Marc-André ter Stegen

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
randomguy
Capitá del Barça

2016.09.12. 22:12:00

már meg is kapta az orvosi engedélyt a holnapi bl meccsre. hát a német nem szarozik, 2 hetes pihiből lett 2 napos :D
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.10. 14:11:28

Peches a sérülésekkel, főleg hogy kapus bakker. :D
Kép
Kép
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.09.10. 14:03:56

palesz77 írta:Kíváncsi leszek, hogy mi lesz, ha a hollandus esetleg hibátlanul védi végig ezt az időszakot. Hihetetlen komolyan, Bravo érkezésénél is ez volt, Luchonak döntenie se kellett, mert lesérült a német, most itt a vetélytárs, ismét sérült. Rendkívül jól tud időzíteni.. :D
Én is ezen gondolkodtam. Azért ha Cilessen bennragad a kapuban, TS szerintem elmegy terápiára. :mrgreen:
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.09.09. 23:02:03

Kíváncsi leszek, hogy mi lesz, ha a hollandus esetleg hibátlanul védi végig ezt az időszakot. Hihetetlen komolyan, Bravo érkezésénél is ez volt, Luchonak döntenie se kellett, mert lesérült a német, most itt a vetélytárs, ismét sérült. Rendkívül jól tud időzíteni.. :D
Subinho
Director del Fútbol

2016.09.09. 22:52:37

Szép lesz ha ilyen sérülékeny lesz...
Tobias88
Entrenador del Barça

2016.09.09. 21:38:46

Elengedtük az öreget mert öreg és esetleg többször is megsérülhet. Erre föl a fiatal német azt hiszi, hogy az Arsenalban játszik :D
94:39 6 - 1
hank1ee
Director del Fútbol

2016.09.09. 21:33:17

Nagyszerű...
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
visca el barca
Presidente del Barça

2016.09.09. 21:02:12

ez is megsérül minden vetődésnél lassan...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zsoltman
Jugador d'estrella

2016.09.09. 20:19:19

Ter Stegen két hét pihenő!:( Ki fog védeni a tulipános?
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.09.02. 18:37:07

Alfa írta:
visca el barca írta: :lol: :lol: :lol:

erről a klasszikus zug gym-ek jutottak eszembe... hallod haver... látom új vagy itt, itt a számom... tudod, ha kellene egy kis okosság, vagy valami hogy jobban menjen az edzés... :lol:
Basszus tényleg :lol: . Mint valami rossz drogdíler :lol: . Messike se véletlenül született újra Stegen érkezésekor :mrgreen: .
Német precizitás mindenhol ott van, attol még hogy illegális :mrgreen:

https://www.facebook.com/FCBMagyarOldal ... 985623882/" target="_blank

Kis stegen preformansz :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.02. 17:31:51

Vagy civilben könyvelő és szólt, hogy lehet nála adózási tanácsokat kérni, ez most amúgy is sláger nálunk. :lol:
Kép
Kép
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.09.02. 17:19:48

visca el barca írta: :lol: :lol: :lol:

erről a klasszikus zug gym-ek jutottak eszembe... hallod haver... látom új vagy itt, itt a számom... tudod, ha kellene egy kis okosság, vagy valami hogy jobban menjen az edzés... :lol:
Basszus tényleg :lol: . Mint valami rossz drogdíler :lol: . Messike se véletlenül született újra Stegen érkezésekor :mrgreen: .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
visca el barca
Presidente del Barça

2016.09.02. 16:47:57

Alfa írta:Digne: "I was welcomed so well. 1st day I sat next to Ter Stegen in locker room, he gave me his number and told me call him for anything". =D>
:lol: :lol: :lol:

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.09.02. 16:32:55

Digne: "I was welcomed so well. 1st day I sat next to Ter Stegen in locker room, he gave me his number and told me call him for anything". =D>
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MatyiG
Adminisztrátor

2016.08.30. 15:44:07

Ezt csak úgy itt hagyom nektek. :D

https://www.youtube.com/watch?v=cVX7rOXbBs4" target="_blank
Samper
Director del Fútbol

2016.08.29. 17:03:29

Alig van a Ligaban olyan csapat, amelyik így nyomás alá helyezne bennünket. Ha ilyen a kapusunk, akkor a mezőnyjátékosoknak is állandóan kihegyezve kell lenni, hogy a nekik szánt passzot valóban ők kapják meg és a legjobb helyre továbbítsák. Össze kell még szokniuk. Nem az ilyen ellenfél az igazán veszélyes, hanem a védekező, amelyik gyorsan és jól kontráz. De azok ellen a taktika kidolgozása edzői feladat.
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.29. 15:53:50

Mondjuk a letámadással legendásan nem tudunk mit kezdeni, Pep alatt meg aztán végképp homályok voltunk ebben...amíg el nem jutott a labda a középső harmadba és/vagy Xavihoz, azt se tudtuk milyen rendezvényen vagyunk. Mondjuk ott, ha egyszer felálltunk, többet nem volt a labda az ellenfélnél. Ehhez képest a tegnapi kihozatali arány parádés volt.

