Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.11.08. 22:03:28

Az Ukranok nagyon remelem, hogy kijutnak az EB-re, azt a Konoplyanka-Yarmolenko duot en nezni akarom.. Eszmeletlen miket muvel most is a Real ellen Konoplyanka, Spanyolok ellen meg lathatta mindenki, hogy ketten egyutt mire kepesek. Szoval en teljes erobol drukkolni fogok nekik, kellenek nekem az EB-re!! :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.08. 19:01:43

visca el barca írta:ez már inkább ilyen kínomban örülés :D

már arra várok 5 éve vhogy vmi arab fickó betoljon egy rakás pénzt :D
Akkor megfogsz csömörleni és meg is öregszel. :D Most nem annyira jó, de nem kell feladni és legalább van 1-2 ígéretes játékos. A nem tudom kimondani Batshuayi pl. Persze majd elviszi valaki fillérekért. :D Pénz meg nem fog jönni, nem olyan innovatív város Marseille mint Párizs. Ez van, ezt kell szeretni.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.11.08. 18:57:26

ez már inkább ilyen kínomban örülés :D

már arra várok 5 éve vhogy vmi arab fickó betoljon egy rakás pénzt :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.08. 18:53:11

visca el barca írta:Bob, hogy egy klasszikust idézzek:

I told you. What did I tell you? Didn't I tell you? Cause I told Ya MM Hmm and When did I tell you a long time a go and what did I say would happen when I told you? Exactly what just happened.

#-o
Néha olyan érzésem van mintha paradox módon örülnél ha kikapnánk. :D Eredményt látom, meglepni nem lep meg engem sem és is "megmondtam" nem kell sokat visszaolvasnod. :D Kár érte, de ez a Marseille ilyen, bárkit képes megverni és bárkitől képes ki is kapni....Azért valahogy a nemzetközi kupáig fel kéne mászni (messzinek tűnik az a negyedik hely...) vagy akkor a kupát megcsípni.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.11.08. 18:45:46

Bob, hogy egy klasszikust idézzek:

I told you. What did I tell you? Didn't I tell you? Cause I told Ya MM Hmm and When did I tell you a long time a go and what did I say would happen when I told you? Exactly what just happened.

#-o
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.05. 23:03:02

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... tt-2448355
Románoknak is kijut a jóból mostanság. Diszkóbotrány, belpolitikai válság most meg felrobban egy gyár.....
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.02. 11:01:42

visca el barca írta:
Bob_Marley írta:Marseille nyert, bunda. :D
nagyon nem tudok neki örülni, annyira kiszámíthatatlan ez a csapat, hogy simán benne van egy 7végi zakózás otthon a nizza ellen :?
A Nizza elég jól tolja idén (köszönhetően Ben Arfanak is. :D )én is simán eltudom képzelni hogy nyernek. Verték az Etienne-t is már idegenben, rúgtak négyet Rennes-ben...ehhez képest a Marseille rohadt kétarcú és még meccs közben is. Viszont most két győzelemből jön a csapat, s a PSG elleni meccs óta azért van javulás. X gyanús meccs mint a Lorient ellen. :D

Benne is több volt, mikor még a Lyonban tolta volt rá esély elviszi nagyobb csapat most meg már Rennes, de ez a pár mozdulat nagyon látványosra sikerült idén.
Jimmy Briand
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.11.02. 10:35:07

Bob_Marley írta:Marseille nyert, bunda. :D
nagyon nem tudok neki örülni, annyira kiszámíthatatlan ez a csapat, hogy simán benne van egy 7végi zakózás otthon a nizza ellen :?
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.01. 23:35:52

PCsabi írta:Most nézem, hogy Ben Arfa-nak nagyon jól megy ebben a szezonban, ennek örülök 8)
Bizony-bizony. Nézegess vissza a topikba linkeltem már tőle pár gólt. :wink:

Marseille nyert, bunda. :D
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.11.01. 23:22:51

