La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.31. 10:39:43

zola8787 írta:Alaves: 48 rúgott, 34 kapott gól, így megnyerni a másodosztályt azért az komoly :D
Gondolom vakok között a félszemű a király alapon nyerték meg, szóval velük is csak többen lesznek a La Ligában, jobban nem. Az utolsó első ligás éveikben ráadásul kifejezetten durva stílusban játszottak. Mikor felhoztuk Messit, a Sociedaddal keröltve (plusz volt még 1 csapat azt hiszem, ők nem jutnak az eszembe) feljelentettek minket a Szövetségnél (a baszk-katalán szolidaritás ugye :mrgreen: ), emiatt az argentint jegeltük is néhény meccsig, míg hivatalos döntés nem született. Szóval én nem örülük nekik.

A másik topicban tegnap ment egy eszmefuttatás a Szuperligáról, most már nekem is van egy koncepcióm :mrgreen: :
10 csapatos nemzeti bajnokságok, oda-visszavágós rendszerben. Lássuk be, 10-nél több értékelhető csapat semelyik ligában nincs, és még lehet sokat mondtam. Ez ősszel le lenne zavarva, tavasszal meg legjobbak Szuperligáznának, a középmezőnynek ott lenne az EL, a kicsiknek meg lehetne Mickey Mouse Trophy, hogy ne unatkozzanak. :mrgreen:
geridoss
Director del Fútbol

2016.05.31. 10:18:09

Baggio2001 írta:Köszönöm a válaszokat!

Gondoltam, hogy nem mostanában sorsolnak, így nem lesz könnyű belőni egy meccset, de majd augusztus végére tervezem az utat és ha szerencsém lesz, akkor pont lesz egy hazai meccs amikor ott leszünk.
Hali.

Nem tudom, mikor akartok menni, de én tavaly direkt úgy időzítettem, hogy mivel már lefoglaltam volna minél hamarabb, megvártam a BL sorsolást, és az utolsó hazai meccsre mentünk ki (ez történetesen a Roma elleni 6-1 volt, szerencsére :D ), azoknak fix már az időpontjuk a sorsolás után pár nappal. Míg a bajnokik tényleg csak 2-3 héttel előre lesznek lefixálva.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Baggio2001
Barça C

2016.05.31. 07:39:32

Köszönöm a válaszokat!

Gondoltam, hogy nem mostanában sorsolnak, így nem lesz könnyű belőni egy meccset, de majd augusztus végére tervezem az utat és ha szerencsém lesz, akkor pont lesz egy hazai meccs amikor ott leszünk.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.05.30. 15:48:08

Baggio2001 írta:Sziasztok!

Tudom, még korai lehet a kérdés, de hátha tudja valaki a választ:

Mikor lesz a 2016-2017-es szezon sorsolása?
Illetve lehet-e tudni, hogy kb. mikor kezdődik az új szezon?

Azért lenne érdekes, mert tervezünk egy barcelonai utat és ha már eljutok odáig, csak megnéznék egy meccset élőben.
Olimpia miatt valószínűleg legkorábban 20-án kezdődik.
Sorsolás talán július végén, de a meccs időpontja úgyis csak 2-3 héttel előtte lesz fix.
daffy
Madridista

2016.05.30. 13:07:36

Baggio2001 írta:Sziasztok!

Azért lenne érdekes, mert tervezünk egy barcelonai utat és ha már eljutok odáig, csak megnéznék egy meccset élőben.
Úgy tudom júli 21-én mondják meg,hogy mi mikor merre és augusztus 20-21 lesz a kezdő dátum.
Baggio2001
Barça C

2016.05.30. 11:42:56

Sziasztok!

zola8787
Director del Fútbol

2016.05.30. 11:09:18

Alaves: 48 rúgott, 34 kapott gól, így megnyerni a másodosztályt azért az komoly :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.27. 15:28:46

Lassan esedékessé válik a ki jut fel téma. :D Még két forduló hátra, Alaves visszatér valószínűleg és a Leganes áll még tuti feljutó helyen, akik abszolút újoncok lennének. Zaragoza, Osasuna, Gimnastic, Alcorcon áll playoff helyen. Örülnék ha a Zaragoza valahogy feltudna jutni, tradicionális csapat és általában jó kis csörtéket toltak a La Romaredában a nagyok ellen.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.27. 15:10:22

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Málaga bejelentette, hogy a következő szezontól Juande Ramos irányítja a csapatot. A 61 esztendős szakember hároméves megállapodást írt alá az andalúziai klubbal.

egy kicsit komolyabb csapatnál is eltudtam volna képzelni, de örülök h kaptak egy normalis edzőt.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.24. 12:21:31

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) tizenkettedik helyen végző Valencia szerződést hosszabbított Pako Ayestarán vezetőedzővel.

ez azért eléggé meglepő... simán odavihették volna pellegrinit, az pont neki való csapat...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2016.05.23. 21:42:33

Tegnap sikerült ez a fotó, nem téved nagyot a sport 1:

Kép
crixus
Entrenador del Barça

2016.05.21. 18:40:00

csababarca írta: ilyen alapon akkor nincsen erős bajnokság,és soha nem is volt.
Angolok kanyarban nem voltak a BL-ben, City eljutott a 4ig legalább,ahol kapura sem lőttek.
Olaszoknak is a 16 jelentette a végét.

senkinek nincs megtiltva hogy komolyan vegyen egy EL-t, ott a Dortmund azért nekem nem úgy tűnt hogy leszarják.

Bár már nem tudom honnan indult a vita, de az alapja onnan ered hogy a spanyol bajnokságot tartjuk a legerősebbnek.
Erre még mindig nem érkezett ellenérv, mert az,hogy a Sevilla kipottyant a csoportkörben nem bizonyít semmit. Mert a többi bajnokság többi csapata is kipottyant, a spanyolok bírták a legtovább.
Mindegy, parttalan a vita, de itt kivételesen Bob pártján vagyok.
Erős bajnokságok vannak, jelenleg a spanyol a legerősebb. De ez azért van, mert 3 csapat a JELENLEGI top 4-5 csapatból itt játszik. A francia, olasz, német bajnokság tulajdonképpen 1 csapatos. Mindegyikből 1 csapat tartozik csak a szűk elithez. Az, hogy a Juve korán kiesett az nem azért volt, mert az olasz bajnokság rosszabb, mint pl. a német vagy a spanyol, hanem azért mert a Bayern-t kapták. Top3-as (4-es) csapatot.

A Dortmund ha nem is érdektelenül ment bele a párharcba, de nem is adtak bele mindent. 2-0-ás (3-1) félidei idegenbeli vezetésnél azért komoly csapatok nem szoktak párharcot bukni. Már ha nem vesznek vissza azért, mert tartalékolnak egy másik meccsre. :lol: A Pool-nak meg nem kis adag szerencséje volt. Amit vissza is vett tőlük az élet a döntőben.

A vitáról annyit, hogy a spanyol bajnokság nagy csapatai jelenleg a legerősebbek a Bayern-nel kiegészítve, de a középcsapatok semmivel sem jobbak más top bajnokságok középcsapatainál, ha a 4 nagy bajnokságot nézzük. A különbség az, hogy míg máshol a Leverkusen, vagy a Monaco a második-harmadik helyért küzd, addig a Villareal, Sevilla meg 4-nél előrébb nem juthat a jelenlegi erőviszonyok miatt. De rakd át nyugodtan német bajnokságba a Sevilla-t. A Bayern-t ők sem fogják ütni, ahogy a PSG-t vagy a Juve-t sem. csak épp ezekben a bajnokságokban nincs más elithez tartozó csapat.
A PL-ben meg idén kb az nyerhetett volna aki akart a "nagyoktól" :lol:
A múltra visszatekintve pedig az nyilvánvaló, hogy a kicsik is fejlődtek, ahogy az egész sportág, de színvonalasabbak, legalábbis érezhetően színvonalasabbak nem lettek a meccsek. Pontszámban sem jobbak az utóbbi 2-3 szezon 4. helyezettjei, mint 10 éve... :roll:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.05.21. 17:45:05

crixus írta: Az igazi két "erőmérő" a BL és a bajnokság teljesen más képet mutat. Idén a Valencia és a Sevilla is tükör simán pottyant ki a BL-ből, a bajnokságban sem javultak semmit az előző évekhez képest. Tavaly a Bilbao is kipottyant egy elég könnyű BL-csoportból ahogy azt megelőzően a Real Sociedad is. Hol van itt az általad említett tendenciózusan jó teljesítmény? :roll:
ilyen alapon akkor nincsen erős bajnokság,és soha nem is volt.
Angolok kanyarban nem voltak a BL-ben, City eljutott a 4ig legalább,ahol kapura sem lőttek.
Olaszoknak is a 16 jelentette a végét.

senkinek nincs megtiltva hogy komolyan vegyen egy EL-t, ott a Dortmund azért nekem nem úgy tűnt hogy leszarják.

Bár már nem tudom honnan indult a vita, de az alapja onnan ered hogy a spanyol bajnokságot tartjuk a legerősebbnek.
Erre még mindig nem érkezett ellenérv, mert az,hogy a Sevilla kipottyant a csoportkörben nem bizonyít semmit. Mert a többi bajnokság többi csapata is kipottyant, a spanyolok bírták a legtovább.
Mindegy, parttalan a vita, de itt kivételesen Bob pártján vagyok.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
crixus
Entrenador del Barça

2016.05.21. 16:47:47

Nem értem mi értelme van az egész összehasonlításnak. Az tiszta sor, hogy a mai futball gyorsabb, mint a 20 évvel ez előtti, de ettől még nem lesz xy csapat jobb vagy a liga színvonalasabb.

Azt, hogy egy csapat milyen jó, azt az adott szezonban, az adott korszak körülményeihez kell mérni. Most tegyük a magyar Aranycsapatot a legutóbbi VB-győztes németek mellé vagy a tavalyi Barca mellé. Nyilván a modernebb csapatok simán nyernének. De ha a régebbi csapat a mai körülmények között épülhetne ki, azok a játékosok, akik akkor klasszisok voltak ma is azok lennének, mert a tehetség az 50 éve is tehetség volt. De az egyéniségeket nézve is igaz ez: ha Maradona 1995-ös születésű, biztos, hogy ma róla beszélnének, mint az új Messi-ről.

A liga attól színvonalas, hogy sok gólos, izgalmas meccseket láthatnak a nézők. Ilyen meccsek ma is vannak, az előtt is voltak.
Ami a különbség: régebben sokkal kiszámíthatatlanabb volt a liga kimenetele. A 2 élcsapat rendkívül megugrott gazdaságilag és ennek köszönhetően a keretek minősége is jobb lett, így nagyobb lett a kontraszt köztük és a többi csapat között, magasabb pontszám kell a bajnoki címekhez. Az Atletico külön téma, mert ők egyes egyedül Simeone-tól függenek, az ő taktikájától, egyéniségétől. Ha ő lécelne, az Atleti valószínűleg elmaradna az eredményeket tekintve a két riválisától.
De a 4. helytől ha megnézzük a 90-es évek végétől, akkor látszik, hogy nem sok minden változott a 3 élcsapatot leszámítva. Nézhetem a gólkülönbséget, rúgott gólok számát, vagy a pontszámot is, tök mindegy.
A változás az, ahogy már említettem, hogy a bajnokság végkimenetele sokkal kiszámíthatóbb, sokkal kevesebb a bajnokaspiráns. Röviden:

2004 óta 12 szezon ment le, ebben a 12 szezonban a Barca-Real páros 11 bajnoki címet gyűjtött be és mindig az első háromban végeztek. Az utóbbi 4 szezonban a Atletico felzárkózott és ők sem végeztek a 3-nál rosszabb helyen.
2004 nyara előtti 12 bajnokságot vizsgálva: Barca 4 bajnoki cím, Real 4 bajnoki cím, 2 valenciai siker, 1 Depor és 1 Atletico siker. A Real Madid 5 szezonban, a Barca pedig 4 szezonban nem fért be még az első 3-ba sem. Olyan csapatok is odafértek a dobogóra, mint a Bilbao, Sociedad, Mallorca, Zaragoza, Betis. A Barca-Real páros mellett pedig nem csak 1, hanem 2 csapat is komoly tényező volt, a Depor és a Valencia is. A Copa del rey-t is kisajátítják a nagyok, az utóbbi 5 szezonban 1 Atletico és 2-2 Barca és Real siker született.

Magyarán szólva semmivel sem jobb a középcsapatok teljesítménye a régebbinél, csak a futball fejlődött és 2(-3) csapat ugrott meg behozhatatlanul.

Nemzetközi színtérre kilépve: 3 dolog kell egy jó csapathoz: pénz,pénz,pénz. Olyan tradicionális nagy csapatoknak, mint a Milan, Inter, Liverpool esélyük sincs sem a bajnoki aranyra, sem a BL-re. Nemzetközi nagy csapatok? Real, Barca, PSG, Man City, Bayern, Chelsea, Juve, Man Utd. és passz. Időlegesen feljönnek más csapatok is, mint mondjuk az utóbbi években az Atletico vagy az előtt a Dortmund, de ezek általában szakemberfüggőek. Ha elmegy a sikerkovács vagy túlságosan "lerabolják" a csapatot akkor visszaesnek majd. Illetve utóbbi kettőre az is jellemző, hogy a húzóembereik máshol nem tudják azt a szintet hozni, mint az előtt. Costa, Götze, Filipe Luis, Kagawa, Turan, Falcao, Sahin stb. Talán Lewandowski az egyetlen, aki így kivált és máshol is klasszis teljesítményt nyújt. Miért? Az adott szakember: Klopp, Simeone kiépítettek egy olyan rendszert, amihez olyan játékosokat vásároltak, akik ebbe a rendszerbe passzolnak tökéletesen és nem extraklasszisok, tehát a csapat meg tudja őket venni. A teljesítményük okán később felvásárolja őket egy nagy csapat, utána meg flop... :roll: Mert más a rendszer, más az edző, más a szerep.
Én nagyon szorítok az Atletico-nak, a döntőben, ahogy anno 2014-ben is és előtte a Dortmundnak is. Kellene, hogy az ilyen csapatok, ahol a szakember teljesítménye nagyobb tényező, mint a pénz, sikereket érjenek el nemzetközi szinten is.
A fentebb felsorolt 8 gigaklub előreláthatólag még évtizedekig meghatározó lesz, ha nem vonják meg a pénzt...még akkor is, ha 1-1 szezonra egy-másik visszább is esik, mint idén az angolok.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.05.21. 15:51:29

Veled vagyok Bob kivételesen, toljad neki!
Mindent leírtál ami a lényeg, a többi mismásolás és mellébeszélés.
A konkrét tények, számok amik foghatóak, emellett vannak, kérdés sincs.

Nem utálok semmit jobban mint a múltba merengést, és annak ajnározását.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.21. 15:44:59

Ebben nem fogjuk egymást meggyőzni. Pl. a franciákra is azt mondod, minden idők legjobb kerete, pedig szerintem azért messzi nincs az aranygenerációjuk szintjén. Legalábbis MÉG biztos nem. Griezmann, Pogba, és még néhányan kinőhetik magukat olyan sztárokká, mint a VB/EB győztes csapat nagyjai, de ahhoz még szvsz nagyon sokat kell letenniük az asztalra, kezdetnek behúzni a hazai EB-t. Ha ez nem sikerül nekik, akkor biztos nem fogják egy lapon említeni őket a nagy elődökkel, hanem azt mondják majd, volt egy ígéretes csapat, de csalódást okozott. Én egyébként ezt az utóbbi forgatókönyvet érzem reálisabbnak, de ez itt már nagy off.

A Sevillától meg tényleg komoly teljesítmény az EL tripla, de ugye ott a BL meg a Liga, ahol nem jön össze a jó eredmény. Ha már meg akadtunk náluk, szerintem a Sevilla is jobb volt régen. Én akkor tartottam tőlük leginkább, mikor 2006 nyarán 3-0 kiütöttek minket a Szuperkupában, majd a szezonban is sokáig versenyben voltak a bajnoki címért. Néhány név a keretből: Palop, Dani Alves, Adriano, Poulsen, Luis Fabiano, Kaneuté, szegény Puerta :( , Dragu, Maresca. Jesus Navas
Nekem ez a keret is sokkal erősebbnek tűnik, mint a mostani.
Az mondjuk az érem másik oldala, és ezért dicséret illeti őket: annak ellenére jött össze az EL tripla, hogy az évek során az Európai top csapatok rendre elvitték a legjobbjaikat, pl. mi is előszeretettel hozunk tőlük játékosokat, sőt, talán a legtöbb játékost tőlük vettük az utóbbi időben.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.21. 15:18:31

Nem, én azzal nem értek egyet hogy jobb lett volna, hiszen az eredmények azt mutatják, hogy a spanyol csapatok tendenciózusan jók és nem csak az elit. És ilyenre nem volt példa régebben, értem hogy erre írja LG, hogy mert régebben több jó csapat volt, de pont ezt próbáltam valahogy leírni, hogy ezzel azért nem értek egyet, mert míg régen volt nagyon jól összerakott xy csapat az ma kevés, mert a túloldalt világklasszis csapat van. Korszakos Barcelona van, rég nem látott erős Bayern, zsinórban háromszoros EL győztes Sevilla, hova emelkedett az Atletico? RM pontrekordokat, gólrekordokat ér el. Nem azért mert gyenge a mezőny, hanem mert ennyivel jobbak és olyanoknál akik szintén erősek, lsd spanyol középcsapatok a többit verik. Ebben nem értünk egyet LG-vel, de túltárgyaltuk. Én is azon nőttem fel, de sokkal inkább érzem ezt szentimentális visszaemlékezésnek, mert hát a jó marad meg, de direkt ezért hoztam pl egy Lewa-Suker összehasonlítást, a lengyel sokkal több gólt vág pl. De ez megint egy kiragadott így nem teljes kép, csak valahogy arra próbálok rávilágítani, hogy régiek közül megmarad a jó, de az a sok rossz meccs elfelejtődik, miközben a friss emlékekben az marad meg hogy xy most nem lőtt gólt tudom is én hány perce. Ma már arra is van statisztika hány fűszálat érint az ember, sokkal több mindent tudsz, sokkal kritikusabban lehet vizsgálni, elemezni a játékot. Gyerekként meg még benne volt a gyermeki "rácsodálkozás" is, hogy hú ez milyen jó. Ma is jó, s amit beszéltünk a kor fejlődésével gyorsabb, képzettebb emberek vannak, így persze hogy nem lehet összehasonlítani, ez jogos, de pont azt mutatja, hogy a játék fejlődött és nem tudom rá azt mondani, hogy rosszabb.
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.05.21. 15:10:30

LG írta:
középcsapatok vannak KB azon a szinten mint akkor egy Valencia vagy Deportivo, akik bajnokságot nyertek.
Ebben nem értünk még mindig egyet, és nem is fogunk. Néhány név a Valencia 2000/2001-es keretéből: Canizares, Ayala, Mendieta, Albelda, Baraja, Kily Gonzalez, Aimar, Deschamps, Vicente

Depor: Capdevilla, Manuel Pablo, Emerson, Fran, Mauro Silva, Valerón, Tristán, Makaay, Pandiani

Sevilla idei keretéből ki az, aki hasonló szint? Banega, Gamerio, meg a nagy nevű, de már egyre inkább kiöregedő Reyas, akiket talán nagy jó indulattal hozzájuk lehet hasonlítani.

A Villarrelból meg talán Soldado.

Szerintem nagyon egy szint a kettő. Sőt, én azt mondanám, a feljebb emlitett két csapat kerete gyengébb ugyan, mint a mai Barca, Real, Bayern trióé, de az összes többi mai csapattal simán felveszi minőségben a versenyt, az Atleticoval is közel egy szint.
Igazad van! Arra a szintre (kor) lefordítva a korabeli csapat jobb volt, mint a mostani. Bob összehasonlítja a mostani játékkal, ami nyilván felesleges.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.21. 15:08:48

Valóban ebben nem értünk egyet, de ezért szép a világ. :D Viszont nagyon leredukáltnak érzem pl a Sevilla és Villarrreal felsorolást.
Csak pár név:
Iborra, Konoplyanka (aki be se fér, pedig még mi is akartuk ha jól rémlik), Nzonzi, Mariano (még az EL döntőn is felmerült, hogy hú milyen jó), Tremoulinas (francia válogatott, most nem fér be, de rohadt jó és hát a franciák kerete talán minden idők legjobb francia kerete), Vitolo, Coke
Villarreal:
Bailly, Bruno, Gaspar, Mussachio (több nagyon erős csapat is vinné), Baptistato, Suarez (tudjuk, jön is), Bakambu (pl a leghatékonyabb játékosok egyike ), Dos Santos (itt magára talált)

Félre értés ne essék, most sem azt mondom hogy hú xy jobb mint az, hanem hogy mindkét csapat nagyon jó kis csapat, s itt érzem azt, hogy lehet nem követed már annyira mint kiskorodban (ahogy én sem) mert a felsorolt nevek között bizony bőven van olyan, aki megállná a helyét egy Deporban vagy Valenciában. Areola pl egy iszonyat tehetséges kapus, s szó se esik róla. De ha nem látod annyit nem tudod felmérni. Régebben sokkal több ideje volt az embernek és fejből felsoroltam neked a Chievo összeállítását.....Ma pl én csak spanyol meg francia ligát követem, de bizton állíthatom nem rosszabb a felhozatal.

De vonatkoztassunk el a kettőtől, meg a többitől azért nem értek veled egyet, mert soha nem látott dominanciát mutatnak a spanyolok, ráadásul All-time top 10 játékosból kettő is futkorászik a Ligában. Olyan mutatókkal, hogy rekordokat döntögetnek. Lehet arra következtetni, hogy mert vakok közt félszemű a király, de ezért írtam a Sport Science műsorokat, ahol kielemzik, hogy iszonyat egyedi Messi is meg Ronaldo is. Szóval két ilyen mércét összevetve, hogy most a legjobbak a spanyolok és iszonyat klasszisok vannak nem tudom azt mondani rosszabb a bajnokság. Sőt lehet mivel benne vagyunk fel se fogjuk hogy ez az aranykorszak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2016.05.21. 15:10:45-kor.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.21. 14:06:50

középcsapatok vannak KB azon a szinten mint akkor egy Valencia vagy Deportivo, akik bajnokságot nyertek.
Ebben nem értünk még mindig egyet, és nem is fogunk. Néhány név a Valencia 2000/2001-es keretéből: Canizares, Ayala, Mendieta, Albelda, Baraja, Kily Gonzalez, Aimar, Deschamps, Vicente

Depor: Capdevilla, Manuel Pablo, Emerson, Fran, Mauro Silva, Valerón, Tristán, Makaay, Pandiani

Sevilla idei keretéből ki az, aki hasonló szint? Banega, Gamerio, meg a nagy nevű, de már egyre inkább kiöregedő Reyas, akiket talán nagy jó indulattal hozzájuk lehet hasonlítani.

A Villarrelból meg talán Soldado.

Szerintem nagyon egy szint a kettő. Sőt, én azt mondanám, a feljebb emlitett két csapat kerete gyengébb ugyan, mint a mai Barca, Real, Bayern trióé, de az összes többi mai csapattal simán felveszi minőségben a versenyt, az Atleticoval is közel egy szint.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.21. 13:35:58

Ezt írtam, hogy rossz a következtetésed. Másodjára írom, hogy nem veszít az érdemeiből, egy 15 évvel ezelőtti. Te azt írod jobb volt a bajnokság 15 éve, meg erre írtam hogy két ok miatt nem. 1; Most az erősek még erősebbek mint az akkori legjobb, mert egész egyszerűen több a klasszis játékosuk, mert felvásárolják. 2; meg a középcsapatok vannak KB azon a szinten mint akkor egy Valencia vagy Deportivo, akik bajnokságot nyertek. Erre te azt írod középcsapat a Valencia és indítottál egyfajta átmentet. Rohadtul nem azt mondom, hogy a Valencia középcsapat lenne. Abszolút más irányba ment a beszélgetés.

Rövidre: Azért jobb a mai bajnokság mert a legjobb csapatok erősebbek mint 15 éve, innentől kezdve evidens hogy a színvonal is jobb. És ráadásul a 4-8 közötti csapatok is szintén verik Európát. Most az hogy a kicsik még adott esetben gyengébbek azt aláírom, de nem befolyásolja hogy maga a bajnokság erősebb.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.21. 09:55:08

Az első részhez meg azt nem értem, hogy 1-1 csapat gyengesége miért mutatná esetlegesen a foci nem fejlődését. Nem tudja tartani valaki a lépést oké, de az nem azt jelenti hogy azért mert mások jobbak? Kérdés az hogy ezek jobbak-e mint 15 éve? Szerintem igen, a fizikális, taktikai dolgok miatt, egész egyszerűen gyorsabbak.
Persze, hogy nem vitatom a sport fejlődését. De a logikádat nem értem... most a Sevilla azért nagyon jó csapat, mert szervezettebb, meg gyorsabb, mint 15-20 évvel ezelőtti nagy csapatok... ne már. #-o Akkor is nem is tudom már hány éves Nokia C6 telefonom nagyon jó telefon, mert többet tud, mint 15 évvel ezelőtti csúcsmodell? Nem gondolod, hogy épp a fejlődés tükrében kéne és lehet megvizsgálni valaminek a minőségét?

Hát persze, hogy ami évtizedekkel ezelőtt úttörő volt, az ma már kevésnek tűnik, de ezzel nem veszti el az érdemét. A mostaniak pont azért tudnak jobbak lenni, mert tanutak a régi nagyoktól, és tovább tudták fejleszteni a tanultakat.

Minden sport fejlődik, egyértelmű, hogy az új élsportolóknak többet kell tudniuk, mint a régieknek. Viszont mivel van kitől tanulniuk, és a sporttudomány is folyamatosan fejlődik, eleve előnyből is indulnak a régiekkel szemben, ezért nem lehet kijelenteni, hogy amit ők csinálnak, többet érne.
És minden sportnak megvannak az aranykorszakai, és kevésbé jó időszakai.
Ha megnézzük a jelenlegi nehézsúlyú box, K-1 szabályrendszerek, MMA mezőnyét, aligha mondhatjuk, hogy aranykorukat élik, pedig biztos gyorsabbak, és szervezettebben bunyóznak, mint a régiek, mégis húzzák a szájukat a rajongók tőlük.
Nálam a fociban is ez a helyzet. Persze erre mondhatod, hogy egy szubjektív dolog, nyilván így is van. Szerintem az tenne jót a sportnak, ha mind a nemzetközi, mind a spanyol mezőnyben többen fel tudnának nőni a nagyokhoz. Ahogy már mondtam egyszer, nem azt várom, hogy a ligában mindenki az európai elit tagja legyen, de rendszeres 4-5-6 gólos zakókat nem szeretnék látni. Kicsit szenvedjük mi is, a Real is a győzelmekért.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.20. 23:03:20

Rossz a következtetésed szerintem. Mert attól hogy azt állítom a mostani xy csapat erősebb mint egy tizenöt évvel ezelőtti nem azt mondom, hogy az akkori középcsapat lenne. Hiszen abban a korban jó volt, de nem hiszem hogy versenyre tudna kelni pl egy akkori Valencia a mostani csapatokkal és pont amiatt amit írsz hogy a csúcs Barca korszakos csapat. Pont az hogy a mostani Sevilla egy középcsapatnak számít, miközben veri az EL-t és a BL-ben sem vallott amúgy szégyent akár a Juve akár a City ellen. Az egyik tavalyi döntős a másik idei elődöntős. De hagyjuk az eredményeket, mert ugyanoda lyukadunk ki hogy milyen ág etcetc. Viszont azt tartom, hogy a mostani Sevilla vagy akár más spanyol középcsapat nem lenne középcsapat akkoriban, mert ők is nagyon erősek ám, csak a Barca-RM-Atletico ellen nem tudják felvenni a versenyt, ahogy egyébként sokan mások sem.

Az első részhez meg azt nem értem, hogy 1-1 csapat gyengesége miért mutatná esetlegesen a foci nem fejlődését. Nem tudja tartani valaki a lépést oké, de az nem azt jelenti hogy azért mert mások jobbak? Kérdés az hogy ezek jobbak-e mint 15 éve? Szerintem igen, a fizikális, taktikai dolgok miatt, egész egyszerűen gyorsabbak. Vagy lehet én értelmezem félre, amit írtál, mert újra olvasva lehet nem ezt akartad megcáfolni hanem ugyanazt továbbvinni hogy a válogatottaknál is van különbség. Egyébként ezzel sem értek teljesen egyet, de hagyjuk. Viszont a maga alapdolog az volt, ma gyengébb minőségű lenne a foci, mert szerinted kevesebb klasszis van. Én erre azt mondom ezt nehezen mérjük le, ebben leírtam okokat, hogy érzelmi kötődés stb, de maga a játék hogy lenne rosszabb, miközben minden fejlődött benne? Én ezt a részét nem értem, olyan mintha azt mondanánk milyen jó volt mondjuk egy tíz évvel ezelőtti kocsi, miközben a maiban több funkció van, több lóerő, megbízhatóbb. Foci is fejlődött, ezáltal hogy lehetne rosszabb? Max továbbra is úgy gondolom hogy a verseny kisebb, de nem rosszabb a mai foci. És félre ne érts, nem az akkoriak érdemeit vitatom!!!! Egész másra terelődött a beszélgetés ezáltal, de akkor visszakérdezek, szerinted az akkori Valencia hol tudna végezni? Betudna férni az első háromba? Mert szerintem Villarreal-Celta-Bilbao-Sevilla nagyjából egy kalap. és amúgy elég az EL-t nézni, hogy egymást verték ki, de mind ott voltak szinte végig (nyilván a Celta nem). Első három meg sokkal jobb csapat.

És még az izgalom faktorral is vitatkoznék részben, mert hát vegyük az elmúlt három év bajnoki eredményeit (három éve van totális spanyol fölény nemzetközi szinten), kétszer dőlt el az utolsó fordulóban, tavaly meg az utolsó előttiben....

Azt eltudom fogadni egyébként, hogy a tényleg alsóház gyengébb mint 15 éve, pont amiatt hogy akkor a nagyok nem tudták elvinni a legjobbakat. Manapság a középcsapatok vagy kicsit jobbak elviszik a legjobbakat, a sztárcsapatok meg az elit játékosokat. Emiatt lehetnek ordító különbségek, de kilyukadunk az eredeti verzióhoz. :D Te szerintem arra utalsz, hogy a kiegyenlített jobb, én meg azt mondom ha a nagyok ilyen erősek meg középcsapatok is nagyon jók akkor az a mérce. GP és Forma1 hasonlatom erre akart utalni.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.20. 22:24:45

Az hogy nagyobb a különbség a nagyok és kicsik között vagy mire? Mert ez sem állja meg a helyét ha arról beszélünk, hogy a mai focista gyorsabb fizikailag is meg fejben is.
Pl. arra, hogy brazilok egy hetest kaptak otthon a németektől. Ők pl. nem tudják tartani a lépést, egyénileg ugyan vannak kiváló játékosaik, de csapatszinten jó nagy hátrányban vannak Európa legjobbjaihoz képest. Argentinok ugyanez a kategória volt évekig, az utolsó VB-n volt végre szervezett csapatuk, amivel el tudtak érni egy szép eredményt.

Ott vannak az afrikaiak. Évek óta jönnek onnan remek futballisták Európába, de pl. csapatszinten ők is jelentősen le vannak maradva.
Állítom a mai csúcsBarca simázna egy teszem 15 évvel ezelőtti csúcs Valenciát. Mert egész egyszerűen hiába volt az jó csapat, jó játékosokkal, nem volt annyi mint a mai Barcelonában. Akkor a Valencia is pofozózsák lenne? Nem hiszem, egész egyszerűen ez a különbség. Ha megnézel nem egy Barca vagy Real meccset igen is tudnak ezek a csapatok focizni és taktikailag érettek, de úgy rohadt nehéz ha a másik csapat sokkal erősebb. Összelehet hozni, meg is csinálják, de hosszútávon nem lehet ilyen csapatokkal versenyezni. Pont ha már Sevilla, RM-Barca ellen is remek eredményt értek el, mégis hetedik hely, miért? Mert annyi jó játékosuk nincsen, hogy konstans tudják hozni a meccseket. 15 évvel ezelőtt meg elég volt 70 pont vagy nem tudom mennyi, mert a többiek is Sevilla szinten voltak.
A mai Barca-akkori Valencia hasonlat azért nem teljesen korrekt, mert előbbi korszakos csapat, minden idők egyik legjobbja, utóbbi meg csak egy szimplán nagyon jó csapat volt. Az akkori korszakos csapat a galaktikus Madrid volt, velük lehetne összehasonlítani ezt a Barcát.

Ami a Sevillát illeti, a Realtól legutoljára egy sima négyest kaptak, és ezt egy reális különbségnek tartom. Mi ellenünk jó eredményeket értek el, ugyanakkor azt gondolom, ha jó formában vagyunk, és nagy a tét, mi is képesek vagyunk 4-5 góllal simán elintézni őket.

Az utolsó részhez: látod, pont ebben nem értünk egyet. Szerinted a 15 évvel ezelőtti 70 pontos bajnokcsapat a mai Sevilla szintjén van... akkor ezek szerint akkoriban csak középcsapatok voltak? Ezt nem gondolhatod komolyan! Nekem inkább az akkori bajnokság erejét mutassa, hogy a galaktikus Madrid, vagy a Rijkaard féle Barca, akik a világ aktuálisan legjobb csapatai voltak, csak annyi pontot tudtak elérni a bajnokságban.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.20. 21:42:21

LG írta:
A másik része meg az, hogy minden sport fejlődik, csúcsokat döntögetnek, fociban is csúcsokat döntögetnek miért lenne rosszabb mint 10-20 éve?
A sport maga természetesen fejlődik, ez nem is vitás. A gond az, hogy futballvilág nagy része nem tudja tartani a lépést a fejlődéssel.
De ezt mire alapozod?
Az hogy nagyobb a különbség a nagyok és kicsik között vagy mire? Mert ez sem állja meg a helyét ha arról beszélünk, hogy a mai focista gyorsabb fizikailag is meg fejben is. Sport Science műsorokat érdemes nézni ahol szoktak ilyeneket elemezni, hogy Ronaldo pl hogy lát a pályán vagy Messi. Most nyilván a kettő legjobbat, de en bloc a többiek is gyorsabbak. Nem tudom elképzelni hogy minden sportban fejlődnek az emberek, de pont fociban nem? Kicsit olyan mint mikor NBA játékosok mondják, hogy bezzeg régen. Igen, régen más volt a játék, de pont amiatt hogy nem volt zsákszámra olyan ember, aki bedobja 8 méterről, meg 1-5 között védekezik. Ez kosár, más téma. De fociban is ilyen, hogy posztok sincsenek már, irányító középpályások kezdenek kikopni. Nincs élet szélső védő nélkül stb-stb. Ezek taktikai dolgok? Igen, de amiatt hogy ilyen típusú játékosok jönnek le a szalagról, akik 10 km-t futnak alsó hangon, indulósebességben atlétákkal vetekedhetnének és mellette technikailag képzettek. Igen a közép és kis csapatoknál is vannak ilyen emberek, de az igazán klasszis játékosok meg a nagyoknál vannak. Ezért is az az összevetés hogy pofozózsák azért erős nekem, mert mi-Bayer vagy más bármelyik másik csapatnak tud rúgni három gólt adott esetben. BÁRKINEK, mert akkora a szintkülönbség. És igen a Depor védelmi hibája vagy a másik nagyon amatőr, de mikor 90 percig kapod azt, hogy folyamat váltanod kell, mert lefutnak meg mert még gyorsabbak, kipasszolnak mert fejben még gyorsabbak, akkor nagyobb a hibalehetőség is.

Állítom a mai csúcsBarca simázna egy teszem 15 évvel ezelőtti csúcs Valenciát. Mert egész egyszerűen hiába volt az jó csapat, jó játékosokkal, nem volt annyi mint a mai Barcelonában. Akkor a Valencia is pofozózsák lenne? Nem hiszem, egész egyszerűen ez a különbség. Ha megnézel nem egy Barca vagy Real meccset igen is tudnak ezek a csapatok focizni és taktikailag érettek, de úgy rohadt nehéz ha a másik csapat sokkal erősebb. Összelehet hozni, meg is csinálják, de hosszútávon nem lehet ilyen csapatokkal versenyezni. Pont ha már Sevilla, RM-Barca ellen is remek eredményt értek el, mégis hetedik hely, miért? Mert annyi jó játékosuk nincsen, hogy konstans tudják hozni a meccseket. 15 évvel ezelőtt meg elég volt 70 pont vagy nem tudom mennyi, mert a többiek is Sevilla szinten voltak.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése