Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.07.11. 08:39:33

Pavel írta:Azért tavasszal nem lőtte a gólokat Ronci.
...
Talán Neymar befoghatja, ha egyedül megnyeri az olimpiát. Bár az olimpia nem nagyon mérvadó.
Ahhoz kepest van 32 golja ebben a naptari evben. Mi lett volna, ha lovi a golokat..

Neymar meg meccsenkent 10 golt love is megnyerhetne az Olimpiat, eselye se lenne. Tavasszal o tenyleg nem termelt sokat, az Olimpiara meg ifik mennek csak kb, ot is a falu vonzza inkabb allitom, nem az Olimpiai cim presztizse. Elobb adnek egy u21-es VB-re Aranylabdat, pedig annak sincs erteke ilyen szinten..

CR megnyeri iden, jogosan, szep lassan dolgozza fel mindenki.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.07.11. 07:40:57

Pavel írta:Azért tavasszal nem lőtte a gólokat Ronci.
Mindkét döntőjén egy kalap sz*r volt. (Tegnap még annyi se.)
Nagyon nehéz lesz eldönteni.
Talán Neymar befoghatja, ha egyedül megnyeri az olimpiát. Bár az olimpia nem nagyon mérvadó.
Azt meséld már el nekem, hogy sikerült ezt a 2 döntőn mutatott játékról levonni ezt a konzekvenciát, mikor a fele meccsen se volt a pályán.

Alsó hangon jegyzem meg, hogy akik a tuloldalt pocskondiázzák, hogy ők sem különbek az ilyen es ehhez hasonló kommentekkel.
Pavel
Entrenador del Barça

2016.07.11. 07:34:22

Azért tavasszal nem lőtte a gólokat Ronci.
Mindkét döntőjén egy kalap sz*r volt. (Tegnap még annyi se.)
Nagyon nehéz lesz eldönteni.
Subinho
Director del Fútbol

2016.07.11. 06:26:57

Sajnos nézzük a tényeket:
A Barca és az MSN megállíthatatlan volt ősszel, de naprári év számít és hát tavasszal sajnos nem ment jól, majdnem a ligába került, kiestünk a BL-ből.... Közben a Hisztisék nagyon ránkjöttek a ligában, megvertek minket, behúzták a BL-t ahol Hisztike elég jól termelt gólokat... Most meg megnyerték az EB-t és bármennyire is gyengén játszott a kis sírós és Messi bármennyire jól játszott a Copán, arra fognak emlékezni, hog megnyerte illetve elbukták, kihagyta, stb... Szal eddig sajna oda áll a zászló...
Messias2
Director del Fútbol

2016.07.11. 01:06:08

palesz77 írta:Evek ota csak a golok szamitanak, amikor meg hasonloan termelnek, akkor a kupak. Most raadasul Messi betlizett a dontoben a tiziknel, CR nem - meg ha jol nem is jatszott -, valogatottal is revbe ert - senkit nem fog erdekelni hogyan -, szerintem egyertelmu a dolog. Pepe fele jatekos ebben a rendszerben mar soha nem fog nyerni.
Pepet csak példaként hoztam fel, hogy legalább akkora szerepet tulajdonítanék neki, mint Cének, ami a 2 kupa megnyerését illeti. A lényeg amúgy az 1. mondatodban van: "Evek ota csak a golok szamitanak"
Mutatja a díj komolyságát, hogy egy ilyen komplex sportágból csak a gólszerzést veszik figyelembe, amikor aranylabdát osztanak. Nagyon jellemző a 21. századra. Mindent lebutítunk, hogy az egyszerűbb emberek is értsék, és el lehessen adni nekik a "terméket".
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
palesz77

2016.07.11. 00:56:57

Evek ota csak a golok szamitanak, amikor meg hasonloan termelnek, akkor a kupak. Most raadasul Messi betlizett a dontoben a tiziknel, CR nem - meg ha jol nem is jatszott -, valogatottal is revbe ert - senkit nem fog erdekelni hogyan -, szerintem egyertelmu a dolog. Pepe fele jatekos ebben a rendszerben mar soha nem fog nyerni.
Messias2
Director del Fútbol

