Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.25. 09:37:11

Nekem Rákitics, Kielliní/Bonuccsí hiányzik a listáról.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.25. 09:19:00

mess2009 írta:
LG írta:Én nem, szerintem tavasszal elég gyenge volt, ez EB-je is pocsék volt. Rakitic lenne a csapatból, akinek szorítanék helyet, nem parádézott, de hozott egy konstans jó teljesítményt nagyjából egész évben. A listáról viszont nehéz lenne bárkit kivenni, mind megérdemli a jelölést.
mondjuk Pepe helyett simán beférne....
Mondjuk Pepe helyett pont nem, egyik legjobb védő az évben, ez EB győzelemből szvsz kb. annyira kivette a részét, mint CR.

Müllert jobb felvetésnek tartom, belegondolva tényleg gyatra idén, az AM elleni BL meccseken is ő volt az egyik legnagyobb negatív hős, ahogy ez EB-n sem tudta hozni magát. Egy jó Müllerrel szerintem Bayern BL, és német EB győzelem lett volna idén. Ráadásul eddig ősszel sem igazán megy neki.
mess2009
Director del Fútbol

2016.10.25. 08:55:38

LG írta:Én nem, szerintem tavasszal elég gyenge volt, ez EB-je is pocsék volt. Rakitic lenne a csapatból, akinek szorítanék helyet, nem parádézott, de hozott egy konstans jó teljesítményt nagyjából egész évben. A listáról viszont nehéz lenne bárkit kivenni, mind megérdemli a jelölést.
mondjuk Pepe helyett simán beférne....
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.24. 20:58:36

Érdekes, szerintem szinte hiba nélkül játszott, ő volt a védelem legjobbja, ellenben Mascheranoval.
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.24. 20:06:46

Müllert nyugodt szívvel helyette, amit amúgy (Rakitic szereplését a listán) nagyon adok.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.24. 19:57:35

Én nem, szerintem tavasszal elég gyenge volt, ez EB-je is pocsék volt. Rakitic lenne a csapatból, akinek szorítanék helyet, nem parádézott, de hozott egy konstans jó teljesítményt nagyjából egész évben. A listáról viszont nehéz lenne bárkit kivenni, mind megérdemli a jelölést.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.24. 19:36:49

Sergio Agüero (Manchester City)
Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)
Gareth Bale (Real Madrid)
Gianluigi Buffon (Juventus)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Kevin de Bruyne (Manchester City)
Paulo Dybala (Juventus)
Diego Godín (Atletico Madrid)
Antoine Griezmann (Atletico Madrid)
Gonzalo Higuain (Juventus)
Zlatan Ibrahimovic (Manchester United)
Andrés Iniesta (FC Barcelona)
Koke (Atletico Madrid)
Toni Kroos (Real Madrid)
Robert Lewandowski (Bayern Munich)
Hugo Lloris (Tottenham Hotspur)
Riyad Mahrez (Leicester City)
Lionel Messi (FC Barcelona)
Luka Modric (Real Madrid)
Thomas Müller (Bayern Munich)
Manuel Neuer (Bayern Munich)
Neymar (FC Barcelona)
Dimitri Payet (West Ham United)
Pepe (Real Madrid)
Paul Pogba (Manchester United)
Rui Patricio (Sporting)
Sergio Ramos (Real Madrid)
Luis Suarez (FC Barcelona)
Jamie Vardy (Leicester City)
Arturo Vidal (Bayern Munich)

30-as lista, Piquét hiányolom, simán megérdemelné, ebben az évben az egyik legjobbunk.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.09.21. 16:08:47

2016 :

CR : 34 gól, 11 gólpassz(45 gólpont), 3 trófea(BL, EB, EU SZK)
Messi : 43 gól, 28 gólpassz(71 gólpont), 3 trófea(Liga, Kupa, Spanyol SZK)

Ha CR kapja, és ő fogja, akkor legnagyobb részt a kupák miatt fogja.
recrea
Llegenda del Barça

