Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.28. 17:23:29

Ma hollandok csatája az egyik friss a másiknak lehet utolsó fellépése. Iszonyat érdekes meccs, s sorsdöntő lehet. Elvileg a vezetőség bízik LVG-ben, kiderül. Az biztos, hogy radikális dolgokat csinált és fiatalított is, tartom, hogy ez a projekt még nem érhet véget.

De Gea, Darmian, Smalling, Blind, Young, Schneiderlin, Schweinsteiger, Mata, Herrera, Martial, Rooney.

Courtois; Ivanovic, Zouma, Terry (c), Azpilicueta; Mikel, Matic; Willian, Oscar, Pedro; Hazard
Kép
Kép
Kép
Tivornya
Capitá del Barça

2015.12.28. 16:28:45

Jobb híjján körkapcsolásban nézem ennek a bajnokságnak a meccseit és hát a híveit ki kell, hogy ábrándítsam: itt nem közel egyformán magasan képzett csapatok küzdenek egymással, hanem egyformán focit ugatók. Ilyen Pl-es megoldásokat Magyarországon a megye 3-ban látni és már ott is szánalmas :D

Szerk.: jelzésértékű, hogy Hispániából, a bohócligából elüldözött "botlábúak" csinálják a bugit a ködös Albionban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tivornya 2015.12.28. 17:37:57-kor.
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.12.28. 10:58:56

Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.27. 16:30:52

Instat tartalmaz rengeteg "advanced stat" dolgot is, s nem csak szimpla pontos passz, pontatlan passz dolgot. Sajnos ezekre ritkán lehet rábukkanni twitteren is, csak a csapatok és megfigyelőik tudják használni az Instatot.
Hiába maradnak európai szinten alul az angol csapatok jelenleg, a bajnokság dübörög és a PL a világ legnézetteb labdarúgó bajnoksága. Gazdaságilag és minden téren szárnyal a liga.
Ez nagyon így van, s rengeteget tanulhatna tőlük a többi liga is. Nagyon szépen felépítették a marketing részét és nagy segítség, hogy a kora délutáni meccseket rengeteg helyen lehet látni a világon. A spanyoloknak is át kell értékelni a dolgokat, így is vannak már deles meccsek, négyórai meccsek, de óriási a lemaradás az angolokhoz képest. És bizony nem tesz jót az sem, hogy mi meg a RM elvisz szinte minden közvetítési pénzt.

Maradjunk annyiban a statisztika olyan mint a bikini, sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja. :D Szerintem elemzés szempontjából és látókör szempontjából mindig fontos a statisztika szerepe.
Kép
Kép
Kép
MR. TROMORT777

2015.12.27. 16:06:16

palesz77 írta:Statisztika vitahoz, pont most olvasom 2015 alomcsapatat egy statisztikai elemzes alapjan:
Team of 2015: Neuer - Alves T.Silva Chiellini Monreal - Ozil Gundogan DeBruyne Cazorla Hazard - Messi #fcblive (statistical analysis) [cies]

Hadd ne velemenyezzem..:D Jo jatekosok, de nalam fele ha bekerulne.

En is szeretem a statisztikat, hasznos tud lenni sokszor, de feluletes infonak jo csak. Passzpontossagnal is tok jo, csak sehol nincs benne, hogy az ellenfel harmadaban milyen pontosak pl. Statisztikailag semmi kulonbseg akozott, hogy hatul passzolok 19-et, es a 20. labdat elorevagom rossz helyre, vagy hogy rovid passzokkal felhozom, es a 20. passzt, a kiugratast epphogy lesen kapja a csatar.