2016.07.11. 00:40:25

palesz77 írta:CR termelte a golokat is, be is huzta a 2 legnivosabb kupat a 2016-os evben, szerintem tok egyertelmu a dolog. Meg ha serult is lesz egesz osszel, akkor is o nyeri meg, nem is jogtalanul.
De ez a "behuzta" dolog is. Végülis Pepe is "behúzta" a 2 legfontosabb kupát, ráadásul a portugálok sikerében sztem több szerepe volt, mint Ronaldonak. Én nem érzem, hogy Cén múlott volna ez a 2 kupa. Persze az meg a díj komolyságát minősíti, hogy csak Leo és CR közül kerülhet ki a győztes.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.07.11. 00:34:09

a picsogasa amit levagott mindenkit meg fog hatni
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2016.07.11. 00:33:29

CR termelte a golokat is, be is huzta a 2 legnivosabb kupat a 2016-os evben, szerintem tok egyertelmu a dolog. Meg ha serult is lesz egesz osszel, akkor is o nyeri meg, nem is jogtalanul.
Messias2
Director del Fútbol

2016.07.11. 00:28:33

S.Agüero írta: Nem ezen a 2 gólon fog múlni, nem mintha jobban játszott volna CR ebben az évben, de amikor ilyen kicsi a különbség, akkor a címek szoktak számítani, amiben vezet sajnos.
Ha úgy nézzük eddig mindketten 2-2 címet nyertek csapatszinten ebben az évben. :lol:
Illetve ha hozzávesszük a gólpasszok számát a statokhoz, akkor elég markáns Messi fölénye. :lol:
Na jó. Viccet félre téve elég valószínű, hogy Cé kapja majd a bogyót. De egyébként közel sem érzem olyan megérdemeltnek, mint mondjuk 2014-ben, amikor tényleg ő volt a legjobb. Az a helyzet, hogy senki sem volt olyan kiemelkedő ebben az évben eddig, mint a korábbiakban.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.07.11. 00:27:20

LG írta: Nézd, nekem úgy fos ez az év, ahogy van, és nemcsak szurkolói szempontból, de abból is. Még jó, hogy a bajnokságban még tavaly összeszedtünk annyi előnyt, amit már nem sikerült leadni.
Legszomorúbb ebben az évben foci szempontból Cruyff és Manel Vich ( Camp Nou "hangja") halála... :(
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.07.11. 00:25:00

hajnesz írta:Remélem ebben a szezonban letudtunk minden balszerencsét, és jövőre minden visszamegy a régi kerékvágásba....
Tham, FRA, Barcelona bl-ben, CR aranylabdája, kézilabda bl dőntők.
Idén akárkinek szurkoltam, ....ta. Kivéve a bajnokságban, amit nagyon nagyra értékelek.
Nézd, nekem úgy fos ez az év, ahogy van, és nemcsak szurkolói szempontból, de abból is. Még jó, hogy a bajnokságban még tavaly összeszedtünk annyi előnyt, amit már nem sikerült leadni.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.07.11. 00:18:18

Messias2 írta:
S.Agüero írta:Na, ez is eldőlt. :mrgreen:
Nem biztos az. :lol:
Legalábbis a Cé fanoktól mindig ezt hallottam, amikor Messi kupákban jobban állt, de kevesebb gólt lőtt. :lol:

Most goals in 2016:
34 ― Messi
34 ― Suarez
33 ― Ibra
32 ― CR7
26 ― Griezmann
Nem ezen a 2 gólon fog múlni, nem mintha jobban játszott volna CR ebben az évben, de amikor ilyen kicsi a különbség, akkor a címek szoktak számítani, amiben vezet sajnos.
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.07.11. 00:16:38

Remélem ebben a szezonban letudtunk minden balszerencsét, és jövőre minden visszamegy a régi kerékvágásba....
Tham, FRA, Barcelona bl-ben, CR aranylabdája, kézilabda bl dőntők.
Idén akárkinek szurkoltam, ....ta. Kivéve a bajnokságban, amit nagyon nagyra értékelek.
Messias2
Director del Fútbol

2016.07.11. 00:15:44

S.Agüero írta:Na, ez is eldőlt. :mrgreen:
Nem biztos az. :lol:
Legalábbis a Cé fanoktól mindig ezt hallottam, amikor Messi kupákban jobban állt, de kevesebb gólt lőtt. :lol:

Most goals in 2016:
34 ― Messi
34 ― Suarez
33 ― Ibra
32 ― CR7
26 ― Griezmann
MatyiG
Adminisztrátor

2016.07.11. 00:09:07

Na, ez is eldőlt. :mrgreen:
roby122
Entrenador del Barça

2016.01.12. 15:19:44

Bob_Marley írta:Szerintem engem félreértesz, mert én sem mondom, hogy jó éve volt, de a struktúrát és az eddigieket figyelembe véve védhető. Én is előbb adnám egy Vidalnak pl mint neki, de ahogy lejjebb felsoroltam más években is lehetett volna mást választani, de mégse tették. Hozzáteszem hogy kicsiben mi magunk kis emberek is ilyenek vagyunk, hogy sokszor megszokásból szavazunk pl választásokon is. Itt is hasonló, hogy Messit és Ronaldot mindig "tolni" fogják.
Én egyetértek ezzel. Teljesen más már ez a rendszer. Egy Cr nem fog csakúgy kikerülni a top3 ból, főleg ha megvannak a góljai (Aranycipő az pedig bőven benne volt).
Ennyi erővel ha tavaly bekerült Neuer, akkor idén Bravo-nak is ott lehetett volna a helye. Eljött Neymar ideje. Ezentúl ő is mindig benne lesz a top 3 ban, ez szerintem garantálható. Szép lassan kezdik beépíteni a rendszerbe. Jövőre már talán második lesz, aztán így tovább.
Cr meg egyértelmű, hogy a góljai meg az Aranycipője miatt van ott ahol. Ha idén nem jönnek neki a gólok, akkor jövőre könnyen lehet harmadik, de szerintem akkor is beszavazzák a top 3 ba.
Az sem korrekt szerintem, hogy 4 REAL játékos volt az év kezdőjébe. Erre se tudunk magyarázatot találni. Modric helyett Busi pl. simán befért volna, vagy a Bl döntőt játszó Juve-ból is simán befértek volna többen.
zola8787
Director del Fútbol

2016.01.12. 12:40:20

Kovbal88 írta:Egyértelműen Messi gólja volt a legszebb, a brazil fiúé, olyan tucattalálat volt biztos sok hasonló volt tavaly,
a roma játékosa meg nagyon eltalálta a labdát, szóval véletlen gól volt, persze hatalmas, de ahogy Messi végigvitte egyedül, na az már valami volt.

A szavazásról nincs véleményem, se az év csapatáról!
Ilyen szinten Messinek is mákja volt, hogy pont nem tették a labda elé a védők a lábukat :D
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.12. 12:22:34

Kovbal88 írta:Egyértelműen Messi gólja volt a legszebb, a brazil fiúé, olyan tucattalálat volt biztos sok hasonló volt tavaly,
a roma játékosa meg nagyon eltalálta a labdát, szóval véletlen gól volt, persze hatalmas, de ahogy Messi végigvitte egyedül, na az már valami volt.

Akkor az összes távoli bomba is véletlen gól, mert nagyon eltalálják? :roll:
Teljesen tudatos volt. Ha valami olyan gól lett volna, mint Mülleré, amit beadásnak szánt oké...
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.12. 12:08:11

Kovbal88 írta:a brazil fiúé, olyan tucattalálat volt biztos sok hasonló volt tavaly
:D

linkelj már nekem ilyen tucatgólokat, szívesen nézegetném őket :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.01.12. 11:28:37

Egyértelműen Messi gólja volt a legszebb, a brazil fiúé, olyan tucattalálat volt biztos sok hasonló volt tavaly,

Zozzy 5
Llegenda del Barça

2016.01.12. 07:05:50

komolytalan puccparádé lett ez az egész, és egyre inkább az évről évre. az egyetlen objektív dolog idén az első helyezett (de ez sem mondható el mindig), de már ott a Ronaldo-Neymar közti különbségben kijön a komolytalansága a dolognak. a többit meg hagyhatjuk is. de legalább megbeszélhetjük ezt minden évben és jó mémek születnek :)
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.11. 23:14:30

Értelmetlen vita, átalakították a szavazást, azóta gyenge, elvesztette a különleges hangulatát, azt a milliőt, ami körülvette. Hogy egy férfi műsorvezető értelmes kérdést ne tudjon feltenni, az a nem mindegy.

