Subinho írta:Mostanában valóban inkább igazolunk és nincs annyi fiatal beépítve, DE ez mindig is így volt. Van Gaal, vagy Rijkard idejében is. Az egy kivételes időszak volt, amikor Ini, Xavi, Busi, stb. jöttek fel és váltak meghatározóvá! Korábban is kiegészítő emberek voltak, mint Gabri, Dani, stb.
Azért annyira nem volt az kivételes, mert Cruyff idején is 8-10 meghatározó spanyol játékosunk volt plusz a slepp, hogy ebből mennyi saját nevelés, azt mondjuk nem tudom. Igaz, akkor más volt a foci, a piac, a szabályok. De manapság sem ez (az igazolás) az egyetlen megoldás, csak akkor nem lenne túl sűrű a kupák száma.
Jelenleg azért vagyunk top klub, mert a kedvező gazdasági környezetben egy gazdaságilag erős céget épített nehány üzletember. De ismerek itt a fórumon olyan személyt, Barcelonában meg sokáig nem kellene menni, akinek a saját nevelések, a klub filozófiája sokkal fontosabb, mint a kupák száma. Nekem Barca szurkolásom elején ebből az érzésből sikerült kicsit elkapnom, akkor másképp írt rólunk a sajtó, tudom, mert kb 50 oldalnyi írott anyag van összegyűjtve abból az időből.
Az egy öntudatos, szerény, vallásos, zárt közösség volt, amihez a külföldi sztárok alkalmazkodtak (Stoickov, Koeman, stb), aki nem, azt kilökte a rendszer. Arra a csapatra rá lehetett aggatni, a "több, mint egy klub"-ot, a mostanira egyáltalán nem. Aki mondjuk 30 év alatt van, ezt el sem tudja képzelni

semmi degradálás, mert ettől még cserélnék vele