Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2017.03.01. 19:10:43

Jó a kezdő, örülök, hogy LE valami újjal próbálkozik. Alba végre újra visszatér a kezdőbe, kíváncsi leszek, hogy tényleg kh-t fog-e játszani, bár kétlem.
Ma ha nehezen is, de nyerni kell. Nem számítok könnyű meccsre, de biztos vagyok benne, hogy ha Messiék odateszik magukat, akkor ma mi hagyjuk el győztesen a pályát.

Visca EL BARCA!!!
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.01. 19:09:20

Nálam ez a felállás sokkal inkább a kupadöntőnek szól, mert ott nem lesz SR és bizony emiatt Paconak is kellenek a percek.

A lényeg a három pont, fél kilencig vezessünk, hogy nyugodtan nézhessem a Honvéd-Fradit. :D
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.03.01. 19:04:15

Nem elfelejteni, a Lord visszatér ma a Camp Nouba! :D
rikko írta:Paco-nak is adhatnának 30 percet, hogy némileg pihenjen Suarez is. Talán ismét betalál és akkor talán lesz némi önbizalma is.
Ezt sokan írtátok, de szerintem ez tök felesleges jelenleg. Annyira úgyse tornázzuk fel már Pacot most, hogy szezon végére vele lehessen pihentetni, Lajos meg bőven le tudja tolni ezt a 2 hónapot már egymaga, így is többet pihent mint tavaly egész évben kb.. Pacora én nem pazarolnám már a perceket Lucho helyében, max 3-4 gólos vezetéseknél bedobni, hátha kupadöntőben ő kezd majd, de azt is kétlem megmondom őszintén.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.03.01. 19:03:25

Tetszik a kezdő, végre valami tökösség. :D Bár Ini kezdhetett volna.

Veb: Miért, ki nem esett vissza a középpályánkról?
3 b2b-s középpályán nincs is helye, nem is írtam, hogy lenne, hiszen ő nem b2b, de remélem erre nem kerül sor. :) A régi 4-3-3-ban még mindig világklasszis, ami nem épp a mostani középpályánk, még ha formációban illik is rá ez a jelző.
rikko
Capitá del Barça

2017.03.01. 18:55:35

Reménykedésre ad okot, hogy van 2 bizonyításra váró fiatal is a kezdőben. Ők biztosan nem engedhetik meg maguknak, hogy lazsáljanak. Talán az ő lelkesedésük átragad a többiekre is. Meg hát amúgy is kell a 3 pont. Paco-nak is adhatnának 30 percet, hogy némileg pihenjen Suarez is. Talán ismét betalál és akkor talán lesz némi önbizalma is.
Nagyon reménykedem, hogy nem egy tötyögős, flegmázós meccset látunk, úgy érzem tartoznak nekünk ennyivel a srácok.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.03.01. 18:49:48

rikko írta:Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit hoz ez a kp.
Denis és Rafinha által jön egy kis technika és lendület. Így talán Messinek sem kell visszamászkálnia , hanem egyből a kapu elől tud rendezkedni.
Tuti biztos vagyok benne, hogy vissza fog, játszott már rengetegszer velük együtt a pályán, és mindig hátrébb volt. Nem hiszem, hogy csak kényszerből teszi ezt, szerintem szereti is, ha rajta mennek át a támadások, nem szélsőként kell "csak" ténykednie.