Azokkal meg nem ertek egyet, akik szerint ket Pl kozepcsapat csorteje elvezetesebb. Nekem a tempotol nem lesz jo a meccs, es amig csak 3-4 passzt kepesek egymas utan kivitelezni elore, addig nekem az nem elvezheto, mert csak elkezd idegesiteni egy ido utan. Az altalam sokat emlegetett Gijon-Granada meccset pl millioszor jobban elveztem, mint szinte barmelyik Pl szuperrangadot eddig iden.
A példád jó arra, hogy léteznek hülye statok, de attól a statisztika önmagában leképezheti a játékot valamilyen szinten, de fociban nincsenek meg ehhez a megfelő statisztikák. Ahogy Te is írtad, Kevés a passzpontosság, de ha mérhetőbb lenne egy-egy passz akkor lehetne igazi következtetéseket levonni belőle. A tétel mondat itt az, hogy a statisztika jó dolog, ha jól van használva, kellő mélységben, de jelenleg a fociban rengeteg a mérheteten adat.

A 3-4 passz elég sarkítás, vannak Angliában is szépen játszó csapatok, de tény, hogy elsősorban az a lényeg, hogy minnél gyorsabban feljutni az ellenfél kapujához. Spanyol kiscsapatok meccsein számomra(bár rég láttam már) sokkal inkább tétovának tűnik és a tehetetlenséget látom, míg angliában mindenki mindenkinek neki megy nyílt sisakosan.
Egyik sem jobb vagy rosszab a másiktól, kinek melyik stílus fekszik jobban.

Hiába maradnak európai szinten alul az angol csapatok jelenleg, a bajnokság dübörög és a PL a világ legnézetteb labdarúgó bajnoksága. Gazdaságilag és minden téren szárnyal a liga.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.12.27. 15:45:51

Statisztika vitahoz, pont most olvasom 2015 alomcsapatat egy statisztikai elemzes alapjan:
Team of 2015: Neuer - Alves T.Silva Chiellini Monreal - Ozil Gundogan DeBruyne Cazorla Hazard - Messi #fcblive (statistical analysis) [cies]

Hadd ne velemenyezzem..:D Jo jatekosok, de nalam fele ha bekerulne.

En is szeretem a statisztikat, hasznos tud lenni sokszor, de feluletes infonak jo csak. Passzpontossagnal is tok jo, csak sehol nincs benne, hogy az ellenfel harmadaban milyen pontosak pl. Statisztikailag semmi kulonbseg akozott, hogy hatul passzolok 19-et, es a 20. labdat elorevagom rossz helyre, vagy hogy rovid passzokkal felhozom, es a 20. passzt, a kiugratast epphogy lesen kapja a csatar.

Azokkal meg nem ertek egyet, akik szerint ket Pl kozepcsapat csorteje elvezetesebb. Nekem a tempotol nem lesz jo a meccs, es amig csak 3-4 passzt kepesek egymas utan kivitelezni elore, addig nekem az nem elvezheto, mert csak elkezd idegesiteni egy ido utan. Az altalam sokat emlegetett Gijon-Granada meccset pl millioszor jobban elveztem, mint szinte barmelyik Pl szuperrangadot eddig iden.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.27. 15:05:04

csababarca írta:
Bob_Marley írta: Köszönjük az építő jellegű kritikát, téged nem érdekelnek a számok, engem igen. Ilyen világ ez. :D Attól hogy valamit ironikusan megfogalmazol és próbálod kifigurázni nem lesz neked vagy másnak igaza. Ment egy jó értekezés volt erről, igazad van ez a jó, ha próbálod butának beállítani a másikat. Igen is a számok és a statisztikák nagyon fontosak a fociban is, s rengeteg csapat használja, sőt igazolásokhoz is használják.
Te tulajdonítasz neki több jelentőséget, mint kellene, csak mert olvastál egy cikket a közelmúltban erről,és most ezt dobálod be mindenhova,hogy nincs különbség.
Statisztikában lehet hogy nincsen, de nézve a játékot brutális különbség van egy spanyol és egy angol meccs között.
Vagy egy német és egy spanyol/angol között.
Fontosak a statisztikák,egy bizonyos szintig..de kezdesz vele túlzásba esni,ráadásul ebben a vitában nem állja meg a helyét az,hogy kiválasztasz hasraütésszerűen 1-1 meccset, hogy lám milyen hasonló. Ez alapján borzalmasan hamis képet lehetne kapni csapatokról.

