kudu írta:Lehet vitatkozni rajta, de a Barcelonának pontosan egy ilyen kapusra van szüksége, nyugodtságot sugároz, a védők bátran hazaadhatják neki a labdát, ha vészhelyzet van akkor is. Tegnap is volt pár ilyen alkalom, és nem a vakvilágba vágta előre a labdát, hanem minden indítása, passza tudatos volt.
Nálam ez a kulcsmondat. LE többször hangsúlyozta, hogy ez kell a játékunkba, de ha a játékostársak nem bíznak benne maximálisan nem mindig adnák olyan helyzetekben is neki a labdát, mint amiket meccsen megoldott. Az is megoldás, hogy vaktában lövöldözi az ilyen esetek nagy százalékában, de az ilyen felívelések 70-80%-ban az ellenfélnél kötnek ki.
Ezt a nagyképűség dolgot sem értem. Miért lenne emiatt nagy arca? Ha LE nem ezt kérné tőle, nem hiszem, hogy ennyi labdát játszana meg lábbal.
Amellett minden bizonnyal nem minden meccsen lesz ez így. A Bilbao nagyon jó taktikát dolgozott ki, folyamatos pressing alatt tartottak minket és végig bírták. Nem sűrűn fordult elő ilyen. Borzasztó nehéz volt felvinni a labdát, sokszor nem is sikerült. Pont emiatt volt ennyi labda hátra passzolva, a védők sem véletlenül mentek a biztosra, mert nagyon komoly volt a letámadás nem mentek bele necces passzokba. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt olyan, hogy a saját térfelén védekezett a Bilbao és a védőink a felezővonalig léptek fel, ami pedig a játékunkat jellemzi.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy rá voltunk kényszerítve, hogy ennyit "használjuk" MAtS-ot. És összesen egy hibát vétett, amiben Busi is benne volt, de javította is. Lehet, hogy fejbe rúgták, de ehhez kellett az is, hogy ott jól zárja a szöget.
Én nem "féltem", amikor odaadták neki a labdát. Ha mondjuk Cilessennel fordult volna elő más lenne a véleményem, de a németnél egyáltalán nem éreztem hajmeresztőnek.
Luchoék sem véletlenül kérik erre és a mai labdarúgásban egyre inkább belevonják a kapusokat is a mezőnyjátékba, sokat változott a poszt feladatköre, mi meg örüljünk, hogy olyan kapusunk van aki nagyon magabiztos ebben. És igen. Benne van a hiba lehetősége, ahogy mindenben, de rengeteget nyerünk ezzel.
Teegnap tuti, hogy sokkal több eladott labdánk lett volna enélkül, ami több baszk támadáshoz vezetett volna.
És a védései is nagyon magabiztosak voltak. Gyakorlatilag egy góltól meg is mentett minket, mikor egy marha kellemetlen labdát bravúrral fogott (főleg ilyen időben) és nem jött ki róla, nem ütöttte, mert az biztos gól lett volna.
Bob_Marley írta:Ha figyelmesen olvastad pont hogy megdicsértem.

Miért lenne az ő hibája, sőt jól is oldotta meg a legtöbbször, de úgy éreztem volt, amit túlvállalt. És még csak nem is a csapattársak a mérvadóak hanem majd LE.
Én nem is arra a reagáltam, hanem amit arra a bizonyos esetre írtál. Megpróbálta bevinni a 16-oson belülre és pont nem egy cselt vagy kockázatos passzt vállalni, közben pedig felmérte a helyzetet és látta hogy nem sikerül, aztán -szerintem- egy biztos megoldást választott. Az a passz véleményem szerint egyáltalán nem volt hajmeresztő.