3-4-3 meg sanszos, hogy a PSG ellen is tesztelve lesz, bár nem tudom milyen összetételben.. Se Ini, se SR, pedig szerintem nekik azért kezdeni kéne a visszavágón - bár aztán fene tudja. Viszont most így akkor hétvégén Ini pl ha letol egy meccset, kérdéses lesz szerdára, nem értem ezt a logikát most, de lehet épp rosszabb passzba van fizikálisan, és nem kockáztat Lucho, ezt ugye nem tudhatjuk.. Érdekes lesz az biztos, remélem nem csak lötyögni mennek fel a srácok a pályára, akkor még jó is lehet a mai este.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.01. 18:45:44

jézus bocs, csak a facebookos linket láttam

amugy van ahol úgy írják, hogy hátul busi van 3. bekkenek, és baloson alba, jobboson rafinha
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
rikko
Capitá del Barça

2017.03.01. 18:39:42

Tetszetős kezdő.
343 jónak néz ki és egy Gijon ellen kell is támadni. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit hoz ez a kp.
Denis és Rafinha által jön egy kis technika és lendület. Így talán Messinek sem kell visszamászkálnia , hanem egyből a kapu elől tud rendezkedni.

Egy szoros meccset várok maximum 2 gólos győzelmet.
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.03.01. 18:39:17

Megérzésem: középszerű játékkal nyerünk vagy 2 góllal.
Egyre valószínűbb számomra, hogy ezt 3-4-3-t eszelte ki Lucho a PSG elleni visszavágóra, azért nyomatja ezt most.
Majd kiderül, mennyire jön ez be, szerintem már szombaton se működött. Mindenesetre örömteli, hogy valamit próbál legalább változtatni.
Nekem sem nagyon tetszett a hétvégi formáció. A 3-4-3-ban lehetne fantázia, de nem ebben a formában, ahogy Lucho erőlteti. De tényleg örüljünk, hogy látja, hogy valami nem működik, és próbálkozik változtatni, bízzunk benne hogy az idő őt igazolja majd.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.01. 18:36:49

Ha 3-4-3 akkor Alba KHt fog játszani úgy hogy ottvan Pique meg Marlon?

Iniesta... Vicc! Nyáron kell venni egy világklasszis irányitót mert vele már nem lehet számolni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Messias2
Director del Fútbol

2017.03.01. 18:33:38

Egyre valószínűbb számomra, hogy ezt 3-4-3-t eszelte ki Lucho a PSG elleni visszavágóra, azért nyomatja ezt most.
Majd kiderül, mennyire jön ez be, szerintem már szombaton se működött. Mindenesetre örömteli, hogy valamit próbál legalább változtatni.
visca el barca írta: Barça line-up vs Sporting: Ter Stegen, Macherano, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Denis, Rafinha, Messi, Suárez, Neymar
2-vel alattad. :D
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.03.01. 18:33:25

Hazai pályán Gijón ellen szerintem ez simán 3-4-3. Örülök, hogy végre Alba is ott van a kezdőben de érdekes, hogy Masche egyből kezdő és, hogy Iniesta megint padozik...hogy főg így játékba lendülni?

Jó lenne végre egy könnyed győzelemnek örülni a Camp Nou-ban!
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.01. 18:29:16

akinek nincs FB

Barça line-up vs Sporting: Ter Stegen, Macherano, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Denis, Rafinha, Messi, Suárez, Neymar
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.01. 18:28:31

https://m.facebook.com/VivaFCBarcelona1 ... &source=54" target="_blank

Az komoly lenne, de szerintem ez most 4-3-3 Rafinha jhval.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2017.03.01. 18:29:25-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
pep71
Entrenador del Barça

2017.03.01. 18:27:06

ntibi67 írta:Talán ezekben bízhatunk

Umtiti jó igazolás volt
ter Stegen piszok jó kapus
Meggyógyult Turan és a Kisfőnök
Neymar gólszegény időszakában is iszonyú szintet hoz
Suarez jó erőben van
A középpályára kötött EKG életjeleket mutatott
Enrique taktikája - döbbenet, de - működött
Nálunk focizik Messi
:D :D nagyon jó és még igaz is :D
Messias2
Director del Fútbol

2017.03.01. 18:23:47

Barça line-up vs Sporting: Ter Stegen, Macherano, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Denis, Rafinha, Messi, Suárez, Neymar
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
ntibi67
Capitá del Barça

