Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
crixus
Entrenador del Barça

2016.10.25. 20:57:06

recrea írta:Számomra talány, h mi alapján adná bárki is Messinek idén.

Egy kulcsmérkőzés sem jut eszembe tavasszal, amikor kiemelkedően, vagy legalább jól játszott, amikor viszonylag ment a szekér, neki is ment, amikor nem, akkor neki sem. Real, Tico lesimázta őt is, kupadöntő semmi extra, bajnokit inkább Suarez hozta a végén. Copán meg hibázott.

Most szórja a gólokat, de 10 méteres passzt annyit hibázik mostanában, mint eddig 1 év alatt, nem sok fazont ad a csapatnak, amit előtte rengetegszer megtett, most elöl várják a csodát hárman.
1. Gól és gólpassz mutatója is jobb, mint CR-ek. Egyedül talán Suárez van, aki ezen a téren előtte lehet. Itt ne csak a bajnoki gólokat meg gólpasszokat számoljuk.
2. Ha Messi nem volt meghatározó a kulcsfontosságú meccseken, akkor ki? CR? Aki a City-Atletico kettős ellen "eltűnt" a BL-ben, az EB döntőn meg jóformán pályán sem volt... Vagy Griezmann, aki mindkét európai kupadöntőn rettentő gyenge volt? Ők milyen fazont adtak a csapatuknak? Megmondom: semmilyent. CR-nek jóformán a kicsik ellen sem ment.
Szerinted ki nyújtott akkor idén döntő meccseken kimagaslót? Ki érdemelné meg a legjobban? Pepe?

Feast4 írta:Lovagolhatunk itt a gólokon, de emberek arra ott van az aranycipő.

Innentől kezdve kettőjük közül az nyer akinek meghatározóbb eredményei vannak az adott évben.
Ha jól emlékszem akkor 2013-ban CR 0 azaz 0 begyűjtött kupával nyert, míg Messi egy bajnoki címmel és szuperkupával gazdagodott abban az évben. CR csak a góljai miatt (amikkel megjegyzem a kicsiket tömte ki, mert pl. az Atletico ellen nulla volt a kupadöntőben) nyert. Akkor most hogy van ez a gólokon lovaglás?
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.25. 20:57:00

Egy kulcsmérkőzés sem jut eszembe tavasszal, amikor kiemelkedően, vagy legalább jól játszott, amikor viszonylag ment a szekér, neki is ment, amikor nem, akkor neki sem. Real, Tico lesimázta őt is, kupadöntő semmi extra, bajnokit inkább Suarez hozta a végén. Copán meg hibázott.

Most szórja a gólokat, de 10 méteres passzt annyit hibázik mostanában, mint eddig 1 év alatt, nem sok fazont ad a csapatnak, amit előtte rengetegszer megtett, most elöl várják a csodát hárman.
Van amiben igazat adok, de néhány dolgot másképp látok:
Tavasszal igenis ő adta a fazont a csapatnak, kevesebbet foglalkozott a befejezésekkel, és többet a játék szervezésével. Jól írtad, a gólokat tényleg Suarez hozta, de támadásaink nagy részében Messin is keresztül futott, parádés gólpasszokat, vagy kulcspasszokat adott a bajnokság hajrájában. Ahogy a csapatnak, neki is volt hullámvölgye, és sajnos pont ebbe estek bele az általad emlitett meccsek. Bár szerintem az AM ellen az odavágón nem volt rossz, a második félidőben hatékonyabb helyzetkihasználással ki is végezhettük volna őket.
De előtte jól tolta, az AM elleni bajnokin is betalált, jött a néhány meccses hullámvölgy a vesztes Klasszikussal és BL kieséssel, de azóta nagyon komolyan tolja ismét, igaz, becsúszott egy gyenge Copa döntő a kihagyott tizivel.

Ami ellene szól, hogy néhány fontos meccsen gyenge volt, de összességében nagyon is korrekt évet hoz.
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.25. 20:45:17

Lovagolhatunk itt a gólokon, de emberek arra ott van az aranycipő.

