Bajnoki Mérkőzések
Mikor fogy ki a Madrid idén a mákos gubából? 

Nem ígérem meg, főleg a többiek nevében. Őket is sokra tartom, szurkolóknak saját látásmóddal. Ha mindig a saját véleményedet szeretnéd visszahallani itt, neked kéne elgondolkodnod, hogy többet ne írj. Először a kirekesztőknek kell távozniuk. De nem zavar, ha maradsz.Nero. írta: Ha esetleg nyernének az Anoetaban plusz a klasszikust is behúzzuk akkor megígéred hogy többet nem írsz a fórumra? Atalanta, mes123, Samper meg a többi ilyennel együtt.
- randomguy
- Capitá del Barça
Gil Manzano fogja vezetni, de ő se jobb sajnosMessiNeymarSuarez írta: Én szerintem tuti fog kapni, "remélem" a jóöreg Lahoz fogja vezetni a meccset, csakhogy kedvezzen a favágásnak.
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
LG írta: Tényleg. Akkor viszont tuti Neymar kezd. Reméljük lehozza lap nélkül, nem fog ugrani minden kis provokációra.
Reméljük, bár Sevilla ellen sem kellett semmi extra, első kisebb szabálytalanságára(konkrétan a csapat első szabálytalanságára) megkapta a sárgát, ezért is voltam nagyon dühös, és még mindig az vagyok, főleg hogy pont előtte vágták fel elég komolyan Mascheranot és semmit se kapott cserébe...
Én szerintem tuti fog kapni, "remélem" a jóöreg Lahoz fogja vezetni a meccset, csakhogy kedvezzen a favágásnak.
Tényleg. Akkor viszont tuti Neymar kezd. Reméljük lehozza lap nélkül, nem fog ugrani minden kis provokációra.palesz77 írta:Turan nincs a keretben, láz miatt kimaradt.LG írta:Neymart én is féltem, idegállapotba van. Viszont ez a meccs is fontos, nemcsak a Klasszikus. Én nem kezdetném, Turant játszatnám a helyén, aztán ha nem állunk jól, félidőben jöhetne a brazil.
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Turan nincs a keretben, láz miatt kimaradt.LG írta:Neymart én is féltem, idegállapotba van. Viszont ez a meccs is fontos, nemcsak a Klasszikus. Én nem kezdetném, Turant játszatnám a helyén, aztán ha nem állunk jól, félidőben jöhetne a brazil.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
A régi stadion átka elszállt, az újban nyerünk.
Ámen!

Neymart én is féltem, idegállapotba van. Viszont ez a meccs is fontos, nemcsak a Klasszikus. Én nem kezdetném, Turant játszatnám a helyén, aztán ha nem állunk jól, félidőben jöhetne a brazil.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
palesz77 írta:Megvan már a keret: MAtS, Cillessen, SR, Piqué, Masc, Marlon, Alba, Digne, Busi, Rakitic, Gomes, Denis, Alena, Rafinha, Messi, Neymar, Suárez, Paco
Elméletileg sürgős családi okok miatt marad ki.BarcafanTomee írta:Vidal pedig a mai tréninget is kihagyta, pedig nem sérült.
Akkor borítékolható hogy Neymar játszik, elég szomorú is lesz hogy ha Clasicora ki lesz sárgázva, márpedig gyanítom egy hajtós meccsen megint olyan könnyen fognak neki sárgát adni mint a Sevilla ellen..

- palesz77
Megvan már a keret: MAtS, Cillessen, SR, Piqué, Masch, Marlon, Alba, Digne, Busi, Rakitic, Gomes, Denis, Alena, Rafinha, Messi, Neymar, Suárez, Paco
Elméletileg sürgős családi okok miatt marad ki.BarcafanTomee írta:Vidal pedig a mai tréninget is kihagyta, pedig nem sérült.
- BarcafanTomee
- Director del Fútbol
Ma együtt edzett a többiekkel Iniesta, Piquè és Umtiti is. Szerintem a két védő be is kerül a keretbe, kérdés, hogy mennyire éri még a kockázatot a játékuk a classico előtt. Vidal pedig a mai tréninget is kihagyta, pedig nem sérült.
- visca el barca
- Presidente del Barça
ha nyerünk soha nem írnak.Nero. írta:Ha esetleg nyernének az Anoetaban plusz a klasszikust is behúzzuk akkor megígéred hogy többet nem írsz a fórumra? Atalanta, mes123, Samper meg a többi ilyennel együtt.Yokozuna írta:Nem a Sociedad elleni vereség lesz fájó, hanem a hét pontos hátrány. Túl sok volt az egyéb elhullajtott pont. Persze ekkora hátrányt még be lehet hozni, de sok hibázási lehetőség már nem marad.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Ha esetleg nyernének az Anoetaban plusz a klasszikust is behúzzuk akkor megígéred hogy többet nem írsz a fórumra? Atalanta, mes123, Samper meg a többi ilyennel együtt.Yokozuna írta:Nem a Sociedad elleni vereség lesz fájó, hanem a hét pontos hátrány. Túl sok volt az egyéb elhullajtott pont. Persze ekkora hátrányt még be lehet hozni, de sok hibázási lehetőség már nem marad.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Nem a Sociedad elleni vereség lesz fájó, hanem a hét pontos hátrány. Túl sok volt az egyéb elhullajtott pont. Persze ekkora hátrányt még be lehet hozni, de sok hibázási lehetőség már nem marad.
-
- Az Év fórumozója 2013
Marlon mellett Aleñá keretbe kerülése is esélyes, mindketten a nagyokkal edzettek ma és kimaradtak a Barça B keretéből (akik egyébként holnap este hattól játszanak majd a L'Hospitalet ellen).
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Hát az nagyon nagy érvágás mindkettőjük miatt. Piquét nem kell sorolni mennyire fontos, illetve így Arda hiányában szinte biztos hogy Neymar fog játszani a Sociedad ellen, és jóeséllyel megkapja a sárgalapot pláne egy küzdős meccsen, és akkor a Clasicot ki is hagyja. (ezért is voltam nagyon mérges a Sevilla ellen, Mascheranot felrúgták,semmi, aztán mi meg a csapat első szabálytalanságára rögtön Neymar sárgát kap)BarcafanTomee írta:Arda és Piquè játéka is kérdésessé vált a Sociedad ellen, mivel mindketten kihagyták a mai edzést. A török belázasodott, Piquè-nek meg bokafájdalmai vannak. Jó kis védelmünk lehet így, Marlon kezdő lesz, vagy Matyi már játékra kész?
Nagy lesz a csapaton a nyomás hiszen már 7 pontos lesz vasárnapra a hátrányunk. Nagyon kell a 3 pont.
- BarcafanTomee
- Director del Fútbol
Arda és Piquè játéka is kérdésessé vált a Sociedad ellen, mivel mindketten kihagyták a mai edzést. A török belázasodott, Piquè-nek meg bokafájdalmai vannak. Jó kis védelmünk lehet így, Marlon kezdő lesz, vagy Matyi már játékra kész?
Nagy lesz a csapaton a nyomás hiszen már 7 pontos lesz vasárnapra a hátrányunk. Nagyon kell a 3 pont.
Ha olyan egyszerű lenne nyilván már megtették volna, de nem lehet a komplett bírói garnitúrát fenekén billenteni.Egyrészt elismernék hogy a játékvezetés szánalmas, másrészt kiknek a kezébe adod utána a sípot.Az olaszoknak is volt egy ilyen korszaka és ott is meg kellett várni mig felnőtt egy generáció akik nem vakhangyaként mászkáltak fel alá és még most se tökéletes.Petr írta:Tényleg célszerűbb elfogadni, hogy értékelhetetlen a játékvezetés, mint tenni ellene. Az a baj, hogy a szövetség is így gondolkozik.
Másrészt mint mondtam nem a bíróval kell foglalkozni, ha jók vagyunk ellenszélben is jók vagyunk de nem voltunk jók, különben a három pont zsebben lenne.
Amúgy a stáb se a játékosok se bíróznak, érzik ők hogy vaj van a fülük mögött.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Alapból a kiállítás is erősen véleményes volt, így meg nincs is értelme a többinek. Isten ad, Isten elvesz. Nem a sporival kell foglalkozni.

Amúgy most tényleg elkezdtünk bírózni egy ilyen meccs után?Srácok otthon voltunk a Malaga ellen és 100 perc alatt nem tudtunk gólt rúgni nekik.Beszélhetünk itt elvett gólról meg 11-esről de a másik oldalon volt egy kamukiállítás és utána az egekbe hosszabbított.Sajnos a spanyol játékvezetés ENNYIRE rossz!Össze vissza fújnak mindenféle baromságot nem konzekvensen tévednek egyik vagy másik oldalra hanem a bírói gárda 90%a azt se tudja milyen meccset vezet a maradék 10 meg épp elmegy szódával.Nem összeesküvés ez, ezek ennyire hülyék.
A másik pedig az és ez egy örök igazság, vertük már meg a Realt is az Atléticot is idegenben úgy hogy a bíró látványosan nekik fújt mégis lehoztuk mert megérdemeltük.Az hogy otthon nem tudtuk 100 perc alatt egy vitathatatlan gólt szerezni egy olyan csapat ellen akik 30 percig emberhátrányban voltak az a mi hibánk nem a bíró sara, akármilyen rosszul is vezetett, mi nem érdemtelük meg!
A másik pedig az és ez egy örök igazság, vertük már meg a Realt is az Atléticot is idegenben úgy hogy a bíró látványosan nekik fújt mégis lehoztuk mert megérdemeltük.Az hogy otthon nem tudtuk 100 perc alatt egy vitathatatlan gólt szerezni egy olyan csapat ellen akik 30 percig emberhátrányban voltak az a mi hibánk nem a bíró sara, akármilyen rosszul is vezetett, mi nem érdemtelük meg!

Én láttam a meccset, és nem bírózok, főleg nem gyártok összeesküvés elméleteket. Szó sincs rólal hogy a játékvezetés a Reallal akarna bajnokságot nyeretni, véleményes szituációkban ítéletek ellenünk, de én nem éreztem sem tegnap, sem a komplett szezont nézve, hogy ellenszélben játszanánk.
Ahogy Palesz is mondta ilyen meccsekből mindig van 1-2 a szezonban mindenkinek.
Ahogy Palesz is mondta ilyen meccsekből mindig van 1-2 a szezonban mindenkinek.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Ez igaz, de felmerül a kérdés, hogy akkor MIÉRT nem vezették be eddig? Már nagyon régóta adott a technika, és sok sportban bevezetik, akkor eddig miért nem tették meg a világ (egyik) legnépszerűbb sportjában?!Petr írta:Két opció van. Vagy a szezon végén lecsúszik az egyik csapat éppen a bajnoki címről, BL-helyről vagy akármiről, mert velük kevésbé volt korrekt a játékvezetés, vagy az ilyen szituációkat visszanézik, hogy az idény lezárultával ne lehessen mutogatni. Nem értem, hogy miért választaná bárki azt az opciót, ami kevésbé nyújt egyenlő bánásmódot. Olyan nincs, hogy az élet egyenlően visszaadja.palesz77 írta:De ilyen meccse minden csapatnak van a bajnokságban, hogy semmi nem megy be, vagy a bíró téved, fognak még a javunkra is ítélni, nem az ő ténykedésükön fog szerintem múlni, hogy bajnokok leszünk-e.
Persze nem csak ezeken múlik, de ezen egyáltalán ne múljon, ha meg lehet valósítani. A játék a teljesítményen múljon, és ne a bírók (in)kompetenciáján.
Elismerem, hogy minden kimaradt, és a csapat önmagának is köszönheti, hogy döntetlen lett, de normális bírói döntésekkel nem a +2 pontért háborognánk.
Nem láttam a meccset, de azok alapján hogy olyan ismerősöm is feltűnően bírózott,aki eddig sosem akad ki játékvezetői tévedéseken, az alapján nem volt valami jo a vezetés, és még finom voltam.
Az ilyen eseteket miért nem vizsgálják ki?
Persze majd kapunk máskor egy véleményes tizit 4-0-nál aztán megkapjuk a nyakunkba hogy Uefalona, és az egész spanyol szövetség minket tol(miért tolna egy függetlenedni akaro katalán klubot, pláne Tebas hírhedten Real fannal az élen?)
-
- Entrenador del Barça
Két opció van. Vagy a szezon végén lecsúszik az egyik csapat éppen a bajnoki címről, BL-helyről vagy akármiről, mert velük kevésbé volt korrekt a játékvezetés, vagy az ilyen szituációkat visszanézik, hogy az idény lezárultával ne lehessen mutogatni. Nem értem, hogy miért választaná bárki azt az opciót, ami kevésbé nyújt egyenlő bánásmódot. Olyan nincs, hogy az élet egyenlően visszaadja.palesz77 írta:De ilyen meccse minden csapatnak van a bajnokságban, hogy semmi nem megy be, vagy a bíró téved, fognak még a javunkra is ítélni, nem az ő ténykedésükön fog szerintem múlni, hogy bajnokok leszünk-e.
Persze nem csak ezeken múlik, de ezen egyáltalán ne múljon, ha meg lehet valósítani. A játék a teljesítményen múljon, és ne a bírók (in)kompetenciáján.
Elismerem, hogy minden kimaradt, és a csapat önmagának is köszönheti, hogy döntetlen lett, de normális bírói döntésekkel nem a +2 pontért háborognánk.
- palesz77
Piqué gólján kívül milyen szabályos találatot nem adtak meg amúgy?
Paco lesgólja rémlik, de más nem jut eszembe.

Alapból egyetértek a videóbíróval, ezeknél a szituknál nyugodtan lehetne használni, úgyis áll a játék. De ilyen meccse minden csapatnak van a bajnokságban, hogy semmi nem megy be, vagy a bíró téved, fognak még a javunkra is ítélni, nem az ő ténykedésükön fog szerintem múlni, hogy bajnokok leszünk-e.Petr írta:Vagy az ehhez hasonló esetekhez vezessék be a videóbírót, hogy ne ilyen fatális hibákon dőljön el akár bajnokságok sorsa.