Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.25. 18:11:55

Veidt_madridista írta:
Samper írta:Ha nem Messi nyeri, akkor vagy csalnak, vagy nem értenek hozzá. Egyszerűen nincs még egy hozzá fogható játékos a nemzetközi mezőnyben. Akkor sincs, ha az összes posztra figyelünk, nem csak a gólvágókra.
En ugy tudtam hogy a teljesítményre adjak...
És nem teljesített jól? Tavasszal ugyan nem ontotta a gólokat, de a gól- és kulcspasszokat úgy szórta, hogy azt a legjobb középpályások is megirigyelhetnék. Most brutálisan termel, de akkor szvsz játékban még többet hozott. Voltak gyengébb meccsei, periódusai, de a többi jelöltnek nem?

Ami miatt nem fog megnyerni, az az, hogy nem volt körülötte akkora hype, mint mondjuk CR, vagy Griezmann körül. Nem nyert BL-t meg Copát, aztán a közvélemény úgy könyvelte el, mintha rossz szezonja lett volna, pedig erről szó sincs, sőt!
Az általad felhozott teljesítményé pl. CR-nek közel sem volt olyan jó éve, de a BL és az EB cím miatt a köztudatban ez az ő éve, pedig csak egy kicsit kéne a dolgok mögé nézni.
Vagy Griezmann. Nagyon jó szezonja volt, az Atletico és válogatott fontos tagja volt, fontos gólokat is lőtt, de játékban hol adott csapatainak akkora plusszt, mint Messi a Barcának? Gólokban, gólpasszokban pedig sokan megelőzték.
Veidt_madridista
Madridista

2016.10.25. 17:52:14

Samper írta:Ha nem Messi nyeri, akkor vagy csalnak, vagy nem értenek hozzá. Egyszerűen nincs még egy hozzá fogható játékos a nemzetközi mezőnyben. Akkor sincs, ha az összes posztra figyelünk, nem csak a gólvágókra.
En ugy tudtam hogy a teljesítményre adjak...
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.25. 17:37:56

Tudsz te ha akarsz.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Samper
Director del Fútbol

2016.10.25. 16:47:48

Ha nem Messi nyeri, akkor vagy csalnak, vagy nem értenek hozzá. Egyszerűen nincs még egy hozzá fogható játékos a nemzetközi mezőnyben. Akkor sincs, ha az összes posztra figyelünk, nem csak a gólvágókra.
Tromort77

2016.10.25. 16:00:49

LG írta: Az ilyen statisztikákon alapuló értékelésekből is hajmeresztő dolgok szoktak kijönni, elég csak a válogatott és klub ranglistákra gondolni. Vagy ott van whoscored, amely szerint Neymar magasan a legjobb játékosunk a szezonban, az EB legjobbja meg KdB volt. :lol:

A mostani rendszer tényleg hype meg szimpátia alapú. Jobb lenne, ha egy elfogulatlan szakmai zsűri ítélné oda. Elméletileg ugye régen így, gyakorlatilag meg akkor is kijöttek ilyen Owen, Sevcsenko meg Cannavaro féle őrültségek.
Jogos, de talán kevesebb tényezővel pontosabb eredményeket lehetne kapni. Whoscoredon is azért van Neymarnak a legjobb értékelése mert neki van a legtöbb sikeres csele a csapatban és talán a legtöbb helyzetet is ő dolgozta ki, statisztikailag ez igaz, csak az nincs benne, hogy hányszor próbálkozott. Szerintem símán ki lehetne dolgozni egy olyan rendszert ami reális képet adna. De ez ilyen nagyon merész elgondolás csak a részemről. De ennél minden jobb lenne.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.25. 15:55:56

Akár ki lehetne dolgozni egy pontrendszert és leírni, hogy mennyit ér egy gól, mennyit ér egy kupa, mennyit egy sikeres csel, egy szerelés és akinek több pontja van az nyert azt csókolom.
Az ilyen statisztikákon alapuló értékelésekből is hajmeresztő dolgok szoktak kijönni, elég csak a válogatott és klub ranglistákra gondolni. Vagy ott van whoscored, amely szerint Neymar magasan a legjobb játékosunk a szezonban, az EB legjobbja meg KdB volt. :lol:

A mostani rendszer tényleg hype meg szimpátia alapú. Jobb lenne, ha egy elfogulatlan szakmai zsűri ítélné oda. Elméletileg ugye régen így, gyakorlatilag meg akkor is kijöttek ilyen Owen, Sevcsenko meg Cannavaro féle őrültségek.
Tromort77

2016.10.25. 15:39:50

Feast4 írta:Nekem Rákitics, Kielliní/Bonuccsí hiányzik a listáról.
A BBC nekem is hiányzik.
De én Sanchez-t nem értem, hogy nincs a listán. Az Arsenallal nem volt rossz szezonja, válogatottal meg Copa-t nyert és a torna legjobb játékosa lett. Ehhez képest, egy Müller például nem tudom mivel érdemelte ki, hogy a listán legyen.