Most nézem, hogy Ben Arfa-nak nagyon jól megy ebben a szezonban, ennek örülök 8)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.25. 23:32:05

palesz77 írta:
Bob_Marley írta:Heti Verratti is megvolt, rohadt unalmas már. :mrgreen:
Látom csak sajátodnak akarod ezt a topicot, nem értékeled a profi szakmai elemzéseim a riválisról.. :cry:

Amúgy akkor már nem csak róla írok, hogy ne und.. :mrgreen: Motta nagyon nagy király továbbra is, nálam ő az egyik legalulértékeltebb focista jelenleg, még Matuidinél is jobban komálom, pedig a francia is ügyes. Cavani meg hihetetlen, 1 gól és 1 gólpassz, mégse mondanám, hogy jó meccse volt, mert 3 tiszta ziccert szerencsétlenkedett el szokásos módon. Csak a szokásos nála.. :D Kurzawa viszont nagyon ügyesnek tűnik, jó vétel lesz szerintem. Lucas mellőzését továbbra se értem teljesen, ma is baromi jól játszott, amikor beállt, én még rosszul nem láttam focizni, ennek ellenére nem fér be a gálakezdőbe szinte sosem. Marquinhos meg nagyon jó kis védő lehet, most is ügyes már, de azért TS még szintekkel fölötte van, viszont ha tanul az öregtől, azt a szintet szerintem simán elérheti idővel.

PSG meg szokásos jó játékát tolta, élveztem most is a meccset, a labdakihozatalaik tanáriak sokszor, kegyetlen jó középpályájuk van, a Verratti-Motta kettős ma is nagyon adta.
Én értékelem de van az a mondás, hogy a sör nem ital az asszony nem ember és a PSG nem csapat. :D

Nem az enyém a topik ez Marseille topik. :mrgreen: bence-barca, veb és én írtunk ide mindig aztán jön ez a PSG ömlengés, FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJ . :D
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.10.25. 23:27:54

Bob_Marley írta:Heti Verratti is megvolt, rohadt unalmas már. :mrgreen:
Látom csak sajátodnak akarod ezt a topicot, nem értékeled a profi szakmai elemzéseim a riválisról.. :cry:

Amúgy akkor már nem csak róla írok, hogy ne und.. :mrgreen: Motta nagyon nagy király továbbra is, nálam ő az egyik legalulértékeltebb focista jelenleg, még Matuidinél is jobban komálom, pedig a francia is ügyes. Cavani meg hihetetlen, 1 gól és 1 gólpassz, mégse mondanám, hogy jó meccse volt, mert 3 tiszta ziccert szerencsétlenkedett el szokásos módon. Csak a szokásos nála.. :D Kurzawa viszont nagyon ügyesnek tűnik, jó vétel lesz szerintem. Lucas mellőzését továbbra se értem teljesen, ma is baromi jól játszott, amikor beállt, én még rosszul nem láttam focizni, ennek ellenére nem fér be a gálakezdőbe szinte sosem. Marquinhos meg nagyon jó kis védő lehet, most is ügyes már, de azért TS még szintekkel fölötte van, viszont ha tanul az öregtől, azt a szintet szerintem simán elérheti idővel.

PSG meg szokásos jó játékát tolta, élveztem most is a meccset, a labdakihozatalaik tanáriak sokszor, kegyetlen jó középpályájuk van, a Verratti-Motta kettős ma is nagyon adta.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.25. 23:16:33

palesz77 írta:Verratti újabb parádés meccs, 2 gólpassz és 1 gól. =D> Mondjuk apróbb szépséghiba, hogy a 4-1-es győzelemből a gólja az az 1 szem volt, de nem számít, gyönyörűen kilőtte a sarkot, Trappnak esélye sem volt.. :lol:
Vártam már, hogy mit fogsz írni. :lol: Heti Verratti is megvolt, rohadt unalmas már. :mrgreen:

Marseille nyert a többi gombfocicsapat. :D
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.10.25. 23:13:15

Verratti újabb parádés meccs, 2 gólpassz és 1 gól. =D> Mondjuk apróbb szépséghiba, hogy a 4-1-es győzelemből a gólja az az 1 szem volt, de nem számít, gyönyörűen kilőtte a sarkot, Trappnak esélye sem volt.. :lol:
Nervo
Capitá del Barça

2015.10.24. 13:12:17

A múltkor olvastam hogy a holland vezetés azt szeretné hogyha Blind maradna a szvk. Ez feltehetőleg azt jelentheti, hogy továbbra is megy majd az erőltetett kiégett sztárok játszatása. #-o Ahogy én láttom, így mostmár gyanús lesz a vb kijutás esélye is hogyha ez így folytatódik.
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
palesz77

2015.10.24. 10:47:20

November 14-én gálameccs lesz! Zizu, Dinho, Kluivert, Figo, Cafu, Scholes, Beckham, Giggs, Vieria és még lehetne sorolni, ajánlom mindenki figyelmében. Én meglesem az biztos.
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.23. 20:45:06

Ezt nem tudom, hova tegyem, talán ide illik a legjobban.
French prime minster Valls has suggested Barcelona can join Ligue 1 if Catalan clubs are excluded from Liga after independence. [challenges]
Mondjuk ez érdekes lenne. :D Mindenesetre nőne a bajnokság színvonala.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.22. 08:53:28

MR. TROMORT777 írta:A foci rengeteget változott az elmúlt években és hatalmas fiatalításon ment keresztül. Nem értek egyet, hogy 25 fölött kész egy játékos. Mi itt hozzá vagyunk szokva a későn írő típuskohoz, de azért ez nem mindenhol így megy. Tavalyi stat alapján az átlag életkor a PL-ben 26,8, míg spanyoloknál
26,2, németeknél 25,9, franciáknál pedig 25,8. Ha a top csapatok nagyrészét nézzük akkor még a többségük jóval átlag alatt van. A sok kis csapat emeli a statisztikákat igazán. Szerintem a PL remek példa, hogy hány fiatal meghatározó játékos van. Manapság már 32 felett egyre kevesebb a meghatáozó játékos, mert a nagy terhelés és a mai erő foci mellett nehéz lépést tartani a fiatalokkal. Nagy számok törvénye alapján ez tendencia. Nem mondom, hogy 32 éves korában öreg valaki, de játék stílus függő. 32 fölött kevés jó erőcsatár van például, de ha valaki egy jó osztogató középpályás akkor nagyobb valószínűséggel tovább fogja tolni magas szinten.

Egyébként meg hihetetlenül egyén függő, főleg adottság kérdése. Van aki 23 éves koráig tényleg ifi ,van aki meg 20 évesen képes meghatározó játékos lenni, mind fejben, mind fizikalilag.
Érdekes, amit írsz és biztos, hogy alacsonyabb az átlag életkor. Ez talán annak is köszönhető, hogy a csapatok egymást "utánozzák" és mindenki viszi el a fiatal játékosokat a gyengébb klubokból. Régen azért általában egy Hollandia, Portugália volt az első állomás, most már rögtön viszik el az erősebb bajnokságokba.

Viszont úgy gondolom, hogy a meghatározó játékosok 25 felett vannak. És az hogy kész valaki azt is jelenti, hogy fizikálisan és mentálisan is folyamat tud egy szintet hozni. Úgy gondolom hogy a 25 kor alatt persze van kivétel, de alapvetően nem tudnak ennek megfelelni. Hiszen a test még fejlődésben van és agyban sem sikerül még elviselni a nyomást.

Nem teljesen releváns, de mint érdekesség.
Aranylabda szavazáson Neymar, Pogba, Hazard, James, De Bruyne van 25 alatt.
Kép
Kép
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2015.10.21. 16:31:12

messideco írta::(

Kinek szurkoljak az Eb-n? :(
Magyarország :wink: :?: . Mondjuk ha esetleg ki is jutnánk , akkor a csoportmeccsek utáni meccsekre keresned kell egy új csapatot :D
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MR. TROMORT777

