Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Neymar eladása és helyette újak vétele abba a koncepcióba illene bele, hogy a csapat játékát is meg kéne változtatni. Guardiola alapvető döntést hozott, amikor elküldte Yaya Tourét és Busquetsre tette a tétjét. Ettől lett a Barca egy időre csodacsapat és verte végig a világot. Így egy periódusra igaza lett. Gyerekség azt képzelni, hogy mindakettőt meg kellett volna tartani és felváltva játszatni. Ilyen nincs! Most viszont szerintem a fordított lépést kellene megtenni. Nem Yayát visszahozni, hanem egy hasonló zsánerű középpályás vezéregyéniséget hozni - hívják őt Pogbanak, vagy másképp. És ehhez illeszteni Messi és Suarez szerepkörét és ezt figyelembe vételével keresni Neymar helyére csatárokat.ntibi67 írta:Hát azt veszem észre,hogy a felvetésem,hogy ha jó áron eladható Neymar,még úgy is ha teljes értékű pótlása nem megoldható,teljesen nem verte itt ki a biztosítékot.Hiszen az árából 3-4 akár meghatározó fiatal játékos is megvehető.Egyre tőbbekben igy bennem is rossz érzéseket kelt ami vele kapcsolatban nap mint nap olvasható.Gondolok itt az apja zsarolás szerű nyilatkozataira az adóügyeire a bulizásaira a nem éppen tiszta szerződtetésére a most nyilvánosságra került érthetetlen garantált bónuszaira.
Tavaly 46 meccsen 25 gólt lőtt, mindezt úgy, hogy nem ment annyira eleinte a Dortmundnak, szerintem már azt is nyugodtan lehet jó szezonnak nevezni - szerk.: és eleinte még nem is csak középcsatárt játszott. Előtte évben 15-öt lőtt, most 37-nél jár, fejlődik szépen lassan évről évre..Bob_Marley írta:Igazad lehet, én idén hallok róla komolyabban, hogy milyen sok gólt lő.
Igazad lehet, én idén hallok róla komolyabban, hogy milyen sok gólt lő. Előtte egy Dortmundból pl Kagawa, Reus, Götze neveket hallottam nem Auba... embereket. Nem nézek Bundesligát, nem ismerem annyira. Etienneben jó volt, nyurga, gyors srác. Nekem ennyi van meg belőle. De igazán kiemelkedő szezont most látok tőle. És ha ezt veszem akkor pl Kanenek a második sorozatban.visca el barca írta:a gaboni mint egy szezonos?2011/2012 óta elég jó és stabil teljesítményt nyújt. és azért ő nem egy messi/suarez duoval a háta mögött nyomja...
még mielőtt valaki #swag#yolo#neymarskill ember betalálna, nem arról beszélek h egy az egybe cseréljük el.
Azért írtam ilyet, mert szoktam nézni a játékát, és az utóbbi 2 évben nem sűrűn megy bele 1v1-be. Attól még hogy gyors, nem az a cselezős típus, vagy ha igen, akkor egyáltalán nem betömörült védelmeket bont meg. Még a statok is ezt bizonyítják, Suáreznek kétszer annyi jó csele van egy meccsen idén, mint a gaboninak. Pedig Lajost se mondanám egy cselgépnek. Nem véletlen került beljebb a szélről is amúgy, sokkal jobban passzol oda. A Dortmundba aki azt csinálja a széleken, mint nálunk Neymar, az Mikhytarian. Na ő jól cselez. Auba meg jól indul be, és jól fejez be.visca el barca írta:már hogyne tudna cselezni?jó, lehet nem egy neymar, de azért ilyen butaságokat ne irkáljatok már. épp ezért, meg a sebességéből adódóan tudna nyugodtan a szélen is játszani, nem az a suarez/ibrahimovic féle lomha ember...
Nyilván, de a jelenlegi csapat javarészt az MSN-re van utalva támadásban, ahol meg az egyik fő erény pont ez, ezért írom ezt.Bob_Marley írta:Mondjuk ezt az 1v1 dolgot nem nagyon értem miért kritérium, nem ebből áll a foci, sőt.
Attól függ mi számít jó cselezésnek. Te szereted a statokat, idén 2 meccsenként van 1 jó csele. Szerintem ez nem olyan hű de jó, egy szélsőnek legalábbis, középen megél így is, megcsinálják helyette a dolgokat, neki "csak" gólokat kell lőnie idén igazából. Szélsőként, meg a francia ligában több volt neki, de én mióta látom, azóta sose betömörülős csapatok ellen villogott, hanem beindították üresbe, és lefutott mindenkit, ahogy írod te is. Nálunk meg nem pont ez a játék, legalábbis egy meccs 80%-ában nem.Bob_Marley írta:Amennyit meg cselezni kell azt szerintem is tudja, amennyit láttam belőle.
Ezzel viszont egyetértek, évről évre fejlődik, kb mint Griezmann. Csak a francia valamivel fiatalbb ugye, de Auba meg többet termelt idén. De az biztos, hogy egyszezonos játékosnak én se mondanám.visca el barca írta:a gaboni mint egy szezonos?2011/2012 óta elég jó és stabil teljesítményt nyújt. és azért ő nem egy messi/suarez duoval a háta mögött nyomja...
Nekem nagyon tetszik a játéka, főleg a robbanékonysága, engem kicsit Etoora emlékeztet. De abban igazad van, ő középen lenne jó, nem Neymar helyett.A gaboni ügyes, de ahogy TripleH írja, nem tud jól cselezni kis területen. Igazából nagy területen se, versenytfutni tud, de 1v1-benn nem túl erős, és Griezmannhoz hasonlóan ő is középső támadóként lépett szintet. Azt meg meg se említem, hogy minden adódó alkalommal tövig nyal a Realnak..
Na, azért ő mögötte is vannak jó kis játékosok: Göndogan, Kagawa, Reus, az örmény fiú, meg (a tavalyi évet leszámitva) remekül működő támadójáték.és azért ő nem egy messi/suarez duoval a háta mögött nyomja...
A gaboni ügyes, de ahogy TripleH írja, nem tud jól cselezni kis területen. Igazából nagy területen se, versenytfutni tud, de 1v1-benn nem túl erős, és Griezmannhoz hasonlóan ő is középső támadóként lépett szintet. Azt meg meg se említem, hogy minden adódó alkalommal tövig nyal a Realnak..visca el barca írta:én a gabonit.
Nyilván el lehet hozni most is bárkit, de ha az ifik folyton csesztetve vannak, és Lucho se játszatja őket, mert nem tudnak annyi pluszt nyújtani, akkor nem tudom miért jobb olyat hozni drágán, aki szintén nem tud. Mert kétségeid ne legyenek, Coutinho és főleg Dybala is 50-60 alatt nem hozható. Coutinho talán, de az argentin egész biztos nem.ntibi67 írta:Mi az hogy még nem Barcelona szint,majd akkor vegyünk valakit ha már az lesz 3x áron?Ezeket sem értem,hogy nem az a posztja meg ugyan az a posztja.S.Robertonak tavaly még helye sem volt a csapatban most meg lassan csak kapus nem volt.Szóval egy-egy játékost nem kellene posztra beskatulyázni.
A Gaboninak viszont hely kell, nem is kevés és középen igazán jó nem szélen.visca el barca írta: én a gabonit. egy az egyben ua. mint neymar, csak ő a flikkflakkozás helyett inkább agresszíven támadja a kaput és tényleg tud mind a 3 pozicioban játszani. ráadásul mégiscsak egy olyan csapatban van, ahonnan azért lehet igazolni, mert jó pénzért mindenkit eladnak (lásd götze, akit a mai árakhoz képest fillérekért passzoltak el)
jó, persze a marketing értéke nulla, de hát engem az érdekel legkevésbé
én a gabonit. egy az egyben ua. mint neymar, csak ő a flikkflakkozás helyett inkább agresszíven támadja a kaput és tényleg tud mind a 3 pozicioban játszani. ráadásul mégiscsak egy olyan csapatban van, ahonnan azért lehet igazolni, mert jó pénzért mindenkit eladnak (lásd götze, akit a mai árakhoz képest fillérekért passzoltak el)palesz77 írta:Engem az érdekelne, hogy kit honzátok Neymar helyett?
Ha Griezmannra gondolsz, akkor azt is írd le hol játszatnád a jelenlegi rendszerbe. Mert ő akkor igazán jó, ha 2 csatáros játékban ő az egyik aki középen van. Bár idén már 1 szem támadóként is egész jól megállta a helyét, de úgy a legjobb azért. Az viszont bitzos, hogy már rég nem szélső, mitn a Sociedadban volt, úgyhogy oda értelmetlen lenne visszateni. 1v1-be meg ő aztán egyáltalán nem erős, szóval Neymar szerepét szerintem totál nem tudná átvenni.Feast4 írta:És egy szerintem kopp ugyanolyan játékos mint at előző kettő:Grizman.Viszont ő nem sérülékeny de könnyen lehet úgy járnánk vele mint Alexissel.