Azt mondjuk nem gondoltam volna, h kisebb megszakításokkal 90 percig bírja ezt a Bilbao, mondtam is faternak szünetben telefonon, h nemsokára kapnak 2-3 gólt, de a két vak mindent elrontott :D

Tudatos mozgásokkal és azok orrvérzésig való gyakorlásával ebből a játékból sok jó dolog kisülhet.
Chino
Llegenda del Barça

2016.08.29. 15:25:36

kudu írta:Lehet vitatkozni rajta, de a Barcelonának pontosan egy ilyen kapusra van szüksége, nyugodtságot sugároz, a védők bátran hazaadhatják neki a labdát, ha vészhelyzet van akkor is. Tegnap is volt pár ilyen alkalom, és nem a vakvilágba vágta előre a labdát, hanem minden indítása, passza tudatos volt.
Nálam ez a kulcsmondat. LE többször hangsúlyozta, hogy ez kell a játékunkba, de ha a játékostársak nem bíznak benne maximálisan nem mindig adnák olyan helyzetekben is neki a labdát, mint amiket meccsen megoldott. Az is megoldás, hogy vaktában lövöldözi az ilyen esetek nagy százalékában, de az ilyen felívelések 70-80%-ban az ellenfélnél kötnek ki.

Ezt a nagyképűség dolgot sem értem. Miért lenne emiatt nagy arca? Ha LE nem ezt kérné tőle, nem hiszem, hogy ennyi labdát játszana meg lábbal.
Amellett minden bizonnyal nem minden meccsen lesz ez így. A Bilbao nagyon jó taktikát dolgozott ki, folyamatos pressing alatt tartottak minket és végig bírták. Nem sűrűn fordult elő ilyen. Borzasztó nehéz volt felvinni a labdát, sokszor nem is sikerült. Pont emiatt volt ennyi labda hátra passzolva, a védők sem véletlenül mentek a biztosra, mert nagyon komoly volt a letámadás nem mentek bele necces passzokba. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt olyan, hogy a saját térfelén védekezett a Bilbao és a védőink a felezővonalig léptek fel, ami pedig a játékunkat jellemzi.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy rá voltunk kényszerítve, hogy ennyit "használjuk" MAtS-ot. És összesen egy hibát vétett, amiben Busi is benne volt, de javította is. Lehet, hogy fejbe rúgták, de ehhez kellett az is, hogy ott jól zárja a szöget.

Én nem "féltem", amikor odaadták neki a labdát. Ha mondjuk Cilessennel fordult volna elő más lenne a véleményem, de a németnél egyáltalán nem éreztem hajmeresztőnek.
Luchoék sem véletlenül kérik erre és a mai labdarúgásban egyre inkább belevonják a kapusokat is a mezőnyjátékba, sokat változott a poszt feladatköre, mi meg örüljünk, hogy olyan kapusunk van aki nagyon magabiztos ebben. És igen. Benne van a hiba lehetősége, ahogy mindenben, de rengeteget nyerünk ezzel.
Teegnap tuti, hogy sokkal több eladott labdánk lett volna enélkül, ami több baszk támadáshoz vezetett volna.

És a védései is nagyon magabiztosak voltak. Gyakorlatilag egy góltól meg is mentett minket, mikor egy marha kellemetlen labdát bravúrral fogott (főleg ilyen időben) és nem jött ki róla, nem ütöttte, mert az biztos gól lett volna.
Bob_Marley írta:Ha figyelmesen olvastad pont hogy megdicsértem. :D Miért lenne az ő hibája, sőt jól is oldotta meg a legtöbbször, de úgy éreztem volt, amit túlvállalt. És még csak nem is a csapattársak a mérvadóak hanem majd LE.
Én nem is arra a reagáltam, hanem amit arra a bizonyos esetre írtál. Megpróbálta bevinni a 16-oson belülre és pont nem egy cselt vagy kockázatos passzt vállalni, közben pedig felmérte a helyzetet és látta hogy nem sikerül, aztán -szerintem- egy biztos megoldást választott. Az a passz véleményem szerint egyáltalán nem volt hajmeresztő.
Forca Barca!!!!
kudu
Entrenador del Barça

2016.08.29. 14:13:49

Lehet vitatkozni rajta, de a Barcelonának pontosan egy ilyen kapusra van szüksége, nyugodtságot sugároz, a védők bátran hazaadhatják neki a labdát, ha vészhelyzet van akkor is. Tegnap is volt pár ilyen alkalom, és nem a vakvilágba vágta előre a labdát, hanem minden indítása, passza tudatos volt.