De mindegy, Én csak tanácsolom hogy le is kéne ülni meccset nézni,nem csak hinni egy firkásznak meg pár statisztikának, amit aztán ezerféleképpen lehetne értelmezni, és ráhúzni valami nagy megvilágosodott humbugot.
Hidd el szoktam meccset nézni (angolt kevesebbet, de franciát, olaszt, spanyolt elég sokat, plusz összefoglalók) és írtam is, hogy valóban nem volt szerencsés kiválasztani 1-1 dolgot. Oda is írtam ez az én hibám. Viszont ugyanez igaz, hogy csak megnézni angol vagy spanyol rangadót nem elég. Nem egy cikk alapján gondolom ezt így, rengeteg mindenhol a külföldi játékos , külföldi edző és szerintem egyértelműen kezd globalizálódni a foci. Ez elemzés volt, megfigyelés, te a szemednek hiszel ami alapból szubjektív és érzelmektől vezérelt (hadd ne menjünk bele miért mpl) míg a számok szikár dolgok. Szóval nem belelátás valamibe, hanem próbáljuk a játékot elemzeni, figyelni, tanulni.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.27. 14:50:19

Bob_Marley írta: Köszönjük az építő jellegű kritikát, téged nem érdekelnek a számok, engem igen. Ilyen világ ez. :D Attól hogy valamit ironikusan megfogalmazol és próbálod kifigurázni nem lesz neked vagy másnak igaza. Ment egy jó értekezés volt erről, igazad van ez a jó, ha próbálod butának beállítani a másikat. Igen is a számok és a statisztikák nagyon fontosak a fociban is, s rengeteg csapat használja, sőt igazolásokhoz is használják.
Te tulajdonítasz neki több jelentőséget, mint kellene, csak mert olvastál egy cikket a közelmúltban erről,és most ezt dobálod be mindenhova,hogy nincs különbség.
Statisztikában lehet hogy nincsen, de nézve a játékot brutális különbség van egy spanyol és egy angol meccs között.
Vagy egy német és egy spanyol/angol között.
Fontosak a statisztikák,egy bizonyos szintig..de kezdesz vele túlzásba esni,ráadásul ebben a vitában nem állja meg a helyét az,hogy kiválasztasz hasraütésszerűen 1-1 meccset, hogy lám milyen hasonló. Ez alapján borzalmasan hamis képet lehetne kapni csapatokról.

De mindegy, Én csak tanácsolom hogy le is kéne ülni meccset nézni,nem csak hinni egy firkásznak meg pár statisztikának, amit aztán ezerféleképpen lehetne értelmezni, és ráhúzni valami nagy megvilágosodott humbugot.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.27. 14:37:27

csababarca írta:
S.Agüero írta:Bob, csak nézz meg egy angol és egy spanyol rangadót, látnod kell a különbséget.

Minek nézne meg? Ott vannak a számok,azok sose hazudnak... :shock:
Felesleges meccset nézni,statisztikák és hőtérképek alapján leszimulálható egy meccs, teljesen időpazarlás a 2*45 perc.
Szerintem erre lassan rájönnek az alantas hozzáértők is, aztán inkább az eddigi statisztikákból lemodellezik a következő 50 évre a meccseket, igazolásokat, fejlődéseket, mindent. Mi meg majd az eredményeket megkapjuk.

Jah,hogy emberek játszák ezt a sportot, és az emberi tényező fontosabb? Szarni bele, éljenek a számok!!!
Köszönjük az építő jellegű kritikát, téged nem érdekelnek a számok, engem igen. Ilyen világ ez. :D Attól hogy valamit ironikusan megfogalmazol és próbálod kifigurázni nem lesz neked vagy másnak igaza. Ment egy jó értekezés volt erről, igazad van ez a jó, ha próbálod butának beállítani a másikat. Igen is a számok és a statisztikák nagyon fontosak a fociban is, s rengeteg csapat használja, sőt igazolásokhoz is használják.