2016.09.16. 12:59:33

Teljesen rendben volt a régi rendszer, kár volt megbolygatni.
daffy
Madridista

2016.09.16. 11:44:01

En csak ugy latnam ertelmet a dijaknak ha posztonkent osztanak ki. Kapus,vedo,kozeppalyas,tamado. Johet mindbol egy egy top20as lista. Aztan szavazas. Ugy sem objektiv,de legalabb nem csak egy ember kapja. Esetleg a 4 gyoztes kozul ki lehet emelni egyet kulon de erre meg pont eleg az ev jatekosa dij.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.09.16. 11:11:05

Nero. írta: Vicc. Nem tudom felfogni hogy sokan nem tudtak megerteni hogy 2010 ota megvaltozott az aranylabda kriteriuma es az adott evben legjobb jatekosnak kellett kapnia meg akkor is ha nem nyert semmit. Mi a fene koze van ahhoz hogy ki mennyire jo hogy hany trofeat nyer? #-o
Innentol az aranylabda megint egy marketing es eletmudij lesz, a valos erteke a FIFA Ev Jatekosa dijnak lesz.
Pont, hogy az új rendszerben PR díj sz Aranylabda, ráadásul pontosan most is a kupak számához van kötve majdnemhogy.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.09.16. 11:09:25

Szerintem pont hogy jo dolog, vegre nem Aranycipo 2.0 lesz a dij. Ez meg mindig csapatsport, sokkal jobb volt a regi rendszer szerintem - ami most az Ev Jatekosa Dij -, ahol az nyert, aki a csucsra vitt egy csapatot, de nem feltetlen lott 40 golt egy szezonban.

Az meg hogy szimpatia szavazas.. Nem tudom melyik inkabb az, ahol a valogatott csk-k csapattarsakra voksolnak evrol evre, vagy ahol szakmabeliek adjak oda a dijat.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.16. 10:19:36

palesz77 írta:Ahogy Samper már pedzegette a Messi topicban, ha minden igaz visszatér a régi Aranylabda rendszer. Jöhetett volna előbb is pár évvel, hogy Ininek is legyen egy, de ez a hajó már sajna elment.. :D
Vicc. Nem tudom felfogni hogy sokan nem tudtak megerteni hogy 2010 ota megvaltozott az aranylabda kriteriuma es az adott evben legjobb jatekosnak kellett kapnia meg akkor is ha nem nyert semmit. Mi a fene koze van ahhoz hogy ki mennyire jo hogy hany trofeat nyer? #-o
Innentol az aranylabda megint egy marketing es eletmudij lesz, a valos erteke a FIFA Ev Jatekosa dijnak lesz.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77

2016.09.16. 07:03:33

Ahogy Samper már pedzegette a Messi topicban, ha minden igaz visszatér a régi Aranylabda rendszer. Jöhetett volna előbb is pár évvel, hogy Ininek is legyen egy, de ez a hajó már sajna elment.. :D
tatesz1990
Jugador del Barça

2016.08.06. 16:42:35

Már évek óta nem igazán tartom mérvadónak ezeket az egyéni (szavazás alapján eldöntött) díjakat.
A szememben nagyjából a 0-val egyenlők. Nem lehet összehasonlítani különböző szerepben és stílusban játszó játékosokat. A kapusok, védők, középpályások ugyanúgy kellenek egy csapat sikeréhez, mint a zsenik és a góllövők.
Viszont én is voksolok most a Bale, CR, Griezmann trió közül az egyikre. Nálam hármójuk közül Griezmann nyújtotta a legjobb teljesítményt, de ezt a díjat (is) CR-nek adják majd!!!!!
Visca el Barca! =D>
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.08.06. 12:54:10

Messi vs Ronaldo után alakul a következő? :D

Én ebbe mélyen nem megyek bele, nonszensz kijelentésnek tartom, hogy Bale sokkal jobb lenne Grizinél. Igen elbukott két döntőt, sőt benne is volt a bukásban bőven (tizi kihagyás) de ha egész évet tekintek, akkor világklasszis szezonja volt. Most nem fogom visszakeresni, de pl kieséses meccsek tömkelegén rugdosta a gólokat, mellette a bajnokságban is termelt. Opciókhoz még annyit, hogy Bale többet lő kapura mint ő....Iszonyat hatékony, ráadásul mindenhol bevethető. Az hogy ott van a top3ban az nem is lehet kérdés, ráadásul parádés EB-je volt. A vereségek miatt nem érhet oda ez tiszta sor, hiába csapatsport meg tizin múlt meg döntőben is egy hajszálon, de az számít ki emeli fel a kupát. De hogy idén Antoine kiemelkedett az nálam tény.
Kép
Kép
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2016.08.06. 12:37:42