Másrészt azt ahogy mar irtam a Barca vs Real topicban ez nem a legjobbról szól már évek óta.Olyan színtű hype van Messi és CR körül annyira rájuk van kihegyezve a mai modern foci főként a sajtónak hála hogy az egész aranylabda egy kettejük közötti vetélkedéssé degradálódott!A harmadik mindig a futottak még kategoria.

Látatlanban merek fogadni CR, Messi, meg Grízes befutóra.

Az év edzője valószínűleg Ranieri az év felfedezettje a lusta vagyok kikeresni és nem jut eszembe a neve Bayernbe igazolt portugál, az aranykesztyű meg Neuer vagy Buffon.

Ennyire kw van szerintem osztva már az egész.

Innentől kezdve kettőjük közül az nyer akinek meghatározóbb eredményei vannak az adott évben.

CRnak most van egy BL meg egy Európa Bajnokság, az most másik kérdés milyen színtű érdemei vannak benne, Messinek van egy Bajnoki Cím meg egy Kupa, viszont van megint egy félre sikerült Copa és higyjétek el az emberek jobban emlékeznek az elbukott döntőre, meg a válogatott körüli mizeriara mint a gólra az USA ellen.

A másik pedig abban is teljesen biztos vagyok hogy ez az aranylabdás téma jobban mozgat minket mint Messit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Feast4 2016.10.25. 20:58:14-kor.
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.25. 20:07:30

Kiszálltam.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.25. 20:04:24

Számomra talány, h mi alapján adná bárki is Messinek idén.

Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.25. 20:02:04

LG írta:
Veidt_madridista írta:En speciel 2012-re gondoltam Iniestat.
Hát nem tudom...Messi abban az évben döntögette a gólrekordokat, ott szerintem egyértelmű volt, hogy az övé lesz.
Az Euron tényleg nagyot játszott, de a Barcában akkor kezdték el kipakolni a balszélre ahol nem igazán ment neki, és még párszor nyilatkozta is hogy egyáltalán nem érzi jól magát azon a poszton.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.25. 19:26:44

91 gólt rúgott abban az évben, azt nem lehetett másnak adni. Bár egyesek szerint ez csalás volt. :mrgreen:
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.25. 18:55:58

Hát nem tudom...Messi abban az évben döntögette a gólrekordokat, ott szerintem egyértelmű volt, hogy az övé lesz.
Veidt_madridista
Madridista

2016.10.25. 18:43:13

En speciel 2012-re gondoltam Iniestat.
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.25. 18:40:26

2010 Iniesta? Telibe kihagyta a tavaszt kivancsi lennek hanyan kovetelnek neki a dijat ha az a bizonyos labda nem pont ele pattan.
Ribery? Onnan indul a sztori hogy meg a Bayernbe se volt o legjobb.
Messias2
Director del Fútbol

2016.10.25. 18:39:30

LG írta: 2013: Szerintem az a Bayern csapatszinten volt piszok jó
Egyébként az a vicc, hogy ez ugyanennyire igaz az idei Madridra és a Portugál válogatottra. :D
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.25. 18:33:04

2009 óta amúgy 2013-ban és 2014-ben volt több gólpontja CR-nek, mint Messinek. Ekkor meg is nyerte az Aranylabdát, jogosan, de most szerintem is Messié(nem lesz).
Ezt én is igy látom, azokban az években sokkal jobban megérdemelte a portugál, mint az ideit.

2010-ben ha jól emlékszem, Iniesta tavasszal sokat küzdött sérülésekkel, és igazából a VB-n kezdte csak el igazán jól tolni. Messi meg akkor került be középre, és kezdte el brutálisan termelni a gólokat.