@MR. TROMORT777
Én se találtam ehhez mérten statot, ezért sem jó az a kifejezés sem, hogy nézz meg egy rangadót.Nem az adja meg ezeket az átfogó képeket. Eddig pont az volt, hogy bezzeg az angol kis és középcsapatok (nem te írtad szerintem). Szóval az hogy egy Real Madrid (aki amúgy is kiemelkedik az erős mezőnyből vagy Barcelona) mit alkot nem ad valós képet.
Kép
Kép
Kép
MR. TROMORT777

2015.12.27. 14:34:42

Lassan már én se nézek meccseket, csak leszimulálom Football Managerben. :twisted:

A statisztikai összevetés lehetne érdekes, ha átfogó statisztikánk lenne, de egy-egy kiragadot statisztika kevés. Például labdabirtoklásra van statisztika, de arra nincs, hogy mennyi az az idő egység amíg konkrétan egyik csapat sem birtokolja a labdát, úgymond "szabad" a labda és zajlanak érte a párharcok és csak beleérnek a játékosok. Angliában sokkal komolyabban monitorozzák a meccseket, mégsem találtam erre való statisztikát, pedig szemmel látható, hogy spanyolhoz képest ez az idő legalább duplája.

Eközben pedig:

https://twitter.com/DanMooreBBC/status/ ... 3991868416

LVG nem jelent meg az edzésen, Giggs tart edzés. Eddig semmi nem hivatalos, de mindenesetre érdekes.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.27. 14:16:48

S.Agüero írta:Bob, csak nézz meg egy angol és egy spanyol rangadót, látnod kell a különbséget.

Minek nézne meg? Ott vannak a számok,azok sose hazudnak... :shock:
Felesleges meccset nézni,statisztikák és hőtérképek alapján leszimulálható egy meccs, teljesen időpazarlás a 2*45 perc.
Szerintem erre lassan rájönnek az alantas hozzáértők is, aztán inkább az eddigi statisztikákból lemodellezik a következő 50 évre a meccseket, igazolásokat, fejlődéseket, mindent. Mi meg majd az eredményeket megkapjuk.

Jah,hogy emberek játszák ezt a sportot, és az emberi tényező fontosabb? Szarni bele, éljenek a számok!!!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2015.12.27. 13:49:28

Bob, csak nézz meg egy angol és egy spanyol rangadót, látnod kell a különbséget.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.27. 03:38:25

Én nem a kosarat akarom összehasonlítani a focival, a kosarat példaként azért hoztam fel, hogy sokkal szélesebb skálán lehet megtalálni a statokat. Ott van pace stat, ami a tempóra utalt és itt is érdekes lehetne, hiszen arról volt szó hogy az angolok többet futnak. A többi statot elhiszem, nyilván mint írtam szórás mindig van (én is ezt alkalmaztam két kiemeléssel, az én hibám). Általánosságban szerintem nem gyorsabb a játék, vagy van több beadás egy angol bajnokságban mint spanyolban. Erősségre a spanyol a legerősebb ez nem is volt kérdés, a többit elfogadom. Jobban bele kell ebbe ásni. Ha valaki talál esetleg olyan statot, hogy átfogóan hol nagyobb a tempó, iram az nagyon érdekes lenne és segítség.
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2015.12.27. 03:03:32

Nem ott helyezkedik el, de érdekesség képpen az összes nagycsapatot megszívatta idén a PLbel, ha jól rémlik mind az 5 de legalábbis 4 ellen tuti nyert. Egyébként a tempó az angolul is tempo, amire te gondolsz szó azaz iram :D Késő van már és egy angol szó túl sok mindent jelent időként. :D Viszont az meg az avg speed/avg distance vetületéből megtudható. De mindemellett összehasonlíthatatlan, nem csak, hogy a pálya kisebb de még a meccs is rövidebb és egy egy játékos adott meccsen százalékos arányban sokkal kevesebbet játszik, több a csere is. Csak bob tudod az a baj, hogy ezek viszont összehasonlíthatlan statok hiába olvashatóak le a számok, ugyanis angolok játszák angolok ellen és spanyolok spanyolok ellen, annyiban értek egyet max, hogy az 5 topliga legjobb csapatainak mutatói nemsokban térnek el egymástól, de maga a liga többi csapata sokkal jobban képviseli a ligára jellemző stílust.

