesz annyira
Én egy gyárban kotlok 8 órában kábé annyiért,amiből az egy szobás pecómat és magamat fenn tudom tartani úgy,h nem élek nagy lábon (bár 46-os pacsker van alattam

) és egy naaagy,kerek 0,amit el tudok rakni belőle.
Eladósodni nem szeretnék,így kocsit nem vállaltam.Az már pont az a pénznyelő lenne,amivel lemattolnám magam egy életre,én meg örülök,ha elvergődök a végéig. Így a gyerek sem prioritás (bár egyelőre olyan szintű asszonypajtás sincs,akivel érdemben realitása lenne) ,mert ha hasonló cipőben (nem,nem a 46-os

) járna a leányzó,akkor elég szűkösen,matekozósan tudnánk eltengődni,amit kevésnek éreznék felé. (Arról nem is beszélve,h nem akarnék szerencsétlennel kiszúrni,h ebbe a világba szülessen,mint ami ezt a szép országot jellemzi... )
Barátaim vannak,bár egy kezemen meg tudom őket számolni,de ugye ezekből nem sokat dob a gép egy életben.
Alapvetően boldog embernek nem tartom magam,mivel ahhoz túl sok nehézség társul az élethez,h ki tudjam élvezni igazán.Amim van megbecsülöm,legyen az tárgy,barát,ilyenek.
Nos,ha megnyerném a lottó5öst szombaton (mert meg fogom

) és rám szakadna a jóvilág,akkor így elvi síkon nem hiszem,h negatívan befolyásolná az életem

A barátaim ugyanúgy megmaradnának,főleg mivel első körben az ő életüket is sínre raknám,így gondtalanabbul el tudnánk bandázgatni a jövőben is. Nyilván megszaporodnának a lepattanóra éhes hiénák,ezekből sok lenne az ilyen látszat barát,de néhány újabbra is szert lehetne tenni,a nagy számok törvénye alapján.Márpedig ha nagyobb számban van népesség az ember körül,jobban lehet castingolni,viszont nehezebb is az érdekdolgok kiszűrése miatt. Mindegy,ezt a feladatot bevállalnám és am sem annyira zavarna talán,ha pár plusz sejt tapad a szervezetre,megbírom. Csajok terén ugyanez. Nem tartom magam elveszett gyereknek csajozás terén,de pár kósza finom plusz numerának nem mondanék nemet persze,azt meg pont letojom,h a lóvém miatt tolta le a bugyiját vagy a két szép szemem miatt.Neki is jó,nekem sem rossz
Ezek mellett ugye nem elhanyagolható,h végre nem azzal kellene problémáznom,h centizzem a kottát,h megéljek,hanem fusssa a jóra. Bár lehet,h egy idő után baromi unalmas lenne a jólét és h a bakancslistámat (amin akkor elkezdenék komolyan gondolkodni) akár egy éven belül teljesíteném és minden nap terülj,terülj asztalkám,de azért ezt a hálátlan feladatot bevállalnám.Csak feltalálnám magam azért,h ne essek olyan mély depresszióba. Pillanatnyilag nagyon sansza van ennek a mostani mókuskerék közepette... A pozitívumok mellett,amiket megbecsülök és így is sok boldog pillanatot okoznak,azért csak csak ott van a nagyobbik rész,a talpon maradás keserves küzdelme. Nos,ha ez a teher lekerülne,jobban megnyílik a világ és valszeg sokkal rózsaszínebben látnám az életet.
Bár én sem feltétlen 10trilliárd eurós bankszámlát szeretnék,beérném egy olyan anyagilag stabil,kiegyensúlyozott életvitelhez,amiben egy család,egy pecó és egy kocsi fenntartása nem okoz mindennapi,mindenhavi matekozást.Hogy tényleg ne kelljen fejben gyorsan kiszámolnom,h belefér e,ha x dolgot meg akarok venni.Ami nem minden csipcsup sz.rt jelent,ami épp eszembe jut,hanem egy viszonylag reális,felsőközépkategóriás életvitelt...
A fenti lottóötös példát csak a gazdagság okozta barátmentességet,depressziót,satöbbit feszegető részekre írtam. Mert ugyan azzal egyetértek,h pénzen nem lehet barátot venni,de nem is kell,ha van már eleve. Viszont mint mondtam,sztem nem biztos,h a kánaán közepette ne lehetne igazira találni.Boldogság terén meg ugye van most is megbecsülni,de talán még inkább ki lehet élvezni az életet,ha van bőven,mit a tejbe aprítani. Ha meg már boldogtalannak kezdeném érezni magam a túl jó világ miatt,fogom magam és a nagy részét felajánlom az államadósság törlesztésére és máris megoldva
Jah,és még vmi,az egészséges téma.
Ugye szó volt róla,h inkább kevés lóvé egészséggel,mint habzsidőzsi betegséggel. Kapásból az Életrevalók jutott eszembe,mert a film közben pont ezen pörögtem picit. Nyaktól lefelé béna vagy,de kilóra megvennéd a kontinenst. Hát kössz,nem. Inkább akkor gályázok így,ahogy most,egészségesen. Viszont azt az oldalt nézve,h egy adott betegség kapcsán (akkor már maradjunk a filmes példánál) mégiscsak brutális segítség,ha mindenből a legjobbat meg tudod venni,kapni. Mert ugye a spéci tolókocsi,ápolók, (mozgássérült Maserati

),a jelenlegi legjobb kezelés,a szükséges felszerelés nem mindenkinek adott,aki hasonló életre van kárhoztatva.És ilyenkor azért elviselhetőbbé tudja tenni még ezt is,bár még belegondolni is rossz,milyen élet lehet az...
Sorry a terjedelemért,de megszaladt a kezem

Köszipuszi,ha vki végigolvassa egyáltalán