Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
geridoss
Director del Fútbol

2016.06.04. 12:48:48

Bob_Marley írta:És ez nem hálátlanság, maximálisan megértem Bartrat is, meg maximális sikereket kívánok neki, de könyörgöm az FC Barcelonának szurkolunk nem Bartranak vagy xy-nak.

...

Sajnálom Bartra-t, ahogy Xavit ahogy Pedrot ahogy mást, de az élet megy tovább, s elnézést de "tojok" (idézőjel nem véletlen) rájuk, mert az érdekel a csapat nyer-e, a csapat sikeres-e. Nem az hogy jaj szegény Bartra vagy jaj szegény más.....
Igazából azért csak ezt emelném ki, mert a többivel nagyjából egyetértek.
Ez viszont kicsit szúrja a szemem.

Nyilván nem azért kezdünk el szurkolni a csapatnak, mert tetszik a színösszeállítás, meg olyan szép a stadion. Én 12-13 éve azért kezdtem követni a csapatot, mert bizonyos játékos vagy játékosok felkeltették a figyelmem, jobban megismertem a klubot, és azóta is odavagyok a klubért.

Ezt mindig is furcsálltam, mert többször is leírtad már, hogy te nem egy adott játékosnak, hanem egy a klubnak szurkolsz. Természetesen mi is a klubnak szurkolunk, de - innentől nem beszélnék más nevében (mint Bartra - védők) - én kimondottan rajongok egyes játékosokért (ilyen pl. Rakitic, Neymar és Bartra is), akiket igenis nagyon sajnálok, ha nem kapják meg a lehetőséget a bizonyításra, és el kell hagyniuk a klubot.

Nem 11 bábú fut fel a pályára Barca mezben, hanem játékosok.

És mindaz, amiért megszerettem a klubot, a filozófia, a játékosokkal való bánásmód, az Bartra esetében a nulla közeli állapothoz redukálódott. Mert hitegetni éveken keresztül nem szép dolog, akkor ha tudta LE, hogy úgyse számol vele, ne jegelte volna itt már érkezése óta.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.06.04. 12:37:33

Én csak annyit kérek tőle a jövőre nézve, hogy nyíltan mondja ki, hogy mit akar, aztán cselekedjünk aszerint. Gondolok itt Montoya, Douglas, Bartra vagy Munir féle esetekre. Mindegyikre azt mondta,hogy "jók, fontos tagok", csak a gyakorlatban számítani nem számított egyikre se. Akkor adjuk el őket amíg lehet, ha kell legyen csak idegenlégiósokkal tele a keret, de olyan emberek jöjjenek, akiket használ is. Egyáltalán nem értenék egyet ezzel a szemlélettel, de a mostaninál jobb lenne, mert olyan emberek lennének a padon, akikhez mer is nyúlni. Most Vidalnál is ettől tartok, hogy megy majd a kedveskedés nyáron, aztán szeptembertől meg minden 10. meccsen lép pályára. Legyen inkább 20 fős a keret, de abból a 20-ból 20-at merjen is bedobni bármikor. Samper esetében hál istennek jó eséllyel ez is lesz, de Muniréknál is ezt kéne. Ha nem meri vesztes állásnál, vagy akár egy Eibar ellen sem betenni, akkor adjuk kölcsön, aztán jöjjön valaki helyette. A lényeg, hogy mondja ki, és ne a mennyiségre, hanem a minőségre menjünk rá a pad esetében is. Mert most tök jó, hogy 25 fős a keret, amikor abból jó ha 16-ot használ.
Bob_Marley írta: Nem építi be őket úgy? Ezt még el is fogadom, de azért csak betesz egy RObertot egy RM ellen IDEGENBEN a kezdőbe, csak Rafinha felépül és rögtön dobja is be. Nem Ardat nem Mathieut nem a harmadikat hanem Rafinhat. Csak visszaakarja hozni Nolitot (aki szintén saját nevelés). Csak visszajön (?) Denis. Egyáltalán nincs elvágva az út. És még kölcsönben van más fiatal is.
Ez meg igaz, bár Denis se saját nevelés, de ez mellékes. Ez is mutatja, hogy ha az "ő embere" az ifi, akkor használja. De ha nem, akkor intsünk búcsút - visszavásárlásival -, aztán ha mégis úgy alakult, akkor vegyük vissza. Ne jegelgessük a semmiért.. Szerintem.

szerk.: Itt van Verma is, most olvasom, hogy megint lesérült. Ha nem adjuk el nyáron, akkor világ barmai vagyunk, semmire nem megyünk vele. 5 jó meccsért felesleges a keretben tartani..
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.04. 12:26:46

Én maximálisan megértem a szomorúságot, én is bírtam Bartrat, de ezeket már túlzásnak érzem, amiket lejjebb írtok.