Igazad van a WH nem ott helyezkedik, akkor itt a Leicester Cityé. :D

Short pass 260 74%
Long ball 71 20%
Cross 20 6%
Through ball 2 0%

Itt pedig a Crystal Palace

Short pass 289 75%
Long ball 72 19%
Cross 25 6%
Through ball 1 0%

és csak hogy vicces legyen a 20. helyen álló Levante

Short pass 304 76%
Long ball 72 18%
Cross 21 5%
Through ball 2 0%

Végül pedig a PL jelenlegi gólkirály top 10-e (Ezt már csak azért, hogy érezhető legyen, hogy mennyire 0 jelenleg a PL "top mezőnye").

1 J. Vardy Leicester
2 R. Mahrez Leicester
3 O. Ighalo Watford
4 R. Lukaku Everton
5 H. Kane Tottenham
6 O. Giroud Arsenal
7 G. Wijnaldum Newcastle
8 S. Agüero M. City
9 A. Sánchez Arsenal
10 G. Pellè Southampton
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.27. 02:50:18

Real Madrid-Barcelona-Bayern az egész mezőnyből kiemelkedik, viszont mögöttük már érdekesebb lehet a dolog.

De megnéztem, West Ham:
Short pass 310 78%
Long ball 68 17%
Cross 21 5%
Through ball 1

Goals per game
1.4
Avg. Possession
45.7%
Pass Accuracy
77.1%
Shots per game
13.5
Tackles per game
19.7
Dribbles per game
9.9

Itt lehet látni különbséget, de a West Ham nem is egy Celta és nem ott helyezkedik a bajnokságban.

A spanyolok egyértelműen sikeresebbek, én azt nézegetem, hogy amúgy az angolok nem adnak be többet vagy futnak-e többet. Szerintem nem futnak többet egyébként.

Pace meg tempót jelent. :D Arra akartam célozni, hogy sokkal mélyebb statok vannak kosárban, s nem csak a pálya méretei miatt. Fociban egy kapushoz védési hatékonyságot nem lehet találni, pedig az nem egy bonyolult matematikai együttható.

Legjobb képet az en bloc statisztika adná szerintem, mert én arra hoztam ki múltkor is, hogy összességében nincs nagy különbség a bajnokságok között stílusra. Egy-egy csapatot lehet találni nagyon eltérően, hiszen a szórás mindig megvan, de általánosságban nem hiszem, hogy pl az angolok többet adnak be, vagy többet futnak mint Spanyolországban.
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2015.12.27. 02:29:51

Megint sikerült bedobni egy olyan angol csapatot ahol még focizni is tudnak, Eriksen Lamela stb stb, nem jó összehasonlító alap, egy West ham mondjuk jobb lett volna pl. Lehet a számok alapján nem látsz szignifikáns különbséget, de az eredmények nem őket igazolják akkor sem. Az utóbbi 10 évben 5x spanyol csapat nyerte a BL-t. Ráadásul rendre nem jutnak el a legjobb 8ba sem az állítólagosan élcsapataik.

Másrészt emlékszem a Barca-MU BL meccs után kiírták pl a passzolási statiszikát, Xavi egyedül annyit passzolt mint az egész MU együtt.