2013: Szerintem az a Bayern csapatszinten volt piszok jó, egyénileg nem emelkedett ki annyira senki, Ribery sem. Ronaldo mellett meg azt szólt, ami Messi mellett 2010-ben.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.10.25. 18:30:28

S.Agüero írta:Valahogy csak be kell erőszakolni Messit a háromba. :mrgreen:
CR-é csont nélkül :lol: hagyjad már azt a fogyatékost :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.25. 18:25:48

Veidt_madridista írta:Jol teljesített összességében Messi, de én nem neki adnam.
Nero: sot, meg a 22. század legjobb játékosa díj es jarna neki, nem? Akármekkora zseni, nem ártana levenni a szemellenzot. Iniesta meg Ribery volt az aki kiérdemelte a teljesítmény alapján, es nem kaptak meg.
2010-ben én is Iniestának adtam volna. Riberynek is oda lehetett volna adni 2013-ban amúgy, bár az ő kezében kicsit furán állt volna. :mrgreen:
Veidt_madridista
Madridista

2016.10.25. 18:18:02

Jol teljesített összességében Messi, de én nem neki adnam.
Nero: sot, meg a 22. század legjobb játékosa díj es jarna neki, nem? Akármekkora zseni, nem ártana levenni a szemellenzot. Iniesta meg Ribery volt az aki kiérdemelte a teljesítmény alapján, es nem kaptak meg.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.25. 18:15:57

Valahogy csak be kell erőszakolni Messit a háromba. :mrgreen:

2016-ban klubszinten :

Messi : 42 gól, 24 gólpassz
CR : 30 gól, 12 gólpassz

Válogatottal együtt :

Messi : 51 meccs, 29 gólpassz, 49 gól
CR : 46 meccs, 15 gólpassz, 41 gól

2009 óta amúgy 2013-ban és 2014-ben volt több gólpontja CR-nek, mint Messinek. Ekkor meg is nyerte az Aranylabdát, jogosan, de most szerintem is Messié(nem lesz).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2016.10.25. 18:19:39-kor.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.25. 18:13:01

Veidt_madridista írta:
Samper írta:Ha nem Messi nyeri, akkor vagy csalnak, vagy nem értenek hozzá. Egyszerűen nincs még egy hozzá fogható játékos a nemzetközi mezőnyben. Akkor sincs, ha az összes posztra figyelünk, nem csak a gólvágókra.
En ugy tudtam hogy a teljesítményre adjak...
Az a vicc hogyha kizarolag a nyers teljesitmenyt neznenk (golok, golpasszok, kialakitott helyzetek, sikerek cselek, ki mennyire volt huzoember a csapataba, ki hanyszor volt meccs embere, stb stb.), akkor lehet 2009 ota az osszeset Messinek kellett volna nyernie. :shock: :shock:
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.25. 18:11:55

Veidt_madridista írta:
Samper írta:Ha nem Messi nyeri, akkor vagy csalnak, vagy nem értenek hozzá. Egyszerűen nincs még egy hozzá fogható játékos a nemzetközi mezőnyben. Akkor sincs, ha az összes posztra figyelünk, nem csak a gólvágókra.
És nem teljesített jól? Tavasszal ugyan nem ontotta a gólokat, de a gól- és kulcspasszokat úgy szórta, hogy azt a legjobb középpályások is megirigyelhetnék. Most brutálisan termel, de akkor szvsz játékban még többet hozott. Voltak gyengébb meccsei, periódusai, de a többi jelöltnek nem?

Ami miatt nem fog megnyerni, az az, hogy nem volt körülötte akkora hype, mint mondjuk CR, vagy Griezmann körül. Nem nyert BL-t meg Copát, aztán a közvélemény úgy könyvelte el, mintha rossz szezonja lett volna, pedig erről szó sincs, sőt!
Az általad felhozott teljesítményé pl. CR-nek közel sem volt olyan jó éve, de a BL és az EB cím miatt a köztudatban ez az ő éve, pedig csak egy kicsit kéne a dolgok mögé nézni.
Vagy Griezmann. Nagyon jó szezonja volt, az Atletico és válogatott fontos tagja volt, fontos gólokat is lőtt, de játékban hol adott csapatainak akkora plusszt, mint Messi a Barcának? Gólokban, gólpasszokban pedig sokan megelőzték.
Veidt_madridista
Madridista