Mondjuk szerintem a Barca pont az a csapat, ahol sose a védelem a legerősebb, és nem 1 gólokkal akarunk meccseket nyerni a bivaly védelmünknek hála, de nyilván változhatnak az idők.. Viszont ha most döcög a támadóalakzat, mert nincsenek jó formában a srácok, akkor mi lenne jövőre úgy, ha alapból se elég ütős az első trió? Ez már nem a Pep féle csapat, ahol elég volt "szólistának" egy szem Messi elöl, mert olyan bivaly középpálya volt. Lucho rendszerében a támadóknak kell eldöntein inkább a meccset, szenvedünk is rendesen, ha nem megy egyiküknek, a középpálya csak kisegít, de inkább helyettük is gürizik.ntibi67 írta:Természetesen egy az egyben nem lehetne pótolni,hiszen ő Neymar.De ha az árából elsősorban a védelmet tennénk rendbe,akkor nem kellene aggódnunk azon hogy a csatáraink rúgjanak több gólt mint amennyit kapunk.Tehát ebben az esetben nem lenne szükség olyan kaliberű járékosra mint Neymar.
Most ha elméleti beszélgetésbe bonyolódunk akkor azt kell mondjam jelenleg 3 játékos van akik ha nem is olyanok mint ő de kvalitásaik alapján ők állhatnak a helyére.(Szerintem.De ezzel lehet vitatkozni.)Elő kell venni szerintem egy már agyonkoptatott nevet akire meggyőződésem szerintem semmi szükségünk nem volt soha Reus, középpályán bal szélén és meg akar hamis 9-esben is használható.De ő az aki örökre a Dortmund játékosa lesz.palesz77 írta:Engem az érdekelne, hogy kit honzátok Neymar helyett? Ugyanis Leo habár nagyon jól játszott a szezon javában, Neymar volt az javarészt, aki a védelmeket feltörte 1v1-ekkel. Nem lenézve ezzel Messit, mert ő a cselei mellett a passzaival is megtette mindezt, de Neymar volt a leglendületesebb támadónk idén szerintem - amíg formában volt. Ezt meg nem lenne egyszerű pótolni, és egy ilyen stílusú játékos nélkül nem is működne úgy a támadótriónk. Lehetne nyilván Dembelével próbálkozni, de az elég lutri, Coutinho és Dybala meg még nem Barca kezdő szint - ráadásul nem is olyan jók 1v1-be, mint nekünk kéne. Szóval ez szép dolog, hogy el lehetne adni - én se törnék össze lelkileg nyilván, ha elmenne -, és kapnánk érte soksok pénzt, de amíg nem tudjuk úgy pótolni, hogy ne essünk vissza, addig nem lenne sok értelme szerintem elengedni a brazilt.. Úgyis megy pár év múlva, de addig "használjuk ki" amennyire csak tudjuk.
Igen, téma volt, hogy akarunk egy alacsonyabb, gyors védőt. Aztán leigazoltuk a Mathieut.etooka9 írta:Elvileg nagyon anglia felé kacsingat. Korábban téma volt itt, hogy mindenképpen egy alacsonyabb, gyorsabb játékost akarunk Pique mellé, hát ő nem az.visca el barca írta:hummelsnek amugy jövőre lejár a szerződéserégen nagy sláger volt itt, egy próbát lehet megérne
![]()
A német 1 centivel alacsonyabb, szóval az stimmel.
had fifázzunk már egy kicst lécci lécci lécciS.Agüero írta:Csak annyi a gond, hogy nem a FIFA-ban vagyunk, és ez nem fog bekövetkezni.
Kíváncsi leszek, kit akartok majd megvenni, hogyha netán nem nyerjük meg a bajnokságot.
Tőlem ironizálhatsz de én nem viccnek szántam.Ha elvész köztük az összhang és másról sem hallani csak hogy a Neymar papa hogy prőbálja feltornázni a fia bérét.Meg hogy mikor melyik országban idézik be adócsalásért.Most meg kijöttek a szerződésének részletei.Én úgy érzem ezek morálisan rombolják az öltözői hangulatot ami a teljesítmény rovására megy.Tehát ha van aki kifizetné érte 190M + van 60M igazolásra és az eladásokból (Adriáno,Vermaelen,Alves,Mathieu,Douglas,Turan) is befolyna 70M,ebből komoly vérfrissítést lehetne csinálni.Marquinhos,Laporte,Dybala,Coutinho...S.Agüero írta:Ja, meg Messit is, és akkor már egy egész kezdőcsapatot tudunk venni.![]()
Ja, meg Messit is, és akkor már egy egész kezdőcsapatot tudunk venni.ntibi67 írta:Vagy adjuk el,190+60+eladásokból származó milliókból rendesen meglehetne újítani a csapatot.palesz77 írta:Neymarról úgyis azt olvastam most, hogy már a Brazil szövetség is aggódik a sok bulizása miatt, úgyhogy kell a pótlás..
Vagy adjuk el,190+60+eladásokból származó milliókból rendesen meglehetne újítani a csapatot.palesz77 írta:Neymarról úgyis azt olvastam most, hogy már a Brazil szövetség is aggódik a sok bulizása miatt, úgyhogy kell a pótlás..