Egyébként a Pace sebességet jelent, avg speed stat pedig van a fociban is. Azt azért ne felejtsd el Bob, hogy az NBA pálya negyed akkora mint a focipálya. :D

Megkerestem a west hamért

Short pass 310 78%
Long ball 68 17%
Cross 21 5%
Through ball 1 0%

és ugyan azok azok a mérőszámok a Celtánál

Short pass 449 84%
Long ball 67 13%
Cross 13 2%
Through ball 3 1%

így azért már szignifikáns a kül. szerintem, ne 2 játszó csapatot akarj összehasonlítani, hanem egy tipikus angolt egy tipikus spanyollal és máris lesz sok különbség.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.27. 02:16:42

Az a baj, hogy az európai foci még nincs olyan szinten statisztikailag mint mondjuk a tengerentúl, iszonyatosan megnézném azokat a "pace" statisztikákat, csak mert érdekességképpen:
Celta Vigo : Short pass 449 84%
Long ball 67 13%
Cross 13 2%
Through ball 3 1%

Tottenham:
Short pass 405 82%
Long ball 68 14%
Cross 17 3%
Through ball 2 0%

Én megint nem látok nagy különbséget. De nézzünk más statokat:
Celta:
Goals per game
1.8
Avg. Possession
58.5%
Pass Accuracy
81.2%
Shots per game
13.6
Tackles per game
21.7
Dribbles per game
9.2

Tottenham:
Goals per game
1.7
Avg. Possession
54.8%
Pass Accuracy
79.9%
Shots per game
15.3
Tackles per game
22.1
Dribbles per game
9.7

Megint csak nem látok szignifikáns különbséget. Azért a Spurst választottam, mert ők a negyedikek, de szerintem sok csapatnál hasonló lenne a dolog. Továbbra is tartom, sztereotípia, hogy az angolok többet futnak mások jobban passzolnak stb. Globalizált foci, globalizált vezetés, hasonló kultúrák találkozása. De mondom, mélyebb elemzés kellene és pl a tempóra az NBA-ben gyönyörű stat van, pace néven. 100 pozíció alatt hány támadásod van.
Kép
Kép
Kép
MR. TROMORT777

2015.12.27. 01:28:52

TripleH írta:Most ez az angolok szétfutnák dolog, a pályán a leggyorsabb az mindig is a labda lesz nem pedig a futok tolom beadok focisták, de az én kérdésem attól, hogy az angol csapat futkározik 90 percen át kaputól kapuig, egy spanyol ellene miért tenné ezt? Konkrétan felkínálják a területet 1-1 konrtára, aztán futkározhatnak. :D
Oké, hogy egy Barca kipasszolja őket, de egy jól presszingelő angol csapatot aligha, legalábbis a többség spanyol kiscsapat szerintem nem. Főleg, hogy a fizikális párharcokban erősebbek az angolok.
TripleH
Entrenador del Barça

2015.12.27. 01:22:10

Most ez az angolok szétfutnák dolog, a pályán a leggyorsabb az mindig is a labda lesz nem pedig a futok tolom beadok focisták, de az én kérdésem attól, hogy az angol csapat futkározik 90 percen át kaputól kapuig, egy spanyol ellene miért tenné ezt? Konkrétan felkínálják a területet 1-1 konrtára, aztán futkározhatnak. :D
MR. TROMORT777

2015.12.27. 00:57:39

Nero. írta: Ugyanúgy 38 forduló vab ott is, ráadásul az angolok korábban kezdik a bajnokságot. Milyen dinamikában? Az, hogy felvágják a labdát előre és mindenki szalad érte l, néha a védők meg parasztkodnak egy sort? Egy Vallecano a 60.ba már rég tartalékolhatna a következő meccsre, mert addigra már bőven kipasszolnák az ellenfelet.
Egyáltalán nem tudok megérteni ezt a fényezést az angol focival kapcsolatba. A klubcsapataik és a válogatott eredményei nemzetközi szinten önmagukért beszélnek.
Az angol fociban nagyobb szerep hárul a fizikumra. A Vallecano-s védők két angol iramú meccs után - ahol símán végig sprintelnek egy meccset kaputól kapuig a játékosok - símán kifeküdnének, mert a seggükön vennék a levegőt. A spanyol foci ennél sokkal virtuózabb. Nem mondom, hogy jobb vagy rosszabb de más. Ők úgy szeretik, spanyolban más a módi. Egy angolnak meg két spanyol kiscsapat meccse szimpla lötyögés. Lehet butának nevezni az angol focit, de ott egy kiesi rangadó is tud jó, nézhető meccset hozni. Spanyolban kevésbé.
Európai szinten eredmények híján vannak jelenleg. De a foci mindigis a korszakokról szólt. Kitudja 5-10 év múlva ki hol lesz. Nem leeht leírni senkit sem.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.12.27. 00:47:13