Szerintem Suarez simán odaférhetett volna a legjobb 3-ba. Nyert két kupát és aranycipős lett. Én az Aranylabdát is neki adnám idén, feltéve ha ősszel is rugdosni fogja a gólokat.
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.08.05. 22:09:47

Csak annyi, hogy Ronaldo berúgta a tizijét, a döntőben meg ő volt a Di Caprio, Grizest meg ha nem mutatják az elején, akkor kb észre se veszem, hogy a pályán volt.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.08.05. 21:57:14

Jó, ennyi erővel CR ott sem volt a döntőn... :lol:
És a BL-döntőn sem volt semmivel sem jobb CR, mint Griezmann, a kihagyott tizenegyest beleértve is.
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.08.05. 21:47:22

TripleH írta:
hajnesz írta: 1. objektiv indok: Bale nem tünik el a nagy meccseken.
2. objektiv indok: Nézzétek meg, hogy kinek milyen válogatottat kellett húzni a hátán.
Griezmann csak egy tehetség, akit most nagyon istenitenek, mert 2 döntőt sikerült elbuknia. Hú. Ha nagy ász lett volna, legalább az egyiket behúzza, és itt nem kell másra fogni, nem Juanfran az Aranylabda esélyes, hanem ő.
Messinek pedig 3-t, a döntőt nem Bale nyerte meg és nem Griezmann vesztette el hanem a csapatuk.
Pont ezért nincs ott Messi a legjobb 3 között idén :D
Wales-Portugália meccs Baleről és Ronaldoról szólt.
Döntőben valaki észrevette, hogy Grizes a pályán van? Volt egy kósza fejese, de ennyi.
Akár tetszik akár nem, sokat számit, hogy ki hogy szerepel a végén, ez nem bajnokság, hogy minden meccs ugyanannyira számit.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.08.05. 21:39:01

hajnesz írta: 1. objektiv indok: Bale nem tünik el a nagy meccseken.
2. objektiv indok: Nézzétek meg, hogy kinek milyen válogatottat kellett húzni a hátán.
Griezmann csak egy tehetség, akit most nagyon istenitenek, mert 2 döntőt sikerült elbuknia. Hú. Ha nagy ász lett volna, legalább az egyiket behúzza, és itt nem kell másra fogni, nem Juanfran az Aranylabda esélyes, hanem ő.
Messinek pedig 3-t, a döntőt nem Bale nyerte meg és nem Griezmann vesztette el hanem a csapatuk.
palesz77 írta: Mondjuk az Balenek se sikerult meg. Par even at evrol evre fejlodott, volt a PL legjobb szezonja - eddig mint Grizes kb -, egy kozepesnel jobb, par szep momentummal - ami ertheto volt, elso szezon egy Real szintu csapatban, annak jo volt -, a masodik szezonja rem gyenge volt, most a harmadikban ujra jo volt, de azert nem a Tottenhames szinten. Ami persze ertheto, nalatok nem o az atyauristen, de azt a szintet akkor se tartja o se.

Nem mondom, hogy Grizes jobb, ez a ket donto nagyon bearnyekolja szerintem a szezonjat, de a kiegyensulyozottsag Balerol se mondhato el szerintem..
Ezt pedig adom, Balenek is igazából az a PL legjobbja szezon a kiemelkedő.
palesz77

2016.08.05. 21:35:30

ferninho írta:Ahogy már írtam nem 1 jó szezont lehozni nehéz, hanem évről évre tartani a szintet.
Mondjuk az Balenek se sikerult meg. Par even at evrol evre fejlodott, volt a PL legjobb szezonja - eddig mint Grizes kb -, egy kozepesnel jobb, par szep momentummal - ami ertheto volt, elso szezon egy Real szintu csapatban, annak jo volt -, a masodik szezonja rem gyenge volt, most a harmadikban ujra jo volt, de azert nem a Tottenhames szinten. Ami persze ertheto, nalatok nem o az atyauristen, de azt a szintet akkor se tartja o se.

