Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
miihii
KHAL

2012.12.19. 17:49:59

REMY írta:de utána ott van, hogy világ szinten jelenleg simán jól áll a góllövéssel még így is......

mindegy, hagyjuk :D
Amit egy szóval nem vitattam eleve sem, mindössze önmagához és pláne Messihez képest kevéske, de ezt le is írtam ;)

Tényleg hagyjuk, mert ebből már nem jövünk ki jól. Nem nagyon értem azt a postodat, de ez sztem már így is marad :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
REMY
Madridista

2012.12.19. 17:46:45

de utána ott van, hogy világ szinten jelenleg simán jól áll a góllövéssel még így is......

mindegy, hagyjuk :D
miihii
KHAL

2012.12.19. 17:45:05

REMY írta:Mondjuk szöveget is kéne értelmezni, mert nem azt írtam, hogy azért lőtt több gólt messi mert megszórta a gyenge csapatokat...., hanem mert most ő megtudta szórni őket, tehát ez nem az ő érdeméből von le, hanem CR-éből.... mert ő nem volt képes most rá.

:roll:
- A bajnokságban sem lőtt kevés gólt, persze az más kérdés, hogy Messi a kicsiket most szépen kitudta tömni.

Bocs, de nekem ebből a mondatból, ami ráadásul CR védelmében született, nehéz lett volna azt kiértelmezni, amit írsz ;)

Mert elég hangsúlyosnak tűnt, h Messi a kicsiket szépen ki tudta tömni.
Amit mondjuk már évek óta megtesz, uh nem is értettem a most szó jelenlétét.
Amit még az értelmezésed után sem am, mert CR bizonyítványát akarnád szépíteni, meg az általam leírtakat kétségbe vonni abban a post-ban, mert ugye túl nagy a szemüvegem.
Erre benyested ezt, ami ezek szerint nem Messi ellen, hanem CR ellen szól. Akkor miért írod? Ha nem értesz egyet azzal, h nem ér fel Messiével az őszi produkciója, akkor miért támasztod alá? :D

Logikusabb lett volna akkor már azt írni, h CR most nem tudta kitömni és máris kevésbé félreérthető a mondat ;)
REMY
Madridista

2012.12.19. 17:21:51

Mondjuk szöveget is kéne értelmezni, mert nem azt írtam, hogy azért lőtt több gólt messi mert megszórta a gyenge csapatokat...., hanem mert most ő megtudta szórni őket, tehát ez nem az ő érdeméből von le, hanem CR-éből.... mert ő nem volt képes most rá.

:roll:
miihii
KHAL

2012.12.19. 17:05:41

REMY írta: Nem akarok más képet mutatni, csak itt nem előny, ha elkezdem oltani a barcásokat. Nem az a célom, hogy ki legyek rakva, mert a filmes topic miatt jó idejönni, de megállni sem tudom, hogy néha ne írjak hozzá 1-2 dologhoz.

Hazai pályán mindenki jobban kiönti a lelkét, mert ott nem fogják feltétlenül elítélni, és nem biztos, hogy 1-1 mondat után ki lenne rakva az oldalról az ember.

Meggyőzni sem akarok senki, csak néha idegesítő tud lenni, ha túl nagy az a szemüveg.
Mondjuk ezek a véletlenül sem oltások, amiket ide bepötyögsz pont elegek ahhoz, h tényleg jó ötletnek tartsam, h ne öntsd ide ki a lelked ;)

Amit leírtam, arra reagáltál, mert túl nagy a szemüveg? LOL. Ott van Drigo post-ja, amiben alá is támasztja az általam írtakat, ezzel nagyrészt igazolva, h nem túlzás.