Valaki tényleg benyögte, h jövőre Bale is odaérhet? Abból én is kérek.

Idén annak szurkolok, h megint legyen Luis Suarez aranylabdás nálunk :D
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.11. 22:32:31

palesz77 írta:
fanbarca írta:Azért ne komolytalankodjunk, a brazil abszolút megérdemelte a Puskás díjat. :) Nem kell mindent Messi nyerjen.
Egyetértek, én se neki adtam volna, de bőven megérdemelte. Parádés gól volt.

Messinek grat, bár szeirntem senki nem lepődött meg.. :D

Itt meg a FIFPro World XI jelöltek. 1. középpályás ki más.. 8) 8-ast és 9-est is díjaztam volna én még, de lényegtelen. Bár azért elég röhej, hogy Hazard és Kroos is előttük végeztek, parádés éve volt mindkettőnek.. :lol: Szegény Bravot is "sajnálom" mondjuk, top5-be se szavazták be. Nem tudom k iállította ezt ösze, de gratulálok neki.. :D
Azért ez mennyire nevetséges, Busi 8. :lol:
Nincs nagy neve, na, az számít... =D>
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.11. 22:10:52

Bob_Marley írta:
Mihu írta:Meg a másik, hogy ne termelésre adják már az Aranylabdát...Arra már van egy díj, úgy hívják: Aranycipő.

Oké, hogy egy csatár a góljai nélkül semmit se ér, de egy Aranylabdánál nézzék már a gólpasszokat is, és azt, hogy a sorsdöntő meccseken milyen teljesítményt nyújtott. Ez alapján CR-nek az első 5-ben se lett volna szabad lennie...El Clasico-n semmi, kupadöntőt nem játszott, a Juve ellen 2 meccsen semmi, az Atlético ellen a kupában 2 meccsen semmi...mindezek alapján teljesen nyugodtan kijelenthető, hogy CR-nek az első 5ben se kellett volna lenni. Az őszi szezonját figyelembe véve meg aztán pláne .....
Szerintem ez a másik véglet, de ez is védhető álláspont még ha szerintem túlzó.

Ahogy anno Messi is kapott úgy, hogy kevésbé volt sikeres, de sok gólt lőtt így Ronaldot is odalehet tenni top3-ba simán. Hozzáteszem én is azon a véleményen vagyok, hogy nem a gólok kellene, hogy számítsanak, de mégis azt tolják. Ahogy anno egy Godínt nem tudtak odatenni a top3-ba, mert "csak" védő és így tovább. A név sokat jelent sajnos....

Nyilván a játék lényege a gól, ezt meg nem szabad elfelejteni, de több aspektusból áll a játék és főleg, hogy 11 ember van a pályán egy csapatból.
Ha a gólokat nézzük, akkor sem volt olyan hatalmas különbség. Ha mondjuk a büntetőket odaszámolnánk Neymarhoz nem lenne messze Cr-től.
Szerintem azért nem védhető, mert annyival több gólt nem lőtt, ami ilyen különbséget eredményezne, még akkor sem, ha "hivatalosan" a gólok is tételek lennének. Messi esete az más volt, 90+ gólt szerezni egy olyan teljesítmény ami mindent figyelembe véve is kimagasló, mellesleg nagyon jól mutatja, hogy a csapatot a hátán vitte.
Ami engem legjobban felhúzott az Bravo. Copa-t nyert Chilevel (!), amiben komoly faktornak számított, klubbal pedig 5 kupát. Rendben, mondjuk azt, hogy kettőt. Erre Casillas meg Navas kerül oda. Vicc. Modric szintén. Akkor már miért nem Vidal. Ő is a chilei csapat komoly húzóembere volt, klubszinten is két kupa plusz Bl-döntő és képességekben sincs semmivel lemaradva a horváttól, sőt!

Persze nem számítanak igazán ezek, de egy kis objektivitás nem ártana.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése