Én maximálisan megértem a szomorúságot, én is bírtam Bartrat, de ezeket már túlzásnak érzem, amiket lejjebb írtok.
Most is van a csapatban 8 saját nevelésű ember, Alba-Vidalt nem számolom. Nem építi be őket úgy? Ezt még el is fogadom, de azért csak betesz egy RObertot egy RM ellen IDEGENBEN a kezdőbe, csak Rafinha felépül és rögtön dobja is be. Nem Ardat nem Mathieut nem a harmadikat hanem Rafinhat. Csak visszaakarja hozni Nolitot (aki szintén saját nevelés). Csak visszajön (?) Dennis. Egyáltalán nincs elvágva az út. És még kölcsönben van más fiatal is.
LE egyik nagy húzása az volt, hogy fizikailag erősödött a csapat. Rakitic, Suarez, Mathieu mind arra jött, hogy erősebbek legyünk. Arda is hasonló, egyelőre ő nem tudott bizonyítani. Vidal nem ilyen, lám valami összerezdülés van is köztük. Sokat jelentenek a párharcok megnyerése, s rendre ezek miatt maradtunk alul az érkezése előtt. És nem azt akarom kihozni, hogy Bartrat lefutott Bale....Hanem hogy egy Mathieu azért játszott többet, mert lehet fele annyira ügyes, de sokkal nagyobb az esélye hogy "felborít" valakit mint Bartra. És utóbbira van szükségünk. Szintén nem jogos egy meccset hozni, de friss emlékként Sevilla elleni. Na ezért használja Mathieut, mert tud úgy játszani mint egy fal. Bartra másabb védő, de ilyenre meg nem volt szüksége. Mondhatni rosszkor-rossz helyen volt Bartra. És a döntések meg LE-t igazolják mert a siker meg jön. Innentől kezdve pláne nem fontos hogy most Bartra játszik vagy sem. Ez nem ellene szól vagy más ellen, de kesergünk meg tényleg egy szimpi srác, de az ilyesfajta siratás már nagyon túlzás. Lassan Xavi féle búcsú ez.

De még Pedro is sokkal fontosabb tagja volt a keretnek és hasonló okok miatt ment el, de nem kapott ekkora "hypeot". És ez nem hálátlanság, maximálisan megértem Bartrat is, meg maximális sikereket kívánok neki, de könyörgöm az FC Barcelonának szurkolunk nem Bartranak vagy xy-nak. Egy negyedik számú védő ment el. Annak meg igenis luxus volt, s jó lett volna ha marad, de megérezni a hiányát nem érezhetjük meg.
Másik topikban felvetődött ez hogy jövő kapitánya. Ez nálam olyan szintű túlzó vélemény, hogy hihetetlen. 25 éves, játszik még tíz évet. Kapásból Pique, Messi is itt lesz még 4-5 évig és ennél nagyobb távlatban nem is kell csapatépítésként gondolkozni. Azokon is felszoktam húzni a szemöldökömet, hogy vegyük meg xy-t mert TÍZ évre megvan oldva a helyzet. Az hogy mi lesz jövőre is nehéz megmondani nem hogy tíz évre. Főleg ma amikor szép nem szép, de pénzért fociznak és odamegy ahol siker és pénz van. Egy Neymar se fog itt lenni soha 10 évig, ahogy ha jönne akkor egy Marquinhos se. Alves volt itt 8 évig, s kuriózum. Na mindegy, elkanyarodtam. Szóval az hogy Bartra csk lett volna eléggé költői túlzás nálam már csak az erre vetélytársak miatt is, s Messiék után ott van pl Busi is mint jelölt.
Még annyit, hogy azt hiszem mi jó a Barcelonának mik az értékei se én se veb se LG se más nem tudná jobban LE-nél. Itt játszott majd 10 évet, nem a legszebb időszakunk volt meg voltak külföldiek, de azt hiszem Enrique testközelből tudja mik az elvárások miknek kell "megfelelni". Annyi hogy tényleg kicsit el voltunk kényeztetve, 11 kezdő játékossal meg hasonlók. Gyerekek pont LE idejében is ott voltak a saját nevelések mint Gabrik, Celadesek, Arnauk stb emberek. Arra akarok kilyukadni, hogy pont az hogy van egy Pique-Busi-Messi féle gerinc az nagyon örömteli, de ez nem így lesz és régen is a legjobbak általában külföldiek voltak. Ahhoz képest aranyélet van ennyi saját nevelésű emberrel és kölcsönökkel és próbálgatásokkal. Eredménykényszer van, most nehezebb még a nagyon tehetségeseknek is, de 1; nincs olyan edző aki maga ellen dolgozna és nem tenné be azt, akivel nyerhet 2; mint írtam LE ismeri mi a dörgés nálunk és megadja azoknak az esélyt, akik készen állnak.
Én nem szeretem ezt felhozni, amit veb néha felszokott, de egyszerűen nem lehet ezt kikerülni most. Tényleg ilyenkor kicsit sajnálatos, hogy a gyenge időszakot nem mindenki élte át a fórumon, mert akkor a sikereket is átértékelné érzésem szerint. Meg az ilyen dolgokat, hogy mennyi saját nevelés van stb-stb. A két kezünket összetehetjük, hogy ennyi saját nevelésű emberünk van, főleg a mai világban egyébként és erre mi "panaszkodunk". Hangsúlyozom megértem a Bartra védőket, én sem ő ellene vagyok hanem a már-már erkölcsi mételyt feltételező irányításról, amit LE képvisel. Ez nem igaz, mert a játékosok megvannak, s a sikerek is. Értem én hogy de hát Bartra esetleg akkor később is lenne siker, igen lesz, de nem vele, Ezen dolgozik a klub vezetősége hogy legyen siker (mezszponzor, stadion, reklám) ezen dolgozik a szakmai vezetés, hogy legyen siker akkor kérdem én mégis mi a francot akarunk még? Sajnálom Bartra-t, ahogy Xavit ahogy Pedrot ahogy mást, de az élet megy tovább, s elnézést de "tojok" (idézőjel nem véletlen) rájuk, mert az érdekel a csapat nyer-e, a csapat sikeres-e. Nem az hogy jaj szegény Bartra vagy jaj szegény más.....