Másrészt még jó, h rajtunk van akármilyen szemüveg, amikor ilyen lekicsinylően fogalmazol, h "oké, Messi megszórta a kicsiket"... :roll:

Elgondolkodnék azon a szemcsi dolgon egy kicsikét a helyedben ;)
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.12.19. 16:29:37

ferninho írta:
nem kell itt a fellengzős duma...
egyik se jobb a másiknál...
vagy azt hiszed, hogy akik a Barcának szurkolnak, azok mások bármiben is?

a madridistát, vagy akár az eurobarcát nem a Barca vs. Real témák alapján kell megítélni elsősorban, mert mind a két oldal elég erősen elfogult, ez egy természetes dolog.
én se elsősorban emiatt járok ide, hanem a fórum többi része miatt.
Itt az igazság kérem...
Ferninho, ezt nem tudtam volna jobban megfogalmazni, ez a nagy igazság itt a 2 fórum között.
Ha Mou lenne beteg (remélem sose lesz...) itt is biztos lenne 1-2 tuskó, aki nem úgy viselkedne, ahogy az ilyenkor elvárt lenne, ugyanúgy, ahogy ott is. De nem róluk kell levenni az előítéletet. Mert azért a nagy többség ott is egyből gyógyulást kívánt neki, semmi megjegyzéssel.
Akik meg olyanok, amilyenek majdhogynem már kívánnék nekik mi-egyebet...
ferninho
Madridista

2012.12.19. 16:24:14

Stalkyard írta: Akkor a többség elég jól rejtegeti az értelmét a nyilvánosság előtt. :lol:

Egyébként van benne igazság, de ettől függetlenül hányni tudnék, akárhányszor csak odapillantok, annyi gusztustalan, elfogult és alpári ember van ott.
nem kell itt a fellengzős duma...
egyik se jobb a másiknál...
vagy azt hiszed, hogy akik a Barcának szurkolnak, azok mások bármiben is?

a madridistát, vagy akár az eurobarcát nem a Barca vs. Real témák alapján kell megítélni elsősorban, mert mind a két oldal elég erősen elfogult, ez egy természetes dolog.
én se elsősorban emiatt járok ide, hanem a fórum többi része miatt.
madridista
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.12.19. 15:31:38

socio66 írta:hát nem akarok nagyon belemenni, de aki kettőnél többször olvasgatta már az ő fórumukat, annak szerintem egyértelmű, hogy ott egy értelmesebb, magasabb átlagéletkorú közösség van jelen, mint itt.
ez régen talán nem így volt, de az utóbbi években mindenképp.
Akkor a többség elég jól rejtegeti az értelmét a nyilvánosság előtt. :lol:

Egyébként van benne igazság, de ettől függetlenül hányni tudnék, akárhányszor csak odapillantok, annyi gusztustalan, elfogult és alpári ember van ott.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
socio66

2012.12.19. 15:20:00

hát nem akarok nagyon belemenni, de aki kettőnél többször olvasgatta már az ő fórumukat, annak szerintem egyértelmű, hogy ott egy értelmesebb, magasabb átlagéletkorú közösség van jelen, mint itt.
ez régen talán nem így volt, de az utóbbi években mindenképp.
rivaldo90
Barça B

2012.12.19. 15:05:25

visca el barca írta:mennyi gusztustalan ember van a odáát, te jó ég :oops: én szégyellem magam helyettük... lassan kitalálják hogy vilanova direkt lett rákos h jövőre több 11-est kapjunk... :oops:
Én is gyakram olvasom azt a sz...,de nem tudom miért, mindig csak felhúzom magam, hogy milyen ostaba, elfogult emberek vannak odaát, tisztelet a kivételnek.
Rémüljük Tito hamar rendbe jön.
Ezért sem szabad leírni még a Madridot. Lehet, hogy +13 ide, de ilyen dolgok + esetleges Messi sérülés néhány hónapra (ami majdnem megvolt) azért befolyásolhatják a bajnokság menetét. Most, hogy kezdett minden sínen lenne, erre jön ez fránya dolog.
Az a legfontosabb, hogy Tito újra egészséges legyen és a csapat meg úgyis tud szinte edző nélkül is játszani. Ha esetleg valakinek pótolnia kellene az Pep legyen, de Titoval nekem jobban tetszik a csapat, mint Peppel.
ktm
Capitá del Barça

2012.12.19. 14:59:49

Drigo írta:
REMY írta:Az őszhöz.

1. - CR ellenetek oda- vissza betalált
2. - BL góllövőlistáját vezeti
3. - A bajnokságban sem lőtt kevés gólt, persze az más kérdés, hogy Messi a kicsiket most szépen kitudta tömni. De világszinten a a bajnokságban sem lőtt kevés gólt.

de lényegtelen vitázni erről, úgyis tudjuk, hogy ki kapja....
1. Messi nem?
2. Messi 1 góllal van lemaradva, és nem mellesleg címvédő
3. Ronaldot még Falcao is megelőzi. És milyen kicsikről beszélünk? Mármint milyen kicsiket? Az Atléticot, akinek Messi 2-t lőtt, Ronaldo egyet? Vagy a Realt, akinek 2-t lőtt, Ronaldo szintúgy. Vagy milyen kicsik?

De nézzük sorba: (jelenlegi x. helyezett - Messi góljainak a száma - Ronaldo góljainak a száma)
01. - 0 - 2
02. - 2 - 1
03. - 2 - 0
04. - nj. - nj.
05. - 2 - 0
06. - 2 - 1
07. - 2 - 0
08. - nj. - 0
09. - 2 - nj.
10. - 2 - 1
11. - 0 - 0
12. - 2 - 0
13. - 0 - 0
14. - 2 - 0
15. - 0 - 1
16. - 2 - nj.
17. - 0 - 2
18. - 2 - 2
19. - nj. 1
20. - 3 - 3

Ezek alpján Messi a kiesők ellen 5 gólt lőtt, a góljainak 20%-t, Ronaldo 6-t, góljainak a 42%-t, az utolsó 10 csapatnak Messi 11 gólt lőtt, a góljainak a 44%-t, Ronaldo 9-t, a góljainak a 64%-t. Az első 10-nek Messi 14 gólt lőtt, góljainak az 56%-t, Ronaldo 5-t, góljainak a 36%-t. "Európai csapatoknak" Messi 8 gólt lőtt, góljainak a 32%-a, Ronaldo 4 gól, 28%. BL-es csapatnak Messi 4 gólt lőtt, ez 16%-a a góljainak, Ronaldo 3 gól, 21%. Azaz, csak ebben a mutatóban jobb.

De nézzük azt a felvetést, miszerint a kis csapatokat megszórta Messi. Még egyszer: Messi a góljainak a 44%-t, Ronaldo a góljainak a 64%-t lőtte alsóházi csapatnak. Ki tömött ki kit?
LOL OWNED
REMY
Madridista

2012.12.19. 14:55:26

ozsimiki írta:Remy nagyon unalmas vagy :roll:

+ahogy hallom, (szerencsére nem kergültem meg,hogy odaát fórumozzak) eléggé ellentmondásos az ottani szereplésed azzal, amit itt próbálsz magadról bemutatni. Már olyan téren,hogy mennyire is tiszteled,vagy ismered el a Barcát, meg kárörvendesz e olyanon, amit itt számonkérsz esetleg, hangsúlyozom ITT, EGY BARCA FÓRUMON.
Nem akarok más képet mutatni, csak itt nem előny, ha elkezdem oltani a barcásokat. Nem az a célom, hogy ki legyek rakva, mert a filmes topic miatt jó idejönni, de megállni sem tudom, hogy néha ne írjak hozzá 1-2 dologhoz.

Hazai pályán mindenki jobban kiönti a lelkét, mert ott nem fogják feltétlenül elítélni, és nem biztos, hogy 1-1 mondat után ki lenne rakva az oldalról az ember.

Meggyőzni sem akarok senki, csak néha idegesítő tud lenni, ha túl nagy az a szemüveg.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.12.19. 14:50:20

Remy nagyon unalmas vagy :roll:

+ahogy hallom, (szerencsére nem kergültem meg,hogy odaát fórumozzak) eléggé ellentmondásos az ottani szereplésed azzal, amit itt próbálsz magadról bemutatni. Már olyan téren,hogy mennyire is tiszteled,vagy ismered el a Barcát, meg kárörvendesz e olyanon, amit itt számonkérsz esetleg, hangsúlyozom ITT, EGY BARCA FÓRUMON.

Ezúton természetesen nem teszek kivételt, és azokat a Barcásokat sem értem, akik odaát küzdenek,és próbálnak bármit is kicsíkarni. Főleg ha teljesen egyértelmű túlzásokat,vagy köpködéseket akarnak elfojtani. Minek? Otthon vannak, műveljenek azt amit akarnak, őket minősíti. Ahogy itt is minket ha elvetjük a sulykot. Na mármost az a kérdés,hogy ki a jobb, vagy ki érdemli meg jobban az EGYÉNI ELISMERÉSSEL egyenértékű aranylabdát, az nem vitakérdés. Nincs olyan,hogy Messi nagyon jó, de CR sem rosszabb, mert DE, rosszabb. Persze az a rosszabb szint is elég majdnem mindig a 2.helyhez.

Ezeket nem azért írjuk,mert Barcások vagyunk (jelen esetben persze ez nagyon kellemes probléma Messis témákkal :) ),hanem mert tök egyértelmű. Messi jobb mint CR, fáj, nem fáj, ez nem szubjektív dolog.

u.i.: ha igaz az,hogy páran meg még Titoval kapcsolatban is gusztustalan dolgokat írtak, akkor áldom az eget,hogy sose nézek oda fel, mert telibepakolnám azt a hófehér oldalatokat, a hófehér szurkolóitokkal együtt. (csak is azokra értve, akik ilyesmiben részt vesznek, legyen az 1 fő,vagy több, undorító ha tényleg akár csak 1 ilyesmi hsz is ott marad,vagy egyáltalán megfogan valaki "agyában".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2012.12.19. 14:55:32-kor.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.19. 14:38:17

mennyi gusztustalan ember van a odáát, te jó ég :oops: én szégyellem magam helyettük... lassan kitalálják hogy vilanova direkt lett rákos h jövőre több 11-est kapjunk... :oops:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.12.18. 21:57:47

Az a poén, hogy míg itt vitatkoztok, hogy Messi vagy Roncika kapja meg az aranybogyót, de valójában Iniesta kapja meg :lol: HÁHÁ :!:

Simán elképzelhetőnek tartom, hogy Ini lesz a befutó :!: Mert ugye nyert Best Player in Europe díjat, Messit megelőzve. Tehát, megtörténhet ez Aranybogyónál is. Amit szeretnék, mert Messinek már 3 van, Ininek meg nuku.
KépKép
miihii
KHAL

2012.12.18. 20:22:38

- CR ellenetek oda- vissza betalált
- BL góllövőlistáját vezeti
- A bajnokságban sem lőtt kevés gólt, persze az más kérdés, hogy Messi a kicsiket most szépen kitudta tömni. De világszinten a a bajnokságban sem lőtt kevés gólt.

Az, h oda-vissza betalált, sztem rajtatok kívül senkit nem érdekel és nem is jegyzi. Ez csak nálatok extra, a világ szemében meg kb egyet érnek azok a gólok is, mint bármelyik másik...

A BL gólok is egyet érnek, összességében még azzal együtt is alaposan alul marad Leo-val szemben.

Messi a kicsiket ki tudta tömni :lol: Kb mindenkinek, aki szembe jött, ütött kettőt. CR kit tömött ki? Világszinten valóban nem lőtt keveset, de Messi szinten... :P

Tényleg elég gyerek dolog, h minden apróságra így reagálsz itt. Asszem elég következetesen foglaltam össze, ha nem tetszik, hát nem, de az ilyen "érvekkel" nem nagyon lehet érdemben mit kezdeni.
Vagy várjál, de: Messi meg lőtt egy BL meccsen 5 gólt 8) Hú, most aztán mennyit változott az összkép, mi? :D

Nem, még nem tudjuk. Viszont akármelyik is kapja, NEM LESZ ÉRDEMTELEN! Csak szerintetek, de azt meg megszoktuk, rmcf nevelésektől :D (Ami nem az összes madridistát foglalja magában, csak azokat, akiknek inge ;) )
Drigo
Eurobarca Staff

2012.12.18. 20:16:19

1. - CR ellenetek oda- vissza betalált
2. - BL góllövőlistáját vezeti
3. - A bajnokságban sem lőtt kevés gólt, persze az más kérdés, hogy Messi a kicsiket most szépen kitudta tömni. De világszinten a a bajnokságban sem lőtt kevés gólt.

1. Messi nem?
2. Messi 1 góllal van lemaradva, és nem mellesleg címvédő
3. Ronaldot még Falcao is megelőzi. És milyen kicsikről beszélünk? Mármint milyen kicsiket? Az Atléticot, akinek Messi 2-t lőtt, Ronaldo egyet? Vagy a Realt, akinek 2-t lőtt, Ronaldo szintúgy. Vagy milyen kicsik?

De nézzük sorba: (jelenlegi x. helyezett - Messi góljainak a száma - Ronaldo góljainak a száma)
01. - 0 - 2
02. - 2 - 1
03. - 2 - 0
04. - nj. - nj.
05. - 2 - 0
06. - 2 - 1
07. - 2 - 0
08. - nj. - 0
09. - 2 - nj.
10. - 2 - 1
11. - 0 - 0
12. - 2 - 0
13. - 0 - 0
14. - 2 - 0
15. - 0 - 1
16. - 2 - nj.
17. - 0 - 2
18. - 2 - 2
19. - nj. 1
20. - 3 - 3

Ezek alpján Messi a kiesők ellen 5 gólt lőtt, a góljainak 20%-t, Ronaldo 6-t, góljainak a 42%-t, az utolsó 10 csapatnak Messi 11 gólt lőtt, a góljainak a 44%-t, Ronaldo 9-t, a góljainak a 64%-t. Az első 10-nek Messi 14 gólt lőtt, góljainak az 56%-t, Ronaldo 5-t, góljainak a 36%-t. "Európai csapatoknak" Messi 8 gólt lőtt, góljainak a 32%-a, Ronaldo 4 gól, 28%. BL-es csapatnak Messi 4 gólt lőtt, ez 16%-a a góljainak, Ronaldo 3 gól, 21%. Azaz, csak ebben a mutatóban jobb.

De nézzük azt a felvetést, miszerint a kis csapatokat megszórta Messi. Még egyszer: Messi a góljainak a 44%-t, Ronaldo a góljainak a 64%-t lőtte alsóházi csapatnak. Ki tömött ki kit?
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Motaro
Jugador del Barça

2012.12.18. 20:08:29

- A bajnokságban sem lőtt kevés gólt, persze az más kérdés, hogy Messi a kicsiket most szépen kitudta tömni. De világszinten a a bajnokságban sem lőtt kevés gólt.

ezek aztán az érvek :-) A vége meg a sértődött hisztis kisfiú prototípusa....
szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.12.18. 20:02:26

REMY írta:...hogy Messi a kicsiket most szépen kitudta tömni...
Most ennyit szeretnék kiemelni: Mi az, hogy kitömi?:) Akárhogy is nézem, ha gólt lő, akkor lő még1-et adott meccsen, és ennyi(2). Egyáltalán nem vettem azt észre, hogy a kiscsapatok ellen hajtaná be azt a bizonyos 90 gólt. Jó példa erre az Atlético M. elleni uccsó meccs is.(Többet nem hozok fel, mert rövid a memóriám, és nincs kedvem keresgélni.)

Nekem személy szerint a kitömés az 3+ gólt jelent egy meccsen, pláne úgy, ha időnként csinálja a játékos ezt, és nem egyfolytában.

Üdv: Szabi
albicelesteX
A Vadász

2012.12.18. 19:58:28

Én nem tudom...Tényleg nem vagyok benne biztos..
CR legnagyobb problémája a személyisége...nem tudja levetkőzni azt az arrogáns flegma ....kalap énjét ami egész karrierje során elkísérte eddig és ezután is elfogja...részemről nem lenne vele semmi bajom,ezen kívül el is ismerem hogy klasszis...de amit leművel azt gyűlölöm...mint ahogy az ilyen típusú embereket amúgy is általában.
Kép
REMY
Madridista

2012.12.18. 19:26:29

Az őszhöz.

miihii
KHAL

2012.12.18. 19:17:37

Pontosan, a laszti a januártól decemberig legjobban teljesítő játékosnak jár. Eszerint mindenekelőtt maga a konkrét focistának a produkcióján van a hangsúly és csak másodsorban a csapattal elért sikerei. Már csak azért is, mert egy bajnoki vagy kupagyőzelem egészen más időintervallum eredménye (augusztus-május). Kivétel a világversenyek, amik ugye a nyarat érintik, azaz elméletileg teljes értéket képviselhetnek.

Éppen ebben a megfontolásban sztem vmivel talán Messi felé billen a mérleg nyelve, mert ő az egész évben hatalmasat teljesít, ami elsődleges. Nyert egy kupát, ami másodlagos és se az Olimpia, se az EB nem játszik. Azért még annyi, h a klubon kívül a válogatottal is idén már odatette magát, egyre inkább vezére a csapatnak. Plusz még egy kis szalmaszál, h az Aranycipő az övé, ami szintén más periódust érint, de félig az idei év eredménye és ez tisztán egyéni elismerés.

CR ugyan termeli a gólokat, de az ősz annyira már nem akar összejönni neki, ami azért visszaveti az összteljesítményét. Amit viszont megdobhat, h az EB-n szerepelhetett és voltak jó meccsei. Emellett másodlagosan két trófea került a vitrinbe. A válogatottal az éves teljesítménye nem túl kiugró sztem, egyénileg sem és csapatként sem. (Nem volt pocsék, de olyan kiugró sem, leszámítva néhány meccset, amiből kb másfél az EB-n volt, viszont ugyanitt a többin szürke.)

Ini pedig a csapat esze mind a klubban, mind a válogatottban. Egyéni címként az EB legjobbja sztem alaposan nyomhat az értékelésén, plusz ugye az Év játékosa cím. A klubbal nyert egy kupát, a válogatott vezéreként EB-t. Az egyéni teljesítménye ugyan kiváló volt az év során, viszont kevésbé van reflektorfényben, mivel Messi és CR volt a címlapok fő témája.

Ha ezeket mérlegre tesszük, akkor lényegében igen apró különbségek dönthetnek mindhármuk között és Ini sem a futottak még kategória talán.

Én úgy gondolom, h Messit nem lehet megelőzni, mert utolérhetetlen, amit idén csinál, ráadásul ezekben a pillanatokban is róla szól minden, joggal.
Ini és CR között meg kb pénzfeldobás dönt, annyira kiegyenlítődnek az erőviszonyok. Talán az EB miatt inkább Ini felé húzok, bár ebben is nyilván benne van a személyes szimpátiám.

De végül is lehet itt okoskodni meg matekozni, kiszámolni lehetetlen, mivel szavazatok fognak dönteni, amik minden érintett szubjektív megítélésére lesznek bízva.

Remélem azért a többség is úgy gondolja, h Leonak kell adni, mert játékosként ő volt a legjobb idén is.

Am a téma már kevésbé BARCA vs reál, így inkább az Aranylaszti topicban kéne folytatni.
daffy
Madridista

2012.12.18. 18:34:11

Mikaos írta: Úgy érzem, elébe mehetek a döntnökök okainak (meg nekik is útmutatóul szolgál - ha eddig nem tudták volna):
Az Aranylabda az adott szezon legjobb játékosának jár.
Ezt nem én találtam ki, ez a hivatalos definíció.
nem! az aranylabda egy év legjobbjának jár,hiszen januártól januárig kell nézni a teljesítményeket. vagyis kéne,mert decemberben már ugye édesmind1 ki hogy játszik,mert ott a 3 döntős.
Mikaos
Director del Fútbol

2012.12.18. 18:26:54

mess2009 írta:azon talán nem kellene meditálni, hogy az aranylabda egyéni, vagy csapat díj?!(lásd lejebb) mivel csapat még sohasem kapta. ennek a díjnak van egy szabály rendszere, aminek fontos eleme, hogy kik döntenek!! és milyen módon. ad.absz. az is természetes, hogy ott sem egységes, hanem többségi a döntés. nekünk marad, hogy egyetértünk , vagy nem. látszólag akadémikus amit mondok, de arra gondolok, hogy nem kell ennek a trófeának olyn kritériumokat lefedni amik nem tartoznak az elbírálás szabályai közé!! Cr. pl. biztosan veri Messit a 100m es síkfutásban, testmagasságban, az elhasznált zselé mennyiségben....stb. de ha az aranylabdát nem neki ítélik, akkor azt bizony bukta. mondhatnám, ez ilyen egyszerű.
az okokat majd (talán)megtudhatjuk a döntnököktől, vagy nem. akkor majd lehet találgatni.
Úgy érzem, elébe mehetek a döntnökök okainak (meg nekik is útmutatóul szolgál - ha eddig nem tudták volna):
Az Aranylabda az adott szezon legjobb játékosának jár.
Ezt nem én találtam ki, ez a hivatalos definíció.

Hogy a csapatok milyen sikereket érnek el, és hogy azoknak milyen jó játékosaik vannak...másodrangú témák. Nyilván, valamilyen befolyással bírnak, de a hangsúly a játékos teljesítményén van. Ezért írtam le, amit írtam: Messi volt a legjobb az idei szezonban is, ő nyújtotta a legjobb teljesítményt, és ezt "részleteztem".

1. Egyébként a csapatok megkapják a maguk elismeréseit díjak és pénz formájában is. Ha valamelyik csapat jól teljesít az EB-n, az megnyeri az EB-t, ugyanez igaz a bajnokságra, BL-re, akármire.
2. A nyertes csapatok játékosai meg birtokolják ezeket a címeket érmek formájában.
3. Ezen felül a játékosok is kapnak díjakat minden évben, lásd: EB legjobb játékosa, Aranycipő, egy-egy liga legjobb góllövője, stb.

Rengeteg díj van, amiből lehet válogatni...de az Aranylabda az idény legjobb játékosának jár.
mess2009
Director del Fútbol

2012.12.18. 16:06:41

Mikaos írta:
bence-barca írta:
Mikaos írta:Messi aranylabdáját CR-rel szemben mondjuk sokkal könnyebb megindokolni:...

Lássuk CR "érdemeit" Messi-hez képest:
...
CR azért szintén lőtt egy rakat gólt. Nyilván Messi többet, de ink Cé lőjön többet és nyerjünk mi bajnokságot. A csel az semmit nem ér, az felesleges. Meg ez a sokkal többet van játékban is inkább csak olyan indok, amit azért írsz, mert Messiről van szó, Cénél nem írnál ilyet, ha fordatva lenne a helyzet.
Akkor marad 2-2 indok és ebből CR-é szerintem impozánsabb. Oké, hihetetlen mennyiségű gól, de elvileg a megnyert kupáknak kéne számítani nagy részben, ill azoknak a tekintélyének...
Nem feltétlenül statisztikai oldalról szeretném megközelíteni, csak egyszerűen Messi látványosan többet csinál egy meccsen, mint CR. Ezért vettem bele a cseleket is, az assistokat, és azt, hogy irányítja is / alakítja is a csapatának játékát.
Messi nemcsak egy gólvágó, CR "csak" az. Szerintem ez egy lényeges különbség. De nemcsak CR-rel szemben.

Amióta Cannavaro megnyerte az Aranylabdát, én nem akarok még egyszer úgy tekinteni erre a címre, hogy a csapatteljesítménynek ekkora fontosságot tulajdonítok. Remélem más sem. Mert az nevetségessé teszi az egészet.

Az Aranylabda számomra egy játékos teljesítményét díjazza, olyat, aki valamely topligában kiváló teljesítményt nyújtott egész éven keresztül, lehetőleg több sorozatban is. És van egy kivételes tehetség a világon Messi személyében, aki nemcsak egyetlen dolgot csinál jól (pl. sok gólt lő VAGY sok gólpasszt ad VAGY stb...), hanem komplexen nézve is a legjobb (ha a kapus- és védőteljesítményeket nem számítom).
Tehát az egyik oldalon (Messi) egyéni teljesítmények, egyéni rekordok szerepelnek, amelyek (olykor látványosan is) felülmúlják pl. CR-t.
Aztán a másik oldalon (CR) egy összességében második / harmadik legjobb egyéni produkciót látunk, egyetlen igazi csapatsikerrel, és egy olyan EB-elődöntővel, amely tornán ő igazából csak 1-2 meccsen játszott jól.
azon talán nem kellene meditálni, hogy az aranylabda egyéni, vagy csapat díj?!(lásd lejebb) mivel csapat még sohasem kapta. ennek a díjnak van egy szabály rendszere, aminek fontos eleme, hogy kik döntenek!! és milyen módon. ad.absz. az is természetes, hogy ott sem egységes, hanem többségi a döntés. nekünk marad, hogy egyetértünk , vagy nem. látszólag akadémikus amit mondok, de arra gondolok, hogy nem kell ennek a trófeának olyn kritériumokat lefedni amik nem tartoznak az elbírálás szabályai közé!! Cr. pl. biztosan veri Messit a 100m es síkfutásban, testmagasságban, az elhasznált zselé mennyiségben....stb. de ha az aranylabdát nem neki ítélik, akkor azt bizony bukta. mondhatnám, ez ilyen egyszerű.
az okokat majd (talán)megtudhatjuk a döntnököktől, vagy nem. akkor majd lehet találgatni.
Válasz küldése