Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Igazából azért csak ezt emelném ki, mert a többivel nagyjából egyetértek.Bob_Marley írta:És ez nem hálátlanság, maximálisan megértem Bartrat is, meg maximális sikereket kívánok neki, de könyörgöm az FC Barcelonának szurkolunk nem Bartranak vagy xy-nak.
...
Sajnálom Bartra-t, ahogy Xavit ahogy Pedrot ahogy mást, de az élet megy tovább, s elnézést de "tojok" (idézőjel nem véletlen) rájuk, mert az érdekel a csapat nyer-e, a csapat sikeres-e. Nem az hogy jaj szegény Bartra vagy jaj szegény más.....
Ez meg igaz, bár Denis se saját nevelés, de ez mellékes. Ez is mutatja, hogy ha az "ő embere" az ifi, akkor használja. De ha nem, akkor intsünk búcsút - visszavásárlásival -, aztán ha mégis úgy alakult, akkor vegyük vissza. Ne jegelgessük a semmiért.. Szerintem.Bob_Marley írta: Nem építi be őket úgy? Ezt még el is fogadom, de azért csak betesz egy RObertot egy RM ellen IDEGENBEN a kezdőbe, csak Rafinha felépül és rögtön dobja is be. Nem Ardat nem Mathieut nem a harmadikat hanem Rafinhat. Csak visszaakarja hozni Nolitot (aki szintén saját nevelés). Csak visszajön (?) Denis. Egyáltalán nincs elvágva az út. És még kölcsönben van más fiatal is.
Vermaelen miatt és a sérülékenysége miatt. Plussz a bal oldalra is főként Mathieu-t szánta cserének, így nem volt annyira meglepő, hogy akart egy 4.-5. szűmú védőt. Bartra szempontjából sajnálatos, de a csapat érdekeit nézve nem maradhattunk ennyi emberrel mert mindig fel kell készülni a legrosszabbra is.LG írta: Ahogy korábban leírtam, ezt igy el tudom fogadni. LE az edzőnk, méghozzá az egyik legsikeresebb a klub történetében, ezért minden döntését tudomásul veszek, és elfogadok. De akkor miért kellett ennyit várni az eladásával? Még tavaly nyáron is 20 millióért simán el tudtuk volna passzolni szerintem, és akkor mi is, ő is jobban jár.
jó hát ilyen hülye játékba én is bele tudok menni. ha bartra akkor nagy sztár akkor eddig miért nem akarta senki megvenni? 15-20 millióért bárki vihette volna az elmúlt 3 évbenLG írta:Akkor miért nem őt akarta fél Európa leigazolni, miért nem őt veszi meg a Dortmund Hummels utódjának?Fél fórum szidja Mathieu-t, de az a nagy büdös igazság, hogy jobb volt mint Bartra.
Ahogy korábban leírtam, ezt igy el tudom fogadni. LE az edzőnk, méghozzá az egyik legsikeresebb a klub történetében, ezért minden döntését tudomásul veszek, és elfogadok. De akkor miért kellett ennyit várni az eladásával? Még tavaly nyáron is 20 millióért simán el tudtuk volna passzolni szerintem, és akkor mi is, ő is jobban jár.Tromort77 írta:Lucho látta nap mint nap, meg az egész stáb is, ha ők úgy gondolták, hogy hosszabb távon sem jelentene megoldást akkor szerintem nincs miről beszélni. Innen nem lehet megítélni valójában a tudását.
Mathieu valóban gyengébb előre játékban, de a tizenhatoson belül egy állat fizikailag. Hiába ez a Barca, még akkor is az az elsőszámú alapkövetemény egy középső védőnél az, hogy tudjon védekezni. Abban pedig jobb.
A kora jogos, de akkor mi is elgondolkodhattunk volna, hosszú távon kivel járunk jobban. Azzal meg nem értek egyet, hogy Mathieu a mi játékrendszerünkbe hasznosabb lenne. Neki pont azok a gyengeségei, ami nálunk kulcsfontosságú: labdakihozatal, passzjáték, Bartra meg azért elég jó volt ezekbe. Szerintem a Dortmund is pont ezért őt viszi, mert olyan védő, aki tökéletesen beleillik egy játszó csapatba.Tromort77 írta:Jobb, értsd úgy, hogy ide jobb. A mi játékrendszerünkben hasznosabb. Amúgy meg nyílván 32 évesen nem fog kelleni nagyon senkinek.LG írta: Akkor miért nem őt akarta fél Európa leigazolni, miért nem őt veszi meg a Dortmund Hummels utódjának?
Jobb, értsd úgy, hogy ide jobb. A mi játékrendszerünkben hasznosabb. Amúgy meg nyílván 32 évesen nem fog kelleni nagyon senkinek.LG írta: Akkor miért nem őt akarta fél Európa leigazolni, miért nem őt veszi meg a Dortmund Hummels utódjának?
Akkor miért nem őt akarta fél Európa leigazolni, miért nem őt veszi meg a Dortmund Hummels utódjának?Fél fórum szidja Mathieu-t, de az a nagy büdös igazság, hogy jobb volt mint Bartra.
Nem gondoltam volna. De azt sem, hogy ennyire nem válik be egyik fiatalunk sem. Mert nagy reménységek voltak, korosztályos európa- és világbajnokok voltak, ahhoz képest egyedül Busquets tudott meghatározó játékos lenni. Pedro is megragadt néhány évig, meg mos SR-ben reménykedhetünk, de ez igy elég kevés, ahhoz képest, hogy elméletileg miénk a világ legjobb utánpótlása. Mi meg mostanában még kiegészítő embereket is vásároljuk, jó drágán. Ráadásul nemcsak ide, a Barcába nem férnek be, de új csapataikban sem tündökölnek.remélem senki nem gondolta komolyan 5-6-7-8-10 évvel ezelőtt, hogy nekünk kizárólag ez lesz a jövőnk, hogy minden évben jön egy puyol, utána egy iniesta, xavi, meg rá 3 évre egy messi![]()
Természetesen nem elvárható, hogy annyi saját nevelésű játékos legyen a csapatban mint Pep idejében hisz egy ilyen garnitúra lehet, hogy soha többé nem lesz egy csapatnál sem. Viszont az szerintem elvárható, hogy legalább a kiegészítőembereink egy része saját nevelés legyen. Amióta itt van Lucho nem nagyon adott lehetőséget egy fiatalnak sem pedig akár Grimaldo akár Samper rászolgált volna erre. Nem azt mondom természetesen, hogy egy BL döntőben kell őket pályára küldeni hanem pl egy kiesőjelölt ellen bőven belefér ha Alba helyett Grimaldo játszik vagy éppen Busi helyett Samper. A félreértések elkerülése végett, én nem vagyok Lucho ellen sőt nagyon is szeretem és az eddigi eredményei magáért beszélnek csak szerintem hosszú távon ez nem lesz fenntartható filozófia, előbb utóbb belefogunk bukni.visca el barca írta:......
itt sajna nem a feladatról, hanem a lehetőségről van szó. lehet venni játékosokat és azután padra (vagy még oda sem ) pakolni és lehet meglátni és beépíteni egy fiatal tehetséget... lehetsz maximalista , vagy igénytelen ami a tetteket illeti de LE. tettei Bartra ügyben nálam bukta a javából.visca el barca írta:az meg, hogy LE nem játszatja a masiát ez van. neki nem ez a feladata, hanem az, hogy az első csapat sikeres legyen. és lehet, hogy szerinted bullshit, de rijkaard idejében igenis volt idő próbálgatni, meg építgetni. most nincs. felmásztunk a csúcsra és ott kell maradni, mert ez az elvárás.
MessiNeymarSuarez írta:Kupanélküli csapatot vett át( ha a Spanyol Szuperkupát nem számoljuk), ahol nagy volt a motiválatlanság, fejben nagy gondok voltak, belassultunk, teljesen kiismerhetők voltunk...
Erre jött Lucho, akiben elég sok kérdőjel volt...
Akkor volt a Messi-Neymar duó, mindenki arról beszélt a sajtóban is hogy valamelyiküknek menni kell, legtöbben Messit adták volna el.
ERRE MIT CSINÁL LUCHO?! Hoz egy harmadik nagyágyút, Suarez személyében. Utólag lehet veregetni a vállakat a sajtóban is hogy" mi előre tudtuk hogy jóötlet", de mi volt akkor? Rengetegen nem értették a döntést, és Luchot erősen megkérdőjelezték. Nameg maga Suarez eleve kérdőjel volt, hogy nem-e fogjuk elpazarolni és be fog-e illeszkedni a játékunkba.
Ez akkor nagyon úgy tűnt hogy esélyes hogy Ibra 2 lesz, de nem...
Az MSN ma már magának értetődő fogalom, és a legnagyobb legendás hármasokkal hasonlítják össze. De abban az esetben szerintem 20 edzőből 18 nem merte volna hozni Suarezt...
Nagyon jól összerakta a játékosokat az egész stábbal együtt.
Emellett kicsit változtatott a játékon, direktebb focit alkalmazott, illetve visszahozta a kontrákat is.
Plusz ugye fontos igazolások is jöttek, mint pl Rakitic, nagyon megérte. Luchoék összeszervezték a középpályát, hogy kicsit kevésbé támadóak legyenek, viszont cserébe masszívak és stabilak lettek, míg az MSN oldja meg elöl többnyire a góllövést.
Szóval sokan vannak, akik elfelejtik honnan indult Lucho, és azt hangoztatják hogy" jajj,ezzel a csapattal bárki szanaszét nyeri magát", de elfelejtik hogy egy motiválatlan csapatból csinált 2 szezon alatt eddig 6 trófeát szerző csapatot, és rengeteget tevékenykedett a stábjával együtt.
Ugyanúgy Guardiola érdemeit is sokan megkérdőjelezik, mikor rengeteget tett ő is, persze utolag akiknek rossz a memóriájuk csak annyit látnak hogy olyan csapat élén van akik szanaszét nyerik magukat...
Szóval csakígy tovább Lucho![]()
Én egyedül annyit remélek, hogy a nyáron egyik fő célja az lesz, hogy gyakoroltatja az átlövéseket is. Nyilván mi a Barca vagyunk, és nem ez az elsődleges,de vésztartaléknak jó lenne, szerintem senki sem sírna köztünk ha egy fontos meccsen egy 25 méteres átlövéssel nyernénk, vagy az átlövésből lepattanót kotorjuk be.![]()
Mellesleg kiismerhetetlenebbek lennénk, nameg ugye még a legrendezettebb védelmet is képes összezavarni ha kiszámíthatatlanul rádurrantják és össze-vissza pattog a labda
én ezzel vitatkoznék. azért azok a csapatok, aki picit komolyabb szintet képviselnek, sokszor úgy átrohantak a középpályán, hogy rossz volt nézni. persze ez kevésbé marad meg az emberben, ha mondjuk a 2 kapott gólra tudtunk 5-öt verni.palesz77 írta:A szűrés ugyanúgy megvan, de mellé idén sokkal hangsúlyosabb szerep jutott támadásban Busiéknak.
Pedig tavalyhoz képest ég és föld a különbség a középpályán is, ami támogatást kapott az MSN az Ini-Busi-Rakitic 3-astól idén, azt szinte minden másik csapat megirigyelné. Lehet ez nem a gólpasszok számában jött ki, de eszméletlen sokat javult ez a csapatrész is idénre, bőven nem csak a védekezéssel foglalkoztak a srácok már. Tavaly én nagyon sokat elégedetlenkedtem emiatt, és ezt is tekintettem Lucho egyik fő feladatának, de szerintem megoldotta tökéletesen. A szűrés ugyanúgy megvan, de mellé idén sokkal hangsúlyosabb szerep jutott támadásban Busiéknak.LG írta:Néhányan a középpályásaink miatt méltatlankodnak, hogy nem játszanak elég látványosan előrefele, nem szórják a gólpasszokat. De meg kell érteni, nekik elsősorban más a dolguk, azt meg kiválóan elvégzik.
Emiatt meg nem akartam új hsz-t írni, de teljesen egyetértek. Ha nincs Neymar ősze, vagy Messi tél eleji formája, akkor nem leszünk bajnokok.Tromort77 a Suárez topicban írta:Ugyanakkor az egész MSN érdemli a tapsot. Tavasszal halovány volt Neymar(magához képest) viszont ősszel Messi hiányában meg ő húzta a csapatot. Szezon közepén a sérülsée után pedig főleg Messi tündökölt. Szezon végére meg Suarez kapcsolt GOD módba amire azt hittem csak Messi meg CR képes jelenleg.