palesz77 írta:
Bob_Marley írta:Én ezzel a Marcelo, Ramos stb vonal ..., de én meg választom azt hogy az alatt a tíz év alatt míg ők megoldották a posztjukat nyertünk egy rahedli bajnokságot ők meg kettőt.
Ennek mi köze ahhoz, hogy 10 évre is meg lehet oldani egy posztot? Mert őszintén kétlem, hogy Marcelo és Ramos az oka, hogy kevesebbet nyertek, a csapat húzóemberei voltak javarészt.
Ennek az a köze, hogy Ramos meg Marcelo rohadtul nem az a szint volt 10 éve mint ma vagy 3-4 éve. És Ronaldo vagy más sem. Pont ezt próbáltam kifejezni, hogy lehet fiatalokat venni és felépíteni egy csapatot, de nálunk nem ez a helyzet mikor a mag a legjobb korban van és minden kupáért megyünk. Látod egy Stegen se sima kezdő mert még nem az a szint. Nem hiába írjuk, hogy kész emberek kellenek nem olyanok, akik tehetségesek meg majd valamikor hú de jók lehetnek. 25 év alatt egy játékos még "gyerek". Van 60 meccs egy szezonban mindig kell hozni egy jó szintet és nem lehet rapszodikusnak lenni hogy hol kiváló vagy hol nem, mert bakker nyernünk "kell" a meccsek 70-80%-át. Olyan ember kell, aki kis túlzással 150 bajnoki vagy 20-30 válogatottsággal a lábában érkezik. Vannak mindig is tehetséges emberek, de pont ez az hogy teszem azt jön egy mittudomén kicsoda nagy tehetség. 2 jó megoldásra jut 2 rossz, ez nem fér bele. Hiába zseniális a két jó, kiegyensúlyozottság kell egy bajnoksághoz. És akkor még a pszichológiáról nem is beszéltem hogy a nyomást elviseld. Egy Dortmund megteheti hogy kipróbál embereket és újra felépít egy csapatot, mert elmegy a gerinc, egy Porto megteheti, de mi jelenleg nem. Mi is megtettük anno mikor kifuttot egy nagyobb generáció a 90es évek közepe vége felé. Guardiola, Sergi stb emberek. Vettünk egy rahedli fiatalt felemásan jöttek (Simao, Rochembach, Riquelme, Saviola) be. Aztán 2003 körül jött megint egy hullám és akkor bejött. Most megint az hogy Messiék mellé hova teszel be olyat, akinél várni kell hogy lehet csak jövőre "robbant". És ezért sem lesz olyan hogy majd tíz év, mert nem fog játszani elmegy a kedve, leépül, eligazol. Majd ha lesz új generáció akkor lesz megint tíz évre ember, de ezek általában hazai játékosok, de ugye pl Alves meg volt 8 évig, de ő is akkor jött mikor csapatot építettünk fel. Most nem csapatot kell építeni, hanem a prime korszakot kimaxolni és olyan ember kell aki AZONNAL segít. Nem holnap nem két hét múlva, hanem beállítod és tudod mit vársz tőle és azt kapod. A nagy tinisztároknál meg ezt nem tudod elvárni, mert nincs rutinja nem élt meg annyit. Ösztönből tehetségből megoldja, de ez kevés, mikor higgadtság kell a kapu előtt, mikor türelem pl egy meccsen hogy meglegyen az első gól, mikor ismered az ellenfeleidet és memóriából játszol ellene ésatöbbi. És LE ebben hisz, mert eredmény kell, mert győzni kell és nem várni hogy na majd lesz, ami lesz. Pont Thiago pl, nálunk rohadt rapszodikus volt, nem fért bele. Mára lett 3-4 évvel idősebb és meglehet nézni, hogy átalakult a játéka. Beérett, rutinosabb lett és még ezer jelző vagy közhely, de sima egyszerű, a játéka fejlődött mert már sokkal jobban tudja mikor mit kell csinálni.
Na nem ragozom tovább, csak néha tényleg az az ember érzése, hogy valaki úgy gondolja, hogy berakom ezt meg azt a másikat kiveszem és minden ok. Ezer tényező van, játékos pszichológia, még nyelvi kérdés is, habitus, fizikális tényezők, játék elsajátításának kérdése stb. Ez nem Fifa, hogy megveszem Bellerínt és megvan oldva tíz évre a poszt. Bakker mikor játszottam és felhívtak ifibe köpni nyelni nem tudtam és ültem a sarokban, mert én voltam a legkisebb utolsó senki köztük, pedig kezdő ember voltam de érezte az ember hogy hol a helye. Ők már játszottak felnőttek között is páran én meg jöttem serdülőből.....Na most gondoljuk ezt el mikor bemész az öltözőbe és körülötted alsóhangon van 6-8 VB GYŐZTES meg az öltözőben en bloc 50 szeres spanyol bajnok....Ott még a budira is kúszva mész ki és engedélyt kérsz ötször.....Persze beilleszkedés meg miegymás, de itt is arra akarok utalni, hogy rohadtul nem mindegy, hogy te már vagy 25 éves mondjuk és lenyomtál 5-6 bajnoki szezont vagy 20 éves hú de nagy tehetség, senkit nem fog érdekelni hogy te mit tudsz a labdával, az számít ha játszol folyamat teljesítesz vagy nem.