Most is van a csapatban 8 saját nevelésű ember, Alba-Vidalt nem számolom. Nem építi be őket úgy? Ezt még el is fogadom, de azért csak betesz egy RObertot egy RM ellen IDEGENBEN a kezdőbe, csak Rafinha felépül és rögtön dobja is be. Nem Ardat nem Mathieut nem a harmadikat hanem Rafinhat. Csak visszaakarja hozni Nolitot (aki szintén saját nevelés). Csak visszajön (?) Dennis. Egyáltalán nincs elvágva az út. És még kölcsönben van más fiatal is.

LE egyik nagy húzása az volt, hogy fizikailag erősödött a csapat. Rakitic, Suarez, Mathieu mind arra jött, hogy erősebbek legyünk. Arda is hasonló, egyelőre ő nem tudott bizonyítani. Vidal nem ilyen, lám valami összerezdülés van is köztük. Sokat jelentenek a párharcok megnyerése, s rendre ezek miatt maradtunk alul az érkezése előtt. És nem azt akarom kihozni, hogy Bartrat lefutott Bale....Hanem hogy egy Mathieu azért játszott többet, mert lehet fele annyira ügyes, de sokkal nagyobb az esélye hogy "felborít" valakit mint Bartra. És utóbbira van szükségünk. Szintén nem jogos egy meccset hozni, de friss emlékként Sevilla elleni. Na ezért használja Mathieut, mert tud úgy játszani mint egy fal. Bartra másabb védő, de ilyenre meg nem volt szüksége. Mondhatni rosszkor-rossz helyen volt Bartra. És a döntések meg LE-t igazolják mert a siker meg jön. Innentől kezdve pláne nem fontos hogy most Bartra játszik vagy sem. Ez nem ellene szól vagy más ellen, de kesergünk meg tényleg egy szimpi srác, de az ilyesfajta siratás már nagyon túlzás. Lassan Xavi féle búcsú ez. :D De még Pedro is sokkal fontosabb tagja volt a keretnek és hasonló okok miatt ment el, de nem kapott ekkora "hypeot". És ez nem hálátlanság, maximálisan megértem Bartrat is, meg maximális sikereket kívánok neki, de könyörgöm az FC Barcelonának szurkolunk nem Bartranak vagy xy-nak. Egy negyedik számú védő ment el. Annak meg igenis luxus volt, s jó lett volna ha marad, de megérezni a hiányát nem érezhetjük meg.

Másik topikban felvetődött ez hogy jövő kapitánya. Ez nálam olyan szintű túlzó vélemény, hogy hihetetlen. 25 éves, játszik még tíz évet. Kapásból Pique, Messi is itt lesz még 4-5 évig és ennél nagyobb távlatban nem is kell csapatépítésként gondolkozni. Azokon is felszoktam húzni a szemöldökömet, hogy vegyük meg xy-t mert TÍZ évre megvan oldva a helyzet. Az hogy mi lesz jövőre is nehéz megmondani nem hogy tíz évre. Főleg ma amikor szép nem szép, de pénzért fociznak és odamegy ahol siker és pénz van. Egy Neymar se fog itt lenni soha 10 évig, ahogy ha jönne akkor egy Marquinhos se. Alves volt itt 8 évig, s kuriózum. Na mindegy, elkanyarodtam. Szóval az hogy Bartra csk lett volna eléggé költői túlzás nálam már csak az erre vetélytársak miatt is, s Messiék után ott van pl Busi is mint jelölt.

Még annyit, hogy azt hiszem mi jó a Barcelonának mik az értékei se én se veb se LG se más nem tudná jobban LE-nél. Itt játszott majd 10 évet, nem a legszebb időszakunk volt meg voltak külföldiek, de azt hiszem Enrique testközelből tudja mik az elvárások miknek kell "megfelelni". Annyi hogy tényleg kicsit el voltunk kényeztetve, 11 kezdő játékossal meg hasonlók. Gyerekek pont LE idejében is ott voltak a saját nevelések mint Gabrik, Celadesek, Arnauk stb emberek. Arra akarok kilyukadni, hogy pont az hogy van egy Pique-Busi-Messi féle gerinc az nagyon örömteli, de ez nem így lesz és régen is a legjobbak általában külföldiek voltak. Ahhoz képest aranyélet van ennyi saját nevelésű emberrel és kölcsönökkel és próbálgatásokkal. Eredménykényszer van, most nehezebb még a nagyon tehetségeseknek is, de 1; nincs olyan edző aki maga ellen dolgozna és nem tenné be azt, akivel nyerhet 2; mint írtam LE ismeri mi a dörgés nálunk és megadja azoknak az esélyt, akik készen állnak.