MR. TROMORT777 írta:
Nero. írta: Szerintem meg egy Celta megkajálná reggelire egy Unitednek vagy egy Liverpoolnak a védelmét, de egy Levanténak se okozna gondot egy Stoke vagy egy Newcastle. Ebbe biztos vagyok.
Egyszer biztos, de ha 9 nap alatt 3 meccset tolnának és olyan dinamikában mint az angol bajnokság, akkor már közelsem biztos milyen irányba dölne el a mérleg.
Ugyanúgy 38 forduló vab ott is, ráadásul az angolok korábban kezdik a bajnokságot. Milyen dinamikában? Az, hogy felvágják a labdát előre és mindenki szalad érte l, néha a védők meg parasztkodnak egy sort? Egy Vallecano a 60.ba már rég tartalékolhatna a következő meccsre, mert addigra már bőven kipasszolnák az ellenfelet.
Egyáltalán nem tudok megérteni ezt a fényezést az angol focival kapcsolatba. A klubcsapataik és a válogatott eredményei nemzetközi szinten önmagukért beszélnek. A tradicionális csapataik (United, Liverpool) már régóta nem tényezők a BLben, a pénzes zsákok (City, Chelsea) még nagyjából tudnak valamit, de tavasszal 180 percen át ugyanúgy egykapuztunk a Cityvel, mint idén a Villarreallal.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MR. TROMORT777

2015.12.27. 00:37:19

Nero. írta: Szerintem meg egy Celta megkajálná reggelire egy Unitednek vagy egy Liverpoolnak a védelmét, de egy Levanténak se okozna gondot egy Stoke vagy egy Newcastle. Ebbe biztos vagyok.
Egyszer biztos, de ha 9 nap alatt 3 meccset tolnának és olyan dinamikában mint az angol bajnokság, akkor már közelsem biztos milyen irányba dölne el a mérleg.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.12.27. 00:34:30

Rinku írta:De szeretnék egy ilyen abszolút több esélyes spanyol bajnokságot, mint az angol... :) Ahol az olyan csapatoknak is, mint a Levante vagy Valladolid, bőven terem lehetőség anyagilag erősíteni és ilyen tök random eredmények is kijönnek hétről-hétre. :) Utópia. Nem feltétlen sz.r az Arsenal vagy a többi nagy. Angliában nem jól beolajozottan, szétvetett combokkal jön ki az ellenfelek 80%-a és bizony ilyen Stoke, Leicester, Southhampton teamek is tréfálhatnak, néha egész hosszú időkig is.
Szerintem meg egy Celta megkajálná reggelire egy Unitednek vagy egy Liverpoolnak a védelmét, de egy Levanténak se okozna gondot egy Stoke vagy egy Newcastle. Ebbe biztos vagyok.
Aki ezt az idegesítő Van Gaalt olyan jó edzőnek tartja, az mesélje már el nekem hogy miért is. Többek közt minket is eléggé tönkretett elég szépen.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MR. TROMORT777

2015.12.27. 00:13:50

hank1ee írta:https://streamable.com/smw1?t=11.2

Amúgy Benteke :lol: mondjuk 4 perc volt kiírva, és már a 96. perc volt kb.
Lentebb beszéltük. Les volt az egész akció. De egyébként hihetetlen, hogy tudta kihagyni. :D
hank1ee
Director del Fútbol

2015.12.27. 00:12:43

https://streamable.com/smw1?t=11.2" target="_blank

Amúgy Benteke :lol: mondjuk 4 perc volt kiírva, és már a 96. perc volt kb. Ettől függetlenül Morgan zseniális idén.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Válasz küldése