Nem mondom, hogy Grizes jobb, ez a ket donto nagyon bearnyekolja szerintem a szezonjat, de a kiegyensulyozottsag Balerol se mondhato el szerintem..
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.08.05. 21:09:23

TripleH írta:
ferninho írta: Illetve Bale jobb, mint Griezmann, ha nézzük a címeket, ha nem.
Aki ezt nem látja azt sajnálom.
Oké itt álljunk meg, kérek egy objektív indokot, hogy mitől jobb. Ugyanis a számok és a statisztika sem Bale mellett van.

Már csak azért is kérdem, mert Griezman 3 éve folyamatosan szépen fejlődik és folyamatosan képes átlépni a saját határán, míg Balenek gyakorlatilag volt egy jó fél éve.
1. objektiv indok: Bale nem tünik el a nagy meccseken.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.08.05. 20:58:29

Akkor képzeld el, hogy választhatnál, kit látnál a csapatodban, Bale vagy Griezmann. Szerintem nem kérdés.
ferninho
Madridista

2016.08.05. 19:50:08

Balhátvéd posztból lett egy 100 milliós PL legjobbja az emberünk egy már akkor is ratyi Spursben.
Hihetetlen volt, hogy honnan hova fejlődött.
A Realban az első évével komoly gondok nem voltak, eldöntött egy Spanyol Kupa Döntőt is, illetve bár a BL Döntő rendes játékidejében hagyott ki helyzeteket, a hosszabbításban ő szerezte a győztes gólt.
Ahhoz képest, hogy eljött egy számára teljesen idegen és valljuk be nem teljesen hozzá passzoló ligába egy nagyon korrekt szezont rakott le.
Utána olyan előszezont produkált, hogy el se hitte senki és ezek után picit váratlanul, tény nem volt a legjobb a 2. Éve, ezt el kell ismerni, de az egész Real szétesett januártól.
Viszont most idénre nagyon is berobbant újra Bale, élmény volt nézni a jàtékát, amikor nem volt CR képes volt a csapat élére állni a szezon végén és ez a nagyon nem mindegy.
Amit meg Walesszel művelt arra szavak nincsenek, Selejtező kb arról szólt, hogy lett Bale mögé rakva egy masszív csapat, a többit meg oldja meg, sikerült neki, vissza lehet nyugodtan nézni, az EBről meg megint nincs mit beszélni, Wales EB elődöntőben...

Ez az igazi fejlődés, hogy egy balbunkóból lett egy 100 milliós PL legjobbja, aki aztán eldöntött egy Barca elleni Spanyol Kupa döntőt nem is akárhogy, majd leesett 3 év alatt 2 BL meg a válogatottban is szenzációs volt, pedig aztán ott nem voltak körülötte nagy nevek, max Ramsey.

Ilyen egy világklasszis.
Griezmann meg szépen kinőtte magát a Sociedadből, volt egy nem rossz első Atleticos éve és tény idén jó volt, elképesztő, de ettől nem fogok hanyatt esni meg Top3ba kiabálni, főleg, hogy a legeslegfontosabb pillanatokban nem tudott megvillani.
Emiatt nem venném elő, még fiatal, egyszerűen túl lett xopkodva és olyan dolgok lettek tőle elvárva, ami nem reális.
Egy hatalmas nagy tehetségről beszélünk Griezmann személyében, akinek volt 1 tényleg nagyon jó szezonja, de egy olyan klasszis játékostól mint akár Bale vagy a többiek még messze van.

Ahogy már írtam nem 1 jó szezont lehozni nehéz, hanem évről évre tartani a szintet.
Griezmannak minden esélye meg van, hogy nagy játékos lehessen, ezt el kell ismerni, de egy akár Bale-kalibertől még messze van.
madridista
Válasz küldése