Én nem szeretem ezt felhozni, amit veb néha felszokott, de egyszerűen nem lehet ezt kikerülni most. Tényleg ilyenkor kicsit sajnálatos, hogy a gyenge időszakot nem mindenki élte át a fórumon, mert akkor a sikereket is átértékelné érzésem szerint. Meg az ilyen dolgokat, hogy mennyi saját nevelés van stb-stb. A két kezünket összetehetjük, hogy ennyi saját nevelésű emberünk van, főleg a mai világban egyébként és erre mi "panaszkodunk". Hangsúlyozom megértem a Bartra védőket, én sem ő ellene vagyok hanem a már-már erkölcsi mételyt feltételező irányításról, amit LE képvisel. Ez nem igaz, mert a játékosok megvannak, s a sikerek is. Értem én hogy de hát Bartra esetleg akkor később is lenne siker, igen lesz, de nem vele, Ezen dolgozik a klub vezetősége hogy legyen siker (mezszponzor, stadion, reklám) ezen dolgozik a szakmai vezetés, hogy legyen siker akkor kérdem én mégis mi a francot akarunk még? Sajnálom Bartra-t, ahogy Xavit ahogy Pedrot ahogy mást, de az élet megy tovább, s elnézést de "tojok" (idézőjel nem véletlen) rájuk, mert az érdekel a csapat nyer-e, a csapat sikeres-e. Nem az hogy jaj szegény Bartra vagy jaj szegény más.....
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.06.04. 12:20:08

LG írta: Ahogy korábban leírtam, ezt igy el tudom fogadni. LE az edzőnk, méghozzá az egyik legsikeresebb a klub történetében, ezért minden döntését tudomásul veszek, és elfogadok. De akkor miért kellett ennyit várni az eladásával? Még tavaly nyáron is 20 millióért simán el tudtuk volna passzolni szerintem, és akkor mi is, ő is jobban jár.
Vermaelen miatt és a sérülékenysége miatt. Plussz a bal oldalra is főként Mathieu-t szánta cserének, így nem volt annyira meglepő, hogy akart egy 4.-5. szűmú védőt. Bartra szempontjából sajnálatos, de a csapat érdekeit nézve nem maradhattunk ennyi emberrel mert mindig fel kell készülni a legrosszabbra is.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.06.04. 12:18:45

LG írta:
Fél fórum szidja Mathieu-t, de az a nagy büdös igazság, hogy jobb volt mint Bartra.
Akkor miért nem őt akarta fél Európa leigazolni, miért nem őt veszi meg a Dortmund Hummels utódjának?
jó hát ilyen hülye játékba én is bele tudok menni. ha bartra akkor nagy sztár akkor eddig miért nem akarta senki megvenni? 15-20 millióért bárki vihette volna az elmúlt 3 évben
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.04. 12:14:30

Tromort77 írta:Lucho látta nap mint nap, meg az egész stáb is, ha ők úgy gondolták, hogy hosszabb távon sem jelentene megoldást akkor szerintem nincs miről beszélni. Innen nem lehet megítélni valójában a tudását.
Mathieu valóban gyengébb előre játékban, de a tizenhatoson belül egy állat fizikailag. Hiába ez a Barca, még akkor is az az elsőszámú alapkövetemény egy középső védőnél az, hogy tudjon védekezni. Abban pedig jobb.
Ahogy korábban leírtam, ezt igy el tudom fogadni. LE az edzőnk, méghozzá az egyik legsikeresebb a klub történetében, ezért minden döntését tudomásul veszek, és elfogadok. De akkor miért kellett ennyit várni az eladásával? Még tavaly nyáron is 20 millióért simán el tudtuk volna passzolni szerintem, és akkor mi is, ő is jobban jár.
Tromort77

2016.06.04. 12:06:53

Lucho látta nap mint nap, meg az egész stáb is, ha ők úgy gondolták, hogy hosszabb távon sem jelentene megoldást akkor szerintem nincs miről beszélni. Innen nem lehet megítélni valójában a tudását.
Mathieu valóban gyengébb előre játékban, de a tizenhatoson belül egy állat fizikailag. Hiába ez a Barca, még akkor is az az elsőszámú alapkövetemény egy középső védőnél az, hogy tudjon védekezni. Abban pedig jobb.
Samper
Director del Fútbol

2016.06.04. 12:00:21

LE megtalálta a gálacsapatát és egy-két közvetlen tartalékot. Ezzel kettős duplázás ment. A szerződéséből még egy éve van, azt nagyjából ugyanezekkel akarta megoldani. Több dolog köpött a levesébe. Mindenekelőtt Messi, Neymar és Masche adóügye. Meg az, hogy a sztárjátékosok megtartása egyre több pénzébe kerül a Clubnak. Ez belső anyagi feszültségekhez vezet. Most úgy látszik, nagyobb nyári mozgás lesz, mint LE tervezte. De hát Bartomeu hozott dörzsölt játékosszerzőket - azzal kell majd főzni, amit össze tudnak hozni. LE-nek inkább arra van lehetősége, hogy megmondja, ki NEM kell neki.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.04. 11:59:27

Tromort77 írta:
LG írta: Akkor miért nem őt akarta fél Európa leigazolni, miért nem őt veszi meg a Dortmund Hummels utódjának?
Jobb, értsd úgy, hogy ide jobb. A mi játékrendszerünkben hasznosabb. Amúgy meg nyílván 32 évesen nem fog kelleni nagyon senkinek.
A kora jogos, de akkor mi is elgondolkodhattunk volna, hosszú távon kivel járunk jobban. Azzal meg nem értek egyet, hogy Mathieu a mi játékrendszerünkbe hasznosabb lenne. Neki pont azok a gyengeségei, ami nálunk kulcsfontosságú: labdakihozatal, passzjáték, Bartra meg azért elég jó volt ezekbe. Szerintem a Dortmund is pont ezért őt viszi, mert olyan védő, aki tökéletesen beleillik egy játszó csapatba.
Tromort77

2016.06.04. 11:49:12

LG írta: Akkor miért nem őt akarta fél Európa leigazolni, miért nem őt veszi meg a Dortmund Hummels utódjának?
Jobb, értsd úgy, hogy ide jobb. A mi játékrendszerünkben hasznosabb. Amúgy meg nyílván 32 évesen nem fog kelleni nagyon senkinek.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.04. 11:46:44

Fél fórum szidja Mathieu-t, de az a nagy büdös igazság, hogy jobb volt mint Bartra.
Akkor miért nem őt akarta fél Európa leigazolni, miért nem őt veszi meg a Dortmund Hummels utódjának?
Tromort77

2016.06.04. 11:38:54

El kell fogadni, hogy ez a garnitúra más mint az előzőek. Samper meg Grimaldo? Grimaldo sosem volt komoly esélyese az első csapatnak. Szerintem ott ahol a világ legjobb edzői és megfigyelői dolgoznak ott talán jobban átlátják, hogy kivel mi a baj. Ez a nem volt kipróbálva sem igaz például Samper esetében. Tudomásom szerint sokat edzett a nagycsapattal. Nem csak a meccsek léteznek egy játékos megítéslésére. Edzésen teljesen fel lehet képezni egy játékos tudását. Ha még Samper nem szerepelt az azért van mert még nem elég jó. Lucho az első csapat edzője, nem az utánpótlásért felelős. Tőle eredmények kellenek és ezt brutálisan teljesíti is. Például Sergi Roberto-nak ő adta meg a bizalmat és ő élt vele. Ha ő úgy gondolta, hogy Grimaldo vagy éppen Bartra nem elég jó ide akkor el kell hinni neki. Azt meg az ő nyakába varni, hogy Bartra nem tudott robbantani elég vicces. Fél fórum szidja Mathieu-t, de az a nagy büdös igazság, hogy jobb volt mint Bartra. Ezt kellene elfogadni. Teljesen más de Thiago-val is ez van, lehoz egy jó meccset fél évente akkor mindig jön a miért szórakoztuk el. Ugyanez lesz Bartra-val is, miközben az igazság az, hogy egyszerűen csak nem passzoltak ide. Én is sajnálom Bartra-t de nekem fontosabb a csapat működése mint egy-egy egyéni érdek. Ha pedig olyan ifi fog Lucho kezei alá kerülni aki valóban tud mit adni a csapatnak akkor biztosan meg fogja adni a neki a lehetőséget. De csak a legjobbakra van idő kísérletezni.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.06.04. 10:33:01

Ami a Bartra ügyet illeti, nem akarom ugyanazokat a köröket lefutni, de még egyszer utoljára megkérdezem: ha tényleg semmit nem láttak benne, akkor miért nem lett már eladva évekkel ezelőtt? Erre Bob azt írta, mert a klubnak jó egy ilyen minőségi 5. számú védő. De ez nem korrekt érv. Eleve minek 5. számú védő? Ha van is, kb. mindegy, hogy ki az, úgyis alig játszik.

