Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Gondolom vakok között a félszemű a király alapon nyerték meg, szóval velük is csak többen lesznek a La Ligában, jobban nem. Az utolsó első ligás éveikben ráadásul kifejezetten durva stílusban játszottak. Mikor felhoztuk Messit, a Sociedaddal keröltve (plusz volt még 1 csapat azt hiszem, ők nem jutnak az eszembe) feljelentettek minket a Szövetségnél (a baszk-katalán szolidaritás ugyezola8787 írta:Alaves: 48 rúgott, 34 kapott gól, így megnyerni a másodosztályt azért az komoly
Hali.Baggio2001 írta:Köszönöm a válaszokat!
Gondoltam, hogy nem mostanában sorsolnak, így nem lesz könnyű belőni egy meccset, de majd augusztus végére tervezem az utat és ha szerencsém lesz, akkor pont lesz egy hazai meccs amikor ott leszünk.
Olimpia miatt valószínűleg legkorábban 20-án kezdődik.Baggio2001 írta:Sziasztok!
Tudom, még korai lehet a kérdés, de hátha tudja valaki a választ:
Mikor lesz a 2016-2017-es szezon sorsolása?
Illetve lehet-e tudni, hogy kb. mikor kezdődik az új szezon?
Azért lenne érdekes, mert tervezünk egy barcelonai utat és ha már eljutok odáig, csak megnéznék egy meccset élőben.
Úgy tudom júli 21-én mondják meg,hogy mi mikor merre és augusztus 20-21 lesz a kezdő dátum.Baggio2001 írta:Sziasztok!
Tudom, még korai lehet a kérdés, de hátha tudja valaki a választ:
Mikor lesz a 2016-2017-es szezon sorsolása?
Illetve lehet-e tudni, hogy kb. mikor kezdődik az új szezon?
Azért lenne érdekes, mert tervezünk egy barcelonai utat és ha már eljutok odáig, csak megnéznék egy meccset élőben.
Erős bajnokságok vannak, jelenleg a spanyol a legerősebb. De ez azért van, mert 3 csapat a JELENLEGI top 4-5 csapatból itt játszik. A francia, olasz, német bajnokság tulajdonképpen 1 csapatos. Mindegyikből 1 csapat tartozik csak a szűk elithez. Az, hogy a Juve korán kiesett az nem azért volt, mert az olasz bajnokság rosszabb, mint pl. a német vagy a spanyol, hanem azért mert a Bayern-t kapták. Top3-as (4-es) csapatot.csababarca írta: ilyen alapon akkor nincsen erős bajnokság,és soha nem is volt.
Angolok kanyarban nem voltak a BL-ben, City eljutott a 4ig legalább,ahol kapura sem lőttek.
Olaszoknak is a 16 jelentette a végét.
senkinek nincs megtiltva hogy komolyan vegyen egy EL-t, ott a Dortmund azért nekem nem úgy tűnt hogy leszarják.
Bár már nem tudom honnan indult a vita, de az alapja onnan ered hogy a spanyol bajnokságot tartjuk a legerősebbnek.
Erre még mindig nem érkezett ellenérv, mert az,hogy a Sevilla kipottyant a csoportkörben nem bizonyít semmit. Mert a többi bajnokság többi csapata is kipottyant, a spanyolok bírták a legtovább.
Mindegy, parttalan a vita, de itt kivételesen Bob pártján vagyok.
ilyen alapon akkor nincsen erős bajnokság,és soha nem is volt.crixus írta: Az igazi két "erőmérő" a BL és a bajnokság teljesen más képet mutat. Idén a Valencia és a Sevilla is tükör simán pottyant ki a BL-ből, a bajnokságban sem javultak semmit az előző évekhez képest. Tavaly a Bilbao is kipottyant egy elég könnyű BL-csoportból ahogy azt megelőzően a Real Sociedad is. Hol van itt az általad említett tendenciózusan jó teljesítmény?
Igazad van! Arra a szintre (kor) lefordítva a korabeli csapat jobb volt, mint a mostani. Bob összehasonlítja a mostani játékkal, ami nyilván felesleges.LG írta:Ebben nem értünk még mindig egyet, és nem is fogunk. Néhány név a Valencia 2000/2001-es keretéből: Canizares, Ayala, Mendieta, Albelda, Baraja, Kily Gonzalez, Aimar, Deschamps, Vicenteközépcsapatok vannak KB azon a szinten mint akkor egy Valencia vagy Deportivo, akik bajnokságot nyertek.
Depor: Capdevilla, Manuel Pablo, Emerson, Fran, Mauro Silva, Valerón, Tristán, Makaay, Pandiani
Sevilla idei keretéből ki az, aki hasonló szint? Banega, Gamerio, meg a nagy nevű, de már egyre inkább kiöregedő Reyas, akiket talán nagy jó indulattal hozzájuk lehet hasonlítani.
A Villarrelból meg talán Soldado.
Szerintem nagyon egy szint a kettő. Sőt, én azt mondanám, a feljebb emlitett két csapat kerete gyengébb ugyan, mint a mai Barca, Real, Bayern trióé, de az összes többi mai csapattal simán felveszi minőségben a versenyt, az Atleticoval is közel egy szint.
Ebben nem értünk még mindig egyet, és nem is fogunk. Néhány név a Valencia 2000/2001-es keretéből: Canizares, Ayala, Mendieta, Albelda, Baraja, Kily Gonzalez, Aimar, Deschamps, Vicenteközépcsapatok vannak KB azon a szinten mint akkor egy Valencia vagy Deportivo, akik bajnokságot nyertek.
Persze, hogy nem vitatom a sport fejlődését. De a logikádat nem értem... most a Sevilla azért nagyon jó csapat, mert szervezettebb, meg gyorsabb, mint 15-20 évvel ezelőtti nagy csapatok... ne már.Az első részhez meg azt nem értem, hogy 1-1 csapat gyengesége miért mutatná esetlegesen a foci nem fejlődését. Nem tudja tartani valaki a lépést oké, de az nem azt jelenti hogy azért mert mások jobbak? Kérdés az hogy ezek jobbak-e mint 15 éve? Szerintem igen, a fizikális, taktikai dolgok miatt, egész egyszerűen gyorsabbak.
Pl. arra, hogy brazilok egy hetest kaptak otthon a németektől. Ők pl. nem tudják tartani a lépést, egyénileg ugyan vannak kiváló játékosaik, de csapatszinten jó nagy hátrányban vannak Európa legjobbjaihoz képest. Argentinok ugyanez a kategória volt évekig, az utolsó VB-n volt végre szervezett csapatuk, amivel el tudtak érni egy szép eredményt.Az hogy nagyobb a különbség a nagyok és kicsik között vagy mire? Mert ez sem állja meg a helyét ha arról beszélünk, hogy a mai focista gyorsabb fizikailag is meg fejben is.
A mai Barca-akkori Valencia hasonlat azért nem teljesen korrekt, mert előbbi korszakos csapat, minden idők egyik legjobbja, utóbbi meg csak egy szimplán nagyon jó csapat volt. Az akkori korszakos csapat a galaktikus Madrid volt, velük lehetne összehasonlítani ezt a Barcát.Állítom a mai csúcsBarca simázna egy teszem 15 évvel ezelőtti csúcs Valenciát. Mert egész egyszerűen hiába volt az jó csapat, jó játékosokkal, nem volt annyi mint a mai Barcelonában. Akkor a Valencia is pofozózsák lenne? Nem hiszem, egész egyszerűen ez a különbség. Ha megnézel nem egy Barca vagy Real meccset igen is tudnak ezek a csapatok focizni és taktikailag érettek, de úgy rohadt nehéz ha a másik csapat sokkal erősebb. Összelehet hozni, meg is csinálják, de hosszútávon nem lehet ilyen csapatokkal versenyezni. Pont ha már Sevilla, RM-Barca ellen is remek eredményt értek el, mégis hetedik hely, miért? Mert annyi jó játékosuk nincsen, hogy konstans tudják hozni a meccseket. 15 évvel ezelőtt meg elég volt 70 pont vagy nem tudom mennyi, mert a többiek is Sevilla szinten voltak.
De ezt mire alapozod?LG írta:A sport maga természetesen fejlődik, ez nem is vitás. A gond az, hogy futballvilág nagy része nem tudja tartani a lépést a fejlődéssel.A másik része meg az, hogy minden sport fejlődik, csúcsokat döntögetnek, fociban is csúcsokat döntögetnek miért lenne rosszabb mint 10-20 éve?