visca el barca írta:már hogyne tudna cselezni?

jó, lehet nem egy neymar, de azért ilyen butaságokat ne irkáljatok már. épp ezért, meg a sebességéből adódóan tudna nyugodtan a szélen is játszani, nem az a suarez/ibrahimovic féle lomha ember...
Azért írtam ilyet, mert szoktam nézni a játékát, és az utóbbi 2 évben nem sűrűn megy bele 1v1-be. Attól még hogy gyors, nem az a cselezős típus, vagy ha igen, akkor egyáltalán nem betömörült védelmeket bont meg. Még a statok is ezt bizonyítják, Suáreznek kétszer annyi jó csele van egy meccsen idén, mint a gaboninak. Pedig Lajost se mondanám egy cselgépnek. Nem véletlen került beljebb a szélről is amúgy, sokkal jobban passzol oda. A Dortmundba aki azt csinálja a széleken, mint nálunk Neymar, az Mikhytarian. Na ő jól cselez. Auba meg jól indul be, és jól fejez be.
Persze nem muszáj olyan ember, aki az őrületbe kergeti a védelmeket, anno a Villa-Pedro duó is jól megélt itt. De ahhoz más középpálya kell, és újra kéne szervezni kb a csapatot, ami szerintem egyáltalán nem indokolt. Úgyhogy igazából az is lehet, hogy mások a kritériumaink jelenleg, amikor jól cselező játékosra gondolunk, mert én tényleg olyan emberrel pótolnám a brazilt - hál istennek nem kell -, aki sokszor nekimegy a védelmeknek egy meccsen, nem olyannal, aki ha odakerül, akkor megveri az emberét, de amúgy nem ez az egyik fő erőssége.
Bob_Marley írta:Mondjuk ezt az 1v1 dolgot nem nagyon értem miért kritérium, nem ebből áll a foci, sőt.
Nyilván, de a jelenlegi csapat javarészt az MSN-re van utalva támadásban, ahol meg az egyik fő erény pont ez, ezért írom ezt.
Bob_Marley írta:Amennyit meg cselezni kell azt szerintem is tudja, amennyit láttam belőle.
Attól függ mi számít jó cselezésnek. Te szereted a statokat, idén 2 meccsenként van 1 jó csele. Szerintem ez nem olyan hű de jó, egy szélsőnek legalábbis, középen megél így is, megcsinálják helyette a dolgokat, neki "csak" gólokat kell lőnie idén igazából. Szélsőként, meg a francia ligában több volt neki, de én mióta látom, azóta sose betömörülős csapatok ellen villogott, hanem beindították üresbe, és lefutott mindenkit, ahogy írod te is. Nálunk meg nem pont ez a játék, legalábbis egy meccs 80%-ában nem.
visca el barca írta:a gaboni mint egy szezonos?

2011/2012 óta elég jó és stabil teljesítményt nyújt. és azért ő nem egy messi/suarez duoval a háta mögött nyomja...
Ezzel viszont egyetértek, évről évre fejlődik, kb mint Griezmann. Csak a francia valamivel fiatalbb ugye, de Auba meg többet termelt idén. De az biztos, hogy egyszezonos játékosnak én se mondanám.