A klub is jobban járt volna, ha korábban megy, mert akkor 15-20 millióért is simán el lehetett volna adni. Még azt is lehet mondani, hogy ez a különbség nem nagy pénz egy ekkora a klubnak, igen ám, csak ezt eljátszottuk Sandroval és Adrianoval is, meg korábban egy csomó játékossal, és igy már jelentősebb a bukott összeg.

Azt meg majd most kiderül, hogy mekkora lehetőség volt Bartrában. Ha nem nyújt semmi kiemelkedőt, az LE-t fogja igazolni, ha viszont igen, akkor ez azért támadási felület lesz, főleg, ha nálunk meg lesznek problémák a poszton. Mert jövőre is sikeresek leszünk, akkor nyilván senki sem fog azon sírni, hogy Bartra a Dortmundban villog.
remélem senki nem gondolta komolyan 5-6-7-8-10 évvel ezelőtt, hogy nekünk kizárólag ez lesz a jövőnk, hogy minden évben jön egy puyol, utána egy iniesta, xavi, meg rá 3 évre egy messi :D
Nem gondoltam volna. De azt sem, hogy ennyire nem válik be egyik fiatalunk sem. Mert nagy reménységek voltak, korosztályos európa- és világbajnokok voltak, ahhoz képest egyedül Busquets tudott meghatározó játékos lenni. Pedro is megragadt néhány évig, meg mos SR-ben reménykedhetünk, de ez igy elég kevés, ahhoz képest, hogy elméletileg miénk a világ legjobb utánpótlása. Mi meg mostanában még kiegészítő embereket is vásároljuk, jó drágán. Ráadásul nemcsak ide, a Barcába nem férnek be, de új csapataikban sem tündökölnek.
Alfa
Entrenador del Barça

2016.06.04. 10:31:16

visca el barca írta:......
Természetesen nem elvárható, hogy annyi saját nevelésű játékos legyen a csapatban mint Pep idejében hisz egy ilyen garnitúra lehet, hogy soha többé nem lesz egy csapatnál sem. Viszont az szerintem elvárható, hogy legalább a kiegészítőembereink egy része saját nevelés legyen. Amióta itt van Lucho nem nagyon adott lehetőséget egy fiatalnak sem pedig akár Grimaldo akár Samper rászolgált volna erre. Nem azt mondom természetesen, hogy egy BL döntőben kell őket pályára küldeni hanem pl egy kiesőjelölt ellen bőven belefér ha Alba helyett Grimaldo játszik vagy éppen Busi helyett Samper. A félreértések elkerülése végett, én nem vagyok Lucho ellen sőt nagyon is szeretem és az eddigi eredményei magáért beszélnek csak szerintem hosszú távon ez nem lesz fenntartható filozófia, előbb utóbb belefogunk bukni.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2016.06.04. 10:14:41

Szerintem érthető, hogy miért nem nyúlt eddig nagyon a fiatalokhoz. Ugye az első szezonjában (14-15) minél hamarabb kellettek az eredmények, hogy megszilárdítsa a pozícióját, ennek érdekében pedig nyilván a rutinosabb játékosokat favorizálta. 2014 telén ugye jött a transzferban, mely hatására idén januárig nem igazolhattunk, gondolom ennek hatására megint inkább a tapasztalt játékosokat preferálta a 15-16-os idényben.
A jelen pedig őt igazolja, 7 kupa 2 év alatt valami brutális. =D> Persze nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, mindenesetre remélem a következő szezonban azért már megpróbál majd pár tehetségnek több időt adni.

Az idei teljesítményére én 9 pontot adtam. 39 meccses veretlenségi széria, Messi kiesése ellenére is nagyon ment a szekér és összejött a duplázás is. Úgyhogy szerintem mindenképpen megérdemli a tapsot, jövőre pedig lehet menni újra a triplázásért. 8)
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2016.06.04. 08:30:30

visca el barca írta:
az meg, hogy LE nem játszatja a masiát ez van. neki nem ez a feladata, hanem az, hogy az első csapat sikeres legyen. és lehet, hogy szerinted bullshit, de rijkaard idejében igenis volt idő próbálgatni, meg építgetni. most nincs. felmásztunk a csúcsra és ott kell maradni, mert ez az elvárás.
itt sajna nem a feladatról, hanem a lehetőségről van szó. lehet venni játékosokat és azután padra (vagy még oda sem ) pakolni és lehet meglátni és beépíteni egy fiatal tehetséget... lehetsz maximalista , vagy igénytelen ami a tetteket illeti de LE. tettei Bartra ügyben nálam bukta a javából.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.06.04. 01:04:22

remélem senki nem gondolta komolyan 5-6-7-8-10 évvel ezelőtt, hogy nekünk kizárólag ez lesz a jövőnk, hogy minden évben jön egy puyol, utána egy iniesta, xavi, meg rá 3 évre egy messi :D

lehet fikázni, nem igazán érdekel, de nem hiába irkálom én Bobbal karöltve már évek óta, hogy felejtsétek el ezt az illúziót, mert ebből lehet csúnyán pofára esni.