Az egész díj elment ilyen szimpátia versenybe. Focisták szavaznak másik focistákról miközben rengeteg játékos konkrétan nem is néz meccseket. Csak a hype jut el hozzá egy Messiről vagy egy Ronaldoról. Akár ki lehetne dolgozni egy pontrendszert és leírni, hogy mennyit ér egy gól, mennyit ér egy kupa, mennyit egy sikeres csel, egy szerelés és akinek több pontja van az nyert azt csókolom. De ennél a rendszernél bármi jobb lenne.
Kash
Entrenador del Barça

2016.10.25. 15:39:11

Azért ez nem semmi :D

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... aign=nsofb" target="_blank
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.25. 09:37:11

Nekem Rákitics, Kielliní/Bonuccsí hiányzik a listáról.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.25. 09:19:00

mess2009 írta:
LG írta:Én nem, szerintem tavasszal elég gyenge volt, ez EB-je is pocsék volt. Rakitic lenne a csapatból, akinek szorítanék helyet, nem parádézott, de hozott egy konstans jó teljesítményt nagyjából egész évben. A listáról viszont nehéz lenne bárkit kivenni, mind megérdemli a jelölést.
mondjuk Pepe helyett simán beférne....
Mondjuk Pepe helyett pont nem, egyik legjobb védő az évben, ez EB győzelemből szvsz kb. annyira kivette a részét, mint CR.

Müllert jobb felvetésnek tartom, belegondolva tényleg gyatra idén, az AM elleni BL meccseken is ő volt az egyik legnagyobb negatív hős, ahogy ez EB-n sem tudta hozni magát. Egy jó Müllerrel szerintem Bayern BL, és német EB győzelem lett volna idén. Ráadásul eddig ősszel sem igazán megy neki.
mess2009
Director del Fútbol

2016.10.25. 08:55:38

LG írta:Én nem, szerintem tavasszal elég gyenge volt, ez EB-je is pocsék volt. Rakitic lenne a csapatból, akinek szorítanék helyet, nem parádézott, de hozott egy konstans jó teljesítményt nagyjából egész évben. A listáról viszont nehéz lenne bárkit kivenni, mind megérdemli a jelölést.
mondjuk Pepe helyett simán beférne....
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.24. 20:58:36

Érdekes, szerintem szinte hiba nélkül játszott, ő volt a védelem legjobbja, ellenben Mascheranoval.
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.24. 20:06:46

Müllert nyugodt szívvel helyette, amit amúgy (Rakitic szereplését a listán) nagyon adok.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.24. 19:57:35

Én nem, szerintem tavasszal elég gyenge volt, ez EB-je is pocsék volt. Rakitic lenne a csapatból, akinek szorítanék helyet, nem parádézott, de hozott egy konstans jó teljesítményt nagyjából egész évben. A listáról viszont nehéz lenne bárkit kivenni, mind megérdemli a jelölést.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.24. 19:36:49

Sergio Agüero (Manchester City)
Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)
Gareth Bale (Real Madrid)
Gianluigi Buffon (Juventus)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Kevin de Bruyne (Manchester City)
Paulo Dybala (Juventus)
Diego Godín (Atletico Madrid)
Antoine Griezmann (Atletico Madrid)
Gonzalo Higuain (Juventus)
Zlatan Ibrahimovic (Manchester United)
Andrés Iniesta (FC Barcelona)
Koke (Atletico Madrid)
Toni Kroos (Real Madrid)
Robert Lewandowski (Bayern Munich)
Hugo Lloris (Tottenham Hotspur)
Riyad Mahrez (Leicester City)
Lionel Messi (FC Barcelona)
Luka Modric (Real Madrid)
Thomas Müller (Bayern Munich)
Manuel Neuer (Bayern Munich)
Neymar (FC Barcelona)
Dimitri Payet (West Ham United)
Pepe (Real Madrid)
Paul Pogba (Manchester United)
Rui Patricio (Sporting)
Sergio Ramos (Real Madrid)
Luis Suarez (FC Barcelona)
Jamie Vardy (Leicester City)
Arturo Vidal (Bayern Munich)

30-as lista, Piquét hiányolom, simán megérdemelné, ebben az évben az egyik legjobbunk.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.09.21. 16:08:47

2016 :

CR : 34 gól, 11 gólpassz(45 gólpont), 3 trófea(BL, EB, EU SZK)
Messi : 43 gól, 28 gólpassz(71 gólpont), 3 trófea(Liga, Kupa, Spanyol SZK)

Ha CR kapja, és ő fogja, akkor legnagyobb részt a kupák miatt fogja.
recrea
Llegenda del Barça

2016.09.16. 12:59:33

Teljesen rendben volt a régi rendszer, kár volt megbolygatni.
daffy
Madridista

2016.09.16. 11:44:01

En csak ugy latnam ertelmet a dijaknak ha posztonkent osztanak ki. Kapus,vedo,kozeppalyas,tamado. Johet mindbol egy egy top20as lista. Aztan szavazas. Ugy sem objektiv,de legalabb nem csak egy ember kapja. Esetleg a 4 gyoztes kozul ki lehet emelni egyet kulon de erre meg pont eleg az ev jatekosa dij.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.09.16. 11:11:05

Nero. írta: Vicc. Nem tudom felfogni hogy sokan nem tudtak megerteni hogy 2010 ota megvaltozott az aranylabda kriteriuma es az adott evben legjobb jatekosnak kellett kapnia meg akkor is ha nem nyert semmit. Mi a fene koze van ahhoz hogy ki mennyire jo hogy hany trofeat nyer? #-o
Innentol az aranylabda megint egy marketing es eletmudij lesz, a valos erteke a FIFA Ev Jatekosa dijnak lesz.
Pont, hogy az új rendszerben PR díj sz Aranylabda, ráadásul pontosan most is a kupak számához van kötve majdnemhogy.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.09.16. 11:09:25

Szerintem pont hogy jo dolog, vegre nem Aranycipo 2.0 lesz a dij. Ez meg mindig csapatsport, sokkal jobb volt a regi rendszer szerintem - ami most az Ev Jatekosa Dij -, ahol az nyert, aki a csucsra vitt egy csapatot, de nem feltetlen lott 40 golt egy szezonban.

Az meg hogy szimpatia szavazas.. Nem tudom melyik inkabb az, ahol a valogatott csk-k csapattarsakra voksolnak evrol evre, vagy ahol szakmabeliek adjak oda a dijat.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.16. 10:19:36

palesz77 írta:Ahogy Samper már pedzegette a Messi topicban, ha minden igaz visszatér a régi Aranylabda rendszer. Jöhetett volna előbb is pár évvel, hogy Ininek is legyen egy, de ez a hajó már sajna elment.. :D
Vicc. Nem tudom felfogni hogy sokan nem tudtak megerteni hogy 2010 ota megvaltozott az aranylabda kriteriuma es az adott evben legjobb jatekosnak kellett kapnia meg akkor is ha nem nyert semmit. Mi a fene koze van ahhoz hogy ki mennyire jo hogy hany trofeat nyer? #-o
Innentol az aranylabda megint egy marketing es eletmudij lesz, a valos erteke a FIFA Ev Jatekosa dijnak lesz.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.09.16. 07:03:33

Ahogy Samper már pedzegette a Messi topicban, ha minden igaz visszatér a régi Aranylabda rendszer. Jöhetett volna előbb is pár évvel, hogy Ininek is legyen egy, de ez a hajó már sajna elment.. :D
tatesz1990
Jugador del Barça

2016.08.06. 16:42:35

Már évek óta nem igazán tartom mérvadónak ezeket az egyéni (szavazás alapján eldöntött) díjakat.
A szememben nagyjából a 0-val egyenlők. Nem lehet összehasonlítani különböző szerepben és stílusban játszó játékosokat. A kapusok, védők, középpályások ugyanúgy kellenek egy csapat sikeréhez, mint a zsenik és a góllövők.
Viszont én is voksolok most a Bale, CR, Griezmann trió közül az egyikre. Nálam hármójuk közül Griezmann nyújtotta a legjobb teljesítményt, de ezt a díjat (is) CR-nek adják majd!!!!!
Visca el Barca! =D>
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.08.06. 12:54:10

Messi vs Ronaldo után alakul a következő? :D

Én ebbe mélyen nem megyek bele, nonszensz kijelentésnek tartom, hogy Bale sokkal jobb lenne Grizinél. Igen elbukott két döntőt, sőt benne is volt a bukásban bőven (tizi kihagyás) de ha egész évet tekintek, akkor világklasszis szezonja volt. Most nem fogom visszakeresni, de pl kieséses meccsek tömkelegén rugdosta a gólokat, mellette a bajnokságban is termelt. Opciókhoz még annyit, hogy Bale többet lő kapura mint ő....Iszonyat hatékony, ráadásul mindenhol bevethető. Az hogy ott van a top3ban az nem is lehet kérdés, ráadásul parádés EB-je volt. A vereségek miatt nem érhet oda ez tiszta sor, hiába csapatsport meg tizin múlt meg döntőben is egy hajszálon, de az számít ki emeli fel a kupát. De hogy idén Antoine kiemelkedett az nálam tény.
Kép
Kép
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2016.08.06. 12:37:42

Szerintem Suarez simán odaférhetett volna a legjobb 3-ba. Nyert két kupát és aranycipős lett. Én az Aranylabdát is neki adnám idén, feltéve ha ősszel is rugdosni fogja a gólokat.
Kép
Válasz küldése