2017.03.01. 18:03:27

Talán ezekben bízhatunk

Umtiti jó igazolás volt
ter Stegen piszok jó kapus
Meggyógyult Turan és a Kisfőnök
Neymar gólszegény időszakában is iszonyú szintet hoz
Suarez jó erőben van
A középpályára kötött EKG életjeleket mutatott
Enrique taktikája - döbbenet, de - működött
Nálunk focizik Messi
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.01. 16:36:39

S.Agüero írta:
Busquets pedig nem rossz játékos, hétvégén is voltak nagyon jó megmozdulásai , meg milyen higgadtan kihozta a labdát cselt vállalt a 16-osunknál. Mondjuk felesleges kockázat volt, de akkor is.
Hagyjad, lassú. Igaz, hogy 5 éve is pont ilyen gyorsaságú volt a középpályánk. Csak akkor a labda dupla ilyen gyorsan ment, amihez alapfeltétel, hogy a középpályásaink közel legyen egymáshoz. 20 méterekre nehéz gyorsan és pontosan megjátszani a labdát a középpályán.

Ma és hétvégén is remélem, hogy kezd a Busi-Ini kettős. Nem értem, miért kellene őket a padon kezdetni. Ma melléjük Denist tenném, hátul az alapnégyes, előre meg mehet Paco.
hiába próbálsz erőlködni matyika, neked is ideje lenne belátnod, hogy amióta elvesztettük a kp-s dominanciát, azóta buszkecc is látványosan visszaesett. ő a megagigapasszkirálylabdatartóstikitakás barcának alappilére volt, nem hiába lehetett róla úton-útfélen olvasni, hogy mennyire is fontos volt, és ezt akinek szeme van nem is vitatja. hányszor de hányszor védtem én is (itt is, máshol is), mondván sosem volt világklasszis, de abba a gépezetbe ő volt a tökéletes fogaskerék. viszont amióta a sok láma edző rájött, hogy többek között őt kell megfojtani, illetve a világklasszisok is kikoptak mellőle azóta kiütköznek a hiányosságai. azok amik régen is megvoltak, de a játékunk, illetve a társak minősége miatt nem volt annyira szembetűnő. lassú, tohonya, csuklósbusz, szerleni, ütközni, fejpárbajt nyerni nem tud. sokszor említem, hogy jövőre az új edzőnek a legfontosabb feladata azt lesz, hogy vmit kezdjen a középpályával és nekem óriási kérdés, hogy lesz-e bárkinek is annyi vér a pucájában, hogy beáldozza, mert ő láthatóan csak a régi szerepkörében tudott tündökölni. őszintén szólva, valószínűleg az új edző is maradni fog a 4-3-3-nál (sztem a vezetőség ebből nem fog engedni, jöhet ide allegri is a 3-5-2-vel, meg a franc tudja ki - ez ragaszkodás lesz majd a halálunk), viszont ha áttérünk a ma divatos 3 b2b kp-sra, akkor neki már semmi keresnivalója nem lesz abban a csapatban.
Kép
rikko
Capitá del Barça

2017.03.01. 15:41:52

Rafinha szerintem mehetne többször Gomes helyén. Robbanékonyabb, szerintem a védekezésben sem rossz, illetve harcos kis játékos. Arda nem nagyon tud középpályán játszani, inkább Neymar helyén megy neki jobban. Busquets remek játékos, ha van mellette egy csúcsformás Iniesta és egy Rakitic. Nos sem a horvát , sem spanyol honfitársa nem igazán vannak top formában és ezért Busquets igazi tudása nem domborodhat ki. Mert a kp egy átjáróház és Sergio mellett csak az nem fut el aki nem akar. Ő a játék olvasásában nagy, ezért tud millió labdát lefülelni, de egy vs egyben rettentően sebezhető.... fejjátéka nulla....
MatyiG
Adminisztrátor

2017.03.01. 15:37:03

Busquets pedig nem rossz játékos, hétvégén is voltak nagyon jó megmozdulásai , meg milyen higgadtan kihozta a labdát cselt vállalt a 16-osunknál. Mondjuk felesleges kockázat volt, de akkor is.
Hagyjad, lassú. Igaz, hogy 5 éve is pont ilyen gyorsaságú volt a középpályánk. Csak akkor a labda dupla ilyen gyorsan ment, amihez alapfeltétel, hogy a középpályásaink közel legyen egymáshoz. 20 méterekre nehéz gyorsan és pontosan megjátszani a labdát a középpályán.

Ma és hétvégén is remélem, hogy kezd a Busi-Ini kettős. Nem értem, miért kellene őket a padon kezdetni. Ma melléjük Denist tenném, hátul az alapnégyes, előre meg mehet Paco.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.03.01. 15:04:18

rikko írta:Én nem csak a kp-ben látom az idei "rossz" szezon okait.
Ott van például Neymar, aki rettentően sokat melózik, de mindent kihagy, pedig ott elöl kell a gól, pláne kiélezett helyzetben. A sok rotálás és egyes játékosok formán kívülisége is rettentően odavert a teljesítménynek. Lehet rosszul látom, de az LE féle fociba egy birodalmi lépegető stílusú Busquets nem fér el. Egyszerűen lomha, hiába kegyetlen jó a játék olvasásában,ha az ellenfél megöli a játékát. Persze Gomessel sem vagyunk előbbre, de mit nem adnék én egy Verratti, Matuidi féle fürgébb emberkéért. Nagyon sokat lassult a játékunk ,ez természetesen a kp hibája nagyrészben. Viszont a szélső védőink nem tudnak úgy támadásba lépni,mint szoktak. Összhang sincs meg a Robi - Messi oldalon. Illetve az edző is sokszor lecsóba nyúlt. PSG elleni meccsen 2-0-nál meg kellett volna fogni az ellenfélt és inkább időt húzni, védekezni, mint azért a semmiért küzdeni. Bele is szaladtunk a késbe kaptunk egy négyest. Annyira látható volt 30 perc után, hogy ez megint az a meccs, ahol kb 2 évig is focizhattunk volna, akkor sem lőttünk volna gólt. De most erőt kell meríteni az ATMA elleni győzelemből. Ma Neymarral gólt kell lövetni és nem bánnám, ha LE lehetőséget adna Paco-nak is. Fel kell tenni egy komoly kezdőt, agyon kell verni a Gijon-t és készülni a hétvégi meccsre. Aztán PSG.

Neymar nagyon sok helyzetet hagy ki, nem véletlenül jár csak hat gólnál, és valahogy a játéka is olyan, hogy addig húzogat hátrafelé míg jól megrúgdossák. Pedig gyors játékos előre megtolná aztán irány a kapu, de nem ezt játssza.

Paco-t, azért nem nagyon tudja játszatni, mert nem bízik benne, mikor nem fér
bele a pontvesztés a mérkőzésbe. Pedig ha itt van mehetne 45 percet.
Létszámban megvagyunk és mégsincs olyan játékos aki képes új színt vinni a mérkőzésbe.
Rafinha, meg Arda aki talán veszélyt jelent támadásba, de a többiek. Így nehéz
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.03.01. 14:05:54

A keret:
Ter Stegen, Cillessen, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis, A.Iniesta, Suárez, Messi, Neymar Jr, Rafinha, Mascherano, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Umtiti.

Visszatér a Kisfőnök, de Arda is megkapta az orvosi engedélyt, ő edzői döntés miatt maradt ki.
Balinho
Entrenador del Barça

2017.03.01. 12:51:24

visca el barca írta:
Léfe írta:Ezeket az összeállitásokat nem tudom ki találja ki, de szinte soha nem ez a kezdő. Ez csak egy találgatás, kár rajta rugozni. És ugye most látszik az az ök.örség, hogy tavasszal kell jónak lenni.
Ősszel is - egész évben jónak kell lenni, még akkor is, ha minden meccset nem lehet megnyerni.
a whoscored pl a legerősebb kezdőt jósolja. remélem LE nem fog az AG,DS tengellyel bohóckodni, mert akkor majd az lesz mint a leganes ellen.
Az a baj egyébként, hogy LE hajlamos fullba tolni a rotációt és a könnyebbnek ígérkező meccsen 4-5 alap kezdő játékos helyett is kihagyni. És amikor kiegészítő játékosokból kezd több is, akkor ha nem megy valakinek az adott csapategységben, akkor már nem kiegészítő játékos módjára kell játszani, hanem extrát virítani. Egy példával élve, mondjuk DS-nek se mindegy, hogy egy Busi-Rakéta duó mellett kellene Iniestát helyettesítenie, vagy mondjuk AG-vel és egy posztidegen Ardával pislogják végig, ahogy átrohannak rajtuk a kp-n.

Másik oldalról meg az se sokat segít, ha eldőlt meccsek végére, amikor már a csapat teljesen leült, akkorra hoznak be egy-egy játékost, hogy nesze lehet bizonyítani.

A hátralévő 15 meccsünket meg már az alapjátékosok viszonylag szűkebb rotációjával is le lehetne hozni, úgyhogy remélem, hogy eszerint is fogunk nekiállni.
rikko
Capitá del Barça

2017.03.01. 12:24:37

Én nem csak a kp-ben látom az idei "rossz" szezon okait.
Ott van például Neymar, aki rettentően sokat melózik, de mindent kihagy, pedig ott elöl kell a gól, pláne kiélezett helyzetben. A sok rotálás és egyes játékosok formán kívülisége is rettentően odavert a teljesítménynek. Lehet rosszul látom, de az LE féle fociba egy birodalmi lépegető stílusú Busquets nem fér el. Egyszerűen lomha, hiába kegyetlen jó a játék olvasásában,ha az ellenfél megöli a játékát. Persze Gomessel sem vagyunk előbbre, de mit nem adnék én egy Verratti, Matuidi féle fürgébb emberkéért. Nagyon sokat lassult a játékunk ,ez természetesen a kp hibája nagyrészben. Viszont a szélső védőink nem tudnak úgy támadásba lépni,mint szoktak. Összhang sincs meg a Robi - Messi oldalon. Illetve az edző is sokszor lecsóba nyúlt. PSG elleni meccsen 2-0-nál meg kellett volna fogni az ellenfélt és inkább időt húzni, védekezni, mint azért a semmiért küzdeni. Bele is szaladtunk a késbe kaptunk egy négyest. Annyira látható volt 30 perc után, hogy ez megint az a meccs, ahol kb 2 évig is focizhattunk volna, akkor sem lőttünk volna gólt. De most erőt kell meríteni az ATMA elleni győzelemből. Ma Neymarral gólt kell lövetni és nem bánnám, ha LE lehetőséget adna Paco-nak is. Fel kell tenni egy komoly kezdőt, agyon kell verni a Gijon-t és készülni a hétvégi meccsre. Aztán PSG.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.03.01. 12:08:16

A BL-ből már kiestünk. A bajnokságban annyit tehetünk, hogy nem hibázunk, és akkor elmondhatjuk, hogy mindent megtettünk. De igazából, itt már csak a kupa lehet a miénk.
Azért Zidane is szép edzői karriert fut be. Rögtön BL győzelem. Most meg bajnokság, akár BL duplázás. Azért a Realnak mindig szerencséje van valahogy.

Közben a Sevilla szép csendben ott lopakodik mögöttünk, őket se írnám le, bár a BL ott is beleszólhat.

A bajnokság plusz kupa nem hangzik rosszul, de amilyen állapotban van a középpályás sorunk kizárt, hogy stabilak legyünk.
Válasz küldése