az meg, hogy LE nem játszatja a masiát ez van. neki nem ez a feladata, hanem az, hogy az első csapat sikeres legyen. és lehet, hogy szerinted bullshit, de rijkaard idejében igenis volt idő próbálgatni, meg építgetni. most nincs. felmásztunk a csúcsra és ott kell maradni, mert ez az elvárás.

és mielőtt beindul a kétnapos bartra siratós el lehetne azon gondolkodni, hogy hiába a minek világ leghíresebb akadémiája, hiába nyer minden utánpótlás csapatunk (u19-től u6-ig) minden évben mindenhol aranyat, lehet, hogy a mostani eresztés közel sem akkora kaliber, hogy elődeik szintjére emelkedjenek.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.06.04. 00:11:25

Óriási dolog amit a csapattal elért ebben a 2 évben viszont az a helyzet, hogy a fiatal játékosokhoz vagy nem ért vagy egyszerűen nem akarja őket használni, ami elég szomorú a La Masiara nézve. Amióta itt van Lucho a saját nevelésű játékosok száma elkezdett drasztikusan csökkenni, ami nem teljesen az ő sara, de tevékenyen hozzájárult ehhez. Én biztos vagyok benne, hogy ha Guardiola lenne az edző akkor már Grimaldo és Samper rég az első csapat keretében Bartra pedig kezdőben lenne. Félreértés ne essék ez nem egy Pepet visszasíró hsz akar lenni csak arra szeretném rávilágítani a figyelmet, hogy sokat nyerhetünk és nyerünk is Luchoval, de ha megmarad ez a "fiatal ellenes" hozzáállása akkor sokat is vesztünk vele. Nekem az egyik ok amiért beleszerettem a Barcába az pont az a filozófia ami "kimondja", hogy amikor és ahol lehet saját nevelésű játékosok játszanak. Hol van már az a csapat amikor mind a 11 játékos saját nevelésű volt ? Persze ez egy szélsőséges állapot, ilyen szinten nyilván nem elvárható, de lassan már alig maradt saját nevelés a kezdőnkben. Lehet szórakozni 20 milliós Mathieukkal aki nem is játszik rosszul ( néhány meccset kivéve), de közben egy olyan óriási tehetség mint Bartra elveszik mert Lucho szerelmes a franciába. Még anno Tata elkezdte beépíteni, LE-nek ezt kellett volna folytatni, ha ezt megtette volna akkor nagy valószínűséggel most nem izgulnánk azon, hogy mi van ha Masch elmegy.

Az az indok, hogy mi már nagy csapat vagyunk és kész játékosok kellenek meg teljesen bullshit. A kezdőbe valóban kész játékosok kellennek, de ezeket nem csak megvenni hanem kinevelni is lehet. Igenis lenne lehetőség egy vagy több fiatal beépítésére hiszen baromi sok meccset játszunk minden évben és ezeknek a meccseknek a nagy százalékán simán lehetne játszatni egy-egy fiatalt. Természetesen Lucho ilyet nem tesz hisz bőven jó, hogy ha az MSN végignyomja a szezont aztán amikor Munir 3 hónap után kap 20 percet, akkor meg azért kesergünk, hogy milyen gyenge alternatívák vannak. Most amíg van pénz addig nincs gond mert simán tudunk igazolni 40-50 millákért, de amikor majd elkezd zuhanni a Lucho Team ( és egyszer elfog kezdeni) akkor majd itt fog állni a klub a megszokottnál kevesebb bevétellel és mellette irgalmatlanul magas fizetésekkel. Akkor majd sajnálni fogjuk, hogy nem fordított Lucho nagyobb figyelmet a fiatalokra.

Nagyon remélem, hogy változtat Lucho a hozzáállásán, nem szeretném végignézni ahogy szépen lassan kikopnak a Masia növendékek a csapatból....
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
PCsabi
aka Game90

2016.06.01. 23:25:33

Unused substitutions by Barcelona coaches in Liga, per season since 2008/2009: 9, 13, 4, 1, 4, 8, 7, 24.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.23. 11:05:55

jelentem, én voltam az egyik :D

még a csere előtt írtam, hogy váltani kell: busi hátra, ini le, be a török rakéta mellé, messi középre és mehet a 4-2-1-2

persze h hülyének néztem mikor lehozta azt a rakiticet, aki 3x annyit dolgozott mint bárki más. bár lehet úgy volt vele, hogy jó szokásához híven a 60. percben úgyis lehozná és akkor már inkább bevállalta korábban...

de csak bejött neki, a bagós így nulla kilométerrel a lábában elég durván odatette magát, szinte hiba nélkül hozta le :D a kedvencem az volt mikor iborra izomból fejenküldte, ő meg felállt, letörölte a mezét és nyomta tovább mintha mi sem történt volna :D

egyébként nekem van egy olyan gyanúm, hogy az egész csere arról szólt, hogy busi meg tudjon maradni a labdakihozó szerepénél, mert ha őt kiveszi onnan, akkor iniesta sem fog tudni megélni a kp-n...
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.05.23. 01:44:08

Azért őt is meg kell dicsére, főleg, hogy a szünetben hányan szidtátok a cseréje miatt. Utólag könnyű mondani, hogy bevált, de mindkét cseréje őt igazolta. Rafinha sérülés miatt jött, de jó választás volt. Matyi is hiba nélkül hozta le, Ini meg amilyen 75 percet tolt a második félidőtől azt nem is kell részletezni. Ugye sokan inkább őt hoztátok volna le, Rakéta helyett.

idén is csurrant 4 kupa, soha rosszabbat Mester!

Ezt meg jó látni:

https://twitter.com/Vida_Blaugrana/stat ... 76/photo/1
Chino
Llegenda del Barça

2016.05.15. 13:36:24

MessiNeymarSuarez írta:Kupanélküli csapatot vett át( ha a Spanyol Szuperkupát nem számoljuk), ahol nagy volt a motiválatlanság, fejben nagy gondok voltak, belassultunk, teljesen kiismerhetők voltunk...

Erre jött Lucho, akiben elég sok kérdőjel volt...
Akkor volt a Messi-Neymar duó, mindenki arról beszélt a sajtóban is hogy valamelyiküknek menni kell, legtöbben Messit adták volna el.

ERRE MIT CSINÁL LUCHO?! Hoz egy harmadik nagyágyút, Suarez személyében. Utólag lehet veregetni a vállakat a sajtóban is hogy" mi előre tudtuk hogy jóötlet", de mi volt akkor? Rengetegen nem értették a döntést, és Luchot erősen megkérdőjelezték. Nameg maga Suarez eleve kérdőjel volt, hogy nem-e fogjuk elpazarolni és be fog-e illeszkedni a játékunkba.
Ez akkor nagyon úgy tűnt hogy esélyes hogy Ibra 2 lesz, de nem...

Az MSN ma már magának értetődő fogalom, és a legnagyobb legendás hármasokkal hasonlítják össze. De abban az esetben szerintem 20 edzőből 18 nem merte volna hozni Suarezt...
Nagyon jól összerakta a játékosokat az egész stábbal együtt.
Emellett kicsit változtatott a játékon, direktebb focit alkalmazott, illetve visszahozta a kontrákat is.

Plusz ugye fontos igazolások is jöttek, mint pl Rakitic, nagyon megérte. Luchoék összeszervezték a középpályát, hogy kicsit kevésbé támadóak legyenek, viszont cserébe masszívak és stabilak lettek, míg az MSN oldja meg elöl többnyire a góllövést.

Szóval sokan vannak, akik elfelejtik honnan indult Lucho, és azt hangoztatják hogy" jajj,ezzel a csapattal bárki szanaszét nyeri magát", de elfelejtik hogy egy motiválatlan csapatból csinált 2 szezon alatt eddig 6 trófeát szerző csapatot, és rengeteget tevékenykedett a stábjával együtt.
Ugyanúgy Guardiola érdemeit is sokan megkérdőjelezik, mikor rengeteget tett ő is, persze utolag akiknek rossz a memóriájuk csak annyit látnak hogy olyan csapat élén van akik szanaszét nyerik magukat...
Szóval csakígy tovább Lucho =D>

Én egyedül annyit remélek, hogy a nyáron egyik fő célja az lesz, hogy gyakoroltatja az átlövéseket is. Nyilván mi a Barca vagyunk, és nem ez az elsődleges,de vésztartaléknak jó lenne, szerintem senki sem sírna köztünk ha egy fontos meccsen egy 25 méteres átlövéssel nyernénk, vagy az átlövésből lepattanót kotorjuk be. =D>
Mellesleg kiismerhetetlenebbek lennénk, nameg ugye még a legrendezettebb védelmet is képes összezavarni ha kiszámíthatatlanul rádurrantják és össze-vissza pattog a labda

Ezzel nagyon egyet tudok érteni, a Suarezes részhez pedig azt is hozzátenném, hogy még kétségesebb választás volt, mivel úgy vettük, hogy a szezon első harmadában nem is játszhatott.

Sokan nem ismerik el LE-t, de hatalmas érdemei vannak, hogy ez a csapat a keze alatt 2 szezonban 6 kupát nyert és akkor még ott van a KK és a SZK is.
Lehet, hogy MSN így meg úgy, de mind mentálisan mind taktikailag össze kellett rakni. Évek óta abszolút Messi-függő volt a csapat, lehetett bárki mellette, Henry,Villa, Pedro, Alexis, Ibra, de még Eto'o mellett is inkább ő volt a no.a csapatban. Ilyen nem nagyon volt, hogy az argentin, gólokat tekintve a második/harmadik helyen legyen, vagy átadja a büntetőket, úgy, hogy a világ legjobb játékosa.
Gondolom Luchonak is van hozzá köze, hogy mindenki így el tudta fogadni a helyét. Tartottam kicsit attól, hogy Cruyff-nak igaza lesz, de szerencsére nem így lett.

Szerintem pont nem rohantak át a kp-n. Nagyon jól meg lett szervezve a középpályás védekezés, és az azonnali visszatámadás, ha nem is sikerül megszerezni a labdát időt biztosít a visszarendeződésre, Rakiticnek is nagy szerepe van abban, hogy meg tudjuk az ellenfelet állítani. Nagyon régen volt ilyen szerep a kp-n és LE meg is találta rá a legmegfelelőbb embert, pedig senki nem gondolta volna, hogy a horvát ilyen fontos eleme lesz a csapatnak.
Forca Barca!!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.15. 11:48:58

palesz77 írta:A szűrés ugyanúgy megvan, de mellé idén sokkal hangsúlyosabb szerep jutott támadásban Busiéknak.
én ezzel vitatkoznék. azért azok a csapatok, aki picit komolyabb szintet képviselnek, sokszor úgy átrohantak a középpályán, hogy rossz volt nézni. persze ez kevésbé marad meg az emberben, ha mondjuk a 2 kapott gólra tudtunk 5-öt verni.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.15. 11:24:20

LG írta:Néhányan a középpályásaink miatt méltatlankodnak, hogy nem játszanak elég látványosan előrefele, nem szórják a gólpasszokat. De meg kell érteni, nekik elsősorban más a dolguk, azt meg kiválóan elvégzik.
Pedig tavalyhoz képest ég és föld a különbség a középpályán is, ami támogatást kapott az MSN az Ini-Busi-Rakitic 3-astól idén, azt szinte minden másik csapat megirigyelné. Lehet ez nem a gólpasszok számában jött ki, de eszméletlen sokat javult ez a csapatrész is idénre, bőven nem csak a védekezéssel foglalkoztak a srácok már. Tavaly én nagyon sokat elégedetlenkedtem emiatt, és ezt is tekintettem Lucho egyik fő feladatának, de szerintem megoldotta tökéletesen. A szűrés ugyanúgy megvan, de mellé idén sokkal hangsúlyosabb szerep jutott támadásban Busiéknak.
Tromort77 a Suárez topicban írta:Ugyanakkor az egész MSN érdemli a tapsot. Tavasszal halovány volt Neymar(magához képest) viszont ősszel Messi hiányában meg ő húzta a csapatot. Szezon közepén a sérülsée után pedig főleg Messi tündökölt. Szezon végére meg Suarez kapcsolt GOD módba amire azt hittem csak Messi meg CR képes jelenleg.
Emiatt meg nem akartam új hsz-t írni, de teljesen egyetértek. Ha nincs Neymar ősze, vagy Messi tél eleji formája, akkor nem leszünk bajnokok.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.15. 11:14:23

MSN fórumozó társ tökéletesen leírta a lényeges dolgokat LE-vel kapcsolatban.

Hogy van MSN, és hogy tényleg MSN-ként működik, az neki köszönhető. A Realnál is 3 világsztár van elől, de közel sincs olyan összhang, és harmónia, mint a hármasunk között.

Néhányan a középpályásaink miatt méltatlankodnak, hogy nem játszanak elég látványosan előrefele, nem szórják a gólpasszokat. De meg kell érteni, nekik elsősorban más a dolguk, azt meg kiválóan elvégzik.
Lezárt