2016.10.25. 17:52:14

Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.25. 17:37:56

Tudsz te ha akarsz.
Samper
Director del Fútbol

2016.10.25. 16:47:48

Ha nem Messi nyeri, akkor vagy csalnak, vagy nem értenek hozzá. Egyszerűen nincs még egy hozzá fogható játékos a nemzetközi mezőnyben. Akkor sincs, ha az összes posztra figyelünk, nem csak a gólvágókra.
Tromort77

2016.10.25. 16:00:49

LG írta: Az ilyen statisztikákon alapuló értékelésekből is hajmeresztő dolgok szoktak kijönni, elég csak a válogatott és klub ranglistákra gondolni. Vagy ott van whoscored, amely szerint Neymar magasan a legjobb játékosunk a szezonban, az EB legjobbja meg KdB volt. :lol:

A mostani rendszer tényleg hype meg szimpátia alapú. Jobb lenne, ha egy elfogulatlan szakmai zsűri ítélné oda. Elméletileg ugye régen így, gyakorlatilag meg akkor is kijöttek ilyen Owen, Sevcsenko meg Cannavaro féle őrültségek.
Jogos, de talán kevesebb tényezővel pontosabb eredményeket lehetne kapni. Whoscoredon is azért van Neymarnak a legjobb értékelése mert neki van a legtöbb sikeres csele a csapatban és talán a legtöbb helyzetet is ő dolgozta ki, statisztikailag ez igaz, csak az nincs benne, hogy hányszor próbálkozott. Szerintem símán ki lehetne dolgozni egy olyan rendszert ami reális képet adna. De ez ilyen nagyon merész elgondolás csak a részemről. De ennél minden jobb lenne.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.25. 15:55:56

Akár ki lehetne dolgozni egy pontrendszert és leírni, hogy mennyit ér egy gól, mennyit ér egy kupa, mennyit egy sikeres csel, egy szerelés és akinek több pontja van az nyert azt csókolom.
Az ilyen statisztikákon alapuló értékelésekből is hajmeresztő dolgok szoktak kijönni, elég csak a válogatott és klub ranglistákra gondolni. Vagy ott van whoscored, amely szerint Neymar magasan a legjobb játékosunk a szezonban, az EB legjobbja meg KdB volt. :lol:

A mostani rendszer tényleg hype meg szimpátia alapú. Jobb lenne, ha egy elfogulatlan szakmai zsűri ítélné oda. Elméletileg ugye régen így, gyakorlatilag meg akkor is kijöttek ilyen Owen, Sevcsenko meg Cannavaro féle őrültségek.
Tromort77

2016.10.25. 15:39:50

Feast4 írta:Nekem Rákitics, Kielliní/Bonuccsí hiányzik a listáról.
A BBC nekem is hiányzik.
De én Sanchez-t nem értem, hogy nincs a listán. Az Arsenallal nem volt rossz szezonja, válogatottal meg Copa-t nyert és a torna legjobb játékosa lett. Ehhez képest, egy Müller például nem tudom mivel érdemelte ki, hogy a listán legyen.

Az egész díj elment ilyen szimpátia versenybe. Focisták szavaznak másik focistákról miközben rengeteg játékos konkrétan nem is néz meccseket. Csak a hype jut el hozzá egy Messiről vagy egy Ronaldoról. Akár ki lehetne dolgozni egy pontrendszert és leírni, hogy mennyit ér egy gól, mennyit ér egy kupa, mennyit egy sikeres csel, egy szerelés és akinek több pontja van az nyert azt csókolom. De ennél a rendszernél bármi jobb lenne.
Kash
Entrenador del Barça

2016.10.25. 15:39:11

Azért ez nem semmi :D

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... aign=nsofb" target="_blank
Kép
Válasz küldése