Ahogy Cruyff is mondta: „Az én csapatomban a kapus az első támadó és a csatár az első védő.”

Ez itt a kulcs. A támadások már tőle indulnak meg, azon pedig jókat tudok röhögni, mikor valaki Valdéshez hasonlítja a lábmunkáját. :D

Ha ilyen hozzáállással folytatja, egyértelműen Neuer örökébe fog lépni, de ehhez még bőven tapasztalatot kell gyűjtenie, hiszen még csak 24 (!) éves. Bravoval már csak azért sem éri meg összehasonlítani, mert Bravo már 33 éves, és bőven tapasztalt hálóőrként érkezett ide. Nagy kincs, hogy egy ilyen kapusunk van, aki ha az eddigiekhez hasonlóan fejlődik, hosszú évekre megoldhatja a kapuskérdést. Persze ebben a játékstílusban benne van a hiba, ezzel az edzői stáb is tisztában van, de sokkal több pozitívumot hoz ez a játék hosszú távon, mint amennyi hibát.
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
geridoss
Director del Fútbol

2016.08.29. 14:13:26

Subinho írta:
palesz77 írta: De ez meg edzői kérés, hogy ne vonalon álljon, és mozogjon ki 20-30 métereket, Bravonál is ez volt. Roma elleni gólt fel lehet hozni, de olyat Bravo is kapott majdnem a Málaga ellen - 00:24-től. Ezt Lucho le is nyilatkozta utána, hogy benne van a jatekunkban, ő kéri ezt a kapusoktól, ez az ára annak, hogy szinte +1 mezőnyjátékosunk van, aki félig söprögetőt is játszik.

Chino meg leírta miért volt az a "cselezése". Nyilván megítélés kérdése ki mennyire látta durvának, nekem kifejezetten okos megoldásnak tűnt. Teljes magabiztossággal csinálta, eszembe se jutott, hogy ebből gólt kaphatnánk.
Azért az nem ugyanaz, hogy senki nincs a Barca térfelén és az ellenfél bőven saját térfélről ráíveli, vagy kint kolbászol 30 méterre 2-3 támadóval a nyakán, aztán elkezd a saját kapuja felé futni a labdával... :D
Előbbi "benne van a játékban" kategória, a másik a fegyelmezetlenség, felesleges kockázatvállalás, vagy lehet csak nagy arc, nemtom... de VV is addig csinálta ezt, amíg kupa nem ment el rajta (spanyol szuperkupa)...
De ha nem kolbászol kint 20-30 méterre a kaputól, akkor az ellenfél 1v1-be, vagyis 2v1-be viheti a kapusra..Az mennyiben lett volna jobb? Nekem azzal van problémám, hogy meg nem történt dolgokba magyaráztok bele olyat, ami NEM történt meg. Megtörténhetett volna? Igen. Bármi megtörténhet a fociban, ha nem jön ki, akkor 2v1-ben valószínűleg gól. Akkor meg az lett volna a gondotok, hogy miért nem érkezett, eddig mindig kiszaladgált "szerepelni", most meg csak állt és lesett.

És abszolút nincs benne a játékban, hogy az ellenfél térfeléről kapsz gólt, már megbocsáss. De azért ahhoz kell egy bizonyos "arc" ( :D ), hogy onnan bárki is ráküldje a kapura, akárki a kapus. Ott pedig szerencse kell. Bravonak mázlija volt, míg a németnek kétszer is beakadt. De ezt ne mondjátok már, hogy benne van a játékban. :D És ez nem kapushiba, sem a Bravoé, sem a Stegené, mert edzői utasítás, hogy nem vonalkapussal játszunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geridoss 2016.08.29. 14:14:04-kor.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Subinho
Director del Fútbol

2016.08.29. 13:38:49

palesz77 írta:
Subinho írta: Egyébként nem is csak a hiba van benne így a játékában, hanem át is emelhetik, láthattuk tavaly mekkora gólt kapott a Roma ellen félpályáról... :?
De ez meg edzői kérés, hogy ne vonalon álljon, és mozogjon ki 20-30 métereket, Bravonál is ez volt. Roma elleni gólt fel lehet hozni, de olyat Bravo is kapott majdnem a Málaga ellen - 00:24-től. Ezt Lucho le is nyilatkozta utána, hogy benne van a jatekunkban, ő kéri ezt a kapusoktól, ez az ára annak, hogy szinte +1 mezőnyjátékosunk van, aki félig söprögetőt is játszik.

Chino meg leírta miért volt az a "cselezése". Nyilván megítélés kérdése ki mennyire látta durvának, nekem kifejezetten okos megoldásnak tűnt. Teljes magabiztossággal csinálta, eszembe se jutott, hogy ebből gólt kaphatnánk.
Azért az nem ugyanaz, hogy senki nincs a Barca térfelén és az ellenfél bőven saját térfélről ráíveli, vagy kint kolbászol 30 méterre 2-3 támadóval a nyakán, aztán elkezd a saját kapuja felé futni a labdával... :D
Előbbi "benne van a játékban" kategória, a másik a fegyelmezetlenség, felesleges kockázatvállalás, vagy lehet csak nagy arc, nemtom... de VV is addig csinálta ezt, amíg kupa nem ment el rajta (spanyol szuperkupa)...
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.08.29. 12:56:52

Subinho írta:
Bob_Marley írta:De mikor 30-40 méterre kint kolbászol és volt olyan hogy elkezdte hazafelé vinni a labdát majd megfordult az azért nekem ne mondja senki, hogy bizalomgerjesztő volt. :D
Egyébként nem is csak a hiba van benne így a játékában, hanem át is emelhetik, láthattuk tavaly mekkora gólt kapott a Roma ellen félpályáról... :?
De ez meg edzői kérés, hogy ne vonalon álljon, és mozogjon ki 20-30 métereket, Bravonál is ez volt. Roma elleni gólt fel lehet hozni, de olyat Bravo is kapott majdnem a Málaga ellen - 00:24-től. Ezt Lucho le is nyilatkozta utána, hogy benne van a jatekunkban, ő kéri ezt a kapusoktól, ez az ára annak, hogy szinte +1 mezőnyjátékosunk van, aki félig söprögetőt is játszik.

Capon
Llegenda del Barça

2016.08.29. 12:52:19

Nagyon sokat volt játékban, mert rákényszerültünk, és ehhez mérten maximális teljesítményt nyújtott!
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.08.29. 12:51:38

Ha figyelmesen olvastad pont hogy megdicsértem. :D Miért lenne az ő hibája, sőt jól is oldotta meg a legtöbbször, de úgy éreztem volt, amit túlvállalt. És még csak nem is a csapattársak a mérvadóak hanem majd LE.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.08.29. 12:39:34

Bob_Marley írta:A passzokat valóban ügyesen és határozottan megoldotta. Jól is helyezkedett és folyamatosan figyelt is hogy megjátszható legyen, ez nagyon is örömteli, ezt eddig is tudtuk, kiváló ebben. De mikor 30-40 méterre kint kolbászol és volt olyan hogy elkezdte hazafelé vinni a labdát majd megfordult az azért nekem ne mondja senki, hogy bizalomgerjesztő volt. :D Abban egyetértek a kevesebb néha több, nem szerepelnie kell egy kapusnak. Letámadtak jól megoldotta nagyon sokszor, de a felelőtlenség ugyanúgy megmutatkozott nála, amit viszont le kell vetkőznie.

Mit tegyen akkor, ha a védők hátrateszik a labdát, már az is az ő hibája? Ha más kapus ezeknek a felét kírúgta volna mezőnybe aligha lett volna nálunk a labda és kétszer ennyit támadhattak volna a baszkok. Azt amit említesz, hogy elkezdte hazafelé vinni egyszerűen be akarta vinni a -oson belül, hogy felvehesse, amikor látta, hogy nagyon jön a támadó akkor pedig felmérte a helyzetet és inkább lábbal játszotta meg. Szerintem ebben semmi szereplési vágy nem volt.
Abban pedig biztos vagyok, hogy a taktika része volt ez a sok hártatett labda. És lehet, hogy itt páran nem nyugodtak, ha nála van a labda, de úgy tűnik, hogy a csapattársak 100%-ig bíznak benne, különben nem vonnák be ennyire és nekem ez mérvadó, illetve elmond valamit.
Arról nem is beszélve, hogy a többi feladatát tökéletesen oldotta meg, Nagyon rossz időbenn magabiztosan fogta a labdákat, semmi nem jött ki róla, azért ezt is hozzá kellene tenni.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése