+1.noname írta:A jelek szerint most jelentős fiatalítás is volt a cél, így valamilyen szinten érthetővé válik h miért Alcacer kell. Alcacer jobb (még) mint Munir. Suarez 29 éves. a játékstílusából eredően nagyon keményen le van terhelve fizikailag, így alighanem 2, max 3 éve lehet még hasonlóan magas szinten, utána sztem jönnek majd a sérülések. Egy 32 éves ember sokkal nehezebben visel el egy komoly ütközést, mint egy 29 éves. Hozunk tehát egy csatárt, illetve lesz még egy nála is fiatalabb Munir személyében. Kettejük közül, aki jobb lesz 2 év múlva az alighanem átveszi Suarez helyét. Azt se feledjük h Alcacer azért ismeri a bajnokságot, így ő garancia is a gólokra.
Amúgy az ideális sztem is az lenne, ha jön egy vé róka 2 évre, utána marad Suarez "vén rókának" és Munir a kezdő.
PS: a játékpercekre visszatérve. Valószínűnek tartom, hogy idén néha eltérünk a szokásos felállástól nem is egyszer. Már így is 4-3-3, 3-4-3 és újabban egyre inkább 4-3-1-2 között váltogat a csapat meccs közben, de jelenleg gyakorlatilag bármit eljátszhatunk. Pl amikor nincs Messi, simán kinézem LE-ből akár a 4-4-2-t is Gomessel és Busquetssel vkp-n és Alcacerrel és Surezzel együtt. Illetve természetesen a 4-3-1-2-ben is Neymar hiányában játszhat Alcacer és Suarez együtt.
4-4-2 például simán vállalható ha nincs Messi. Szerintem a 0-4-es Klasszikuson is úgy játszottunk Messi hiányában, hogy papíron Robi jobbszélső volt, de inkább amolyan visszavont szerepben volt, és a középpályáról indult és osztogatta a labdát Suarezéknek, és úgy használtuk ki Neymar-Suarez sebességét. Meg is lett az eredménye