Szerintem, ha szigorúan csak a BL-t nézzük, akkor mindkét spanyol megérdemelten jutott a döntőbe.Hogy rajtuk kívül ki érdemelte volna meg?alparka23 írta:tényleg nem vita tárgyként de meséld el hogy szerinted a legjobb 8 közé bejutott csapatok közül ki kellett volna megnyerje? Ki játszott ugy hogy kellett volna nyerjen de nem tudott? Tényleg nem kötözködni akarok de érdekel hogy szerinted ki es miért kellett volna megnyerje?Subinho írta:Annyira felesleges ez a vita, komolyan! Az a gól az utolsó percekben rosszul esett mindenkinek, ugyanakkor lássuk be, az Atleti bár hatalmasat játszott, rengeteget robotolt és kitette szívét lelkét mindenki maximálisan, de egy szerencsés góllal és beton védekezéssel senki nem szereti ha valaki BL-t nyer, emlékezzünk csak a Chelse-re 2 éve... Ez a Real nem olyan erős, mint az utóbbi pár évben, nem ők Európa legerősebb csapata és talán nem is kellett volna bejutniuk a döntőbe... DE bejutottak és ezen a meccsen többet tettek azért, hogy nyerjenek, mint az Atleti!!! Jobban örültem volna az Atleti győzelmének, mert amit véghez vittek ebben a szezonban, az szenzációs, azonban ha ezt az egy meccset nézzük, a Real akart győzni, az Atleti meg tartani az 1-0 előnyt! Kb. a Barca szokta ezt eljátszani, pl. a Chelsea szintű csapatokkal és vagy van szerencséje, vagy nem. Most a Realnak volt szerencséje, nem is kicsi és a hosszabbításban már felőrőlték a hulla fáradt Atletit... Az egész szezon képét tekintve nem a Real érdemelte a kupát, de mivel bejutottak a döntőbe, ezt a meccset nézve viszont, még ha szerencsével is, de ők érdemelték meg jobban, mert ők akarták a győzelmet!!! Ennyi, ezt el kell fogadni! A jó hír, hogy egy formában lévő Barca sztem még mindíg simán verni fogja a jelenleg Európa legjobb csapata címet viselő Real!
Amugy meg ha lessz ez az átalakítás nem lessz könnyű legyozni titrket...de ez csak olyan kincstári optimizmus, remélem nincs benne egy új pep csapat trofeahalmozo stílus.
Bár kitudja... ha igen akkor hala nektek. Mondjuk itt sokan sokfélét mondanak de meg egy szűk 50 ev el fog telni mire egy olyan generáció felno mint xavi iniesta busque pique es messi. Amugy nagyon kivancsi vagyok es reménykedek is benne hogy messi nagyot aloot a vb mert akkor az aszt jelenti hogy jövőre jo harc lessz veletek a kupakban es a bajnokságban! De én erost latok egy Ronaldinho tündöklése es bukása remaket...ne legyen így jatszanak jol o is es cr is es cirkuszoljunk ki nagyobb vezér jövőben:))
Nagycsapatokat tekintve:
- Milan: ellenetek nem nyertek a csoportban, a 16 között pedig beárazta őket az Atletico (bár Milánóban sokkal jobbak voltak a Matracosoknál)
- a United egy viszonylag könnyű csoportból jutott tovább, utána a görögök szintén veszélytelenek voltak rájuk, a Bayern ellen Angliában helyt álltak, ezzel ki is fújtak
- a PSG évről-évre komolyabb ellenfél lesz mindenkinek, látszott ez tavaly és idén is, de szintén egy könnyű ágon jutottak el a 8 közé (talán ha lett volna Ibra a visszavágón, tovább is jutnak...)
- City: magabiztos továbbjutás a csoportból (egy müncheni győzelemmel), de aztán nem sok esélye volt ellenetek (nem kellett volna feladni a saját játékukat, akkor talán nem lett volna ennyire egyértelmű)
- Dortmund: 2 vereség a csoportban (a Napoli elleni idegenbeli és hazai vereség az Arsenaltól), aztán egy "középcsapat" Zenitet búcsúztatva, sok sérülttel kaptak ki Madridban.Ami után következett a legrosszabb Real/Mkhitaryan meccs a szezonban, de a végképp demoralizáló 3.gólt nem tudták belőni, pedig ha megtették volna, lehet, hogy ott lett volna a Realnak a végállomás.
- Barcelona: sima csoportelsőség, utána City ellen nem volt nagyon kérdés ki megy tovább (az említett dolog miatt), az Atletico ellen viszont már koránt sem volt meggyőző a csapatotok, nagyon szoros párharc volt, de szerintem megérdemelték a továbbjutást
- Chelsea: könnyű csoport 2 vereséggel (ebből 1 hazai), PSG ellen megszenvedtek, a matracosok ellen végképp, plusz a játékuk alapján sem érdemelték volna ki a döntőzést (ha semmi másban a fentiek közül, talán ebben egyetértetek)
- Bayern: sima továbbjutás a csoportból (említett City elleni vereség az utolsó - tét nélküli - meccsükön), Arsenalt újfent kiejtették, és a United ellen már döcögősebb volt a szekér, de még így is sima.A madridi meccsen 1 ziccerük volt + egy Müller esés (ami nem volt tizi szerintem), a visszavágón pedig gyorsan jött a két Ramos gól, ami után már fel is adták.Pedig érdekes lett volna egy 0:0-ás 1.félidő után a 2.játékrész...
Eme analógia alapján a válaszom: a fentiek közül egyik csapat sem tett többet/volt meggyőzőbb mint a Real és az Atletico.Cáfolatok jöhetnek!

Az Atletico a Blancokénál nehezebb sorsolás ellenére eljutott a végéig, búcsúztatva titeket és a Chelseat.Én pl. egyik meccsen sem éreztem azt, hogy jobb az ellenfelük...
A Real a legtöbb gólt elért csapat, minden ellenfelének legalább 3-mat rúgva (köztük a tavalyi 2 BL döntőssel, és az olasz bajnokkal), a dortmundi meccs kivételével, hiba nélkül jutott el a fináléig.
A döntőben pedig kiegyenlített csata volt, az első félidőben 1-et hibázott az ATMA, Bale nem használta ki, míg Casillas bakiját gólra váltották a matracosok.A második félidőben Marcelo és Isco bejövetele után egyértelműen a Real dominált - ergo a rendes játékidőben, a döntetlen szerintem igazságos eredmény.A hosszabbításban pedig várható volt, hogy a lépni nem bíró Atleticot be fogjuk darálni.