2015.10.20. 14:34:00

A foci rengeteget változott az elmúlt években és hatalmas fiatalításon ment keresztül. Nem értek egyet, hogy 25 fölött kész egy játékos. Mi itt hozzá vagyunk szokva a későn írő típuskohoz, de azért ez nem mindenhol így megy. Tavalyi stat alapján az átlag életkor a PL-ben 26,8, míg spanyoloknál
26,2, németeknél 25,9, franciáknál pedig 25,8. Ha a top csapatok nagyrészét nézzük akkor még a többségük jóval átlag alatt van. A sok kis csapat emeli a statisztikákat igazán. Szerintem a PL remek példa, hogy hány fiatal meghatározó játékos van. Manapság már 32 felett egyre kevesebb a meghatáozó játékos, mert a nagy terhelés és a mai erő foci mellett nehéz lépést tartani a fiatalokkal. Nagy számok törvénye alapján ez tendencia. Nem mondom, hogy 32 éves korában öreg valaki, de játék stílus függő. 32 fölött kevés jó erőcsatár van például, de ha valaki egy jó osztogató középpályás akkor nagyobb valószínűséggel tovább fogja tolni magas szinten.

Egyébként meg hihetetlenül egyén függő, főleg adottság kérdése. Van aki 23 éves koráig tényleg ifi ,van aki meg 20 évesen képes meghatározó játékos lenni, mind fejben, mind fizikalilag.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.20. 13:26:07

palesz77 írta:
Bob, manapság azért elég más az iram, sokkal nagyobb terhelést kapnak a játékosok, nem lehet a 20 évvel ezelőtti focit csak így összehasonlítani a maival.
Ezt aláírom, hogy így van, de a fizikai felépítés is változott és tovább bírják a mai játékosok ezt az iramot. Attól függetlenül ma is az van, hogy 25+ felett lehet valakit futballistának tekinteni, addig óvoda. :lol: Persze ez nem törvényszerű, mielőtt jönne valami példa. :D Viszont pl a mai hú de kikiáltott nagy reménységeknek is rengeteget kell tanulni és 25 felett juthatnak el arra a szintre agyban, izomzatban hogy következő lépcsőfokról lehessen beszélni. És mikor nálunk szóba jönnek a játszatások, nálam ez is mindig szempont, ilyenekre is értem, hogy valaki készen áll vagy sem. Fizikálisan, mentálisan, taktikailag.

Viszont az tény, hogy több meccs van, dinamika, iram, a játék felgyorsult és emiatt nem teljesen jó az összehasonlítás, amit írtam a másik topikba, de azért iránymutató volt, hogy a gerinc és akikre számít egy edző milyen korban vannak.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.18. 16:20:48

Bob_Marley írta:Csak eredményre néztem rá, Marseille-Lorient 1:1, veb biztos örül, BUNDAAAAAAAAAAA. :D

A tabella továbbra is gyönyörű. Angers második, Caen harmadik. :D Marseille 16, Bordeaux 14 (de még játszik), Monaco 10.
jah én is most néztem rá, most estem haza... simán jó az az egy pont. otthon, a lorient ellen jó teljesítmény :lol: mondjuk ahogy elnézem, a helyzetkihasználás ott is a csúcson van mint nálunk, 20 kapura lövésből sikerült egy bünti gól :D
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.18. 16:00:01

Csak eredményre néztem rá, Marseille-Lorient 1:1, veb biztos örül, BUNDAAAAAAAAAAA. :D

A tabella továbbra is gyönyörű. Angers második, Caen harmadik. :D Marseille 16, Bordeaux 14 (de még játszik), Monaco 10.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.10.14. 16:07:04

Öröm látni, hogy van még kompetens ember a holland foci témájában :)

Szomorú, de igaz :(
Kép
"And my heart will leave you never."
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2015.10.14. 12:25:24

Azért a pótselejtezőkön létrejöhet 1-1 pikánsabb párharc. Jó kis skandináv derbi lehetne egy svéd-norvég/dán. Valamint egy délszláv derbi Bosznia-Szlovénia.

Jó részt kiegyenlített csapatok jutottak ide, kivétel a Magyar válogatott. De a norvég, dán, szlovén válogatottak is bukdácsoltak jócskán. Gondolom ezért is kerültek a második kalapba. Kis esély van is szerintem.
Válasz küldése